Sezatoarea canadiana (38)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aska spune:

Vin cu o intrebare pt mamicile de bebelusi canadieni, eventual montrealezi:
Fetita mea are 7 luni jumatate si as vrea sa incep sa ii dau produse lactate.
Nu stiu insa ce marca si de unde pot cumpara produse organice.
Legume am mai gasit cate ceva pe la Metro si Exo Fruits (locuim in zona Cote des Neiges) insa branza sau smantana de loc.
La Metro am gasit zilele acestea un iaurt (Liberty) - era o singura cutie de iaurt simplu pe tot raftul de produse organice.
Mi se pare mie, sau e cam slaba oferta la acest capitol?
Poate sunt magazine speciale si nu le cunosc eu, de aceea va intreb.
Va multumesc anticpat pentru raspuns si va urez tuturor, desi cu intarziere, un an nou fericit, cu sanatate si plin de bucurii.
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Noi cumparam si iaurt Organics. Simplu, fara arome de fructe sau vanilie. Branzeturi si smantana sunt peste tot. Smantana se numeste crème. Este si cas, dar am uitat de unde l-am cumparat, chiar mi s-a facut pofta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

La multi ani la toata lumea, anul ce vine sa va aduca in primul rind sa natate. Spun asta pentru ca in primele 2 zile din an au murit parintii a 2 prieteni de ai nostri asa ca sint un pic rascolita. Mai ales ca prietena naostra e in luna a 9-a asa ca nici vorba sa plece in tara. Dar sa nu va mai bag si eu idei prosteti in cap.
Acum ne aflam si noi deja in ultimele 3 luni de Japonia. Ne-am luat deja biletele pentru Montreal, asa ca in 23 martie aterizam si noi pe pamint canadian. Asa ca voi incepe sa va bombardez cu tot felul de intrebari.
Si incep deja.
Biletele cele mai convenabile le-am gasit Tokyo-Toronto-Montreal. Intrebarea mea este: cum stam doar o ora jumate in Toronto, acolo se va face intrarea in Canada sau totusi la destinatie in Montreal.
Pentru primele 3 luni in care nu avem inca asigurare medicala, ar trebui sa le facem asigurare la copilasi. Stiti voi ceva care sa fie convenabila?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by aska

Vin cu o intrebare pt mamicile de bebelusi canadieni, eventual montrealezi:
Fetita mea are 7 luni jumatate si as vrea sa incep sa ii dau produse lactate.
Nu stiu insa ce marca si de unde pot cumpara produse organice.
Legume am mai gasit cate ceva pe la Metro si Exo Fruits (locuim in zona Cote des Neiges) insa branza sau smantana de loc.
La Metro am gasit zilele acestea un iaurt (Liberty) - era o singura cutie de iaurt simplu pe tot raftul de produse organice.
Mi se pare mie, sau e cam slaba oferta la acest capitol?
Poate sunt magazine speciale si nu le cunosc eu, de aceea va intreb.
Va multumesc anticpat pentru raspuns si va urez tuturor, desi cu intarziere, un an nou fericit, cu sanatate si plin de bucurii.
Tatiana

Noi cumparam produse organice de la Loblows (sau Maxi, ca este acceasi marfa). Este un raion cu produse lactate biologice, unde au lapte (lui Antonia i-am dat numai lapte biologic), iaurt, smintina (creme sure), chiar si brinza. Tot de la Loblows mai luam mere, banane, morcovi biologici, sucuri si multe altele, diferentele de pret au ajuns nesimnificative, si parca au un gust mai bun (si mai putine pesticide). Intr-un articol din La Presse despre produsele biologice spuneau ca cel mai important ar fii sa cumperi carne si produse lactate biologice, dupa care urmeaza fructele si legumele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si eu iau mincare biologica pentru fete. Agata nu mai maninca doar organica, mai ales ca e la gradinita, dar Tudorei, care are acum 8 luni ii dau numai produse organice. Si m-ar interesa si pe mine locuri unde as putea sa gasesc de toate, proaspete si ieftine. Acum eu iau din Loblaw, acolo am gasit cele mai multe: legume si fructe(morcovi, conopida, broccoli, ceapa, cartofi rosii si din aia dulci, spanac, mere, pere, ananas, au si banane, dar nu i-am dat eu inca). Tot din Loblaw mai iau cereale pentru bebelusi organice. Laptele, untul si ouale organice le iau din IGA (este un IGA in Place Alexis Nihon, metrou Atwater, care are o sectiune de organice la legume si fructe si una la lactate si altele, dar mie mi s-au parut mai scumpe. Vitel ii iau din PA, nu e organic, dar e din Canada, nu am gasit vitel organic inca, desi in IGA am auzit ca au, dar in ziua in care am intrebat eu mi-au spus ca l-au terminat. Pui organic am gasit in Metro. Acum depinde si de magazinele respective, chiar daca au acelasi nume, nu in toate IGA-urile, Metro-urile, Loblaw-urile gasesti aceeasi marfa. Eu cumpar de la IGA din Atwater, din Loblaw din Angrignon, Metro Westmount, PA (un magazin grecesc), care e undeva intre Atwater si Guy Concordia. Pentru noi mai am si o charcuterie poloneza de unde mai luam sunci, tobe si alte alea, dar nu are produse organice. Si carnea o mai luam din Marché Atwater, mai ales cea de vita, e mai scumpa dar merita. Daca mai stie cineva si alte locuri, ma intereseaza si pe mine, ca pina la doi ani numai organica vreau sa-i dau si apoi vreau sa continui cu oua, carne, lactate, cum fac la Agata. Ah, si am uitat sa spun ca mai iau din IGA sa din Loblaw pungi cu legume organice congelate, pentru ca nu am gasit fasole verde, mazare proaspata. M-ar interesa daca stiti unde gasesc piersici, caise, mango... i-am dat de la borcanase, i-am luat si neorganice, dar i le-am facut la aburi. Dar, organice sau nu, eu tot nu am siguranta ca tot ce-i bag in gura e chiar ce scrie pe eticheta si ma supara tare acest lucru.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Mancarea de aici (vorbesc de Montreal, ca de restul nu stiu) este de o calitate foarte buna in general. Eu nu-mi fac probleme si ii dau copilului exact aceleasi alimente pe care le mancam si noi. Oamenii de aici arata foarte bine, se imbolnavesc rar si mor dupa ce se mumifiaza, multi au chiar neobrazarea sa sara suta , si nu stiu cati din ei si-au facut probleme in mod exagerat in ceeace priveste aspectul asta.

Nelia, daca tot nu te increzi in etichete, ce sens are sa mai arunci banii pe organice ? Ca tot chestie de etichete e.

Mie mancarea de aici mi se pare atat de buna, incat am inceput chiar sa devin gurmanda. Sper sa ma potolesc, unde-or fi cei care ziceau ca in Canada mancarea nu are gust sa le rup picioarele, macar as fi avut si io silueta pana la adanci batraneti in conditiile respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aska spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.
O sa caut la magazinele pe care mi le-ati recomandat.
Nelia, intrebai de carne organica: acum mi-am adus aminte ca asta vara am ajuns la Marche Jean Talon si acolo, chiar in apropierea liftlui, am gasit un magazin cu carne si produse din carne organica. Daca nu ma insel, era vita crescuta aici in Quebec. Bineinteles, preturile erau pe masura...insa eu stiu sigur ca pentru Alicia as da oricat, numai sa fiu impacata ca primeste ce e mai bun.
Ira, nu vreau sa intru in polemica dar parerea mea este ca produsele de aici au mult mai multe chimicale si, ce mi se pare mai grav, sunt majoritatea modificate genetic.
Iar despre gust...eu inca nu am gasit o rosie care sa aibe gustul celei "de tara" din Romania - si crede-ma, am cautat.
Insa, de gustibus non disputandum, asa ca te rog, nu-mi rupe picioarele.
Si eu m-am ingrasat de cand sunt aici, insa eu dau vina pe hormonii din mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Tatiana de mult nu mai stiu nimic de voi...cum mai e Alicia?deja au trecut atatea luni...tu cum mai esti?v-ati mutat la casuta mai mare? despre noi prea multe noutati n-avem, eu cu scoala, gaza cu a ei scoala, adica la gradi iar tati la munci...

pupicei si numai bine!

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aska
Ira, nu vreau sa intru in polemica dar parerea mea este ca produsele de aici au mult mai multe chimicale si, ce mi se pare mai grav, sunt majoritatea modificate genetic.
Iar despre gust...eu inca nu am gasit o rosie care sa aibe gustul celei "de tara" din Romania - si crede-ma, am cautat.
Insa, de gustibus non disputandum, asa ca te rog, nu-mi rupe picioarele.
Si eu m-am ingrasat de cand sunt aici, insa eu dau vina pe hormonii din mancare.

Eu nu m-am ingrasat, ba dimpotriva, dar exista o explicatie a rationamentului tau, in psihologie se cheama proiectie , este un mecanism de aparare care permite lupta impotriva angoasei (suna dur da nu-i diloc). Mai pi romaneste, aruncarea matzei moarte in curtea vecinului. Pen' ca conform teoriei tale, toti canadienii ar trebui sa fie grasi (ca doar nu mananca mancare importata, nu ?) si toti romanii slabi (ceeace nu e cazul). Adicatelea e mai simplu sa dam vina pe hormoni decat pe necumpatare.

Teoria mea este ca cei de pe-aici sunt mai grasuti din motive de abundenta de mancare, si pen' ca-si permit financiar sa manance cat vor ei si cand vrea muschiul lor. Ceeace nu e rau .

Mergi la inceput

Btw, ca tot veni vorba, are cineva vreun link privind calitatea mancarii canadiene ? Sa vaz si io domne' cu okii mei cum modifica astia genetic mancarea, si ce inseamna asta mai exact. Un fel de altoire, asa ? Fac din prun - cires, si din cires purcel sau branza telemea, or what ?

Mergi la inceput