Va bateti copiii?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ca tot zicea denizel de o carte ... este o carte a unei frantuzoaice, Francoise Dolto, "cind parintii se despart".
poate gasesti acolo ceva raspunsuri.
eu am de aceasta autoare "cind apare copilul" in format electronic. daca tu crezi ca-ti foloseste da-mi pm cu adresa de mail si ti-o trimit.

aaa ... si mai erau pe aici pe forum vreo 2-3 subiecte foarte misto cu tot felul de cazuri si necazuri in cresterea cupiilor, eu multe chestii faine am invatat de pe acolo. dar nu mai stiu cum se chemau si nici unde erau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Nervii mei sunt cam franjuri deja... dar cred ca o sa incerc si varianta propusa de tine ( sa rad ca pe celelalte le-am epuizat si incercat si a fost in zadar) oricum incercarea moarte n-are. Referitor la fintocmirea acestei liste ( o fac inca de cand l-am adus la noi) in plus orice avem de facut ( mers la doctor, operat, mers in vizita) discutam in prealabil ( discutia are loc la o "cafea" de fapt ciocolata alba -calda- pentru el si o cafea pentru mine, in bucatarie, ca oamenii mari "asa cum fac cu tati") dar uneori tine, alteori nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ei, atunci e ok. daca merge macar uneori e super.
in rest ... ce nu-i pe lista, nu exista
cu rabdare multa cred ca peste un an - doi o sa va intelegeti grozav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Multi dintre noi am crescut cu frica de bataie,multi am luat bataie si multi credeam ca e normal sa fii batut de parinti. Cum putem noi,astia de care ziceam mai sus, cum putem sa ne desprindem de mentalitatea in care am fost crescuti si cum putem sa ne abtinem de la a da o palmuta sau o palma,etc. Eu imi doresc din suflet sa ma pot stapani mereu dar recunosc ca de multe ori cand sunt cu nervii la pamant am tendinta sa o bruschez.Pana acum nu am facut-o niciodata dar mi-e frica sa nu incep candva. As vrea sa-mi recomandati niste carti bune pe tema asta. Eu am fost batuta mult in copilarie si de aceea nu pot nici acum sa am o relatie de prietenie cu mama, nu pot, e ca si cum ai cere prietenie intre covor si batator. Si sigur ca nu-mi doresc asa ceva pt. fetita mea!

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi23 spune:

Imi ppare bine ca mai sunt si mamici care recunosc ca uneori le mai scapa cate o palmuta copiilor, cu toate ca se simt rau ulterior...

http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

annitha, eu as incerca sa-i arat cat mai multa dragoste (neconditionata), chiar si atunci cand ar face ceva care ar trebui sa-mi ridice zaharul la maximum i-as spune ca-l iubesc indiferent de felul in care se comporta. Parerea mea este ca e traumatizat dupa atatea evenimente care au avut loc in viata lui si are nevoia sa se simta iubit pentru ceea ce este si nu pentru felul in care se comporta. Trebuie sa gasesti ce e in spatele acestei placeri a lui de a-ti face in ciuda - in spatele acestui comportament este cu siguranta un mesaj de decodat.

"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

se mai intampla (din pacate) atunci cand bb umbla la prize, aragaz... sau alte lucruri periculoase pentru el... nu ma refer la bataie ci la o plama la pampers pe care oricum nu o simte fizic dar stie ca nu e voie sa umble acolo...restul metodelor nu au dat nici un rezultat in acest caz..
numai bine!

mama lui bebita(29.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muc cel mic spune:

a scapa o palma, pe pampersi, peste manute sau altceva nu este decat o manifestare a neputintei parintilor... nu are prea multa legatura cu, comportamentul copilului ci cu efectul acestuia asupra parintilor. Eu cred ca este o iluzie a crede ca prin bataie un copil se poate disciplina. Daca o facem o facem pentru a ne descarca si pentru ca nu vrem sa acceptam ca suntem neputinciosi. Si la noi se intampla sa simt ca si nu asa putin. Nadya are acum aproape 3 ani si cand simt ca "imi creste tensiunea" ii spun ca deja incep sa imi pierd rabdarea... Acu vreo doua zile o tot cauta.... si la un moment dat ma intreaba: mama, ai pierdut rabdarea?
Eu am primit bataia de la ai mei, si bataie de la o urecheala pana la bataie zdravana cu, cureaua... pentru ca nu au fost in stare sa accepte ca erau neputinciosi. Eu nu le-o iau in nume de rau, insa frate-miu nu i-a iertat si nu cred ca ii va ierta vreodata...
Nu zic ca mie nu mi se va intampla niciodata, ar fi naiv, insa stiu ca voi face tot ce imi sta in putinta sa reactionez conform nevoii copiilor si nu nevoilor mele.

Muc cel mic, Sammy & Nadya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Anitha, eu cred ca Andrei te iubeste si stie ca si tu il iubesti..Numai ca te manipuleaza, copii la varsta asta manipuleaza f. usor parintii... Ai f. multa grija cu el s-ar putea dupa cum il descrii ca atunci cand va creste sa devina un copil egoist, rasfatat...Inteleg ca mama lui adevarata nu esti tu si iti este mai greu, insa tu te comporti ca o mama pt. el... Ii este greu si lui sa treaca la aceasta trecere (tu si tatal lui), insa treb uie sa ii demonstrati ca voi sunteti parintii luii adevarati si ca il iubiti... Si pt. ca il iubiti nu trebuie sa creasca cu astfel de fite... deci, mai taie-i din ele prin pedepse... si demonstreaza-i ca esti cat se poate de serioasa atunci cand il pedepsesti si orice ar face nu te indura sa ii amani pedeapsa...

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Da, Matei mai ia, e drept extrem de rar, cate o palma peste picioare.
Si nu, nu ne-am simtit niciodata vinovati dupa.

Si da, conform ultimelor studii pana si disciplinarea fizica soft este "out", dar personal nici nu ne prea omoram dupa cum au "iesit" ultimele generatii de copii, mai ales in tarile vestice.
Poate n-are nici o legatura ... sau poate ..

Pe de alta parte, s-au mai vazut cazuri cand moda revine.

Parerea noastra si numai a noastra; fara sa vreau sa intru in polemici si fara intentia de a supara.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput