Stodal
Raspunsuri - Pagina 2

roxana1974 spune:
Anda interesant articol, dar am doua cunostinte care au mers cu copiii pe brate la homeopat in stare de leguma, afectati de boli serioase ... opinia medicilor alopati, cu reputatie "doamna nu mai avem ce-i face" probabil imi vor rade in nas...in opinia lor si a mea, asemenea articole malitioase la adresa homeopatiei sunt rodul frustrarilor anumitor persoane...


Klaus29 spune:
multumesc pentru raspunsuri
azi i-am cumparat... si il tinem la frigider... pentru cazurile rele...
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100


flavia maria spune:
e foarte eficient...eu am luat in timpul sarcinii cand am fost racita...
Multa sanatate!
mama lui bebita(29.05.2004)


crisiacob spune:
quote:
Originally posted by anda141
Apropo de homeopatie si recatiile adverse :
Samuel Hahnemann a fost un medic german și a trăit între anii 1755-1843. Medicii din vremea sa foloseau metode primitive, adeseori brutale, cum ar fi sângerarea repetată, purgarea, provocarea vomismentelor și administrarea de droguri extrem de toxice. Revoltat pe bună dreptate de aceste practici medicale cu efecte nefaste, el a inventat o metodă de tratament cu totul neobișnuită. Metoda sa consta în administrarea unor substanțe care produc același fel de simptome ca și boala dar în doze foarte diluate. De exemplu, pentru tratarea grețurilor a administrat în doze extrem de reduse substanțe care produc greață. Hahnemann își prepara remediile folosind principiul diluției și principiul potențării. El considera că cu cât o soluție este mai diluată cu atât efectul ei este mai puternic. La fel de ciudat, pentru a potența efectul medicamentelor sale el, recurgea la practica agitării ritmice a soluțiilor. Hahnemann a încadrat practicile colegilor săi în conceptul filozofic de medicină alopată pentru că se bazau pe principiul contrariilor. Prin contrast față de aceasta, practicile sale curative le-a definit ca medicină homeopată pentru că se bazau pe ceea ce el considera a fi principiul similitudinii. Principiile homeopatiei sunt negate de cele mai elementare legi ale chimiei, fizicii, farmacologiei și fiziopatologiei. Cu excepția preparatelor care conțin substanțe nedeclarate, nemenționate pe eticheta produsului, majoritatea remediilor homeopatice sunt considerate inofensive. Din nefericire, datorită ideii eronate a crizei vindecării, practicienii homeopați ignoră de regulă reacțiile adverse, interpretându-le ca fiind semnale ale eliminării de către organism a toxinelor.
sursa: http://www.sanatateplus.net/
Si la cate aud si eu tind sa cred ca nu e tocmai sanatoasa aceasta terpie homeopata. Naturista, da, dar homeopata...nu stiu ce sa zic.
Draga Anda, homeopatia este oaia neagra a medicinei pentru ca este "altceva" decat medicina clasica. Aceasta ramura a medicinei pe langa principul similitudinii se bazeaza si pe principii din fizica (de aceea remediile nici nu trebuie atinse cu mana la administrare deoarece contin si o incarcatura bioenergetica).
Este o chestiune tare interesanta homeopatia dar este greu de digerat fiind un fel de "teorie a relativitatii".
In privinta Stodalului, el face parte din categoria remediilor homeopate moderne. Homeopatia de imparte si ea in 2 categorii: clasica (vezi Hahnemann, fondatorul) si moderna. Prima se bazeaza pe administrarea unui singur remediu in boala iar a doua pe un complex de remedii.
Ce am auzit eu este ca ar fi mai buna prima varianta.
Homeopatia trateaza nu boala ci individul, persoana per ansamblul ei, adica organismul ca intreg. Ca sa primesti cel mai potrivit remediu trebuie sa consulti un homeopat foarte bun care sa aiba harul si priceperea sa te incadreze intr-un anumit tip de personalitate care corespunde unui singur remediu( de aceea dureaza atat de mult prima consultatie la homeopat unde te intreaba si pe ce parte dormi, ce fel de fire ai, cum relationezi...). Odata nimerit acel remediu, care se potriveste exact persoanei tale, totul se rezolva.
Personal am incercat homeopatia pe pielea copilului meu (se pare ca la copii rezolvi mai repede problemele) si am reusit sa-l scap de o dermatita atopica pe care o avea de la 4 luni.
Ce sa zic, pe mine ma fascineaza domeniul, insa este greu de inteles si pentru medici, ce sa mai zic pentru o nestiutoare ca mine!
Mai multe informatii gasiti si pe site-ul
www.homeopatia.ro


monica ruxanra spune:
apropos de homeopatie,as vrea sa va stiu parerile. Concret, daca a consultat cineva un astfel de medic, si cat de eficient a fost tratamentul. Eu am un baietel de 3 ani, care la fiecare 2 saptamani imi raceste, si tuseste foarte rau, de cele mai multe ori din pricina efortului vomita. Sunt disperata, caci desi ii dau antibiotic, si nu mai stiu cate siropuri, ii trece din ce in ce mai greu. In afara de asta, in perioada asta, nu reuseste sa manince, iar daca totusi maninca, la prima tuse vomita. Eu am vrut de mult sa consult un astfel de medic, dar medicul de familie, mi-a dat de inteles, ca dau banii cam degeaba. Asa ca am tot amanat. Uitandu-ma la ceea ce ati discutat voi, incep sa cred ca ar merita sa incerc. Dar as vrea sa stiu, daca se poate face si un tratament de imunizare, care sa fie eficient. Daca e cineva care a incercat asa ceva. In tratamenrul alopat, medicul de familie, mi-a recomandat rybomunil, dar mi-a zis ca rezultatele nu sunt chiar spectaculoase. Dati-mi va rog un sfat, ca sunt ingrozita de atatea raceli. Am incercat o multime de siropuri de tuse, care ii sunt bune pe moment, la urmatoarea tuse, ii dau altceva. Acum ii dau eurespal, care este cat de cat eficient, dar e foarte rau la gust, si de multe ori vomita.Ce sa mai fac?


Briantis spune:
Din punctul meu de vedere ,bani aruncati pe fereastra.Nu a avut nici un efect.
Mama lui Andreiutzu
