Dinti: totul despre ....

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Primii dintisori
olina
buna tuturor mamicilor,

spuneti-mi bebicii vostir chiar au "suferit" asa mult cu ceva timp inante de a le creste primii dintisori?
care erau semnele? le curge salivuta, isi baga manutele in gurita, sunt agitati?baietelu meu de cand a inceput sa ii curga salivuta a inceput sa fie f agitat chiar nervos si ma gandesc ca ar fi vb poate despre cresterea dintisorilor?

Gabbriela
semnele ca apar dintisori sunt:
- ii curge gurita mult,
- gingiile se intares si se albesc
- tot ce prinde baga in gura
- in ultimile zile de chit daca prinde degetu tau fi sigura ca roade la greu pe el, ba chiar musca
- plang mult (nu toti bb , uni sunt mai linistiti)
- poat aparea lipsa poftei de mancare, febra, diaree..

dalimana
A mea a inceput cu o luna inainte, era teroare. Iar cu cateva zile inainte de aparitie, nimic. Nu plansete, nu smiorcaieli........

monica-elizabet
la baietel pur si simplu fara nici un "semn" pe la 5 luni, am simtit cand sugea ca ma zgarie ceva pe san
la fetitza cred ca de pe la 4 luni a inceput sa-si bage mainile in guritza si sa-i curga saliva din guritza si abia la 10 luni i-au dat dintisorii.

pareja
ati folosit jucarii speciale pt ros si masaj la gingii? sunt unele din materiale combinate pt diverse tipuri de masaj, altele ce se tin in congelator si au un lichid inauntru. apoi se dau reci cand plange pt a calma durerea cand le roade.
au ceva efecte?

roxivan

Baietelul meu nici nu se atinge de ele (are 5 luni), dar in schimb roade parurica, jucarioarele de plus, cele din plastic. Eu ii masez de 2-3 ori pe zi gingiile cu glicerina cu nistatin.

daniella4
Adaug si resturi nedigerate de papica in kk. Asa ne-a zis pediatra, eu n-am observat asa ceva.

iulianegrea
pitica mea s-a folosit tare bine de jucariile pt. dentitie si cu gelul dentinox am invins si i-au iesit 2 dintisori, sa vedem ce urmeaza, dar astea ar fi semnele care le-ai spus si tu

simona dragusin
ROXIVAN,Nistatinul (stamicin) este antibiotic.
Eu i-am dat fetitei mele, dar pt ca a avut stomatita aftoasa.
Parerea mea ar fi sa intrebi pediatrul.
te pup.

Briantis
Simona ,nistatinul nu e antibiotic ,e antifungic (pt candida si altele)

mariana_1976
Primii doi copii nici nu s-au atins de jucariile speciale de "ros".Al treilea vad ca le-a agreat dar probabil si pentru ca i-au iesit dintisorii mai devreme.
Semne?Primii doi copii n-au salivat deloc,cel mijlociu a facut chiar putina temperatura din cauza coltisorilor,iar al treilea a salivat de la 4 luni si la 5 luni jumate avea deja 2d.

monica-elizabet
fetitza mea rodea orice altceva in afara de jucarioarele speciale pentru dintisori desi aveam un "arsenal" intreg

mirelaispir
noi tocmai suntem in faza asta si e chiar nasoala. nu roadem jucariile speciale pt dentitie, in schimb degetul cel mare da la mana stanga este pe terminate. avem si toate simptomele enumerate mai sus (chiar si resturi de mancare nedigerate in kk), ooooffff, de-am scapa cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Mai este cineva fara dinti?
mirelaispir
mai este cineva fara dinti la 10 luni? cum este?

monica are de curand 10 luni, da' niciun dinte. bun. pana aici totul ok.
dar de vreo luna e foarte agitata, mai face si un pic de febra (nu mai mult de 37,5), mai si un pic de diaree. atunci zic: gata, maine iese dintele. da' de unde? urmeaza cateva zile de calm si o luam de la inceput. si tot asa...
asa ca va rog sa-mi spuneti si mie cum a fost la voi?
mai dureaza mult pana iese dintele, sau trebuie sa mai asteptam?

vladis
fetitei mele i-a iesit primul dinte la 11 1/2 luni si pediatrul mi-a spus sa nu imi fac nici un fel de griji atata timp cat analizele (calciu) sunt bune si administrarea de calciu si vigantol a fost facuta corect; ca o paranteza, primul dinte i-a cazut la 7 1/2 ani, deci tot tarziu, probabil este vreo legatura intre momentul cand ies si cand cad primii dinti de lapte.
asa ca sanatate si nu te ingrijora!

