Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 7
lavi02 spune:
Din ce am citit eu in ordonanta, art 10, uite-o aici:
http://www.datacont.ro/index2.php?newsid=51
in termen de 60 de zile de la data incetarii concediului de maternitate (de lauzie). Adica poti s-o taraganezi pana la 20 martie si vei primi banii din urma.
cristinamh spune:
lavi, anexa aia e o tzidula la dosar. stiu sigur ca trb anul asta, la anul nu stiu.
fetele, o trimit in contul comun, daca mai are cineva nevoie
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
mandyksch spune:
Multam'. Cred ca totusi va trebui sa depun actele in ianuarie dar avand in vedere ca normele metodologice sunt in aer...osa fie naspa de tot.
Mandy
lavi02 spune:
Thanks Cristina. Da, e mai bine sa o trimiti in contul comun si daca ma trezesc mai incolo ca am nevoie de ea o iau de acolo.
Pana una alta eu mi-am depus actele (fara anexa 39 ???) la servici si am intrat in CIC incepand cu 10 dec, prima zi in care aveam dreptul (a 43-a dupa nastere) pt ca 85% din salariul meu < CIC. Rusine, dar asta e. E rusinea sist de invatamant , nu a mea.
cristinamh spune:
lavi, io stau cu un ochi la legislative. numai dumnezeu stie ce va fi la anul. balamuc... cu siguranta, dar 6 luni e strigator la cer!
si 6 luni ce naiba faci?!?!
daca ai depus la servici, teoretic ai scapat de grija. trb doar sa verifici ca-ti trimit dosarul, caci angajatorii fac asta, dar nu sunt obligati.
anexa aia sigur se cere la casa de pensii. nu stiu la servici!
of, io iar am febra 38... ma simt ca rdacu, as dormi, da' cine sa stea cu copiii
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
lavi02 spune:
Cristina saracuta de tine! Ia mama paracetamol, sa fii in stare de functionare! Ce sa faci!
NOKIIIIIII eu in timp ce o spalam de kk pe Nati am compilat, asa ca am redeschis calc sa-ti scriu: tu pt diareea lui Sarah ai interupt alaptatul!!!
Asculta aici: in o gramada de articole din rev Mami, avizate de medici, plus in cartea mea (moderna) de cresterea copilului, Mama si pruncul, scrisa tot de un medic scrie ca IN CAZ DE DIAREE NU SE INTRERUPE ALAPTAREA!!!
In M&c by Capraru ed veche scrie ceva de mucilagiu de orez si cat de nasol e cu intreruptul alaptarii.
Concluzia mea: ideea cu orezul la bb alaptati e DE MODA VECHE! Intr-adevar, la bb cu lapte praf, trebuie inlocuit laptele praf obisnuit cu lapte praf fara lactoza, formula antidiareica, etc. La fel la copiii peste 1 an care deja beau lapte de vaca. Dar laptele de mama e singurul care se poate da fara pb in diaree.
Inca un argument: o tipa de pe forum, roxana_oana, cu care am corespondat eu mai mult si pe mail, e doctorita (nu pediatru). Copilul ei pe la 1 an a facut prima diaree. Ea mi-a zis ca noroc cu laptele ei, ca inca il alapta (pe langa diversificarea de rigoare), ca altfel nu stie ce ar fi mancat copilul ei in timpul diareii. Deci o doctorita cu simt de raspundere a alaptat.
Eu zic ca pediatrul tau e cam de moda veche si ca n-ar strica sa mai consulti unul, mai modernist, sa vezi ca o sa-ti recomande continuarea alaptarii.
In M&c by Capraru editie noua ce zice?
Doctoritelor de pe aici, Siminaf si mirabilis, voi ce ati invatat in facultate despre asta?
si ai grija de Sarah iubita.
Lavinia
meems spune:
Numai ce ne-am intors de la spital, n-am apucat sa trimit nici un mesaj inainte... Am nascut ieri, 16 Dec. 2005, la ora 1 p.m. Am nascut normal, cu epidurala, Rianna a avut 3125 g si 49 cm. E o scumpete de fata, frumoasa si cuminte, dar avem probleme cu alaptatul pentru ca nu prea vrea sa suga. Poate imi dati niste sfaturi...
Felicitari, Tania!
Meems & Rianna
meems spune:
Am trimis un link cu poze la adresa comuna, sper sa mearga... Sunt moarta de obosita si ingrijorata din cauza ca printesuca mea nu vrea sa suga... Oare ar trebui s-o introduc la lapte praf? Ca in ritmul asta o sa piarda din greutate imediat...
Vai fetelor, va multumesc de galerie! Am citit putin din urma, habar n-am avut ca maica-mea ii spusese Cristinei pe mess. ca eu sunt la spital. O sa incerc mai incolo sa va povestesc mai multe despre nastere, dar acum vreau sa ma duc sa ma odihnesc putin. Oricum, n-a fost usor si fara epidurala cred ca muream si inviam de 10 ori. Contractiile au fost foarte dureroase si foarte intense, si la impins a durat destul de mult, cam 2 ore. Dar bine ca s-a terminat si Rianna e sanatoasa.
Pupici!!
Meems & Rianna
alexandrina spune:
Meems, tu chiar vrei la o zi dupa nastere sa fii ca o floricica si problema cu lapticul sa fie implicit rezolvata? Vai ce-ti face Lavi cand te prinde.
Sa va traiasca scumpetea!!!
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
cristinamh spune:
meems, felicitari!!! chiar asteptam vesti, pe ym nu era nimic... dar a fost f draguta mama ta.
noi cu suptul prima zi a fost jale, ca dormea mandra pe rupte. stiu ca m-am dus o data pe sectie si nici asistentele n-au putut s-o trezeasca. i-au dat cu seringa, asa adormita, 20 ml de lapte praf... a inghitit si intr-o ora a vomitat tot... probabil nu i-a placut sortimentul...
chinul cu trezitul la masa a durat cam o saptamana. dar ai rabdare, nu renunta. noi am "trait" 4 zile numai cu colostru, si a si luat in greutate 120g.
io am inviat, nu mai am febra... paracetamol luam de ieri de la pranz... azi noapte am tranpirat ca un cal, m-am schimbat de doua ori, + lenjeria. dar cred ca tot oscilo, sa-i traiasca parintii, m-a pus pe picioare! cred ca am scapat...