Sezatoarea canadiana (38)
Raspunsuri - Pagina 11
carmen77 spune:
Mey, nu de mancare si nisip vorbeam eu ... si nici despre sterilizare ... da. ... e "aranjata" de mult. Dar un animal se mai si imbolnaveste, ca si omul .. din cand in cand ... pe mine ma interesa cam cat ar fi o consultatie la un medic veterinar ... daca trebuie facuta vreo asigurare ... etc. OK, am inteles, tu nu te-ai interesat de aspectele astea, nu ai avut pisica suficient timp. Despre reglementarile cu adusul aici ... carantina, transport avion .. etc .. asta deja m-am interesat.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003
Ira spune:
Pai ....vrei sa-i faci carte maladie ? Sau asigurare privata ? Nu stiu daca exista asa ceva.
Parerea mea este ca e destul de riscant cu pisica de 9 ani, in 2-3 ani moare si atunci cand e in varsta se imbolnaveste mult mai des, si cea mai scurta vizita la veterinar te usureaza de 50 $ minimum.
Dar, ai dreptate, s-ar putea sa existe vreo asigurare privata, ai putea sa suni la agentiile de turism, pt. inceput, acolo unde i-am facut eu Sofiei in primele zile de Canada, poate o fi existand si pt. animale, ca astia ca sa-ti ia banii sunt in stare sa asigure orice.
Caroline spune:
Exista asigurare privata si poti sa-i faci. Nu costa mai mult de $20/ luna.
Eu am avut probleme cu pisica mea, i-a sfasiat pielea un raton (cam pe 10cm - doar pielea, nu era rana in profunzime). Era duminica si m-am dus la o clinica veterinara deschisa duminica.
Mi s-a prezentat prefactura care era $700. Sac cad jos (anestezie + coasere + 1 zi spitalizare la ei + medicatie post operatorie)
Am taiat de pe nota de plata ce am putut sa tai adica spitalizarea o zi si medicatia, urmand s-o iau acasa imediat si sa-i cumpar eu medicamentele. Asa am scos factura la $400 (anestezie + coasere + antibiotice)
Asa ca tu decizi .... cam astea sunt tarifele
carmen77 spune:
Caroline, asta ai platit in conditiile in care aveai asigurare? Adica pe langa asigurare? Sau pe vremea aia nu aveai asigurare? 20 pe luna nu ar fi asa crancen ...
Multumesc mult
Carmen
POZE NOI
carmen77 spune:
Iar eu .. ai cumva idee cam ce procent acopera asigurarea din costul tratamentelor? Sa zicem ... 60-70% ei si acoperi tu restul ... sau ceva de genul asta?
Inca o data multumesc.
C
POZE NOI
Monicutz spune:
Adelamaria, e intr-adevar o decizie greu de luat. Si sunt convinsa ca e f greu la inceput aici cu copil mic. Mai ales cand te bazezi numai pe tine (ai spus ca tu o sa te ocupi de toate). De obicei, daca amani sa faci copil pana vii, odata ajunsa aici vor mai trece cel putin 2 ani pana te apuci sa-l faci. Noi am asteptat si imi pare rau ca am asteptat.
Cel mai nasol e ca nu vorbeste sotul tau engleza. Trebuie neaparat sa incerce tot ce poate sa invete pana veniti. E de baza la angajare. In plus conteaza mult ce meserii aveti.
Mai depinde si de varsta pe care o aveti.
Stii care este situatia ideala daca s-ar putea planifica? Sa veniti cat mai repede voi doi, sa te angajezi undeva aici si sa ramai insarcinata imediat dupa ce te angajezi. Aici primesti ajutorul social pt maternintate daca lucrrezi 5 luni (sau 6 nu mai stiu exact). Pana nasti ai avea timp sa-ti faci numarul de ore. Apoi te bazezi macar pe niste bani, chiar daca sunt putini.
Daca vii gravida e mai greu sa-ti gasesti de lucu pana nasti. Dar chiar si asa...de foame n-o sa muriti. Exista ajutor social...mic, dar este. Si cu bani cu care mai veniti...probabil va veti descurca.
Un alt aspect la care trebuie sa te gandesti este ca daca vii gravida sa incerci sa vii in maxim luna a5a. De ce? Pentru ca asigurarea de sanatate (Health Card-ul) vine in 3 luni. Astfel nu va trebui sa platesti nimic.
Bafta mult in luarea deciziei. Daca n-ai inca 30 de ani, poate ar fi mai bine sa veniti intai.
laurajr spune:
Adelamaria, cand citesc aici parca sunt eu , acum 1 an...ioana mea avea 3.3 ani si mai vroiam un bb la intrarea in Ca...le-am innebunit pe fete cu intrebarile !!!
Parerea mea, dupa 6 luni de Ca si doar un bb : asteapta sa ajungi, sa ai un job, un cond de maternitate cat de mic .
Day care te usuca aici si daca dai bb de la 1 an, te costa cam 1000 cad doar day care-ul .
Dupa o perioada poti chema vreun bunic disponibil din ro sa te ajute cu bb, si astfel salvezi o gramada de bani si bb are parte de cea mai buna atentie si grija posibile .
La inceput cand vii esti destul de confuza, nu prea stii de unde sa incepi , sa ceri ajutor, si crede-ma ca nu vrei sa aiba puiul tau de suferit .
