Vaccinarea-pro si contra

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Roxana, tot asa poate se intampla si daca nu il vaccinezi..si nu face boala pana la 30 de ani...

Andreea, fratele Sofiei a avut orieon la 16 ani.sa vezi ce speriar era, nu se misca din pat nici macar sa ia apa
da n-a avut nika.Complicatiile sunt extrem de rare, mai rare decat reactia la vaccin.La oreion, rubeola si varicela complicatiile sunt infinit mai putin periculoase ca la rujeola.Si chiar ca numai la malnutriti si conditii de igiena proaste.

Eu am vrut sa vaccinez galagia contra rujeolei...dar a facut rubeola si oreion inainte...si n-am indraznit sa-i mai dau doza de anticorpi, desi dr spun ca nu e nimica.

Iar acu facu de doua ori bronhopneumonie...exact la epidemie.in mod normal n-are voie vaccin pana nu e cu falcutele de-altadata....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Roxy.. efectele secundare ale vaccinelor administrate normal sunt mici si rare prin comparatie cu ceea ce previn. In fapt folosirea vaccinelor a redus cazurile cu rujeola/rubeola virulente... ca a mea. Daca in mod normal in Romania de acum un an sansa ca un copil sa faca o forma severa era aproape nula, intr-o epidemie lucrurile se schimba. Dupa un val de forme usoare, urmeaza micile modificari ale virusilor si formele grave ( doar mai noi pt organismele noastre) isi cresc probabilitatea.
Nu poti blama vaccinul pentru schimbarea categoriei de varsta. E o negare a realitatii ca acum copii intra in colectivitate la alte varste: sau f.devreme daca parintii lucreaza si n-au bona, sau f.tarziu. Bolile copilariei sunt bolile colectivitatii in primul rand.

Sa fiu si mai sincera am raspuns postarii initiale care este contra-vaccinarii normale, confom cu schema general acceptata. Asta m-a deranjat fara nici o legatura cu situatia de acum. Era doar hai sa profitam de situatie sa zicem ca vaccinurile sunt un pericol sigur si de evitat in timp ce boala de care ne protejam este o "posibilitate improbabila".

Cea ce nu pricep este de ce naiba in .ro nu se face treaba buna acum. Ok e epidemie, vaccinam antirujeolic separat la 9 luni. Buun este aiurea total sa-i revaccinezi pe aceiasi...la 15-18 luni...Normal ar trebui verificat care-i nivelul de anticorpi anti-rujeolici si aministrat restul de vaccine separat... dar asta costaaaa. Alte comenzi de vaccin, testari... Aici sunt de acord cu tine ca haotic e criminal.

Roxy... vaccinul nu ne imunizeaza pe toti oricum. Dar ideea este ca poti verifica daca este imunizat si ideea este ca cu cat mai putini pot face boala cu atat mai mica sansa sa o iei sau sa faci o forma grava....

Mecanismul cam acesta este. Caz clar poliomielita. Vaccinele initiale erau facute pentru a lupta cu o infestare masiva... si virusii nu erau inactivi..puteai lua polio de la vaccin. Dadea anticorpi multora cu pretul unor imbolnaviri reale. Vaccinul actual lupta cu ceva sporadic. Protejeaza mai putin eficient ca sa nu imbolnaveasca pe nimeni...

Vaccinatul e medicina empirica...un joc al sperantei impotriva maladiei generalizate si ciclurilor succesive de modificari virale din timpul epidemiilor...... E terorizant sa o stii....

