Dinti: totul despre ....
Raspunsuri - Pagina 7
roxanaz spune:
Addya, nu ai cum sa ii ceri unui copil sa stie de la inceput cum se spala pe dinti. il speli tu la inceput, ii arati cum se face, il lasi sa se joace cu periuta goala....si tot asa. mai citeste acets subiect si vei gasi si alte trucuri. spor!
Roxana
Priscilla spune:
Ne-a iesit si noua un dintisor (incisiv de jos dreapta),iar noi eram cu ochii pe incisivii centrali de sus ca mi se pareau foarte proeminenti.Acum astptam si restul margelutelor sa apara.Succes mamicilor la aparitia dentitiei puiutilor.
Sheannamp spune:
Autor: Elise
Subiect: Spalatul pe dinztisori...cind incepe?!
Trimis la: 20/05/2007 22:16:03
Tocmai am sarbatorit primul dintzoc. SI, dupa ce l-am sarbatorit, mi-am dat seama ca trebe sa avem grija de el - sa nu mai adoarma cu bibe cu laptic (cum face de obicei) pentru ca apare caria de biberon... si... sa-l spalam!
Dar cum?!
E cam mica sa o determin acum sa clateasca guritza.... nici n-as vrea sa inghita pasta de dinti, nici macar din aia pt. kupii mici
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: corinadana
Raspuns la: 20/05/2007 22:18:58
Da i bataie ca trebuia sa incepi de la gingii!!!!
O stergi tu cu un pansament steril, nu pui multa pasta pe periuta!
-------------------------------------------------------------------------------
Autor: Elise
Raspuns la: 20/05/2007 22:20:37
Gingiile le-am curatat pina acum cu pansament steril si glicerina boraxata.
-------------------------------------------------------------------------------
Autor: Medeea76
Raspuns la: 20/05/2007 22:28:33
Eu o spal de la primii dintisori (de la 4 luni si o saptamana) cu Nenedent cu periuta de silicon (care se pune pe deget). Pasta nu contine fluor (deci ii dau Zymafluor separat). Nu e vorba despre igiena in sine, cat despre obisnuinta spalatului pe dintisori (Tea deschide gurita sa o spal), pentru ca am inteles ca mai tarziu (dupa un an) e mai greu sa o obisnuiesc cu periuta... Nu e nici cea mai mica problema daca inghite acest tip de pasta pentru copii (oricum ii pui foarte putina pe periuta, nu prea are ce sa inghita).
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: corinadana
Raspuns la: 20/05/2007 22:30:23
Elise spune:
Medeea, Zymafluor i-a prescris cineva, sau se da tuturor bbilor?
Eu nu i-am dat pina acum decit Vigantol si calciu in in citeva serii.
Elise & BBLisa
corinadana spune:
Parerile in ce priveste administrarea fluorului sunt impartite. Documenteaza te!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
corinadana spune:
Mie mi a fost teama sincer. Nu i am dat. In schimb bea apa imbuteliata special fuorata, dupa ce se spala pe dinti ii pun pe ei un soi de pasta de fluor si asta nu tot timpul. De ex pasta acea de fluor o data la o sapt. Si o f buna igiena si apoi culcatul cu dinti curati. Si are dantura f sanatoasa. O ff mica carie pe o maseluta de bb care o sa plece cu masea cu tot, dentistul a zis ca nu are rost s o curete.
A! Si la fiecare 6 luni la dentist, ii curata dintii.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
dianocica spune:
d are 2 dintisori de aproape o luna. i am luat pasta de dinti de la nenedent si periuta degetar. ne distram zilnic.deja deschide guritza cand vede degetarul . plus un set de trei periutze pe care le poate folosi singur, cu un gen de opritoare. momentan le folosim pe cele din cauciuc. mi se pare f important sa vada spalatul pe dinti ca o activitate amuzanta, ca un prilej de joaca zilnica. ceea ce va dorim si voua
diana si david ( 03.12.06 ) au spus nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
roxanaz spune:
Despre carii
ANCA.ALEXIA
DRAGILE MELE MAMICI SI TATAICI CE NE FACEM CU DINTISORII COPILASILOR NOSTRI? FETITA MEA (2 ANI SI 11 LUNI) ARE DINTISORII DE SUS CARIATI IN INTERIOR DEOCAMDATA NU O DOR DAR INTREBAREA MEA ESTE CAND VA APAREA DUREREA CUM O SA PROCEDAM? MEDICUL STOMATOLOG MI-A SPUS CA IN CAZUL DURERII LA UN COPIL ASA DE MIC NU ARE CE SA II FACA....???
SI TOTUSI DACA DURERILE SUNT INSUPORTABILE EXISTA O SOLUTIE, ANESTEZIA TOTALA A COPILASULUI SI PLOMBAREA TUTUROR DINTISORILOR ODATA.
STIU CA PARE GROAZNIC DAR ESTE ULTIMA ULTIMA SOLUTIE.
ORICUM COSTA SI F F MULT PTR CA IN ORASUL NOSTRU NU ESTE DECAT UN SINGUR STOMATOLOG CARE FACE ACEST LUCRU.
SPER DIN TOT SUFLETUL CA NICI UN COPILAS SA NU FIE NEVOIT SA AJUNGA PANA ACOLO DAR DACA NU AVETI ALTA SOLUTIE .......
MULTA SANATATE PENTRU TOTI PRICHINDEI !
ANCA SI ALEXIA
alimaxi spune:
Of!!! Ma speriati cu cariile la copilasi asa mici,ANCA.ALEXIA cum ai obs.ca sunt cariatii dintisorii in interior? Abia astept sa-l iau de la gradi sa ma uit, are 2 ani si 9 luni...dar eu cred ca are dantura perfecta! Oare....
Oricum luni avem programare la stomatolog, primul control
Imi pare rau pentru fetita ta.....trebuie neaparat sa mergeti la dentist sa rezolvati problema! Cum s-a intamplat asta...a mancat multe dulciuri?
Sanatate multa!
Alina si Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos