Vaccinarea-pro si contra
Raspunsuri - Pagina 8
AC spune:
Roxy sa cred ca eu am perceput mai tare ideea mesajului..."Ce se intampla insa daca nu faci vaccinul? Singurul lucru care se poate intampla este sa faca boala. Groaznic, nu? Nu cred ca exista vreo boala de orice fel care sa nu presupuna complicatii. Ce facem atunci? Daca vor aparea in continuare vaccinuri noi, ne vom vaccina impotriva tuturor bolilor din tratatele medicale? Ce ar insemna asta oare pentru organismul nostru?"
Crisia tu fiind noua mesajele tale sunt probabil moderate si de aceea au aparut asa tarziu...
Nu m-ai deranjat... este pura dialectica intelectuala. Eu nu voi mai locui in .ro..deci copii nu vor fi colegi. Pur si simplu eu nu pricep cum poti gasi o cale sa te sustragi vaccinelor obligatorii. Nu-s bune, lupta sa le scoata.... uite in .fr vaccinul BCG se va scoate... in Olanda se face doar copiilor cu risc...in State nu se face deloc. Deci nu toate vaccinele sunt necesare sau bune...
Crisia daca initial imi suna mai rezonabil ce spuneai... acum ma cam sochezi....Diversele paralele create de tine gen antibiotice, regim alimentar nu au valoare dincolo de granite. In .ro debandada iti permite sa iei antibiotice fara reteta, aici nu... si crede-ma ca pentru afectiuni grave gen bronchiolita tot nu se prescriu copiilor... Si totusi vaccinuri se fac... Si da mey asa vad unii progresul. Luptam cu difteria, malaria, tetanosul, da speram sa gasim si altceva decat paleative si regrete contra cancerului, sidei. Da, traim ceva mai mult decat omul Evului Mediu.. si da s-a intamplat ceva cu organismul nostru... dar prefer sa nu idealizez paduchii, nespalatul, ciuma si mizeria epocii de dinainte de Pasteur.
Iar chestia cu mancatul sanatos.. oy bine ca nu mai am stegulet de US... In Franta se mananca super bine si echilibrat. Copii au dietetician la scoala si gradinita, junk-food-ul nu se poate vinde in incinta centrelor de invatamant pre-universitar. Iar nivelul de viata mai bun permite toata aceasta protectie naturala unui numar mare de oameni.
In plu daca alternativa ta la vaccinuri este doar dieta sanatoasa si echinaceea...epidemiile spun mult nu doar despre nivelul cultural( sa stii ce sa faci) ci si material(sa-ti poti permite ce stii ca-i bine). Iar aici Romania din pacate e saraca... si solutia ta neviabila.
Asa de final pot remarca off topic ca modestia iti bine insa eu is care dupa Marx si Lenin... Stalin? Si tu Einstein... Sa stii ca pe aici nu ne prea jignim gratuit... da daca vrei da-i inainte
Andreea si galusca si brotacelul
AC spune:
Rrox23 hai zambeste ti-o scapat din palmaresul bolilor copilariei roseola. Da, ai noroc. La adulti trece nesimtita, copii fac febra 39 si peste, este renumita pentru convulsiile febrile si nu exista vaccin. Virusul care o da este inrudit cu SIDA. Asa a si fost descoperit in mod colateral...
Teodora D. spune:
Crisiacob, cand vei deschide un subiect despre antibiotice voi fi in tabara ta.pana atunci sa nu deviem de la subiectul de fata si te rog sa citesti unul din link-urile pe care le-am dat si l-ai ignorat:http://www.ninds.nih.gov/disorders/subacute_panencephalitis/subacute_panencephalitis.htm
pentru cine nu intelege engleza-scrie despre panencefalita subacuta sclerozanta, o boala a sistemului nervos ce apare la 2-10 ani de la infectia cu virusul rujeolic si duce la moarte; doar 5% din cazuri se vindeca.
despre asta ce ai de spus?
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
anca tanasica spune:
quote:
Originally posted by AC
Anca copilul tau a facut o injenctie anti-poli nu??? Nu avea cum sa faca polio de la el.
Cum sa-ti iei asa un risc... D-ne!!!!
Sunt doua feluri de vaccin anti-polio
* IPV = Inactive Polio Vaccine, injectie
* OPV = Oral Polio Vaccine, picaturi pe gura, oral
Al doilea tip de vaccin poata da polio:un caz la 2.4 mil.. statistic vorbind.Vai de nenorocitii aceia care fac statistica asta nenula!!
Primul vaccin insa nu poata da polio. Virusul e inactiv. Pacatul lui este protectia de 65-68% si de aceea se tot reface... ca sa-i creasca procentul.
Nu se administreaza decat injectii celor care nu merg in zone cu poliomielita endemica si si acelea sunt dupa minim doua doze de polio injectie, ca sa reduca sansa de a face polio de la vaccin.
Poti cauta si singura surse pe net. Eu in US am primit la fiecare vaccin administrat o foaie cu detalii incluzand posibilele efecte si abia apoi semnam pentru accept/respingere a vaccinului.
in R.nu se face injectie antipolio ci se da oral!!! si la oral se face polio...asta apropos de cat sunt de necitita si proasta, caracterizare care reiese din ultimul tau mesaj...si da, in R. este in principal o problema de dieta, aici se mananca mult si prost, sist.imunitar al copiilor e la pamant inclusiv din cauza ca multe femei nu alapteaza, igiena este super precara, etc.
dc vrei am sa iti dau adresa sa corespondezi cu o dr.pediatra care e dr.de familie in comunitatea romilor din Pl., unicul focar de rujeola din Pl.sa iti povesteasca ea cum e cu imunitatea, vaccinul rujeolic, etc (copiii cu rujeola nici macar nu au fost inregistrati vreodata la medic, la primarie, au fost nascuti acasa!)
nu ma cunosti (poate ajuta sa iti spun ca am fost in liceu olimpica national la anatomie, am vrut sa devin medic, inca iubesc medicina si citesc cu mare interes tot ce imi pica in mana in limita timpului, in ceea ce priveste copilul meu chiar citesc mult...), dar iti promit ca te voi evita in toate discutiile de pe acest forum.
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
rrox3 spune:
AC
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze septembrie - octombrie
AC spune:
quote:
Originally posted by anca tanasicaquote:
Originally posted by AC
Anca copilul tau a facut o injenctie anti-poli nu??? Nu avea cum sa faca polio de la el.
Cum sa-ti iei asa un risc... D-ne!!!!
Sunt doua feluri de vaccin anti-polio
* IPV = Inactive Polio Vaccine, injectie
* OPV = Oral Polio Vaccine, picaturi pe gura, oral
Al doilea tip de vaccin poata da polio:un caz la 2.4 mil.. statistic vorbind.Vai de nenorocitii aceia care fac statistica asta nenula!!
Primul vaccin insa nu poata da polio. Virusul e inactiv. Pacatul lui este protectia de 65-68% si de aceea se tot reface... ca sa-i creasca procentul.
Nu se administreaza decat injectii celor care nu merg in zone cu poliomielita endemica si si acelea sunt dupa minim doua doze de polio injectie, ca sa reduca sansa de a face polio de la vaccin.
Poti cauta si singura surse pe net. Eu in US am primit la fiecare vaccin administrat o foaie cu detalii incluzand posibilele efecte si abia apoi semnam pentru accept/respingere a vaccinului.
in R.nu se face injectie antipolio ci se da oral!!! si la oral se face polio...asta apropos de cat sunt de necitita si proasta, caracterizare care reiese din ultimul tau mesaj...si da, in R. este in principal o problema de dieta, aici se mananca mult si prost, sist.imunitar al copiilor e la pamant inclusiv din cauza ca multe femei nu alapteaza, igiena este super precara, etc.
dc vrei am sa iti dau adresa sa corespondezi cu o dr.pediatra care e dr.de familie in comunitatea romilor din Pl., unicul focar de rujeola din Pl.sa iti povesteasca ea cum e cu imunitatea, vaccinul rujeolic, etc (copiii cu rujeola nici macar nu au fost inregistrati vreodata la medic, la primarie, au fost nascuti acasa!)
nu ma cunosti (poate ajuta sa iti spun ca am fost in liceu olimpica national la anatomie, am vrut sa devin medic, inca iubesc medicina si citesc cu mare interes tot ce imi pica in mana in limita timpului, in ceea ce priveste copilul meu chiar citesc mult...), dar iti promit ca te voi evita in toate discutiile de pe acest forum.
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
Anca daca tu ai dreptate si-n .ro se da vaccin oral eu imi pun cenusa-n cap si evident ai dreptate. Este un vaccin pe care nu l-as face. Punct. Eu am ramas cu impresia de la forumul de mamici ca si-n .ro se face un pentavaccin injectabil: Difterie, Tetanos, Tuse magareasca, haemophilus Influenza, Polio sau daca nu un trivaccin DTP, un HiB si un Polio inactiv injectabil... Esti prima pe care o aud cu vaccinul oral.... E foarte posibil sa fi zis si altii si eu sa nu fi priceput cu gandul la alte standarde.