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Oy Sabinelu... tinem pumnisorii Galagiei mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Dragele mele, facand o mica statistica a raspunsurilor postate la acest topic, reiese ca exista persoane si pro si contra vaccinare. Este firesc deoarece temeri exista si intr-o tabara si in alta.
Daca faci vaccinul e bine ca nu mai face boala dar e rau ca poate da reactii adverse urate, copilul poate face chiar boala pentru care a fost vaccinat, poate muri sau, daca a fost citita cu atentie modalitatea in care sunt fabricate vaccinurile si celulelele pe care sunt cultivati virusii, se poate ajunge la cancer, leucemie sau alte boli foarte grave. Sigur, exista multe mamici care nu sunt multumite de sursele de pe net sau cele oferite aici pe forum, insa suspiciunea ramane. Prietenii mei din America de care vorbeam sunt chiar biochimisti si mi-au confirmat modalitatea de obtinere a vaccinurilor de care va vorbeam. Concluzia? Numai eu stiu ce este in sufletul meu si eu traiesc aceeasi dilema pe care o traiti fiecare dintre voi dar am incredere in instinctul de mama si cunostintele pe care le am.
Ce se intampla insa daca nu faci vaccinul? Singurul lucru care se poate intampla este sa faca boala. Groaznic, nu? Nu cred ca exista vreo boala de orice fel care sa nu presupuna complicatii. Ce facem atunci? Daca vor aparea in continuare vaccinuri noi, ne vom vaccina impotriva tuturor bolilor din tratatele medicale? Ce ar insemna asta oare pentru organismul nostru?
Eu sunt pur si simplu uimita de paranoia care i-a curpins pe romani dupa revolutie, legata de tot ce inseamna medicamente si boli. Suntem in permanenta baintuiti de frica de a nu ne imbolnavi, si sa cumparam multe, multe cat mai multe medicamente. Hai sa luam antibiotice din orice ca face bine. Oare nu ati observat ca nu exista strada in Bucuresti care sa nu aiba cel putin 2 farmacii in care inevitabil gasesti coada la ghiseu?
Ce sa mai, cred ca este necesar sa fim un pic mai rationali si sa ne intoarcem un pic la natura.
Poate ca ar trebui sa prevenim mai intai bolile prin intarirea imunitatii si printr-o alimentatie echilibrata. Dar si pentru asta iti trebuie o oarecare stiinta, nu?
Nu stiu daca ati urmarit un documentar pe Discovery cred, in care se spunea ca mai avem putin pana cand antibioticele nu vor mai fi de nici un folos, asa ca....Ne vom intoarce de unde am plecat.
Dar stiti care a fost explicatia acestei previziuni sumbre? Datorita antibioticelor, microbii si bacteriile au suferit mutatii genetice si au aparut generatii noi carora medicina inca nu le poate face fata.
Vaccinurile insa, mi se par mult mai periculoase, pentru ca lucreaza "undercover", la nivel submolecular.
Ma rog, asta e parerea mea si incerc sa fiu mai putin panicata si mai cu capul pe umeri, incerc si alte ramuri ale medicinei, cum ar fi cea homeopata, copilul mi-l potejez prin alimentatie, vitamine naturale, echinaceea etc, etc.
Anca Tanasica, imi place tare mult cum gandeste medicul tau, pacat ca este in Ploiesti! Imi poti spune totusi cum ti-a sugerat sa-ti inscrii copilul la scoala si gradinita, daca vaccinul ROR este obligatoriu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

AC, imi pare rau ca te-am deranjat cu ideile despre efectele negative ale vaccinarii. Spre linistea ta, nici eu nu am avut curajul sa nu-mi vaccinez copilul pana la 1 an. M-am oprit insa la ROR. Nu stiu ce voi cae mai incolo. Voi vedea!
Dar chiar ma gandeam, oare si Einstein a fost privit la fel la vremea lui ,pentru ca era contra valului?
Ca stii cum se zice:
" Marx a murit, Lenin la fel si nici eu nu ma simt prea bine..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Andreea, sunt aproape deacord cu tot ce spui..totusi, eu nu am perceput mesajul initial ca pe o pledoarie contra vaccinurilor in general, ci doar ca pe o pledoarie la informare. In plus, fiecare sau aproape fiecare dintre noi si copiii nostri suntem sau putem fi cazuri particulare...cazul tau e unul particular, e clar acum ca daca erai vaccinata scapai de un mare chin...cazul copilului meu si a inca altora despre care am citit aici e iarasi particular, de ce? vedem ca sunt copii cu o imunitate buna, sansa ca ei imbolnavindu-se de rujeola sa faca simptomele grave despre care vorbeai mai inainte sunt egale cu zero (in opinia mea) asadar vreau sa pot alege, nu vreau sa ma oblige nimeni sa-i inoculez ceva ce eu consider (dupa cercetari of course) ca este periculos.
In concluzie, trebuie ca in momentul in care alegem sau nu sa facem un anumit vaccin copiilor nostri, s-o facem in deplina cunostinta de cauza, sa stim toate riscurile la care ne supunem vaccinandu-ne copiii, respectiv refuzand acele vaccinuri.
Personal, nu sunt contra tuturor vaccinurilor, dar sunt 100% contra ROR, cel putin la copilul meu.

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Pe ce te bazezi, AC, atunci cind spui ca polio de acum e asa facut sa nu imbolnaveasca pe nimeni? Fratele meu, dupa dozarea de la 6 luni, a facut asa o reactie, ca la o luna dupa inca nu-si tinea singur capul...Si tot asa, medicul lui ne asigurase inainte de vaccin ca totul e ok. Dupa, cind ne-am repezit cu o masa inerta in brate la ea, a ridicat din umeri si a inceput sa tipe: ce veniti la mine, mergeti la reanimare la spital!! E, desigur, tot un caz rar, asa cum e si al tau.

Gabi

Mergi la inceput

Roxy zau ca eram un copil cat se poate de rumen in obraji si vanjoasa si fara peripetii... nimic nu prevestea...
Dar no stii cum e pana te paleste e greu de crezut ca un copil normal o poate pati asa de rau.
Pledoaria era contra ROR, dar contra ROR in schema normala, nu vaccinat bezmetic de doua ori si tot asa... la asta ma refeream..
Sanatate si sa fie bine!

Gabi eu n-am spus ca anti polio injectabil nu da reactie febrila si motrica un numar de zile. Da, cum nu si inca la multi copii. La fetita mi-a dat, la baietel nu, din fericire... Eu ziceam ca nu poate imbolnavi in sensul ca nu poate provoca poliomielita! Virusul este inactiv mey, pe cand la vaccinul anti-polio oral virusul este activ, poti face poliomielita de la el. Aceasta era teama Ancai.. reciteste... ea s-a temut ca-i face fetita poli de la vaccin!
Imi pare tare rau de cele intamplate cu fratele tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Siminaf eu sunt nascuta in 72 si nu se facea nici un vaccin antirujeolic atunci. Ca atare am facut rujeola, pe la 4 ani, chiar la munte. Si e una din cele mai neplacute amintiri ale mele. Am avut febra 39-40 mai multe zile la rand, nici nu mai stiam bine pe ce lume sunt. Si atunci nu erau antitermice asa eficiente si rapide ca acum. Si eu n-am avut complicatii, doar rujeola simpla. De ce sa treaca copilul meu prin asa ceva?

Roxana1974 Da, si eu am temeri cu ce se va intampla pe la 20 de ani, dar am de gand sa le fac analize fetelor in jurul varstei de 18 ani si sa vad daca mai au anticorpi. Daca nu or sa mai aiba, o sa le fac rapel din nou.

Sa va povestesc si cu ce m-am ocupat in clasa a 9-a dupa ce reusisem sa intru la cel mai bun liceu din Bucuresti? Am facut dupa o luna hepatita A si am lipsit doua luni. Nu mai zic de statul in spital si de regimul tinut un an de zile si de analizele periodice si de interdictia de a face sport tot un an de zile. Zic doar de slabirea imunitatii dupa hepatita. Abia am mers iar la liceu ca am facut oreion. Si iar am stat o luna acasa. In trimestrul trei pneumonie, tot pe fondul slabirii imunitatii. Ajunsesem sa plang fiindca profesorul de matematica ma credea chiulangioaica si nu m-a scos din 5 tot anul. Eu care luasem numai 10 la matematica toata viata mea de scolar, era una din materiile mele preferate. Fetita mea cea mare e vaccinata acum contra hepatitei A si contra oreionului, rujeolei si rubeolei. Chiar si contra varicelei. Ca eu am facut-o si pe aia si m-as fi scarpinat sa iau toata pielea de pe mine. M-a pazit mama si am un singur semn in frunte.
Si chiar sunt recunoscatoare ca exista aceste vaccinuri, chiar daca sunt foarte constienta de posibilele reactii adverse. Cred ca beneficile sunt mai mari decat prejudiciile, desi in foarte putine cazuri particulare este invers.
Mariuca nu a avut nici o reactie neplacuta si a trecut deja prin focare de oreion si varicela nefacand nici una din boli. Sper ca nici Ioana sa nu reactioneze mai urat la vaccinuri si, evident deja, sunt pro-vaccinare.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

quote:
Originally posted by crisiacob

Dar chiar ma gandeam, oare si Einstein a fost privit la fel la vremea lui ,pentru ca era contra valului?
Ca stii cum se zice:
" Marx a murit, Lenin la fel si nici eu nu ma simt prea bine..."

Haide mai Crisiacob chiar te crezi Einstein?! Nu de alta, dar de cand s-au inventat vaccinurile exista destui "Einstein" care se opun...
In rest, sunt de acord cu tine, sunt argumente si pro si contra, fiecare le pune in balanta si trage o concluzie.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput