Va bateti copiii?
Raspunsuri - Pagina 6
Balbina spune:
Am citit odata pe un forum parerea unui tata despre subiectul cu batutul copiilor. El zicea ca-si pedepseste copiii cu bataia numai in 3 cazuri: cind fura, cind mint si cind se baga undeva unde le-a fost interzis (locuri periculoase gen aragaz, prize etc.). Bineinteles, s-a facut o intelegere cu copiii inainte, ca sa stie ce pedeapsa primesc daca gresesc in unul din modurile enumerate. Mentionez ca e vorba de copii mai mari de 4 ani.
Ce parere aveti de aceasta metoda?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!![]()
spic de grau spune:
Recunosc ca il mai ating cateodata pe David peste picioruse. Desi intotdeauna am zis ca nu-l voi atinge, desi intotdeauna imi zic ca atunci a fst ultima data.
Se intampla de fiecare data cnd il schimb.
Il pun pe masa de schimbat, si cum lui nu-i place de nici un fel asta, ma loveste cu picioarele in burta. Si da, nu se incurca
. Intai ridic glasul, apoi ii imobilizez picioarele si ii spun ca ma doare. Vorbesc mult cu el, si ii explic de fiecare data. Cateodata ma prefac ca plang...degeaba. Parca e un calutz! Se incordeaza si isi arunca picioarele in burta mea. Cateodata il mai iau la gadilat...uneori merge, uneori insa parca mai rau il apuca sa ma loveasca.
Si atunci il mai ating. Ce sa fac? Neschimbat nu pot sa il las. (Asta in cazul in care ar fi persoane care ar zice ca ar trebui sa il las neschimbat).
Acum serios! Voi ce ati face?
E singurul motiv ptr care il ating.
Astept momentul in care va intelege de "vorba buna". ![]()
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
kitz-kitz spune:
spic de grau la fel facea si fetita mea cea mare.La mine mergea cu distragerea atentiei:"ia uite ce cutie/jucarie/obiect interesant are mama!"Aveam pregatite cateva chestii (mai noi)langa mine,nu neaparat jucarii si in timp ce o schimbam i le dadeam pe rand.Fiind interesata de "chestiile"respective, pe care eu i le descriam ca fiind extraordinare,uita sa dea din picioare si eu o puteam schimba in tihna.
"Cand o usa a fericirii se inchide,o alta se deschide;dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi"Helen Keller
denizel spune:
Natalia, as vrea sa-mi spun parerea despre acel tatic ccc care spunea ca-si va bate copilul daca minte, fura sau face ceva interzis.
daca nu ma insel io, taticul asta a scris la un moment dat chiar pe forumul asta. Deci, parerea mea? Mi se face greata de atata rautate si ingustime a mintii, asta ca sa fiu civilizata.![]()
Marele tatic, care are aceste nobile principii pe care banuiesc ca le si aplica, nu stie probabil ca un copil te minte atunci cand se teme ca spunand adevarul vei sari in sus de sapte metri. A cui ar fi vina daca ar minti? In nici un caz a copilului.
Daca ar fura, in afara de cazul in care ar avea vreo deviatie psihica, sunt convinsa ca tot vina tatalui ar fi pentru ca nu a reusit sa-i explice de ce e gresit sa furi. In concluzie, alta bila neagra pentru tatic.
Iar daca cel mic ar face lucruri interzise
, de ex. s-ar duce la aragaz, presupun ca e vorba de un copil mic si chiar nu cred ca nu exista alta metoda decat bataia pt. a fi rezolvata aceasta problema.
In cazul in care copilul ar fi mai mare si nu ar asculta ce-i ordona tatal, cred ca nu trebuie sa fie confundat cu un animal de povara incapatanat, caruia nu putem sa-i facem altceva decat sa-i dam niste bete pe spinare.
Eu cred ca neascultarea
ofera o foarte buna lectie prin aceea ca neascultatorul va culege consecintele faptelor sale. De altfel, consider ca degeaba repetam copilului de mii de ori ca nu e bine sa faca un anumit lucru. Pana cand nu se convinge singur de ce nu e bine sa-l faca...
Acum nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Am recunoscut ca am mai scapat o palmuta la funduletul copilului meu, am regretat gestul facut, dar declar cu mana pe inima ca niciodata nu mi-am propus sa-l bat, ci pur si simplu asa s-a intamplat. Mi-e rusine pentru asta, dar nu pot indrepta lucrurile in vreun fel.
Deci, pentru taticul respectiv:

si as mai avea nevoie de un smilie cu creier spalat dar vad ca nu exista![]()
Moama, ce l-as mai bate...
. Si am forta mey, ca merg la fitness:))
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
pisi_ella spune:
Laura...adevarat ai grait!! Din nefericire...asta-i adevarul!!!
Eu o sa-i reprosez maica-mii toata viata ca m-a batut...Si , vorba aia...era profesoara...intelectuala...ma rog...Culmea e ca la scoala, cu elevii, era painea lui Dumnezeu. Probabil ca se descarca pe mine!!!
Nici eu nu as putea fi prietena cu mama...Adica ne intelegem bine, vorbim, radem, povestim...dar LA SUPRAFATA. Si stiti ce ma pune pe ganduri?? Ca NU IMI E MILA DE EA!!! Da!! Adica daca are probleme de sanatate...si are....ma lasa rece! 
Sunt copiii care nu poarta pica parintilor ca i-au batut (de ex, sotul meu), insa, cei mai sensibili probabil, raman marcati. ASa cum sunt eu....Ma gandesc uneori ca poate oi fi un pic sarita de pe fix. Adica daca ma cert cu maica-mea din te-miri-ce, imediat ii reprosez ca m-a bautut cand eram mica!!!
Si problema naspa nu e ca m-a bautut, ci ca de multe ori ma batea FARA MOTIV INTEMEIAT!!!! Chair se descarca pe mine!! A recunoscut-o si ea....mult mai tarziu...si-a cerut chiar iertare...dar prea tarziu!!
DECI, eu am luat bataie in copilarie...stiu cum ma simteam....stiu ca O URAM pe maica-mea si de multe ori ma rugam la Dumnezeu SA MOARA!!!!

Va dati seama???? INFIORATOR!!!! Copiii mei nu trebuie sa traiasca sentimentul asta!!!!!!!!!
Nu, nu o bat pe Emma. Daca sunt ff nervoasa, mai tip la ea, o cert, uneori destul de tare!!!
Stiu ca nu e bine...are numai 2 ani jumate....dar se intampla...sunt ff obosita, am si un bb mic de 5 luni, ii cresc singura...Oboseala iti produce cei mai multi nervi. Din cauza oboselii vezi totul deformat!! As vrea sa nu mai tip la ea. Nu se intampla des....dar se intampla. Cica nu trebuie sa-i brutalizam nici fizic, nici verbal...mai ales cand sunt atat de mici.
UFFF!!! Haideti sa ne amintim ce nu ne-a placut la parintii nostri!!! Haideti sa nu facem ca ei!!!
quote:
Originally posted by Lauraa
Multi dintre noi am crescut cu frica de bataie,multi am luat bataie si multi credeam ca e normal sa fii batut de parinti. Cum putem noi,astia de care ziceam mai sus, cum putem sa ne desprindem de mentalitatea in care am fost crescuti si cum putem sa ne abtinem de la a da o palmuta sau o palma,etc. Eu imi doresc din suflet sa ma pot stapani mereu dar recunosc ca de multe ori cand sunt cu nervii la pamant am tendinta sa o bruschez.Pana acum nu am facut-o niciodata dar mi-e frica sa nu incep candva. As vrea sa-mi recomandati niste carti bune pe tema asta. Eu am fost batuta mult in copilarie si de aceea nu pot nici acum sa am o relatie de prietenie cu mama, nu pot, e ca si cum ai cere prietenie intre covor si batator. Si sigur ca nu-mi doresc asa ceva pt. fetita mea!
