Viata in Germania (29)
Raspunsuri - Pagina 5
Irinusha spune:
quote:
Originally posted by Himmelsduft
Irinusha: Suport observatii, asa ca nu-i problema. Eu intotdeauna scriu viel Gesundheit, iar la Firmpatin (nasa de la Firmung) a mea care e Oberstudienrätin tot asa ii scriu si nu mi-a zis nimic niciodata, bineinteles ca nu ii scriu in fiecare an aceelasi lucru.
... Firmpatin a ta e o draguta ... eu am fost corectata cand imi era lumea mai draga si cand asteptam doar un "Danke schön" acolo ... Mereu zic ca depinde de om! O zi faina!
Irinusha & Cris (03.05.04)
aschiutza spune:
Cristina, pozele in negru sunt de la proba generala si cele in bluza alba de la reprezentatia propriu-zisa. Hihi, nota 10 ca m-ai gasit .
Camelia, ia spune ce bunatati ai luat de la magazin. Le-ai gustat? Dupa cum zisei, tare ma intereseaza brinza si varza murata, ca la astea le duc cel mai mult dorul! Am vazut ca au si zacusca, ati luat careva? (ca pina s-o apuca bucatareasa de mine sa fac zacusca vor mai trece vreo 20 de ani, da imi lasa gura apa rau de tot numa cind aud cuvintul zacusca).
--------------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Camelia spune:
Tocmai m-am intors de la serbarea de Craciun de la gradinita, unde educatoarele ne-au urat, printre altele "viel, viel Gesundheit".Asa ca se pare ca se foloseste.
Aschiutza,magazinul din München nu are oferta asa bogata ca cel din Nürnberg si e si mai scump.Am luat carnati afumati, slanina afumata si zacusca.Carnatii nu i-am gustat inca (din motive de post)dar arata si miros excelent!Este exact mirosul carnatilor copilariei mele. Sper sa fie buni.Slanina a gustat-o sotul meu si nu a fost prea incantat.Mie nu-mi place nici cum arata.In zona de unde eu provin se face altfel.Zacusca e buna.Am vazut ca-i preparata chiar in orasul meu natal. Este si varza murata dar eu n-am mai cumparat ca-mi pusesem deja la murat.Branza telemea nu avea, doar de burduf si dupa aia nu ma omor , asa ca n-am luat.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
Lauraa spune:
Halli-Hallo
Merci fetelor de info!
Cristina(tache) n-am gasit pe Wikipedia echivalentul notelor romanesti...erau doar Austria,Belgia si inca ceva pe-acolo...
Era vorba de Toefl! Cristina, ai scris undeva cum a fost DAF-ul? Ai un link?
Gagici, la mine in oras este mag. romanesc, merg azi sa vad ce se gaseste,sper sa iau macar varza si ceva "porcarii" :)PArca mai locuia cineva pe aici ,nu retin, prin Bietigheim-Bissingen, e aproape de Ludwigsburg!
Succes si voua la gatit masa si casa :)
"Viel Gesundheit" am auzit si inca des, cel putin aici unde stau eu, chiar mai mult, astia de aici insista cu "Viel,viel,viel Gesundheit"
Pup
Mama de Lara Celine
tinatache spune:
Laura, eu pana acum nu am gasit/folosit un sistem de echivalare a notelor special pt Romania, ci am folosit un sistem cu procente asa cum e si pe Wikipedia. De ex., daca ai terminat cu 8,95, de ex., am considerat procentul de 89,5% si am echivalat cum scrie acolo.
Da, am dat DAF-ul. Am facut un curs de preg. pt DAF inainte si asta recomand tuturor, pt ca te invata exact ce se cere la test. Drept urmare am luat un 4 si trei de 5 (5 e cea mai mare) desi vorbeam germana mai prost ca acuma.
Da-mi si mie te rog linku unde scrie de Toefl cu 550 puncte. Oricum, uita-te pe www.toefl.org si vezi poate sunt 2 sisteme de notare, eu il stiu pe cel cu puncte pana la 300. Eu vb bine engleza si am avut 270 puncte la Toefl. Nu mi s-a parut greu, dar eu invatasem pt GMAT inainte si ala e naspa rau.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Teledon - 5000€ pentru AlinaLumina
cklaudia21 spune:
Salut fetelor!
