belgia (3)
Raspunsuri - Pagina 8
ninaM spune:
Oana,multumesc mult de raspuns.Esti o draguta...
Pe google am cautat si m-am impotmolit ca habar nu am ce scrie acolo...Am dat de niste agentii dar cereau nush ce date si nu am putut accesa pagina.
Ce mai vreau sa te intreb:ce inseamna too-floor apartment??adica 2 etaje conectate intre ele?Ca am gasit mai multe astfel de ap. si nu sunt sigura ce inseamna...(nu ma refer la tradus)
PS:sotul meu va lucra la banca...ING Brussel,daca stii...de aceea cautam sa fie cit mai aproape si de munca si sa fie o zona buna si pt copii(adica parcuri,scoli,gradinite,etc)
Multumesc mult inca o data.
Imi cer scuze ca te bombardez cu atitea intrebari...
Pozici noi cu strumfii mei...
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=7texqfb3.3ujyojzj&x=0&y=n9u7tc
ardeiash spune:
ninaM sunt o gramada de filiale ale bancii aici. ai cumva adresa ca sa -ti putem spune unde anume vine.
fff multe ap aici se desfasoara pe 1-2 etaje. de obicei e livng-ul jos , sau / si garajul si sus sunt dormitoarele/ casele sunt inguste si de aceea sunt pe etaje.
s-auzim numai de bine! si
oanademunck spune:
Buna Nina!Sigur ca nu ne deranjezi cu intrebarile, absolut deloc, doar de aia suntem aici ca sa ne si ajutam!Ok. Asa cum scrie si in mesajul de mai sus too-floor appartement inseamna un apartament cu sacara interioara, un apartament pe doua niveluri cum ar fi la noi un duplex (acu depinde de nr de camere, la un apartament cu doua camere sa zicem ai de obicei livingul baie si bucataria jos iar la etaj camerele de dormit si probabil o baie)Daca e apartament too-floor intr-un bloc atunci garajul etse la subsolul blocului sau stiu eu, parcare in fata blocului ceva de genul asta.
Daca este vorba de sediul central ING atunci este chiar in centrul brusselului (avenue marnix or smth like this)daca nu e vb de sediul central poate ne poti spune unde si eventual te ajutam sa cauti pe net mai usor, iti pot traduce din flamanda ca franceza nu prea tine la mine; So we keep in touch!bye
ninaM spune:
Buna fetele!Multumesc de raspunsuri.Hai ca m-am m-ai luminat cit de cit...Cit despre office-ul sotului,va fi cel din centrul Brussels-ului se pare...nu stiu sigur inca.
Acum alte intrebari ce ma framinta...
1-ce credeti despre apartamentele too-floor?Am gasit ceva dragut pe immoweb,la 850 euro/luna,in Ixelles.Are cam 145 mp, cu garaj,bucatarie super echipata(asa zic ei)si dormitoarele mari...zic eu...25mp.Ce parere aveti?Se merita?
2-voi conduceti acolo?Eu am permis romanesc de un an si ceva si vreau sa stiu ce trebuie sa fac sa pot conduce acolo...imi trebuie permis international?sau tre sa dau acolo sa iau permisul belgian...
Va multumesc !Imi sunteti de mare ajutor...
Pupici...
Pozici noi cu strumfii mei...
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=7texqfb3.3ujyojzj&x=0&y=n9u7tc
oanademunck spune:
Buna Nina!Despre permisul de conducere. Permisul romanesc de conducere este valabil aici 90 de zile, timp in care il poti schimba cu unul europeean (in momentul in care te duci la primarie pentru schimbarea adresei cu o adresa de belgia te poti duce si cu permisul auto pe care cu costul a 10 euro si o poza iti dau permis auto europeean).Cel putin asta este experienta mea (acum nu stiu cat conteaza faptul ca eu sunt casatorita cu un belgian, desi nu cred ca a contat asta pt perimisul auto)
te pup good-luck
ardeiash spune:
ninaM: daca este numai 850 pe luna e bine. cate camere are? ai adresa completa? as putea sa ma duc in locul tau sa-l vad, daca vrei. si-ti spun cum e!
ardeiash spune:
fetelor: la brussel a nins, nu s-a asezat zapada... insa a nins ieri. nu mai inteleg nimic. astia au zis ca n-am mai vazut zapada pe aici pana anul asta!
cine poate sa-mi explice ce inseamna carnavalul asta . copiii au vacanta pentru el..
oanademunck spune:
Buna!Referitor la carnaval:)-este o traditie a carei data depinde de la provincie la provincie si care se face de obicei inainte de a intra in postul Pastelui (cel putin asa era in trecut)si reprezinta cum ar veni ultima ocazie de a se distra inainte de a resecta rigorile pastelui ...in zilele noastre insa sunt carnavaluri organizate si cu o saptamana inainte de paste. In general fiecare orasel sau satuc isi organizeaza propriul ei carnaval (care inseamna participanti la parada cu carurui reprezentand diverse teme, juriul etc)La final echipa cu cea mai originala tema, reprezentare a temei, costume castiga. Se defileaza pe strazi si este prilej de a se bea muuulta bere. In general toti terbuie sa fie imbracati de carnaval (participanti si public); In Vlanderen cel mai mare carnaval este cel din AALST in Walonie GILLES.
pupici
a, si apropo de zapada-a nins la sfarsitul lui noiembrie in zona si a nins chiar mult pentru ca nu au mai putut circula vreo 3 zile nici autobuzele. Dar tot ninge prea putin, macar o zapada din aia sanatoasa ca in romania sa mai traga (dar daca se poate intr-un week-end sa nu creeze probleme)
ardeiash spune:
oanademunck: cel din aalst e cel mai frumos? ai idee in ce data este, as vrea sa merg si eu cu baietelul meu sa-l vedem!!!! please, poate stii data|! daca nu, sa caut pe net? o sa-l gasesc oare?
ps: la brussel a nins din nou astazi ... insa bine... totul e acoperti de zapada de nici nu-mi vine sa ies de la caldura!
ardeiash spune:
abia dupa ce am trimis esajul am inceput sa caut. intr-adevar la http://www.carnaval.starttips.com/ sunt toate carnava;urile din lumea asta. l-am gasit si pe cel din aalst pe 26 februarie... scrie in flamanda , nu prea inteleg...
dar in brussel n-am gasit nimic. oare astia chiar nu fac nimic sau ...