Mama deLara Celine
_Ella,
Emma &
MateiPovestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
mariussimiuc spune:
Nici mie nu mi-a placut ca am luat bataie de la ai mei,dar nu le port pica pentru asta,chiar daca de multe ori nu aveau dreptate.Sau asa credeam eu la momentul acela.Cert este ca daca as fi bagat la cap ceva din bataile lor,poate ca as fi facut mai mult decat am facut pana acum.Conflictul intre generatii a existat si va exista intotdeauna,deci n-as putea sa bag mana in foc ca as putea (peste n ani!) sa fiu atat de stapana pe mine incat sa nu mai scap cate o palma.Nu sunt de acord,dar asta nu inseamna ca sunt in masura sa condamn pe cineva,cu bataia la un copil mic,care abia stie ce-i cu el.Dar atunci cand mai creste si intelege,dar face tot cum il taie capul pentru ca "asta era pe vremea ta mama"...deja este altceva.
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
denizel spune:
pisi_ella, poate ti-ar prinde bine daca ai citi ce s-a discutat aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59131&whichpage=1
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
paula2003 spune:
Eu nu obat, dar ii arat palma si mai ridic si vocea si gata da in plans si se cere in brate sau ajutor la cei din jurul ei. Am un copil foarte smecher si il duce mintea repede la prostii, sau se face ca nu ma aude si se mai uita la mine sa vada daca am terminat ce am inceput....si in final rade.
Sunt un pic mai autoritara dar nu pot sa o las sa faca ce vrea ea.
Sarbatori fericite si indestulate.

Paula
cu Paul 37+
siAlexandra 
pisi_ella spune:
quote:
Originally posted by denizel
pisi_ella, poate ti-ar prinde bine daca ai citi ce s-a discutat aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59131&whichpage=1
MUltumesc mult!! Am citit...mai citesc inca. Da, si eu am multe probleme actuale, care cu siguranta isi au radacinile in copilarie si in relatia cu maica-mea (ea a fost aia dura in familie, tata nu s-a implicat mai deloc...cu toate astea, PE EL IL IUBESC CEL MAI MULT). M-am regasit in spusele luiTry, de fapt cred ca multi dintre noi se regasesc. Din pacate, metodele educationale cam astea erau...pe vremea noastra
. Nu o condamn pe mama in totalitate, a fost ff devotata si inca este, ne-ar da tot ce are, si haina de pe ea ne-ar da-o. A facut tot ce i-a stat in putinta sa-mi fie, ne-a facut nunta, ea s-a ocupat cel mai mult de botezurile copiilor, cand i-am cerut ceva, s-a facut luntre si punte si ne-a dat...Si-ar rupe si painea de la gura pentru mine...ma rog...pentru noi (pt mine si familia mea). Cu toate astea...eu nu o apreciez asa cum ar trebui!! (si vede asta si imi reproseaza ca sunt nerecunoscatoare), eu pastrez si acum in suflet relatia cu ea din copilarie. Si, bineinteles, mereu ii reprosez. Mult lucruri ii reprosez, insa, in primul rand, ca m-a bautut. CU TOATE CA NU ERAM UN COPIL RAU. Erau altii mult mai rai ca mine. Chair am fost un copil cuminte si ascultator, pot spune. Nu faceam boacane mari...de-astea..inerente..pot spune. Inafara de asta...avea obiceiul sa ma jigneasca si sa foloseasca cuvinte urate la adresa mea....nu le mai reproduc aici...dar am zis ca nu o sa-mi fac niciodata copilul asa
...In plus...ma compara mereu cu vreo 2 colege care invatau mai bine : "Uite, alea de ce pot si tu nu poti??" ....Cuvantul "proasta" era la ordinea zilei...De multe ori imi zicea ca nu sunt in stare sa fac nimic ca lumea!! 
Ca fara ea nu as face nimic bun
...Am avut si o groaza de interdictii...ma rog...as scrie romane daca m-as apuca sa povestesc...Si poate astea ar fi trebuit sa le scriu la celalat subiect, legat de timiditate...Ca si eu sunt foarte timida in multe situatii de viata...
_Ella,
Emma &
MateiPovestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea