Va bateti copiii?
Raspunsuri - Pagina 4
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by denizel
[
Referitor la episodul cu schimbatul noaptea la 2:), iti spun cum as fi procedat eu: l-as fi schimbat, explicandu-i ca o fac nu pentru ca e nevoie, ci pentru ca il iubesc si vreau foarte mult sa fac ce ma roaga el. Dupa asta i-as fi dat niste imbratisari si pupici zdraveni, l-as fi invelit si eu cred ca o buna bucata de timp nu ar mai fi repetat cerinta asta:)
Iti doresc multa rabdare si succes cu Andreiutu!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Nu stiu cati ani are copilasul tau...
Dar David care are 3 ani, are acelasi obicei...se trezeste noaptea din diferite motive (ca vrea pisu, kaka (de fapt nu face nimic), nu stiu ce muzica, ca vrea luminite, ca vrea masinuta rosie, sau albastra) se trezeste si de 20 de ori pe noaptea...
Si eu fac acelasi lucru, ii fac toate poftele rapid (ca daca ma moscai se trezeste de tot si nu prea mai adoarme la loc) il invelesc, il pup, ii spun ca il iubesc, stau cu el, ba ii citesc si cate o poveste la 3 noaptea...si tot degeaba!!!!
Vrea din ce in ce mai multe...
Asa ca singura solutie pe care am gasit-o deocamdata este sa il ignor, sa il las sa zbiere, si apoi daca nu se potoleste sa il pedepsesc in toi de noapte....(nu cu palma la fund, desi intr-o noapte mi-a "scapat") si uite asa de aproape 2 saptamai copilul meu doarme toata noaptea....
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
Miruna Enescu spune:
Buna ziua!
Eu trebuie sa marturisesc ca i-am cam atins pe baietii mei la inceput (intre 3-4 ani ai lor). Si eu am fost batuta la randul meu si acest comportament imi venea la indemana si era cea mai facila cale de a rezolva problema (din punctul meu de vedere).
Intre timp am citit cat am putut de mult din cartile despre cum sa-ti educi copilul (cuvintele spude de Denizel sunt un exemplu perfect despre ce am invatat de acolo).
Si intr-o zi, pe cand baiatul cel mare avea vreo 4 ani, m-a suparat rau la baie si i-am ars trei palme la fundul gol de i l-am inrosit.
Dupa aceea am stat si m-am gandit la ce am facut, mi-am dat seama ca existau multe alte metode de a-l disciplina si fara sa-l fac sa se simta umilit, neputincios si fara valoare. El grsise fata de mine, dar eu gresisem fata de el si mai mult. Pe mine cine sa ma pedepseasca?
M-am intors, mi-am cerut iertare si i-am PROMIS SOLEMN ca nu o sa-l mai ating niciodata.
O perioada dupa asta, cand ma vedea ca ma enervez rau, sarea imediat sa-mi aminteasca: "Mami, ai promis!". Acum deja la 6 ani (slava Domnului) nu-si mai amintesc sa-i fi lovit vreodata.
Chiar nu i-am mai lovit niciodata de atunci. Am invatat sa-mi controlez propria manie si asa i-am invatat si pe ei sa se controleze. Am stabilit impreuna un semnal: cand la spun "Ai depasit masura" - este timpul sa se opreasca din obraznicit. Si daca eu am grija intotdeauna sa le umplu cupele cu dragoste, ei nu incearca niciodata sa ma supere intentionat.
annitha_cl spune:
Andrei are sase ani si jumatate, iar la partea cu trezitul noaptea am luat-o in toate felurile. La inceput m-am executat imediat apoi il schimbam si a doua zi ii explicam ca nu trebuie sa faca asa si ca daca eu il schimb in fiecare seara nu mai am pijamale curate si trebuie sa la spal si astfel nu mai avem timp sa ne jucam sau sa stam amndoi si nici un rezultat, am incercat si sa il ignor 2-3 minute si ultima oara sotul mi-a interzis sa-l schimb. a vrut sa vada pana unde merge si...am vazut si noi si toti vecinii. Ca sa nu mai spun ca uneori se trezeste si de 2 ori pe noapte pentru a fi schimbat si daca vreau sa-i dau pijamale pe care le-a purtat in aceeasi seara se pune pe urlat nu vrea decat noi ( adica din sifonier, curate).
Am observat ca asa face pentru orice nu-i convine sau daca vrea sa obtina ceva. Nu va spun ce am patit in Carrefour cu el.M-am dus sa-i cumpar hainute de iarna si pentru ca nu-i stiam masurile foarte bine a trebuit sa-l iau cu mine (nu poarta haine mai marisoare totul trebuie sa-i vina perfect - a taiat o pereche de jeans pentru ca aveau elastecul prea strans, i-a facut franjuri -). Acolo, desi am ocolit cat am putut raionul de jucarii tot a vazut un set de soldati cu nu mai stiu ce....si a vrut si el. i-am explicat ca nu am bani ( nu costau decat 2 milioane) si s-a pus pe urlete si tipete. Am vrut sa-l iau de acolo dar s-a prins cu mainile de raft si efectiv a trebuit sa-l iau pe sus ( ce a fost la gura lui nu vreti sa stiti - injuraturi ca la usa cortului) si a tinut-o asa pana acasa. Acasa de nervi ca nu a iesit ca el a spart ( distrus) o masina cu telecomanda pe care i-o cumparasem cu o zi inainte. I-am spus (cand s-a mai calmat) ca nu-i mai cumpar nimic pentru ca a fost mai mult decat obraznic si stiti care a fost raspunsul lui: "NU AM NEVOIE DE NIMIC DE LA VOI!". Si, ma credeti sau nu, nu l-am pedepsit, nu l-am certat, nu l-am atins desi imi venea sa-l calc in picioare. Cam asa face ori de cate ori nu-i convine ceva sau vrea sa obtina ceva.
Cat despre partea iubirii... eu sunt cea care ii face toate poftele, eu sunt cea care sta cu el, se joaca cu el, il invata poezii si cantece, eu il spal, eu ii dau sa manance, eu il alint, eu il pup, eu il ingrijesc cand este bolnav...ii dau toata dragostea mea pentru ca eu l-am vrut cu noi si am insistat pe langa sotul meu sa-l aducem deoarece mi-am dorit si imi doresc sa fie copilul meu, sa-l educ sa fie un adevarat om nu un salbatic crescut in jungla si fara nici un dumnezeu, fara principii numai ca... ma cam simt depasita.
inaioana spune:
Cupele cu dragoste ale lui Andrei oricum sunt cu probleme din cauza mamei lui naturale care lipseste, problemelor pe care le are actuala mama cu bunica..si tot asa. Cred ca este un copil care are nevoie de multa atentie, tact, atentie si dragoste. Evident, nici parerea unui psiholog care sa te indrume cum sa gestionezi situatia, nu ar fi de neglijat.
mult succes!
Ioana
18 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
annitha_cl spune:
Inaioana, vad ca tu cunosti situatia cat de cat...si stii ce inseamna Andrei pentru mine, deci iti poti imagina ca ii ofer toata dragostea mea lui. daca ar fi existat si un alt copil (al meu) as fi spus. Fac eforturi uriase pentru a-i oferi tot si cand spun tot ma refer la absolut tot si degeaba. Ma simt ca la un test la care Andrei este profesorul si abia asteapta sa gresesc pentru a puncta el. Cum poti interpreta ca de cate ori ne scoate din minti ca aseara si eu il scap a doua zi este triumfator si imi spune ca el a gastigat ca nu a luat bataie?
inaioana spune:
Este in razboi/competitie cu tine. Asta trebuie oprita pentru ca este extrem de paguboasa pentru voi toti si duce la un cerc vicios. Este o problema psihologica de rezolvat cu mult tact, eventual cu ajutorul unui psiholog...
Ioana
18 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
roxi23 spune:
Consider ca, daca in loc sa il pedepsesti at. cand greseste ii faci pe plac si il alinti(at. cand urla noaptea il schimb si ii spun ca il iubesc), copilul iti va simti slabiciunea si se va folosi de ea...Cu un copil rasfatat trebuie sa fii mai autoritar decat in general,asta neinsemnand ca nu trebuie sa ii arati ca il iubesti...Spre ex., daca al meu copil ar tipa in miez de noapte ca vrea sa fie schimbat, m-as duce la el in camera,as aprinde lumina, l-as da jos din pat si m-as cobora astfel ca fetele noastre sa fie la acelasi nivel. Este ft. important sa ii vorbesti copilului astel incat sa iti priveasca ochii la acelasi nivel cu ai sai. Apoi i-as spune autoritar,fara sa tip, o singura data, ca daca nu se potoleste, va fi pedepsit (ma voi folosi de o pedeapsa care stiu ca nu i-ar conveni deloc, chiar atunci, in miez de noapte). Daca va repeta sa tipe, va trebui sa il pedepsesc chiar in momentul urmator, chiar cu riscul de a pierde toata noaptea respectiva...
Nu aruncati cu rosii, asa as face eu...
