Scoala de muzica

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

quote:
Originally posted by tinatache

quote:
Originally posted by angy11

Am un coleg pe langa Munchen,ii scriu um mail si te tin la curent.

multumesc, astept!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

inca nu am nici o veste,eu i-am trimis un mail imediat,dar unii muzicienii nu sunt asa familiarizati cu netu :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Nici in Grecia nu exista scoli normale de muzica, adica ceea ce este George Enescu in Bucuresti de ex.Probabil ca nici in Germania.
Aici ii lasa primul an cu tot ce vrei electronic acasa dar la scoala de muzica au pian clasic.Dupa aceea cei care chiar raman iau pian clasic acasa (la a 2a mana in genere) nemtesc sau cehesc.
Daca vor pian electronic sunt sfatuiti sa ia Yamaha urmand sa ia clasic dupa inca 4-5 ani daca mai ajung acolo

Mergi la inceput

Fetelor,gata subiectul?
Nimeni nu mai scrie nimic?
Dar copii care vor sa bata la tobe nu aveti?
Glumesc desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Mai citeste cineva acest subiect? M-au ajutat foarte mult sfaturile 'muzicienilor' si le multumesc. Mai am o intrebare pentru voi, dat fiind ca miine incep la Targoviste pregatirile pentru testul la clasa I - pian. Credeti ca si la clasa I se intra pe 'relatii' ca in alte parti sau intr-adevar conteaza testarea? Si daca da, ar trebui sa o pregatesc eu sau s-o las sa dea cit poate?

Lauraxxx, bbx2 7.10.05 si fetita 2000

Mergi la inceput

Trebuie s-o pregatesti in sensul ca ii canti cateva sunete si ea sa reproduca,cu vocea,apoi ii poti bate din palme un ritm(numai sa-l tii minte sa0l faci la fel si-a 2 oara daca e nevoie,)iar copilul sa-l reproduca intocmai.Apoi cantecelul sa-l cante cat stie de frumos.
La noi nu se intra pe pile,eu habar n-am pe cine iau la clasa,cateodata nu cunosc parintii ani de zile.
Se pune baza pe test,daca are aptitudini trece,eu n-am auzit copil cu aptitudini sa pice la test.
Pilele eventual functioneaza in alegerea profesorului de insrtument,de teorie,dar am zis alegere,sau mai simplu,daca sti pe careva de instrument sau teorie, mai acatarii,in cererea de inscriere in clasa I,specifici ca vrei sa faca instrument cu X,teorie cu Y,deci clar nu ai nevoie de pile.Asa e la noi.

Sa ne scri cum a fost.
Succes!

Mergi la inceput

Multumesc angy11, cred ca va fi bine la test insa a mai aparut o intrebare. Credeti ca la 6 ani si jumatate copiii nu sunt pregatiti pentru volumul de munca de la scoala de muzica? Am citit pe DC despre copii de 3 si 5 ani care iau lectii de muzica. Desigur ca conteaza mult diferentele individuale dar cred ca numai cine a lucrat in scoala de muzica poate spune daca exista diferente intre 6 ani si jumatate si sapte si jumatate in ceea ce priveste puterea de munca, receptivitatea etc. Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Laura,din punct de vedere al instrumentului e mai bine,zic multi,ca incepe cat mai repede,in rest conteaza intradevar copilul,invatatoarea,cate teme le da,cat de receptiv si dispus sa faca scoala este copilul.
Fiul meu tocami termina clasa I la pian,l-am dat cat am putut de tarziu deoarece era extrem de copilaros,are sferele lui de interes,nu il macina vreo ambitie in ceea ce priveste scoala.
Din aceste cauze am tot amanat,dar sa sti ca nu vad diferente intre copii,legate de particularitatile de varsta.
Un lucru este clar,programul lor este ceva mai incarcat decat al oricarui alt copil de la o scoala generala.
Au 4 ore in plus saptamanal,2 de instrument si 2 de teoria muzicii+ studiul individual aferent fiecarei materii in parte.
Daca mai ai nelamuriri,aici sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Din cate imi amintesc eu orele de instrument si teorie nu erau chiar in plus pentru ca inlocuiau orele de lucru de mana, atelier si nu mai stiu ce.
Daca copilul le face cu placere nu cred ca e o problema. totul e sa nu devina o obligatie.
Dar asta depinde de parinte si de profesorii cum stiu sa il motiveze.

Eu am inceput scoala la 7 ani fara o luna si eram printre cei mai mari din clasa! Eram toti incantati ca suntem la o scoala de muzica, ne simteam mai "speciali".
Mie personal a inceput sa mi se para prea multa munca la pian doar prin clasa a cincea cand mi-am dat seama ca oricum ma indrept in alta directie cu studiile. Asa ca am trecut la arte plastice, dar majoritatea colegilor mei au continuat pana intr-a opta. Ciar daca dupa aceea au optat pentru licee de mate-fizica.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

A fost bine la test! L-a trecut si acum sa vedem ce se intimpla la toamna! Si ea este printre cei mai mici si cred ca exista un avantaj in ceea ce priveste instrumentul dar majoritatea sunt de parere ca se simte diferenta 6/7 ani (despre asta s-a mai discutat pe DC).
Crinuta, a intrebat-o daca vrea pian neaparat si a pus-o la vioara. Credeam ca numai cei talentati incep cu vioara ca pianul e mai usor, pe cind fetita mea acum a avut primul contact cu muzica adevarata. Cum se repartizeaza de fapt copiii? Angy?
PENTRU PARINTII CARE VOR CITI SUBIECTUL IN VIITOR. TESTUL ESTE IN MAI, DAR DACA IL RATATI SE ORGANIZEAZA EXAMEN PE LOC DECI NU E TOTUL PIERDUT (cel putin asa e aici). Trebuie sa intrebati tot ce nu stiti. A mea a trecut si pe la invatatoare dupa testul la pian si i-a dat un mic test de cunostinte.
Fetelor, va multumesc tuturor pentru sprijin.

Laura XXX

Mergi la inceput

Laura,bravo!Felicitari micutei artiste!
In general daca nu ai deja pian achizitionat,automat te trece la vioara,unde sunt mai putine cereri.
Pianul nu e deloc mai usor,doar ca rezultatele apasarii clapelor sunt mai imediate,decat realizarea suntetului la vioara.
Dar ai dreptate intr-o privinta,copiii cu auz mai fin sunt repartizati la vioara.
Cu invatatoatea e ok.
Dar te mai rog ceva,intereseaza-te cine preda vioara,care sunt profi buni,aici nu pot sa te ajut,scrie eventual la Muzicieni DC,poate fetele din Bucuresti care sunt mai aproape de Targoviste stiu,sunt foarte amabile si dornice sa ajute si apoi fa cerere pt. profesorul respectiv.
Primii pasi in cunoasterea si deprindera instrumentului sunt cei mai importanti.
Nu te lasa influentata de vreo cunostiinta care are deja copilul acolo si nu e in domeniu.Intreaba profesionisti.
Eu nu cunosc pe nimeni acolo,asa ca nu-ti pot fi de folos decat cu sfaturi.
Eu iti stau la dispozitie aici.

Mergi la inceput