belgia (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

Buna fetelor!Ce mai faceti?Eu am fost cam ocupata zilele astea si n-am mai intrat deloc...Acum puiuta mea e bolnavioara si tre sa-i acord mai multa atentie decit pina acum...nu mai am timp de net...
Inca nu am aflat cind ne vom muta in Belgia iar apartamentul pe care il gasisem s-a dat deja..cred..(nu il mai gasesc in lista de inchirieri).acum caut altul...Dar pina nu stim sigur data plecarii nu putem face nimic...doar sa cautam si sa ne informam...
Va multumesc mult pt ajutorul dat...ramin datoare cu o bere .
Va pupic si va tin la curent...

Pozici noi cu strumfii mei...
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=7texqfb3.3ujyojzj&x=0&y=n9u7tc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Buna! Da intreadevar carnavalul din aalst e pe 26, daca poti sa te duci sa vezi ca e tare dragut mai ales pt copii, muzica multa culoare. Eu am fost anul trecut si mi-a placut insa era fff aglomerat si spre seara erau mai toti beti...A mai fost frumos si pt ca a fost o vreme superba, soare, toti oamenii pe strazi asa ca vom merge si noi anul asta, poate ne intalnim sa ne cunoastem, ce zici?. Salutari tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

da, e o idee buna sa ne cunoastem... a mai avut cineva ideea asta.. . dar a ramas doar in faza de plan , pana cand da caldura.... la brussel cand ninge, cand ploua... acum ploua de azi de dimineata de rupe... nu stiu cat o sa tina. profu meu de franceza cand i-am spus ca ploua mult aici mi-a zis: nu, nu ploua mult in brussel , ci doar cerul e intunecat de multe ori, e neplacut....

pe naiba... la noi ce frumos e! sau zic doar pt ca e departe!!!

oanademunck : locuiesti in anvers? a, inteles ca e o bieserica romaneasca pe acolo, asa e ? ai fost? vreau si eu sa ajung..

o saptamana frumoasa , din ce-a mai ramas

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Buna!Pai eu m-am mutat din anvers in decembrie locuiesc la 20 de km de brussel acum in asse(carmen sta in anvers-carmita-baby); Fii atenta, da este o biserica ortodoxa in anvers(pt rusi gresi romani)insa nu am fost pana acum desi cred ca stiu pe unde este.
Sa stii ca asa este vremea aicea, damn it, pe bune asa o sa o tot tina ploaie, cer intunecat si mult mai frig ca in tara la noi (primavara vara si chiar toamna). Mie mi-a fost f greu in primul an de stat aici, parca ma obseda vremea, nu vorbeam decat despre asta, acu insa m-am obisnuit cat de cat, nu o pot schimba cum as vrea eu!
Multam mult pe urarea o saptamana frumoasa!Stau acasa toata saptamana (pana duminica de fapt),,,super!!!
pupici tuturor!

Mergi la inceput

oana: e frumos in asse? eu is dornica sa vizitez.. sa vad tot ce e mai frumos, interesant... ma rog... o sa ma intorc peste cativa ani in tara, si de aceea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

Buna fetelor!
Va mai stresez cu citeva intrebari...Cum vi se pare viata in Belgia?Adica ce parti va plac si ce nu...si cam cit de scump e sa locuiesti acolo?(chirie.,gaz,lumina,apa,masina...etc)Cam cit e salariul net pe economie?Va intreb pt. ca sotul meu a primit o oferta si vreau sa stiu cit de buna e....(sper sa ma puteti ajuta)
Cam cit cheltuiti voi pe mincare in fiecare luna?

Va multumesc anticipat!

Pozici noi cu strumfii mei...
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=7texqfb3.3ujyojzj&x=0&y=n9u7tc