In cazul lui Andrei este mai dificil pt ca nu esti mama lui si este ft. posibil sa fie gelos pe tine. Va trebui sa ii arati ca il iubesti, va trebui sa ii castigi dragostea si numai dupa aceea il vei putea educa... Vorbesc in cunostinta de cauza... Iar tatal va trebui sa ii arate ca el este cea mai importanta fiinta din lume pentru familia voastra...Veti avea mult de furca, inarmati-va cu rabdare si perseverenta...
http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi
annitha_cl spune:
Pot afirma ca Andrei ma indrageste foarte mult, pot afirma chiar ca este mult mai atasat de mine decat de tatal sau. De ex. el ma ia in brate ori de cate ori are ocazia si eu pe el la fel, uneori in joaca imi spune mami, cand se trezeste si nu ma vede intreaba de mine sau ma cauta, se joaca numai cu mine, "face lectii" doar cu mine, mie imi povesteste ce face la gradi, mie imi canta sau imi recita tot ce invata la gradi, cu mine se joaca cel mai mult si daca uneori ( cand simt eu ca ar vrea sa doarma cu noi sau este bolnav si doarme cu noi) fuge de tatal lui si se baga in sufletul meu ( intr-o noapte l-a gasit sotul meu dormind cu capul pe burta mea) sau pur si simplu ma tine de gat toata noaptea. Asta imi permite sa afirm ca ma iubeste, mai ales ca vad ca sufera atunci cand ( daca ma supar pe el) il pedepsesc prin modul ca nu mai vorbesc cu el si nu mai vorbeste nici cu tatal lui, daca aplica tatal lui aceeasi metoda putin ii pasa pentru ca poate vorbi cu mine. In plus m-a vazut o data suparata si m-a intrebat de ce sunt suparata, i-am explicat ca uneori oamenii mari au probleme si de aceea sunt suparati si el a tras concluzia ca m-a certat tatal lui si cand a venit acasa sotul meu a inceput sa-l certe ca sa nu ma mai supere ca eu muncesc si trebuie sa fiu fericita si sa ma mai odihnesc si eu ( de unde aceste idei nu stiu pentru ca daca apar discutii intre mine si sotul meu niciodata nu le avem de fata cu Andrei, mai mult avem grija ca el fie sa doarma fie sa nu fie acasa).
denizel spune:
annitha, daca vrei, ne putem intalni sa-ti imprumut o carte care iti va lamuri macar o parte din necunoscute:)
daca esti de acord, trimite-mi pm.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
buli spune:
annitha_cl
parerea mea este ca in cazul vostru potrivita este zicala "cu rabdarea treci marea".
eu cred ca pustiul este suparat si frustrat ca nu sta cu amindoi parintii si tu esti foarte la indemina sa se razbune pe tine.
din octombrie si pina acum este foarte putin timp, cred ca vor mai trece luni bune pina sa accepte in sfirsit aceasta schimbare.
tu vei avea de cistigat daca vei fi calma si consecventa. se vede ca el nu face decit sa speculeze nervii si slabiciunile voastre. de fapt voi ii faceti jocul, ii raspundeti la provocari. si el va continua in felul asta atita timp cit ii veti raspunde.
pentru el, palmele la fund, nervii vostri nu sint decit decit replici asteptate in jocul lui.
eu la faza cu schimbatul noaptea as face asa: i-as pune linga patut 3-4 perechi de pijamale, as face seara cald in camera si i-as spune ca, daca vrea, n-are decit sa se schimbe singur de cite ori vrea. pe mine sa nu ma deranjeze pt. ca eu noaptea vreau sa dorm. sigur va plinge si va face scandal, dar daca nu vei ceda o noapte-doua-trei, cred ca se va potoli. si apoi mai bine sa nu dormi 3-4 nopti, decit sa faca asa luni de zile.
pui si ceva pe jos (paturica, saltea), daca adoarme acolo sa nu-i fie frig si ... asta e.
la cumparaturi l-as avertiza de acasa ca nu cumparam decit ce e pe lista ( eventual o intocmiti impreuna) si va tineti de ea musai.
si, da, m-as tine de cuvint si nu i-as mai cumpara nici o jucarie pina cind nu ma va ruga frumos ... daca tot a zis ca n-are nevoie ...
eu as mai incerca o chestie atunci cind ar face mofturi din astea absurde. i-as ride in fata. i-as zice ca ceea ce cere el este o prostie, nu va obtine oricit se va stradui sau oricit va tipa si ca n-are decit sa faca show daca are chef, eu nu particip. si mi-as impune sa nu imi manifest nervii deloc, dar deloc. sint sigura ca dupa un timp va mai renunta la fitze.
nervii tai oricum se vor frajuri usor, mai bine sa-i strici incercind sa te calmezi decit enervindu-te.