belgia (3)
Raspunsuri - Pagina 10
oanademunck spune:
Buna tuturor!buna daniela!Mai, m-ai facut sa rad pentru ca tu ai vazut pozele cu pisicul meu insa eu........nu am pisic; am un porc de guineea si nici nu am poze afisate pentru ca nu stiu cum sa le pun. Asa ca te intreb unde ai vazut pozele?Sunt oare alea de pe webshots?Daca da atunci pisicula cela este pisicul verisoarei mele din bucuresti!:)Pisoiasi si alte animalute ne putem lua de la magazinele de animalute de aici (de acolo l-am luat si eu pe cosminica, porcusorul meu).Pupici tuturor!
mieke spune:
Buna dimineata,am intrat sa vad ce mai faceti!Intru mai rar ca timp liber nu prea mai am.Nina depinde unde locuiesti in Belgia pentru a face o comparatie,pentru ca partea valona este mai ieftina decit partea flamanda,impozitul este mai mic,totul este mai ieftin.Dupa mine,daca sunt doua salarii te descurci bine.Va pup
ardeiash spune:
mieke, danyelana, v-ati dat de tot la fund , cum se zice. nu ami intrati deloc pe aici .ce mai faceti?
si eu as vrea sa-i iau baietelului meu un catel , nu o pisica, insa am inteles ca vaccinurile sunt tare scumpe aici... si nu ne putem permite. e adevarat ca primul costa 150 de euro?
s-auzim numai de bine! si
danuta-bel spune:
Buna, fetelor!! Eu sunt Dana si locuiesc in Antwerpen.. Ma intrebam daca ma primiti si pe mine printre voi..????
danyelana spune:
Dana, bine ai venit printre noi.
Disperata (imi cer scuze dar nu stiu numele tau), nu m-am "dat la fund" dar pur si simplu stau tare prost la capitolul timp. Te-am asteptat la biserica dar nu te-am vazut pana acum. Sper totusi sa reusesti sa ajungi si sa ne cunoastem.
Pupici la toate.
Daniela
Dumnezeu sa ne ajute la toti
sweetheart spune:
Buna si bine v-am gasit.Eu locuiesc in Bruxelles,mai precis in woluwe-saint-lambert.Sper ca ma primiti si pe mine printre voi.As vrea sa ii raspund NineiM-cel mai bine ar fii sa veniti voi aici,sa apelati la o firma imobiliara si sa vedeti mai multe case sau apartamente si apoi sa va decideti.Imaginile de pe internet nu sunt intotdeuna concludente si nici preturile.Eu si familia mea(sotul si fetita de 2,6 ani)suntem de 2 ani aici.Cand am venit si noi am fost nevoiti sa cautam apartament.Am ales cel in care locuim acum,de care am fost foarte incantati la inceput,dar realitatea este alta decat ne-a spus-o proprietarul.Ar fii multe de spus cu privire la asta.Deci in concluzie-trebuie sa fiti de fata.Am sa mai scriu daca mai ai intrebari referitoare la asta.Pot sa iti dau si niste nr de tel de la agentii imobiliari cu care am tot colindat si noi.In ceea ce priveste viata de aici,nu se compara cu viata din Japonia si cu nimic din ceea ce inseamna Japonia.
ardeiash spune:
cu multa placere danuta, bine ai venit!
dantelana: n-am reusit sa ajung la biserica pentru ca am fost pe rand bolnavi:sotul, copilul... in ultima saptamana eu. am racit puternic la un ochi... mi s-a umflat , mi s-a-nrosit.... etc gatul la fel ... am stat cat patul de lata toata saptamana trecuta si nici acum nu pot spune ca sunt suta la suta bine.... cand o sa fim bine.. o sa reusim sa ajungem cu siguranta la biserica si poate o sa ne cunoastem....
fetelor cum stati cu franceza si flamanda? flamanda se invata usor? e la fel de grea ca franceza?
sanatate maxima!
s-auzim numai de bine! si
Bepii spune:
Buna seara fetelor,
In primul rand, Danuta-Bel si Sweetheart bine ati venit printre noi! . Nici eu nu prea am scris pe acest forum cam de multicel dar uneori intru pe el sa vad ce se mai discuta. Acum am vazut ca avem noi membre si am tinut sa le urez bun venit.
Disperata, sper ca intre timp te-ai refacut. Noi am vorbit intre timp si pot sa-ti spun ca am luat bilet pt.Romania deci voi pleca vineri 24 februarie si ma voi intoarce luni pe 6 martie. Sper sa ne vedem imediat dupa aceea ca sa pot sa-ti livrez pachetelul de la parinti. Iar in ceea ce priveste limbile flamanda si franceza, pot sa-ti spun ca eu merg la scoala pt a invata flamanda si este intr-adevar grea dar nu e imposibil de invatat. Acum sunt deja in ultima clasa adica nivelul 4.2 si vorbesc bine, ma descurc in orice imprejurare. Iat cat priveste franceza, nu stiu aproape deloc, o inteleg putin dar n-o pot vorbi si asta pt ca in scoala am studiat doar engleaza pe care o vorbesc fluent. Dar m-am decis ca dupa cursurile de nederlands sa incep un curs de franceza. Aici daca vrei un job bun trebuie sa sti ambele limbi.
NinaM, mie viata in Belgia mi se pare faina dar depinde si de situatia fiecaruia. Imi plac multe lucruri aici dar mai sunt si aspecte care ma dezamagesc. Normal ca nu poti sa le ai pe toate. Dar in general e bine, sunt sigura ca tu te vei bucura din plin de viata de aici. Mie personal imi place Brusselul. Am vazut ca ai niste copii tare frumosi, sa-ti traiasca !!! Poate ne spui si noua cum ai ajuns in Japonia... Mie mi se pare o tara fascinanta si plina de mistere si traditii.
Danuta-bel, eu merg destul de des in Antwerp, este orasul meu preferat unde imi fac cumparaturile. Poate ca intr-o zi ne vedem in Groene Plaats la o cafea, ce zici?
Ce sa va mai spun....aha, voi pleca pt cateva zile in Romania ca sa-mi schimb pasaportul. Abia astept, mi-e asa de dor.....
Acum va pup si va doresc tot ce e mai bun si frumos pe lume.
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
scumpi spune:
Buna tuturor,
Ce faceti fetele? Ei bine eu nu pot inca sa fac nani, asa ca m-am gandit sa scriu si eu pe aici.
Eu locuiesc in Antwerpen si vreau sa va spun ca m-am indragostit de acest oras, ma simt ca acasa, e super...
Bepii, daca vii pe-aici mi-ar face placere sa ne intalnim...
Danuta-Bel, ti-am trimis mesaj...
Noapte buna,
Pupici
oanademunck spune:
Buna tuturor!Referitor la olandeza asa cum scria si Bepii este grea dar nu imposibil de invatat. Este foarte diferita de romana (daca franceza se mai aseamana olandeaza in nici un caz).Mie mi s-a parut gramatica grea dar foarte logica, daca te prinzi de reguli de la inceput apoi se cam repeta. Ma intreb daca voi reusi vreodata sa scriu corect in limba asa fara a manca litere. Eu am inceput olandeza in octombrie 2004 iar in iunie 2005 am terminat toate modulele si la o saptamana mi-am gasit de lucru full time in olandeza(flamanda). As vrea sa ma apuc si de franceza insa nu acum.
In rest, cine vine duminica la carnaval in aalst? Sau duminica cealalta la carnaval Ninove?Sper sa fie vreme frumoasa, daca aveti copii duceti-i la carnaval le va placea cu siguranta!
pupici tuturor!