Siminaf

Deiu (cel mare, are acum 6 ani) a avut gingiutele tari si albe de dintisorii de dedesubt inca de pe la 3 luni si ceva. Dar de iesit, primii doi i-au iesit la 1 an fara... 3 zile (tin minte si acum). Apoi au iesit in "salve". Iar el mesteca mincarica pasata doar cu furculita inca de pe la 9-10 luni, fatza de Ralu (cea mica, acum are 11 luni si jumatate), care are 3 dintisori jumatate si inca se ineaca daca mincarica are bucatele mai maricele prin ea.

Cit despre dureri, februtze, diareici si alte de astea, Deiu nu a avut astfel de probleme, iar Ralu doar agitatie si durere, fara febra sau diaree.

Daca ai fost la pediatru si e ok cu calciul si D3, nu ai de ce sa-ti faci griji.

Deci rabdare si asteptare usoara!

angelapriboi
Fetita mea are 11 luni si 2 saptamani si de abia acum ii ies 4dinti toti deodata.Asa ca mai asteapta putin.
Si eu am fost ingrijorata pentru ca baietelul meu la 6 luni avea deja primii 2 dintisori.
Rabdare,rabdare,rabdare!!!!!!!!!

mirelaispir
multumesc pt raspunsuri! monica e ok din toate punctele de vedere, mai putin dintii care ne dau mari batai de cap. eu mai am rabdare, dar ea nu prea.... roade tot ce prinde (mai rau degetul mare de la mana dreapta). mancarea i-o dau pasata cu furculita si ea o mesteca (nu stiu cu ce, dar o molfaie bine). ii place sa roada covrigi, mere, chiar si painica (sub supravegherea mea bineinteles!)
multumesc inca o data si

Tdi
Alyssa a avut primul dinte la 5 luni (dupa 1.5 luni de salivat, plansete, ros si muscat tot ce prindea), acum are 17 luni si 8 dinti, 4 molari si 2 canini care stau sa erupa (cand oare, ca de mai mult de o luna ne chinuim!).
Fetita vecinei are 16 luni si acum ii iese al 2-lea dintisor, primul l-a avut in august, medicii au spus ca e ok, dintii ies intre 0-24 de luni...

iacobica
se pare ca Radu meu e mai "tare" in gingii decat toti copilasii de pe aici !!! lui i-au iesit primii dintisori la 1 an si 2 luni
acum la 2 ani si 3 luni tocmai ii iese ultimul canin!
am fost si eu ingrijorata de dinti, lipsa de calciu si toate cele, dar m-au linistit mai multi medici(vreo 3) pediatri: daca este sanatos copilul si-i ies analizele ok, asta e...
a mestecat saracu copil la greu mancarea doar cu gingiile sau 1-2 dinti - dar s-a descurcat !!!

alexuta2005
Noi maine implinim un anisor si nu avem dinti!
Nu te ingrijora o sa iasa ei!

mirelaispir
alexuta la multi ani pt maine sa cresti mare si frumoasa!
si sa nu aveti probleme cu dintii!

vad ca sunt mai multi bebei cu probleme de dinti, decat ma asteptam.
sper sa trecem cu bine si peste asta!

mariussimiuc

Lui Robert i-a iesit primul dintisor cu 2 saptamani inainte de a implini un anisor.Apoi au inceput sa iasa ca popcorn-ul.

lorelaim

Lui Gabisor (n. 9 iulie 2004) i-a iesit primul coltisor de incisiv (dr sus) la 13 luni. Acum la 2 ani si 3 luni inca nu are nici un canin... doar incisivii si pre-molarii... Analizele de calciu i-au iesit bune asa ca... asteptam... Pana s-o marita speram ca ii va avea pe toti

mirelaispir
multumesc de incurajari fetelor! astazi i-am pus Calgel pe gingii si parca am simtit ceva! cred ca in curand iese si dintosul!

numeioana
Eu cunoasc o fetita care a avut o explozie dentara pe la un anisor....cand i-au iesit aproape toti dintii.

mirelaispir
Gata! ne numaram si noi printre dintosi!in sfarsit a iesit dintosul de jos. asteptam si pe ceilalati. poate vom scapa mai usor, ca primul ne-a chinuit prea mult!

si multumim pt raspunsurile voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosudaria spune:

se spune ca daca ar trebui sa suporte un adult durerea pe care o simpte un copilas cand ii ies dintisorii probabil ar innebuni,asa ca fii blanda cu el nu se va intampla in fiecare zi.punete in locul lui,tu cum te simti cand te doare ceva?ai vrea sa ,mai tipe cineva la tine?tine cont si de faptul ca el e neajutorat si nu poate spune ce-l doare.
asa ca fii mai intelegatoare are si el nevoie de dintisori.
si noi am trecut de curand prin asta rezist gandindu-ma ca as putea fi in locul ei,

rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

mirachi

Trimis la - 23/02/2007 : 01:52:22
--------------------------------------------------------------------------------

Desi avem doar 4 luni jumate incepem deja sa vem probleme datorita dentitiei...in afara de calgel mai stiti altceva pt.calmarea durerii gingiei?Va rog am nevoie urgenta de raspuns...