Haideti mey fetelor in .ro chiar toti fac vaccin anti-polio oral?????!!
Anca nu te fac nici proasta, nici necitita s-in spatele unui nick se poate ascunde s-un medic, s-un neofit... Suntem intr-o lume virtuala si da ce spui ma socheaza.. dar daca ai dreptate...in mod evident azi am invatat ceva!
Si mey...hello nasterea acasa se practica si-n alte tari pe scara larga chiar (vezi Olanda)... si tot se vaccineaza copii
crisiacob spune:
AC si rrox3, pacat ca nu aveti simtul umorului! Gluma cu Einstein & comp. a fost doar o gluma! Bancul cu Marx si Lenin fiind de-altfel consacrat aici, la noi, in Romania.
Substratul rational exista totusi, traducerea fiind urmatoarea: multe decoperiri din trecut au parut a fi 100% viabile iar in prezent se descopera si latura lor negativa. Si banuiesc ca existau si pe vremea aceea mici Einsteini care erau impotriva valului si care erau considerati nebuni. Din aceasta categorie fac parte acum cei care aduc dovezi despre partile negative ale vaccinarii.
Teodora D, eu am citit cu mare atentie link-urile tale pare-se insa ca tu nici macar nu ai citit inceputul topicului unde vorbeam exact despre aceeasi boala: PESS (panencefalita sclerozanta subacuta). Si nu o spune dr. Mendhelson ci inca vreo 100 de alti medici din toate colturile lumii.
Si daca tot ne batem in site-uri, ai toate informatiile pe link-ul trimis de mine:
http://www.nccn.net/~wwithin/vaccine.htm
Cred ca reusesc sa ma exprim destul de bine in limba romana asa ca rog sa cititi cu atentie ce am scris pana acum si sa accesati link-urile daca doriti mai multe informatii.
AC spune:
Anca tanasica...uite mey site romanesc Farmacia ta... cu cele doua tipuri de vaccin anti-polio:
http://www.farmaciata.ro/eKontentFarmaciaTaFiles/home/medicina_generala/medicina_generala/Poliomelita.html
Alegerea ta si a pediatrei tale sa-l iei pe cel cu virus atenuat si care da poate produce poliomielita...
Si uite si pe DC subect la care fete zic ca au putut face anti-polio injectabil:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23338
crisiacob spune:
Nu vreau sa-mi vaccinez copilul contra bolilor copilariei dar se pare ca nu mi-l vor primi la gradinita din aceasta cauza. Asta ma innebuneste! Nu mi se pare drept! Cine are o solutie rog sa-mi vanda si mie pontul. Nu inteleg care e problema daca ceilalti copii sunt imunizati prin vaccin. Ar trebui sa fie protejati, nu? Doar de asta exista vaccinul.
AC spune:
quote:
Originally posted by crisiacob
AC si rrox3, pacat ca nu aveti simtul umorului! Gluma cu Einstein & comp. a fost doar o gluma! Bancul cu Marx si Lenin fiind de-altfel consacrat aici, la noi, in Romania.
Substratul rational exista totusi, traducerea fiind urmatoarea: multe decoperiri din trecut au parut a fi 100% viabile iar in prezent se descopera si latura lor negativa. Si banuiesc ca existau si pe vremea aceea mici Einsteini care erau impotriva valului si care erau considerati nebuni. Din aceasta categorie fac parte acum cei care aduc dovezi despre partile negative ale vaccinarii.
Teodora D, eu am citit cu mare atentie link-urile tale pare-se insa ca tu nici macar nu ai citit inceputul topicului unde vorbeam exact despre aceeasi boala: PESS (panencefalita sclerozanta subacuta). Si nu o spune dr. Mendhelson ci inca vreo 100 de alti medici din toate colturile lumii.
Si daca tot ne batem in site-uri, ai toate informatiile pe link-ul trimis de mine:
http://www.nccn.net/~wwithin/vaccine.htm
Cred ca reusesc sa ma exprim destul de bine in limba romana asa ca rog sa cititi cu atentie ce am scris pana acum si sa accesati link-urile daca doriti mai multe informatii.
uite sorry da n-am gustat gluma....
On topic.. da mey ROR-ul e cu virusi atenuati si nu inactivi. Deci poti face boala, poti face chiar o forma urata deci maximul posibil este egal in ambele cazuri cu si fara vaccin... eu nu neg... dar daca asta faci la virusii atenuati... ce D-ne iarta-ma faci la virusul neatenuat. Asta-i intrebarea??? De ce dieta sanatoasa si echinaceea te pazesc de virusii neatenuati si te lasa prada celor atenuati? Scuza-ma dar chiar nu pricep!