Dinti: totul despre ....
Raspunsuri - Pagina 6
ana1980 spune:
Florentza si la noi a fost atre greu la canini. La dintzi nu au fost probleme mai mari de 3 zile de agiatatie inainte de a iasi(au iesit perechi). Apoi au iesit premolaii si abia apoi caninii. La premolari a facut un pic de febra. La canini...a fost distractie mare A durat vreo luna jumatate pana au spart totzi. Oricum gigia era umflata la totzi 4. De iesit au iesit greu, cu multe treziri noaptea(in jur de 2 si 5 avea reprize cam de o ora de plans prin somn sau trezit in tipete). A facut si febra si diaree. Deci pe toate. Sper ca la masele sa nu mai fie asa de rau. Asa a fost la noi, sper ca la voi sa tina mai putzin.
Ana si Casandra
Hildegard spune:
Stefan are 1 an si 4 luni si de o luna avem 16 dinti, toti caninii afara. Oare molari cand or iesi?
Am folosit Dentinox, fara el muream, imediat se clama si adomrea cand dadeam cu el. Am mai folosit cateodata Nurofen, Calma Baby si sup. de Novocalmin ca noaptea era turbat rauuuuu.
Febra n-a facut, doar cateva scaune apoase si rautate cat incape, adica maraiala la greu.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni
roxanaz spune:
sa fie oare primii dinti?
clarrice
Urmaresc de mult activitatea de pe acest site, dar abia acum m-am hotarat sa scriu. Puiuta meu are aproape 6 luni si de mai bine de o saptamana are scaune mai dese si uneori mai apoase e cam nervoasa si isi musca mereu buza de jos si roade tot ce prinde. Insa gingia nu pare modificata deloc: nu e rosie si nici umflata. Cat dureaza de de cand incep simptomele pana la aparitia primilor dinti?
silvi_2005
Pot sa dureze destul de mult, nu este o regula.Inainte sa iasa se inflameaza gingia, devine rosie si mai apoi se macereaza si abia apoi vezi ceva mic alb dintele...si respiri usurata, ca ati trecut de unul.
Silvi si bebe Alain 19.01.2006
mirela0521
baietelul meu are aproape 7 luni si are deja 2 dinti. i-au dat pe la 6 luni jumate. au aparut amandoi deodata la interval de 2-3 zile. nu dormea bine, se tot maraia, nici de mancat nu se mai omora, rodea tot ce prindea. buza, perna, mama mea, jucari, absolut tot. nimic nu ii scapa
Mirela + Rares (19 aug 2006)
lucia3 spune:
pt.RISCA(ANA)si bb al meu are 9 luni si durerile au inceput de la 5 luni.abia acum citeva zile i-au iesit 2 dinti si dupa cum se comporta cred ca-i ies si ceilalti.nu te ingrijora, fetitei mele i-a iesit primul dinte la 11 luni
llory spune:
aualeeeeeeeeeuu, mi groaza pe cind ii vor iesi caninii. am si eu un baietel de 11 luni,noi deja avem 5 dintisorii, la aparitia primului dinte a facut febra dar tot in aceea zi mi-a facut vizata cumnatica mea era racita si acum dupa aparitia celorlalti dintisorii imi dau seama ca nu facu-se febra de la dinte ci din cauza ca a luat de la cumnata mea un virus,pr ca cum am zis la ceilaltii dintisorii nu mai facuse febra,nici diaree, doar ca e nelinistit. a fost groaznica aceea seara,nu aveam putre noroc ca era mami la mine si m-a ajtat cum ziceai vreea tot in brate dormea in brate,nu putea mami sa-l puna jos ca urla de numa numa. a fost groaznic,mai ales ca eu m-am pierdut asa de tare ca nu stiam ce sa fac,imi era tare frica,intrasem in panic,noroc cu mama mea. nu stiu de ce intru asa in panica,nu mi-a fost niciodata bolnavior. POATE CA SUNT SI MAI TOT TIMPU SINGURA CU EL SI UNEORI IMI FAC GRIJI CA NU MA DESCURC, nu stiu daca si tie ti s-a intimplat sa intri in panica, adevarul e ca e primul copil si poate sunt tinerica? te pup. va doresc multa liniste si sa treceti cit mai repede peste noptile aste albe.
clarrice spune:
Lucia3, tu ai observat deodata doi dintisori la puiul tau? Ce dragut! Abia astept sa apara si la noi. Se pare insa ca mai avem ceva de asteptat dupa aspectul gingiei.
andruskandu spune:
Si noi am implinit de curand 9 luni si nici urma de vreun dintisor!
Plansete, trezit noaptea, marait, tot tacamul....
dar gingiile nu sunt nici macar un pic inflamate.
Asteptam sa apara.
Andreea lui Andreiut Puiut
Sheannamp spune:
Initial creeata de monalac
crisul meu care are 2 ani si trei luni are 4 masele,2 sus,2 jos...in ult tp isi tot baga mainile in gura si musca f tare din suzeta,stiti cumva,la varsta asta tb sa i iasa alte masele?>
aurastanciu spune:
copii mei au 2 ani si 5 luni si de curand ( o luna- o luna jumatate) le-au mai aparut si celelalte 4 masele
Sheannamp spune:
Initial creeata de addya
sunt sigura ca s-a mai discutat, dar am cautat in zadar un topic care sa ma ajute si pe mine sa ma lamuresc.
deci: baiatul meu are 1 an si 6 luni.
Acum cateva zile mi s-a parut ca are dintii murdari, stiti voi, ca orice om dupa masa. Boon, m-am dotat cu periuta clasica. periuta tip degetar, pasta de dinti pt. bebe....
iese scandalul de pe lume cand incerc sa-l spal pe dinti!!!! urlaaaaa de parca ii dau cu acid sulfuric nu cu o pasta cu gust de fragi atat de buna ca imi vine mie sa o mananc. Nu tine figura nici cu periuta fara pasta....
Nu m-am agitat pana caum cu spalatul dintilor pt ca....nu prea are, dar si astia 6 din dotare cred ca trebuie sa incepem sa-i spalam....
voi cum ati facut? nici nu vreau sa-l aman cu spalatul dintilor dar nici nu vreau sa se sperie sau sa prinda frica!!!
si stie precis ce facem, ca doar ma vede dimineata si seara pe mine cu periuta!!!
Adina si Razvan
Razvan-Nazdravan
www.dropshots.com/day.php?userid=235207&cdate=20070122&ctime=123718" target="_blank"> Razvan tine o conferinta - filmulet
Silfidele purpurii Addya, Niko, Cristina si Adablackcat