Just Me !

micaalsa

Trimise - 23/02/2007 : 07:04:47
--------------------------------------------------------------------------------

Dentinoxul ne-a ajutat mai mult decat Calgelul. Si am mai avut Osanit, dar acesta din urma mi l-a trimis o prietena din Germania ... n-am idee daca exista si aici.
Si inarmeaza-te cu rabdare si nervi ca de-acum vine show-ul ... pe noi tare ne-au chinuit si ne mai chinuie dintii.

Adriana mica

Trimise - 23/02/2007 : 08:35:18

Exista in SUA niste betisoare Baby-oragel, cu un continut ridicat de anestezic. Eu am cateva si le pastrez pt situatiile de criza (nu as vrea sa abuzez cu folosirea analgezicelor). Acum folosesc doar Calgel.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

soanso

Trimise - 23/02/2007 : 08:48:29

Dentinox este mai bun decat calgel,fetita mea de la calgel a facut iritatie in gurita.
parerile sunt impartite insa la unii le merge bine si cu calgel.incearca cu dentinox prima data.

Soso ,mami de Sorana(20 dec. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de Dory232002

cUM AU REACTIONAT COPILASII VOSTRII LA IESIREA CANINILOR??, aU FOST MAI MARAITI DECAT LA CEILALTI DINTI???,Noi nu avem febra sau scaune moi dar suntem tare miorlaine, nu prea mancam, iar noaptea ne trezim tipand, momente care tin destul de putin.

Dory & Alexa

http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Baietelul meu se trezeste de vreo 3 luni de cateva ori pe noapte si scanceste, bea niste ceiut si gata. Avem 8 dintisori, 4 jos si 4 sus, de 4 luni nu i-a mai iesit nimic dar simptomele le resimtim din plin.....
Acum parca ii da jos ceva maseluta dar tareee greu si ca tareee multa necajeala.

Silvi si bebe Alain 19.01.2006

Daca ceva se intampla o singura data, se poate sa nu se mai repete niciodata dar daca se intampla de doua ori, se va repeta sigur si a treia oara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

As vrea sa stiu si eu daca cineva mai este in situatia noastra.
Avem 2 ani si 2 luni toti dintisorii si sus si jos (inclusiv caninii si toti premolarii) mai putin incisivii laterali de sus. Sus, incisivii centrali au iesit distantati (are strungareata) iar caninii la jumatatea distantei dintre incisivii centrali si canini.
Cumva pot aparea incisivii laterali mai tarziu, ultimii? S-a mai intalnit cineva cu aceasta situatie? Ca nu se vede nimic si nu as vrea sa ii fac radiografie.

Gabriela, mama unui ingeras Bianca Maria (21.12.2004 ora 16:42)
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: florentza
Subiect: Offf....caninii !!! Tare pacatosi mai sunt !!!
Trimis la: 11/03/2007 20:00:12

Dragi mamici de copilasi mici .....
Voi cum va descurcati ? Pe Alexandru il dor rau de tot caninii...noaptea pe la 2 - 2.30 se trezeste plangand,se foieste,mai adoarme 10-15 min si apoi iar se trezeste plangand (sau plange in somn )... si tot asa pana dimineata , de cca 2 sapt.si ceva. Voi cum ati trecut peste aceasta perioada ? I-am dat Nurofen la inceput 2-3 zile apoi am intrerup pt ca am auzit ca nu este bine sa-i dai mai mult de 3 zile fara avizul medicului...si la noi cosmarul dureaza de cca 2-3 sapt. noapte de noapte...
Referitor la Calgel mi-a zis doctorita ca nu mi-l recomanda (si ca ar da reactii adverse).
Voi ce experiente aveti ...

Florentza

-----------------------------------------------------------------------------
Autor: Darria
Raspuns la: 11/03/2007 20:06:26

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65008

Editare: nu stiu de ce ti-a rec. sa nu fol. calgel.
Alte geluri: dentinox(este mai bun decat calgel) sau osanit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Fetitei mele i-au iesit toti caninii la 18 luni si o luna intreaga a fost mai maraita, dar nu exagerat sa ne faca zile (nopti) grele. Pot spune ca am scapat chiar usor. Am folosit dentinox. Nu a facut febra, nici diaree, doar stari istericale ce le-am pus pe seama dintilor.
Mai trebuie sa ii iasa molarii. Dar cred ca va mai dura ceva.

Eli cu Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns risca spune:

Buna!
Ma numesc Ana si am o fetita Claudia de 9 luni...si inca nu i-au iesit dintisorii!O dor gingiile de pe la 4 luni,sunt umflate dar inca nici un semn!e vreo problema?Si se trezeste plingind...SI-I TARE MOFTUROASA!O dau cu gel ,mai nurofen cind o doare mai tare si jucarii pt dentitie!La voi cum a fost?

Mergi la inceput