Mergi la inceput

Buna disperata!Mai e frumos in asse, sunt ceva delulete, eu stau undeva mai in afara oraselului unde e mai liniste si multa natura. Daca vrei sa vii no problem zi cand ai timp si mergem sa vizitam.Cine mai vrea sa vina e binevenit!
Nina M incerc si eu sa iti raspund la intrebari.
Citez:'Cum vi se pare viata in Belgia?'-Eu sunt aici de aproape doi ani-doi ani in mai. Primul an a fost nasol pentru ca nu cunosteam pe nimeni, nu vorbeam limba, am mai zis ca ma obseda vremea, ma simteam ca un obiect adus aici, care statea undeva si nu intelegea nimik. Alte obiceiuri, alt nivel de viata , alta mentalitate. Ma fascina sa vad in anvers mereu restaurantele pline(si sunt o gramada), puburile pline si m gandeam la ai mei acasa care ies la restaurant o data pe an sau nici macar. Apoi ma soca la inceput ca nu vedeam oameni pe strada. M-am plmibat intr-o zi doua ore cu harta in mana sa cunosc zona si in decusrul a doua ora am intalnit doar un om, de doua ori. Mie mi se pare ca totul aici este f organizat, unt rotitele destuld e bine unse si la un moment dat devine plictisitor. Eu inca spun si am sa tot spun ca in Romania e viata, acolo se traieste!
Intrebai si cam cat de scump este sa traiesti aici.Mie sincer nu mi se pare deloc scump(insa nu fac comparatie cu romania. Stiu ca in comparatie cu japonia este chiar very very cheap). Gazul lumina nu sunt scumpe cred ca impreuna sunt in jur de 60 pe luna, depinde cat consumi (aici in general este totul electric eu una nu am nimik cu gaz).Televizorul parca e vreo 25 pe luna iar internetul meu cam 30 cifre aproximative pot fi cativa euro in plus sau minus. Masina eu pun benzina o data pe saptamana ca merg destul de mult si in general pun de 40 de euro (aproape un rezervor-depinde si ce banzina pui si de unde o iei)Salariul net pe economie nu il stiu stiu insa ca astia fara munca primesc de la OCMW-compania lor de ajutor social cam 800 de euro pe luna;Salariul depinde de gradul de educatie si diploma pe care o ai-o diploma A3-adica fara liceu e cam 1100_1200 euro; UN A2 ceva mai mult iar A1 adica absolvent de scoala superioara(dar nu universitate)e de la 1500 si mai mult in functie de experienta. Astia sunt bani in mana, ce ramane dupa taxe pentru ca pe hartie poate fi de ex pentru un A1 2100 euro insa aici sunt f multe taxe si la sfarsit ramai cu 1500.
Cat cheltuim pe mancare-nu zic cat cheltui eu pentru ca eu sunt pe langa subiect cumpar aiurea si arunc dupa aia, insa am promis sa nu mai fac. Mai, o data pe saptamana pentru patru persoane, din care doi copii cam 50 de euro maxim cred ca iti ajung. Sa iti dau exemple-carnea e de exemplu 4-5 euro pe cativa piepti de pui, vreo 3 euro cateva sute de grame de carne tocata, laptele e un euro, painea tot asa, legumele fructele tot cam in jur de 3 euro pe kilogram(depinde de fructe).
Va pup!

Mergi la inceput

mie mi se pare viata ff scumpa aici. cred ca inca mai compar preturile cu cele din romania... insa am venit aici sa strang ceva banuti sa-mi cumpar un apartament in romania. nu reusesc niciodata sa pun ceva deoparte si nici nu facem cine stie ce cu banii-destrabalare-
abia imi cumpar niste toale la reduceri de preturi.... toti romanii pe care-i cunosc spun acelasi lucru... si unii chiar merg sa-si faca piata in germania.... culmea! cand am auzit , nu-mi venea sa cred....dar am mai zis asta pe aici...

conteaza in schimb ce salariu aveti... daca este mare ... nu sunt probleme....

eu sunt destul de dezgustata de belgia, de mentalitatea de aici... dar cred ca au mari probleme cu emigratia. nu mai fac fata. din toate colturile lumii vin aici sa se stabileasca ... arabi , turci, marocani ...si alti d'astia , in mod special. drept pt care exista tot felul de virusi noi.. carora eu personal nu le fac fata. copilul meu e racit mereu, asteptam sa-si fabrice anticorpi de reo 8 luni. in tara era perfect sanatos. aici , in toamna avea mereu temperatura... acum eu am un ochi umflat, nu stiu de ce, si rosu... tot. habar nu am nici unde sa ma duc. am asigurare medicala , insa nu stiu unde sa ma duc...

la capitolul asigurare medicala : primesti, depinde de mutualite , de la 50 la suta in sus. o consulatie la pediatru este de la 35 de euro in sus , eu am fost cu copilul de 2 ori la pediatru, m-a costat 75 de euro si am primit 40 inapoi. mi se pare ff mult.

in romania ii dadeam ceva in buzunar, si restul era gratuit. nu mia spun medicamentele...sunt ff scumpe.

dar poate nu m-am obisnuit eu cu preturile... sau poate pt ca am avut o gramada de necazuri pe aici....

important este sa vii cu un angajament serios si cu un salariu pe masura. daca astea exista... restul vine de la sine... si belgia e frumoasa...

bafta!

Mergi la inceput

oana: buna! ti-am trimis un mail prin dc... nu stiu, l-ai primit... ?? imi merge net-ul ff greu si nu mai stiu cum a fost.... dar , poate, daca ai timp ... trimite-mi adresa ta de mail ... as vrea sa-ti cer un sfat...

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Buna fetelor,

eu nu prea am mai intrat ca am fost destul de ocupata cu scoala. Am vazut pozele tale Oana si as vrea sa te intreb de unde ai luat pisoiul pt ca e tare dragut. Am avut si eu unul, avea un an, si cand am venit in ian. din tara l-am pierdut. Si tare as vrea altul dar sa-l iau de pui mic.

Merci si toate cele bune.

Pupici.
Daniela

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput