Vaccinarea-pro si contra

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Crisiacob, sunt de acord cu ce spui tu. Am incercat sa ma informez si eu pe aceasta tema, si am luat hotararea sa nu-l vaccinez pe Matei decat impotriva bolilor cu risc mare. Deci ROR a cazut de pe lista, iar vaccinul antigripal nici nu l-am luat in calcul (mai ales ca e foarte posibil sa faca oricum gripa, dar pe alta tulpina, asa ca sincer ie mi separe inutil). Ma gandesc insa serios la vaccinul contra Haemophilus Influenzae, care imunizeaza impotriva unor boli grave cum ar fi Pneumonia virala si meningita (cea din urma ma sperie si pentru ca sotul meu a facut o forma-din fericire usoara- pe la 7 ani, si isi aminteste ce ingrozitor a fost). Oricum voi mai incerca sa gasesc informatii din surse de incredere.
As mai avea vreo 2 precizari de facut: odata faptul ca orice gen de informatie cauti pe internet poti sa gasesti site-uri gramada care sa sustina orice parte a ideii- cauti antivaccinare, gasesti sute, cauti pro vaccinare, la fel. Cred ca ar trebui gasite site-uri de incredere, poate aveti voi sugestii. Mie de ex. mi se pare o sursa credibila site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, http://who.int/en/ , poate mai stiti si altele. Iar in al doilea rand m-a surprins neplacut tonul discutiei. Cred ca intentia lui Crisiacob a fost de informare, ramane insa la alegerea noastra ce facem cu aceasta informatie. Iar cand este vorba de chestiuni medicale, chiar daca se pun intrebari pe forum si se primesc raspunsuri, ma gandesc ca nu se bazeaza nimeni doar pe ele, si se mai intreaba si dr., asa ar fi normal.
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu nu le-am facut la copiii mei decat vaccinurile obligatorii.

Crisiacob, bine ai venit pe forumul !! Ai spus lucruri foarte interesante...Nici eu nu sunt de acord cu prea multe vaccinuri. E bine sa lasam organismul sa se imunizeze natural (nu vorbesc aici de bolile ff grave, Doamne fereste...ci de bolile copilariei pe care toti le-am facut si n-a mai cazut cerul pe pamant!!) Si mie mi-e tare frica de efectele pe termen lung ale vaccinurilor!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Crisiacob, eu i-am facut ROR pentru ca asa mi-a recomandat pediatra, avand in vedere ca David mosteneste un fond astmatic de la sotul meu. ca urmare a facut rubeola (cu febra 40.2!!!) in toata regula. Am intrebat-o pe pediatra cum se poate asa ceva? Si mi-a spus ca vaccinul nu asigura protectie 100% dar ca face formele de boala usoara (nu stiu ce forma usoara a facut cand 4 zile a avut febra peste 39!!!).
Acum ma astept sa faca si oreion si rujeola, pentru ca preupun ca vaccinul l-am facut degeaba....

De atunci nu i-am mai facut nici un vaccin anti-nimic...si nici nu cred ca ii voi mai face vreodata...cu toate ca datorita predispozitiei catre astm pediatra imi tot recomanda ...
Dar din fericire, el are o imunitate ff buna, desi merge la gradinita, nu a racit decat o data, si in 3 zile era din nou sanatos...

Si inca o intrebare....daca polio s-a eradicat de ce se mai vaccineaza copiii???? (David mi-a facut de la vaccinul polio de 1 an, o reactie ingrozitoare, pe care un medic mi-a diagnosticat-o cu "mildpolio" ca urmare a vaccinului cu virusul atenuat (l-au mai vazut inca 2 doctori care s-au abtinut - dr care ii facuse vaccinul, si inca un pediatru, dar ei nu au putut sa ii puna un diagnostic, din fericire si-a revenit dupa 3 saptamani). Dar atunci am aflat ca sunt copiii care fac poliomielita datorita vaccinului cu virusul viu si atenuat.
De asta, daca ar fi sa o mai iau de la capat as gandi mai bine riscurile si avantajele vaccinurilor...si acum inclin sa fiu impotriva...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

eu tare ma indoiesc ca in USA, statul california, despre care era vorba aici, guvernatorul poate decreta scoaterea sau introducerea unui vaccin, asa, de capul lui! forul care se ocupa cu indicarea sau nu a vaccinurilor, si in general cu controlul bolilor este CDC atlanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Crisia eu am facut rujeola copil fiind inainte de a fi posibila vaccinarea mea in Romania acelor vremuri...A fost cumplit pentru mine si ai mei. Am supravietuit printr-o minune unei forme grave!
Vreti o descriere?
Amintirile alor mei: trei saptamani de febra peste 39, un copil de patru ani la 14-15 kile, care si-a pierdut aproape complet parul, care si-a revenit la o forma rezonabila intr-un an si ceva.... Parul il mai plang si azi... si ficatul.... si zic mersi ca am scapat...de encefalita.

Pentru mine: una din primele mele amintiri esta ca tip dupa mama ore in sir noaptea si mama nu vine sau vine si nu pricepe ce-i spun.... Eu tipam, dar in slabiciunea mea nu scoteam o vorba si mama nu ma auzea...

Si da eu mi-am vaccinat copii si am multumit ca exista cate un vaccin rezonabil de eficient pentru atatea boli. Si da fetitza mea a facut o reactie aiurea la vaccinul ROR obligatoriu si-n .fr si-n US,NY cel putin. Dar reactie cu febra 38 doua, trei zile si eruptie slaba. Nimic comparabil cu ce am facut eu.... Si pe vremea mea eu am fost un caz fericit care n-a facut encefalita...puteam sa arat precum copii somalezi sa am nevoie de perfuzii ca sa pot merge dinnou, da eram cu creierul intact...

Nu exista boala complet eradicata pana nu-i eradicata peste tot in lume.

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Acusorule, vaccin antirujeolic se face de foarte multa vreme si in Romania, de cel putin 38 de ani. Cum de nu ti l-au facut?

Slava Domnului ca esti bine!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

AC si eu ca tine.
La 1 an era sa mor din cauza pojarului, si nu se punea problema unei alimentatii nesanatoase, sau a unui sistem imunitar deficitar, din contra.
Si totusi era sa mor, deci, sunt pro vaccinare!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Simina... habar n-am de ce? Nu din neglijenta in tot cazul. Cred ca sau se facea mai tarziu, sau doar la unii copii cu risc mai mare, sau in oraselul meu nu se facusera la timp din lipsa de stocuri...
Uite chiar intreb. Stiu doar ca vaccinul le fuses propus de dispensar la cateva luni dupa boala si-mi aduc aminte ca a injurat mama... fapt absolut unic!

Mergi la inceput

Crinuta... nici eu n-aveam ceva abscons. Din poze eram durdulie si zambareata si din fisa medicala nimic da nimic pana atunci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Antirujeolicul simplu se facea si se face la 9 luni. Chiar nu inteleg cum de te-au "sarit"...

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput