Va bateti copiii?
Raspunsuri - Pagina 3
malla spune:
Deocamdata al meu este mic dar cand va creste un pic mai mare trebuie sa il educ nu? O sa ii vorbesc frumos cu dragoste ca celei mai pretioase comori... Daca ii voi explica de zece ori ca acel lucru nu trebuie facutsi ii voi explica si de ce, si el tot nu ma asculta si il face, atunci cu siguranta ca il voi pedepsi. Sunt destule pedepse pentru fiecare copil cu varste diferite... Daca totusi continua in aceleasi greseli normal ca il voi atinge... In Biblie sta scris:"Cine cruta nuiaua nu isi iubeste fiul". Nu ca as lua eu nuiaua sa il bat, dar o palma la fundulet nu strica, daca este data atunci cand trebuie... Stiti ca este o vorba ca bataia e rupta din rai... Poate o sa ma vedeti sadica insa uitati-va pe strazi la copii din zilele noastre ce educatie frumoasa au primit ca vorbesc vulgar si nu mai au rusine de nimic si de nimeni... Ce au facut parintii lor? Cat de mult s-au luptat pentru a le modela un caracter asa cum ii place lui Dumnezeu si oamenilor??? E foarte important sa crestem copiii cum trebuie pentru ca odata vom da socoteala in fata lui Dumnezeu ca nu le-am dat o educatie sanatoasa... Nu prin bataie, dur spus bataie, ca nu cred ca este vreo mama care ii va da o palma la copilul sau doar pe degeaba numai de placere... Cu siguranta ca aceea mama a avut rabdare cu el mai intai, i-a explicat cum stau lucrurile dar el incapatanat nu a ascultat... Asta e parerea mea...
Este o exagerare ca credeti ca asta inseamna maltratare si violenta... maltratare este cu totul altceva si violenta inseamna baiaie adevarata...
Adriana
Elenalove27 spune:
Mie mi-a scapat de cateva ori palma la fundul lui Alvarica si cel mai mult in drumul de 10 ore din Frankfurt-Miami , cand am simtit ca nu mai pot si ca ma mai bine ma arunc cu parasuta
decit sa mai vad cum face Alvarica fara pic rica! si l-am bagat la toilet si l-am urecheat putinel mai tare ...si degeaba ca nu a folosit la nimic ca mai rau a afcut si 10 ore in avion degeaba l-am certat si urecheat ca nu a inteles nimic si ma durea sufletul cand l-am vazut cu urechiusea rosie
...asa ca mai bine il pedepsesc la colt decit sa "ia bataie"
p.s Alvarica are 2 anisori.
Elena
tomecica spune:
Alexia e inca prea mica , asa ca degeaba i-as trage eu la fund pt ca oricum n-ar intelege.I-am mai dat peste manuta cind merge la priza .Parca are lipici priza ai
. Si apropos de palmuta peste manuta , mi-a spus cineva ca nu-i bine sa-i dau peste miini pt ca ii vor tremura mainile cind va fi mai mare ![]()
![]()
.nu prea imi vine a crede , dar eu stiu???.
in schimb , adri a mai luat-o ca doar numai cu vb buna nu prea tine la ea , zice ca mine si face ca ea , asa ca mi-a mai scapat cite una asa la fund.
Vad ca de cind a intrat la scoala s-a mai schimbat , a devenit mai responsabila si constiincioasa , asa ca motive de scandal nu mi-a mai dat. Iar pt greseli facute la scoala , mi-am jurat ca nu o voi bate niciodata .Singurul lucru pe care nu i l-as ierta este MINCIUNA.
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
roxi23 spune:
quote:
Originally posted by matequote:
Originally posted by roxi23
Si totusi este destul de greu sa fii parinte...iar despre bataie se zice ca este rupta din rai...
M-a ingrozit reactia voastra! Cred ca sunteti niste ingeri de parinti! Vedeti ca mai sunt locuri la "Super dadaca"
http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi
Roxi23,m-au intristat foarte vorbele tale...si sa stii ca bataia nu e rupta din rai...asta e o vorba mincinoasa si lasa...
De ce te-a "ingrozit" reactia fetelor? Ca au recunoscut ca nu-si bat copii si au capacitatea de a rezolva " conflictele" cu success fara a fie nevoie sa apeleze la "bataia rupta din rai"?Nu ar fi trebuit sa te ingrozeasca ci sa te puna pe ganduri,uite ca exista parinti care nu folosesc bataia pe post de argument la nazbatiile odraslelor.Si ca sa raspund la subiect,nu,nu-mi bat copilul,nu-mi vine niciodata sa-l bat,nu reuseste sa ma enerveze in asemenea hal incat sa-i aplic corectia prin bataie...Nu as putea da in el,cum nu as putea da in nimeni,adult sau copil.Simplu...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Cine da din coate...departe ajunge...
Draga Mate m-au ingrozit acele reactii care mi-au dat de inteles ca acest subiect este bun de dat la gunoi, mamicile nefiind in stare in veci sa0si atinga puii nici macar cu o floare! Citind toate raspunsurile, am vazut ca sunt si mamici care recunosc ca uneori le mai scapa o palmuta la fundulet, peste pampers sau peste mana at. cand merg la priza... Crezi ca sunt demne de dispret aceste mamici?
http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi
denizel spune:
roxi 23, ca sa nu mai fii asa ingrozita, iti aduc la cunostinta ca zz nu e cosul de gunoi, ci sectiunea cu dispute interminabile.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Florentina Roman spune:
Din pacate, in zilele noastre inca mai sunt parinti care cred ca bataia este singura metoda de disciplinare a copiilor...
Sunt diriginta la clasa a VIa, la o scoala de cartier si nu de putine ori am auzit, dupa discutiile cu parintii: "las' ca vezi tu bataie acasa...", sau variatiuni pe tema...
Florentina & Tudor
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Florentina Roman
Din pacate, in zilele noastre inca mai sunt parinti care cred ca bataia este singura metoda de disciplinare a copiilor...
Sunt diriginta la clasa a VIa, la o scoala de cartier si nu de putine ori am auzit, dupa discutiile cu parintii: "las' ca vezi tu bataie acasa...", sau variatiuni pe tema...
Florentina & Tudor
In acest caz aveti obligatia de a anunta Protectia Copilului. Vorbesc cat se poate de serios! chiar si numai amenintarea respectiva (sa zicem ca nu se pune in practica) este un abuz asupra copilului si necesita macar o mediere din partea forului amintit.
Ioana
18 saptamani si
Katja(30 martie 2004)poze cu mami, tati si katja
annitha_cl spune:
Fetelor, putine dintre voi ma cunosc si multe nu asa ca pe scurt povestea noastra. Andrei este baiatul sotului meu din prima casatorie si locuieste cu noi din octombrie acest an, deoarece mama a plecat din tara ( primii trei ani cu ambii parinti, urmatorii doar cu mama si in vizite f. scurte la tatic). Buunnnn. Eu ma confrunt cu Andrei in fiecare zi si credeti-ma ca de cand l-am adus mi-am propus sa il educ fara a recurge la bataie si fara pedepse (am considerat eu ca vorba dulce mult aduce -mare, foarte mare greseala-. Asa am si facut pana acum o saptamana cand efectiv a reusit sa ma aduca in stadiul in care tremuram si plangeam de nervi si mi-a scapat una la fundulet ( nu a fost tare dar l-am prins la poponetul gol si s-a lipit) nu a plans doar a zambit si mi-a spus doar atat poti tu? Am crezut ca am luat-o eu pe aratura si am iesit in curte unde efectiv am inceput sa plang in hohote de nervi ca l-am lovit si de frustrare ca a reusit sa ma aduca in acest stadiu de nervi.
Aseara a scapat ca prin urechile acului sa nu si-o ia de la tatal lui ( si daca nu inteveneam si-o lua rau de tot) asa ca a scapat. Stiti ce mi-a spus de dimineata? "tot eu am castigat" mai ca imi venea sa ma infig in gatul lui.
E un copil foarte destept numai ca este extrem de lenes si de incapatanat si ii place foarte mult sa te testeze, sa-ti vada limitele sistemului nervos. Un exemplu : daca i se pune lui pata la 2 noaptea ca vrea sa fie schimbat atunci trebuie sa te executi daca nu .... plange, din plans da in tipete, din tipete in urlete si ameninta ca se da cu capul de pereti, te face cum ii vine la gura si in plus o tine asa o ora, doue, trei, pana il schimbi. Intr-o noapte nu l-am schimbat si l-am lasat sa vad cat face asa. A plans cu lacrimi doua ore dupa care a dat-o direct in urlet si a tinut-o asa pana la sase dimineata cand am cedat si l-am schimbat ( mentionez ca nu era ud, transpirat si era foarte curat). Asa ca...spuneti-mi cum sa procedez cu el in aceste cazuri. Voi ce ati face?
denizel spune:
Annitha, nu ne-ai spus cati ani are Andrei.
Cred ca mai bun ar fi raspunsul unui psiholog, dar din cate stiu eu, aceste manifestari sunt reactii la anumite nemultumiri pe care le are copilul. Tu esti cea mai in masura sa le identifici.
Un principiu foarte important in cresterea copiilor este principiul "cupei cu dragoste". Cupa cu dragoste a copilasilor trebuie sa fie plina in permanenta. Cand aceasta incepe sa se goleasca (ii neglijam, nu ii imbratisam suficient, nu le facem suficiente declaratii de rdagoste, pe scurt, nu le dam suficienta atentie pozitiva) incep si hachitele:)
Numai dragostea e cea care poate schimba comportamentul negativ in unul pozitiv.
sa nu ma intelegi gresit. Eu nu spun ca tu nu il iubesti pe Andrei. Numai ca, la fel ca noi toti, ai momente cand esti foarte ocupata, poate suparata sau nervoasa si atunci uiti sa-i "umpli" cupa cu dragoste. Copiii pun semnul de egalitate intre dragoste si atentie.
Eu stiam ca atentia, de fapt nevoia de atentie, este motivul nr. 1 pentru care copiii se poarta nepotrivit.
Referitor la episodul cu schimbatul noaptea la 2:), iti spun cum as fi procedat eu: l-as fi schimbat, explicandu-i ca o fac nu pentru ca e nevoie, ci pentru ca il iubesc si vreau foarte mult sa fac ce ma roaga el. Dupa asta i-as fi dat niste imbratisari si pupici zdraveni, l-as fi invelit si eu cred ca o buna bucata de timp nu ar mai fi repetat cerinta asta:)
Iti doresc multa rabdare si succes cu Andreiutu! ![]()
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

, exact la acel subiect ma gandeam si eu...