Am vazut ca tot se vorbeste de note si m-am gandit sa scriu sie eu cazul meu! Eu am bacalaureatul cu nota de 7,95 am trimis diploma la münchen la annerkennungstelle si am primit un bescheinigung pe care scrie si nota tradusa in deutsch 2,3
deci se scrie si nota pe bescheinigung, eu cred ca depinde de Land!!
Eu cred ca de srbatori fac sarmalute, bradul il avem deja in pivnita, cu curatenia am terminat acum asteptam sa vina odata sarbatorile, vremea e super de nins ninge, totul e perfect......pana acum!!!
Va pup
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Laura, eu pana acum nu am gasit/folosit un sistem de echivalare a notelor special pt Romania, ci am folosit un sistem cu procente asa cum e si pe Wikipedia. De ex., daca ai terminat cu 8,95, de ex., am considerat procentul de 89,5% si am echivalat cum scrie acolo.
Da, am dat DAF-ul. Am facut un curs de preg. pt DAF inainte si asta recomand tuturor, pt ca te invata exact ce se cere la test. Drept urmare am luat un 4 si trei de 5 (5 e cea mai mare) desi vorbeam germana mai prost ca acuma.
Da-mi si mie te rog linku unde scrie de Toefl cu 550 puncte. Oricum, uita-te pe www.toefl.org si vezi poate sunt 2 sisteme de notare, eu il stiu pe cel cu puncte pana la 300. Eu vb bine engleza si am avut 270 puncte la Toefl. Nu mi s-a parut greu, dar eu invatasem pt GMAT inainte si ala e naspa rau.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Teledon - 5000€ pentru AlinaLumina
Salut!
Uite citez "Englisch (Pflicht-Fremdsprache): TOEFL-Test mit mindestens 550 Punkten (geschriebener Test) beziehungsweise 213 Punkten (computerbasierter Test);
"
Deci sunt intr-adevar doua sisteme (test scris sau test pe computer) Probabil tu l-ai dat pe ala pe computer. Prima oara sarisem de faza cu 213p. , retinusem doar aia cu 550.. Eu vorbeam binisor engleza inainte sa invat germana dar invatand germana DIN engleza, le-am inlocuit cumva in creierul cel mic si acum mi se pare ca sunt caz de targa.. Poate un curs de reimprospatare m-ar ajuta. Aici se cere si franceza (sau spaniola) si deja e cam mult pt. neuronul meu.In plus ar trebui sa ne mutam din oras ca sa pot face masterul, e la 200 km de aici... Mai caut!
Mama de Lara Celine
Alina spune:
Helbi ,saru'mina!
Cam complicat cu abatorul dar o sa-i zic mamei mele sa-mi aduca condimente pt carnati din tara si sper sa-i preparam impreuna .
Sotul meu nu prea maninca carnati,salamuri,sunci si din astea dar cred ca daca i-am prepara noi,in casa,am avea succes .
Aschiuta ,eu nu te-am identificat,da-mi si mie un link ca la pozele alea multe cu dansuri si dansatori m-am pierdut.Sa stii ca si eu vroiam sa-ti inregistrez piesa respectiva dar in seara aia am fost plecati,daca se mai transmite in reluare sau pe alt post,sa-mi zici.
Azi am terminat cu cumparatul cadourilor,miine terminam si aprovizionarea frigiderelor .Veeeste buna de la Cami ca se gaseste varza murata si zacusca la magazinul romanesc,miine dimineata cumpar si eu.
Vad ca münchenezii au terminat cu cadourile,dimineata era pace si liniste prin magazine,cabine libere din belsug .
Stie cineva un studio in München unde se pot face poze artistice cu Moj Craciun?
O zi buna va doresc!
Alina
Carmi spune:
Buna la toate fetele !
Nu am mai scris de multicel..incerc sa ma acomodez cu noul meu statut de mamica. Fabiano al meu implineste azi doua luni si e un scumpic.
Fetelor, aveti idee unde pot gasi pt. el costumas de Mos Craciun?
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da o idee. Si intrucat stau prost cu timpul pe net, va urez de pe acum la toate Sarbatori fericite si un an nou bun si linistit !
Carmi si piticul ei.
Foto bebe Fabiano
helbi spune:
Carmi, nu am idee de costumas, dar vreau sa-ti spun ca am vazut pozele si ai un bb tare dulce. Sa va traiasca!