Vaccinarea-pro si contra
Raspunsuri - Pagina 6
AC spune:
Simina gresesti, uite ce zice nenea ministrul Sanatatii:"Realitatea este că în România începând cu anul 1979 se vaccinează anual, cu vaccin antirujeolic, toti copiii la vârsta de 1 an si la 7 ani".
No eu is nascuta in 74, mai, deci in 79 campania m-a prins in tranzitie... hi, hi, bun net-ul pot sa o las linistita pe mama.
http://www.vmr.ro/pg2-5005.htm
Nu-i vinovata cu nimic ca-s mai chelutza si mai zanateca!
Andreea si galusca si brotacelul
crinuta spune:
Simina, uite, acum am intrebat-o pe mama daca eu primisem vaccinul AR si raspunsul a fost nu..
Crinuta si Rayan
anca tanasica spune:
quote:
Originally posted by inaioanaquote:
Originally posted by anca tanasica
exista chiar vaccinuri in care se fol.virusi modificati genetic...astea sunt cele mai periculoase...
Wow, ne poti spune si de ce sunt "cele mai periculoase"? Ca io sunt o mamica d-aia care gandeste mai putin dar tot nu-mi ajunge faptul ca tu spui ca pediatra ta zice nu stiu ce, mi-ar placea un argument, ceva... Ce are a face ca virusurile respective sunt modificate genetic?
Ps Depinde si ce citeste pediatra ta nu neaparat ca citeste mult... nu?
Ioana 19 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
orice vaccin, aliment, etc.modificate genetic predispun la cancer...nu am timp acum sa explic (e o poveste lunga cu genele care se modifica sub influenta mediului si care se pot modifica spre cancer)
de aceea exista pe plan international o lupta impotriva alimentelor modificate genetic!!!!
dr.noastra (in care am incredere 100% pt.ca mi/a demonstrat ca pot avea incredere in ea) nu e impotriva tuturor vaccinurilor...ci e pentru vaccinare cu masura...
de ex.o va vaccina pe maimuta antirubeolic atunci cand isi va incepe viata sexuala, pentru o eventuala sarcina....
nu a fost de acord cu vaccinul antigripal clasic, dar ne/a dat vaccin antigripal homeopat, pe care il luam toti si nu facuram gripa...
ne/a facut vaccinul anti polio (desi am murit eu dupa la gandul ca ar putea dezvolta boala!!!!) pentru ca ne/a spus ca asta trebe...si mi/a mai spus ca trebuiesc cateva, pe care i le va face la vara (nu mai stiu care, ca ea stie mai bine ce trebe!!!)
dar, cu pojarul a fost clara ca nu trebe...mai bine se imunizeaza natural, ca acei anticorpi sunt pt.toata viata, pe cand vaccinul e pt.cativa ani...apoi ea pune accent mai mare pe cresterea imunitatii (luam echinaceea) si pe o dieta alimentara hranitoare si echilibrata (piramida nutritionala), nu luam vitamine, dar mancam multe legume, luam calciu (o sapt.pe luna pt.ca bebita nu vrea lapte dupa ce s/a intarcat, si desi papa branza si iaurt zilnic, plus 1 l de danao, dar tot mi se pare mie ca ii mai trebe calciu, si mai luam fier, pt.ca asta cu poluarea asta niciodata nu e destul!!!), si vit.C multa din citrice...
toate asta au facut ca maimuta sa fie racita si sa ii treaca cu isoprinosine in 3 zile...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
AC spune:
Simina.. cred ca iar gresesti antirujeolicul simplu se face la 9 luni doar in situatiii de criza. pentru ca rata de formare a anticorpilor e mai mica la 9 luni, decat nitel mai tarziu.
Antirujeolicul se face acum ( fara criza gen .ro) in formula ROR(-MMR) dupa 15 luni, scrie in carnetul de vaccinare al fiica-mii.
sinzi_ana spune:
Fratele meu a facut TBC la 3 ani, desi era vaccinat !!! Si la fel cum ai spus si tu AC, primele lui amintiri sunt cele in care era internat la infectioase gandindu-se de ce trebuie sa il viziteze mama doar o data pe saptamana si de ce trebuie sa plece.
Era atunci un spital de boli infectioase la Curtea de Arges pediatric si parintii nu aveau voie sa se interneze cu copiii...a stat acolo 3 saptamani (sau o luna).
Eu, desi eram mai mica (aveam 1 an) nu am facut boala (si eu facusem vaccinul)....
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
diana904 spune:
Simina, io-s nascuta in 70 si n-am facut antirujeolic...ba chiar am facut pojar imediat dupa cutremurul din 77. In fine, de la pediatra care mi-a ingrijit copiii cind erau mici, stiu ca vaccinul s-a introdus obligatoriu la noi dupa o epidemie in care au murit f multi bebelusi...nu mai tin minte anul,anii 70 oricum, probabil 79 asa cum zice AC.
AC spune:
Anca copilul tau a facut o injenctie anti-poli nu??? Nu avea cum sa faca polio de la el.
Cum sa-ti iei asa un risc... D-ne!!!!
Sunt doua feluri de vaccin anti-polio
* IPV = Inactive Polio Vaccine, injectie
* OPV = Oral Polio Vaccine, picaturi pe gura, oral
Al doilea tip de vaccin poata da polio:un caz la 2.4 mil.. statistic vorbind.Vai de nenorocitii aceia care fac statistica asta nenula!!
