belgia (3)
Raspunsuri - Pagina 4
Bepii spune:
Hello fetelor !!!
Expozitie de gheata la Bruge? wow, pare interesant si mi-ar placea sa merg insa din pacate sotul meu e bolnav si nu prea e in stare sa strea pe drumuri. Dar am alte planuri pentru el in acest weekend chiar aici in Mechelen. In fiecare an in ianuarie se organizeaza aici targul erotic. N-am fost in viata mea la acest gen de targ dar anul asta las pudoarea la o parte si vreau sa merg sa vad si eu despre ce e vorba. Poate imi cumpar si vreo jucarie....... nu pt. ca cea de acasa s-a stricat dar asa.....ca stimulent
Ce ziceti? n-ar fi interesant pt.programul vostru de weekend sa veniti in Mechelen la Nekkerhall impreuna cu sotul? (fara copii maricei, daca e bebe nu-i problema)
Acum va pup si va doresc un weekend super !!! (fie el si fara targ )
S-auzim de bine
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
ardeiash spune:
ooaauu! ce chestie! nici eu n-am fost niciodata la un astfel de targ! cred ca am sa incerc , desi eu is mai pudica de felul meu! multam de informatie, am sa incerc... nu stiu pe unde vine si ce-i aia... dar incerc
pa
s-auzim numai de bine! si
un an nou fericit sa aveti!
Bepii spune:
Hello,
Pentru cine vrea sa ajunga in Mechelen in acest weekend la Nekkerhal e foarte simplu pentru ca aceasta cladire este imensa, aici se tin multe targuri importante, se afla la iesirea din partea sud-estica a orasului si peste tot se afla indicatoare. Orice persoana, daca o intrebi de Nekkerhal stie unde se afla. Dinspre Brussel iei afrit 10 Mechelen zuid.
Pupici,
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
danyelana spune:
Buna fetelor si "La multi ani"
Eu nu am mai scris de mult pt ca am fost plecati in tara 3 saptamani ca safacem sarbatorile.
Ce sa va spun, a fost super, ne-am intalnit cu familiile, am mancat purcelul si am primit colindatorii. Pe langa astea am fost si gripati putin dar acum nu mai conteaza.
Acum ne-am intors si am inceput sa invatam caci avem examene si ele nu asteapta.
Pupici fetelor si sa avetiun an plin de realizari si de sanatate, voi si toti cei apropiati voua.
Daniela
Dumnezeu sa ne ajute la toti
ardeiash spune:
multumim danielana, la fel si tie si familiei tale.
cred ca esti o fericita ca ai ascultat colinde. mie mi-au lipsit mult. au venit la mine 3 prieteni - adulti, si mi-au cantat un colind si vreau sa spun, daca n-am spus-o deja, ca mi-au dat lacrimile ascultandu-i. mi-au lipsit tare mult si parca sarbatorile n-au fost ca-n romania , desi am avut de toate pur roamnesti.... au fost aduse din tara , de rudele mele... au uitat, insa sa aduca si colindatori.... !!
s-auzim numai de bine! si
un an nou fericit sa aveti!
anneoprea spune:
La multi ani fetelor- un an bun, cu reusite si multa sanatate!
Noi am petrecut sarbatorile acasa cuminti -e al doilea an dar deja ne-am saturat, sper sa creasca bb o data ca sa-l putem cara dupa noi la circiuma. Mai special a fost faptul ca a venit Mosul (de cind eram copil n-a mai aparut in persoana!)- si am fost tare emotionati!
Vergi –mi-am adus aminte ca intrebai mai demult despre intretinere. Ne-a venit de curind factura pe anul trecut (apa calda+cadura) si a iesit un consum de 170E/luna (apartament de 70mp cu o camera, la parter, fara geamuri duble, pe motorina). E drept ca nu am facut nici un fel de economie, au stat caloriferele tot timpul la maxim, cam 22C in casa (gazda intreba mirata <voi nu opriti ziua caldura, ca ati avut consumul cel mai mare din imobil?>…). Nici noi nu ne asteptam la asa factura, deja ne gindim daca apartamentul are o problema si ar trebui sa ne mutam, sau poate ca sintem noi prea frigurosi…
valer_01 spune:
Fetelor, am si eu o intrebare. Daca nu ai obtinut echivalenta la diploma de studii superioare, este necesar sa echivalezi diploma de bacalaureat? In cazul in care gasesti un post undeva, angajatorul cere ca diploma de bac sa fie echivalata?
Va pup,
Vali
mieke spune:
Buna dimineata,am si eu putin timp si m-am gindit sa trec pe aici sa ved ce mai faceti.Valer,dupa cite stiam eu ,aici sunt recunoscute toate diplomele,doar doctorii si stomatologii trebuie sa mai faca niste ani de facultate aici.Diploma trebuie numai tradusa,cind trimiti un cv spui ce pregatire ai si ei te angajaza initi de proba pentru trei luni sa vada de ce poti.Nu prea pun baza pe diplome ci pe practica si ca strain sa vorbesti limba ,daca se poate si franceza si flamanda si un plus este engleza.De diploma de bac nu te intreaba nimeni
anneoprea spune:
Vali – cum de n-ai obtinut echivalarea diplomei de studii superioare? Eu stiam ca si in cazurile cele mai nefericite, tot echivaleaza macar 1an -2, care inseamna oricum mai mult decit bacul… A fost incomplet dosarul?
Oricum din ce-am mirosit eu ai nevoie de diploma echivalata in cazul in care vrei sa-ti continui studiile (daca echivalarea e totala- sa faci master, etc, daca e partiala poti sa mai faci inca o data facultatea respectiva incepind cu anul de la care ai obtinut echivalarea) , La fel cer diplome echivalate daca promovezi in cadrul unei firme pe un post de cadru pentru care se cere minim diploma x, daca administrezi o societate (aici cer minim bacul) – ma rog, chestii de-astea…Pentru angajare nu cred sa-ti ceara diploma echivalata…
valer_01 spune:
Anneoprea si mieke, multumesc pentru raspunsurile voastre. Imi sunt foarte utile. Am cercetat si eu putin piata de munca si am aflat aceleasi lucruri pe care mi le-ati confirmat si voi. Pentru un angajator este important ce stii sa faci si eventual experienta pe care ai avut-o. Binenteles ca si studiile conteaza, dar ma gandeam ca poate, daca nu am inca echivalenta pt diploma (inca nu am depus dosarul, doar m-am informat si am nevoie de acte din Romania si traduceri si etc...), si gasesc un job, daca nu cumva o sa-mi ceara echivalenta pt diploma de bacalaureat. Mie mi se parea logic sa nu imi ceara pentru ca suntem totusi europeni si, in curand, cetateni cu drepturi depline sper, dar mi-am zis sa va intreb pe voi ca stiti mai bine, lucrati deja aici si cunoasteti situatia. Vroiam sa o am pregatita pentru orice eventualitate, dar acum m-am lamurit. Va pup