Gandeste-te ca noi avem 6 luni si nu ne-a acceptat inca nici un medic de fam . Daca ai probleme cu bb, e mai greu sa stai la urgente 6 ore pt ca esti tu speriata ca el fonfaie .
Parerea mea e sa stati 6 luni, _+ alea 9 regulamentare, si uite, dupa 15 luni ai un bb, concediu de mat, sotul slujba .
Cand vreti sa veniti incoace ?
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by carmen77
Iar eu .. ai cumva idee cam ce procent acopera asigurarea din costul tratamentelor? Sa zicem ... 60-70% ei si acoperi tu restul ... sau ceva de genul asta?
Inca o data multumesc.
C
POZE NOI
Imi pare rau ca te voi dezamagi, dar asigurarea se poate face numai pina la o anumita virsta a animalului. Nu iti pot spune despre pisici, pentru ca nu am avut, dar la ciini se putea face numai pina la virsta de 7 ani (noi ne-am adus catelul din Romania si pina sa ne dezmeticim, avea peste 7 ani si nu am mai putut sa il asiguram). Prospecte cu asigurari se gasesc in general la cabinete veterniare, daca ai prieteni aici la Montreal poti sa ii rogi sa faca un drum si iti vor putea da toate amanuntele. Altfel este o solutie f.avantajoasa, chiar daca nu acopera costul integral al tratamentelor. In general suma pe luna nu este mare (citeva zeci de dolari) si odata inscris in principiu poti ramine pina la sfirsitul vietii animalului (dar ca la orice polita de asigurare au destule clauze de exceptii, deci surprize neplacute poti avea oricind).
Catelusul nostru a trait pina la 14 ani, in ultimi 3 ani a fost desptul de bolnav si am cheltuit o suma f.mare pentru tratamente (nu am calculat niciodata, dar sotul meu spune ca a costat cit o masina noua, acum nu pot sa va spun care marca, dar sigur nu un Mercedes). Pentru noi a fost ca si copilul nostru (fetita s-a nascut in ultimul an de viata al catelului) deci am facut tot ce a fost posibil sa ii usuram suferinta. Euthanazia a fost exclusa din start.
Daca imi pot permite un sfat, ar fii mai bine sa o lasati in Romania, daca aveti pe cineva de incredere. La Montreal nu este f.usor sa gasesti locuinte unde esti acceptat cu animale, deci si asta este o problema in plus. Pe urma daca veti vrea sa plecati in vacanta, trebuie sa o lasi la cineva, pentru ca in majoritatea hotelurilor si motelurilor nu se primesc animale.
Cu cateii este si mai problematic, pentru ca nu poti merge in autobuz sau metro (decit cei de talie mica), pe strada nu poti sa-i lasi fara lesa ca primesti amenda. Aici la pisici, pe linga castrare, este moda sa li se scoata ghiarele (in anumite blocuri nu te primesc cu pisici decit daca nu au ghiare), iar la ciine ti se recomanda sa le tai coardele vocale ca sa nu latre. Sa nu credeti ca glumesc, Quebec-ul nu este un loc f. favorabil animalelor.
Daca un vecin te reclama ca animalul face zgomot (latra sau miauna), poti sa te trezesti evacuat fara drept de apel. Va vorbesc din proprie experienta: la venirea catelului aici, desi am avut acordul administratorului blocului (dar cum era primul contract in Canada, nu am verificat ca este scris clar ca este permis cu animale) ne-am trezit cu somatie de evacuare dupa 4 luni.
Sper ca informatiile mele sa-ti fie de ajutor in luarea unei decizii.
Caroline spune:
quote:
Originally posted by carmen77
Caroline, asta ai platit in conditiile in care aveai asigurare? Adica pe langa asigurare? Sau pe vremea aia nu aveai asigurare? 20 pe luna nu ar fi asa crancen ...
Multumesc mult
Carmen
POZE NOI
Eu nu aveam asigurare si atunci am aflat ca as fi putut avea si ca nu este foarte scumpa. Nu stiu cat acopera asigurarea, banuiesc ca 80% pana la 100% Zic 100% in conditiile in care gasesti un veterinar care vrea clienti si care iti da discount de 20% dupa incasarea asigurarilor.
Eu nu am nici acum asigurare pentru pisica mea pentru ca am cosiderat intamplarea aia un accident si sper ca nu se mai intampla , dar serios vorbind ar trebui sa-i fac, mai ales ca imbatraneste de-acum (are 6 ani)
aska spune:
carmen77
Noi avem un caine si ne gandim la randul nostru sa ii facem asigurare medicala. Asta dupa ce am aflat ca un prieten si-a operat cainele de o tumoare (parca) si l-a costat vreo 2000 CAD.
Din ce am citit eu pe net, ar fi PetPlan si PetCare.
Nu dau link-ul pt ca nu stiu daca nu cumva ar fi considerat reclama...
Cauta insa pe google (legat sau in doua cuvinte) si le gasesti sigur. Verifica sa fie site-ul pentru Canada cel de unde iei informatiile.
Varsta stiu ca e un criteriu totusi.
Sper sa iti fi fost de ajutor.
Daca nu gasesti pe google, da-mi un mesaj privat si iti trimit eu link-urile.
Tatiana