Primul vaccin insa nu poata da polio. Virusul e inactiv. Pacatul lui este protectia de 65-68% si de aceea se tot reface... ca sa-i creasca procentul.
Nu se administreaza decat injectii celor care nu merg in zone cu poliomielita endemica si si acelea sunt dupa minim doua doze de polio injectie, ca sa reduca sansa de a face polio de la vaccin.
Poti cauta si singura surse pe net. Eu in US am primit la fiecare vaccin administrat o foaie cu detalii incluzand posibilele efecte si abia apoi semnam pentru accept/respingere a vaccinului.
Mirunaa spune:
Mie imi pare rau ca i-am facut vaccinurile.Chiar joi, i-am facut ultimul DTP si a avut o reactie urata.La celelalte nu a avut nici-o reactie.Acum a facut febra mare, nici n-am mai stat sa-i pun termometru ca era evidenta febra mare.A doua zi dupa vaccin nu vroia sa se dea jos din pat.Parca era paralizat de la brau in jos.M-am rugat de el sa-si ridice piciorusele ca sa vad ce si cum.Patru zile mi-a schiopatat si nu vroia sa-si indoaie piciorul drept(in el i-a facut vaccinul).
Intotdeauna am fost retinuta in a-i face vaccin.Cel putin cand a fost vorba de ROR m-am si certat cu sotul meu.Eu nu-i vedeam utilitatea acestui vaccin.Cum si de ce sa-i faci vaccin impotriva bolilor copilariei?Mai ales ca baietelul meu este un copil sanatos( pana sa faca febra de la vaccin n-am stiut ce-i aia febra, in cazul lui).Ce rau ii putea face pojarul sau rubeola?Acum cand citesc ce poate face un virus latent mai tarziu ma ingrozesc....
Oricum, a fost ultimul vaccin .Poate sa apara orice, eu nu-i mai fac.La vaccinul antigripal nici nu ma gandesc.
Toate cele bune!
AC spune:
quote:
Originally posted by Mirunaa
Mie imi pare rau ca i-am facut vaccinurile.Chiar joi, i-am facut ultimul DTP si a avut o reactie urata.La celelalte nu a avut nici-o reactie.Acum a facut febra mare, nici n-am mai stat sa-i pun termometru ca era evidenta febra mare.A doua zi dupa vaccin nu vroia sa se dea jos din pat.Parca era paralizat de la brau in jos.M-am rugat de el sa-si ridice piciorusele ca sa vad ce si cum.Patru zile mi-a schiopatat si nu vroia sa-si indoaie piciorul drept(in el i-a facut vaccinul).
Intotdeauna am fost retinuta in a-i face vaccin.Cel putin cand a fost vorba de ROR m-am si certat cu sotul meu.Eu nu-i vedeam utilitatea acestui vaccin.Cum si de ce sa-i faci vaccin impotriva bolilor copilariei?Mai ales ca baietelul meu este un copil sanatos( pana sa faca febra de la vaccin n-am stiut ce-i aia febra, in cazul lui).Ce rau ii putea face pojarul sau rubeola?Acum cand citesc ce poate face un virus latent mai tarziu ma ingrozesc....
Oricum, a fost ultimul vaccin .Poate sa apara orice, eu nu-i mai fac.La vaccinul antigripal nici nu ma gandesc.
Toate cele bune!
M.P
Ce rau ii putea face pojarul sau rubeola?
.. pai niste febra si mai mare, pana i se facea creierul piftie... medical vorbind o encefalita...cu sechele psihice... Un mic retard mental... demn de ignorat
De oreion din ROR Mirunaa de ce nu intrebi... sau efectele oreionului facut tarziu de catre baietei sunt mai clare?
Piciorul intepenit... Doctorul care i-a facut injectia a facut-o prost. Putea sa o faca si cu apa. Se aduna lichidul intr-un loc, nu se disipeaza, se intareste, se poate inrosi, umfla chiar piciorul pentru doua-trei zile. Se maseaza usor zona, se pun comprese cu sunatoare/musetel... efect antiinflamatoriu...
Vaccinarea nu-i obligatorie in .ro pentru inscrierea in colectivitati gen scoala.. ???
Ca-mi suna a debandada vesela...unu face anti-rubeolic in adolescenta, altul nu vrea deloc fecare dupa cum ii canta studiile medicale facute in timpul liber.
roxana1974 spune:
AC stii ca sansele ca un copil care face rujeola/pojar sa faca ce descrii sunt aproape nule...de ce in mesajele tale ignori toate efectele secundare pe care le pot avea vaccinurile administrate haotic...? Fiindca da, haotica este acum vaccinarea care se petrece in Romania. Luam pe apucate, la disperare toate vaccinurile care s-au inventat cica sa ne "imunizam" copii, pai uite ca nu-i imunizam, ca le inoculam boli grave, care pe termen lung ne pot scapa de sub control...
Ce ma fac eu daca copilul meu vaccinat acum, o sa faca la 30 sau 40 de ani oreion? sau rujeola??? Te rog, da-mi o idee, ca pe mine chestia asta ma termina de-a dreptul...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...