Stodal

Stodal | Autor: Klaus29

Link direct la acest mesaj

ce stiti despre acest siropel???? mi l-a recomandat o prietena pentru tuse.... si nu stiu ce sa fac... de data asta l-am dus la doctor si mi-a dat antibiotic si ambolar (tot sirop de tuse), dar parca nu asi mai da fuga tota ziua la doctor pt o tuse si sa ii dau antibiotic apoi (explicatia doctorului cu antibioticul a fost ca ii e frica sa nu ii dea ca sunt multe viroze... )
stodal am inteles ca ar fi un siropel natural dar nu stiu cat de bun este..
cine a mai folosit sa ne dea si noua niste sfaturi ca sa stiu daca il cumpar sau nu..

multumesc

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Noi folosim STODAL, e destul de bun, am inteles ca e medicament homeopat, si nu se pot consuma ciocolata sau produse mentolate (ex. pasta de dinti) ca nu ar mai avea efect.
Noi l-am folosit alternativ cu PROSPAN, dar de cand s-a termainat acesta, am ramas cu STODAL-ul, dar e eficient!

Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu i-am dat Stodal si a fost eficient. Doar Stodal am folosit pentru tuse, nu i-am dat antibiotic( nici nu a fost asa rau, ce-i drept) in paralel cu tinctura de propolis cu miere. Si i-a trecut.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Daca vrei sirop natural, eu iti recomand Plantusin, il gasesti cred cam la toate farmaciile nu numai la Plafar (cred ca de ei e facut)- la noi a functionat f. bine.
De Stodal iti spun ce am aflat de la o prietena mai priceputa in ale homeopatiei: unii dr. homeopati il recomanda, altii evita sa o faca pentru ca siropul contine o combinatie de extracte, si in homeopatie principiul e sa se administreze un remediu pentru toate simpomele. Exista riscul, in cazul administrarii unui preparat homeopat unui om sanatos, ca el sa dezvolte simpomele pe care acel preparat in mod normal le vindeca (un alt principiu din homeopatie este like cures like, un fel de cui pe cui se scoate), adica daca o anume boala are simptomele intoxicatiei cu mercur, atunci remediul va fi mercur. Ori Stodal continand si remedii care sunt inutile, risti sa agravezi boala, in loc sa o vindeci.
Mai fac o precizare: la noi tratamentele homeopate functioneaza foarte bine, dar am incercat sa le evit (de altfel dr. nici nu mi le-a recomandat) pe cele controversate (gen Stodal, Osciloccoccinum).
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

La noi, Stodalul nu a functionat. In schimb, asa cum zicea si licuriciul, de foarte mare ajutor ne-a fost Plantusinul (e facut de Fares), il gasesti la orice farmacie.

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Nici la Toma sau la mine nu a avut efect.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

ci la mine nu a functionat. In schimb Paxeladine da, si cu voia homeopatului :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

La noi o mers Stodalul, dar homeopata mea o zis clar. Nu se combina tratament homeopatic cu tratament clasic gen antibiotice, paracetamol orice.

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by AC

La noi o mers Stodalul, dar homeopata mea o zis clar. Nu se combina tratament homeopatic cu tratament clasic gen antibiotice, paracetamol orice.

Andreea si galusca si brotacelul

Da,si la noi a mers Stodalul,i-a trecut fetitei tusea in 4 zile dar nu l-am "combinat"cu nimic,adica fara antibiotice,antiinflamatoare,antitermice,etc.

Si Plantusinul e bun,am folosit anul trecut.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Apropo de homeopatie si recatiile adverse :

Samuel Hahnemann a fost un medic german și a trăit între anii 1755-1843. Medicii din vremea sa foloseau metode primitive, adeseori brutale, cum ar fi sângerarea repetată, purgarea, provocarea vomismentelor și administrarea de droguri extrem de toxice. Revoltat pe bună dreptate de aceste practici medicale cu efecte nefaste, el a inventat o metodă de tratament cu totul neobișnuită. Metoda sa consta în administrarea unor substanțe care produc același fel de simptome ca și boala dar în doze foarte diluate. De exemplu, pentru tratarea grețurilor a administrat în doze extrem de reduse substanțe care produc greață. Hahnemann își prepara remediile folosind principiul diluției și principiul potențării. El considera că cu cât o soluție este mai diluată cu atât efectul ei este mai puternic. La fel de ciudat, pentru a potența efectul medicamentelor sale el, recurgea la practica agitării ritmice a soluțiilor. Hahnemann a încadrat practicile colegilor săi în conceptul filozofic de medicină alopată pentru că se bazau pe principiul contrariilor. Prin contrast față de aceasta, practicile sale curative le-a definit ca medicină homeopată pentru că se bazau pe ceea ce el considera a fi principiul similitudinii. Principiile homeopatiei sunt negate de cele mai elementare legi ale chimiei, fizicii, farmacologiei și fiziopatologiei. Cu excepția preparatelor care conțin substanțe nedeclarate, nemenționate pe eticheta produsului, majoritatea remediilor homeopatice sunt considerate inofensive. Din nefericire, datorită ideii eronate a “crizei vindecării”, practicienii homeopați ignoră de regulă reacțiile adverse, interpretându-le ca fiind semnale ale eliminării de către organism a toxinelor.
sursa: http://www.sanatateplus.net/

Si la cate aud si eu tind sa cred ca nu e tocmai sanatoasa aceasta terpie homeopata. Naturista, da, dar homeopata...nu stiu ce sa zic.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurastanciu spune:

la mine a mers la amandoi copii, si chiar combinat cu supozitoare de paracetamol si sirop Keflex (pt. laringita).
sanatate multa!

Mergi la inceput