Copii diin 1996 (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Mey....nu-mi permit sa fac glume proaste,zau!
Am copiat-o cuvant cu cuvant din carte....si am copiat-o corect....
Multumesc pt indrumari,insa am o matematiciana veritabila linga mine(prietena mea) care ma scoate mereu din impas....De data asta,ea nu avu timp si am zis ca pina la sfarsitul vacantei avem timp s-o facem....insa....credem si noi ca e ceva gresit....n-ar fi prima oara
Asta este.....hai s-o lasam balta!
Scuzele mele!

BRENDA

CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Hai ca ma simt mai bine dupa ce am citit ca era ceva gresit. Mi-am stors eu creierii ieri si nu intelegeam cum se poate ajunge la 156 . . .
Culegerile de matematica romanesti sant cu greseli in ele. Am descoperit o greseala in culegerea de clasa 1 a lui Matei. Nasol ca le publica asa, chinuie saracii copii - si parinti.

Mergi la inceput

Dap......mai mult pe noi....ei,mai putin....
Si nici nu specifica....suma caror sau cator cifre trebuie sa faca 156? Ca...oricum nu ajungi la suma asta....Eeeeeee....cam asta se face in clasa a 4-a....credeti ca au nevoie de asa ceva?

BRENDA

CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Am reusit sa va citesc si eu...
Fetelor, Diana mea e clasa a 4-a si m-a innebunit cu problemele la matematica, eu fiind filoloaga sadea.
Brenda, sunt destule greseli in culegerile de matematica, iar cand le depistez nu mai rezolvam, n-are rost. Si doamna invatatoare confirma a doua zi ca asa e, sunt greseli.

Fata mea a terminat cu FB pe linie semestrul, dar sunt de acord ca e indulgenta cu ei. Diana e o lenesa, norocul ei e ca are o memorie foarte buna si retine din clasa la materiile la care are de invatat. Surprinzator, ii place geografia (mie nu mi-a placut). Avem harta si invata tot timpul cu ea in fata, asa ii e mai usor sa retina munti, podisuri, rauri.

La engleza iar e talentata, insa d-na profesoara n-o prea are la suflet ca nu merge la ea la meditatie. Pai daca eu dau, la randul meu, meditatii, ce rost are sa platesc cand are profesorul acasa?

Acasa mai avem si noi meciuri, nu e consecventa, trage de timp cat poate pana se apuca de lectii. Si asta e vina mea ca n-am pus piciorul in prag. Am avut si noi certuri, a fost si pedepsita, sper sa invete ceva din toata morala pe care i-o fac.

In ceea ce priveste treaba in casa, ti-ai gasit. Nimic nu face, se mai duce cateodata la cumparaturi mici la chioscul din fata blocului, dar numai pentru ca stie ca-i ies si ei niste banuti de "ceva dulce".

Sper sa intru si eu mai des, imi place sa va citesc!

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Buna Fetelor,

ce fac copii?
Alma, bine ai venit!

Elliot saptamana asta fac cursuri in Old Town, ii duce in excursie in fiecare zi. Asa ca, nu are teme, si e parca intr-o mini vacanta. I-am dat aseara sa faca la matematica, inmultiri. Observ ca in culegerea de clasa IV care o am din Romania, baga si geometrie mai serioasa. Aici nu se face geometria anul acesta. Ce sa fac? Sa-l invat eu, sau sa astept pana cand face in scoala?
Aseara am inceput exercitii mai serioase cu paranteze, acolade, etc. Nici astea nu le fac inca in scoala.
Treaba in casa, nu prea fac baietii mei. Elliot spala vasele din cand in cand, dar acuma ne-am cumparat vesela noua, si nu mai l-am pus sa spele vasele de frica sa nu mi le ciobeasca.
Camera lui Elliot e un dezastru, pentru ca atunci cand coboara din pat, isi arunca plapuma / patura pe jos, si acolo o lasa, impreuna cu hainele pe care le scoate de pe el cu o seara inainte. M-am saturat sa tot ii zic sa-si puna hainele pe scaun sau in cosul de rufe, sa-si faca patul. Dar cand cere sa joace pe calculator, ii bag si eu una - pana cand nu e camera curata, nu se atinge de calculator.
Il mai pun din cand in cand sa se ocupe de spalatul rufelor, adica sa sorteze hainele si sa le bage la spalat in masina. Eu le impaturesc, el le pune la locul lor.

Ana, Brenda ce face-ti fetelor, sante-ti in vacanta?

mQQm - ti-a inghetat conectia de cablu de nu mai intrii???

numa bine la toti,

Anca

Mergi la inceput

Heeeeeyyyyyy....pai io am tot scris pe aici,da' voi.....pauza!

BRENDA

Mergi la inceput

Dati-va si voi cu parerea - sa fac cu Elliot Geometrie sau sa mai astept pana cand incepe la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

He, he, Sanca, nu mi-a inghetat conectia, mi-a luat foc. E sfarsit de proiect si am bagat cate 10-12 ore de munca in ultima vreme(noroc ca am lucrat de-acasa pana a luat foc cablul, ca atfel dormeam in downtown). Dar de saptamana viitoare se schimba foaia, ca raman singura... Oricum, sa stiti ca si asa, tot am gasit un minut sa intru aici sa vad ce-i nou. Nu mi-ati vazut ochii QQ ?

Geometrie in clasa a 4-a, interesant! Ti-am zis ca fiul meu are tutor de curand, e un fost prof de mate din Ro si chiar asta l-am intrebat ieri: cum se face ca fiica-mea nu a facut mai nimic (doar niste chestii de baza). A zis ca si in Ro geometria se preda doar din clasa a 6-a. Parerea mea, poti sa-i dai pe la nas cu un pic de "basic", dar nu adanci prea tare. Vezi si tu cum reactioneaza, poate chiar ii va placea...

Eu de obicei expun chestiile astea ca pe niste curiozitati, asa am facut cu multimile si cu numerele negative. Atat doar cat sa aiba habar, le-am povestit ca pe o curiozitate si le tine minte...

Miine au copiii PA day, adica liber de la scoala si am sa incerc s-o las si eu mai moale.

alma, bine ai venit!!!

Hai sa va spun ce-am patit, sa va distrati...
Mi-a recomandat tutorul o culegere de mate in engleza, el o are, super buna, biblie de 800 de pagini, niciodata n-am crezut ca exista pe-aici ceva atat de profesionist. M-am uitat pe amazon, scumpaaaa, mooaama, $130 + transportul. Da' erau si folosite... Am ordonat una, am platit $45. Dupa cateva zile vine pachetul: o brosurica de 100 de pagini cu numele autorilor pe o coperta diferita. O deschid, surpriza! Prima pagina era 407, undeva in mijlocul unei demonstratii la o problema care probabil era pe paginile anterioare care lipseau. In rest 2 capitole urmatoare si gata, coperta din spate. Ce sa va zic! Am crezut ca fac infarct! Normal ca m-a luat panica romaneasca. Le-am scris si a doua zi mi-au pus banii inapoi cu scuze (amazon are money back guarantee si la carti uzate). Phew ce m-am socat, 100 de ani sa stau aici si inca tot ma tem de tzepe...

Cam atat cu evenimentele in ultima vreme. De saptamana viitoare voi avea timp mai mult pt fii-mea si voi avea sa scriu mai mult atunci...

Sper ca sunteti bine si ca v-ati terminat temele de vacanta, ba chiar c-ati si avut timp sa va distrati un pic.

Va imbratisez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Anca, nu e nevoie sa faci geometrie cu Elliot. Poate doar niste notiuni de baza despre patrat, triunghi, dreptunghi. La Diana se lucreaza mult cu segmente. Ecuatiile se fac prin reprezentare grafica, dar e mai complicat asa pentru ei. Sper ca din clasa a 5-a sa intre in normal.
Noi avem discutii cu statul la calculator. Nu stiu cum sa procedez, in vacanta asta a stat si cate 6 ore pe zi cu nasul in el. Se plictiseste, nu e un copil sa stea locului, daca nu e la calculator, ar pleca la prietene sau le cheama la ea. A facut teme de vacanta, a mai citit, dar, in rest, voi cum le ocupati timpul? La noi in oras nu exista patinoar, nu teatru de copii, mai nimic. In afara de Mc, nici o posibilitate de a iesi cu copilul undeva si in cursul saptamanii oricum n-am timp de plimbari. Ce le mai capteaza atentia, in afara de TV si calculator? Martea are inot, as fi vrut s-o mai duc la ceva activitati extrascolare, numai ca asa pierde din timpul de invatat.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Sanca....pai tu din ce clasa ai facut mama geometrie de vrei sa i-o bagi copilului de acum? Io zic sa-l lasi in pace......sau....zi-mi si mie la ce-i foloseste....e un element de baza in viata?
Alma,si noi avem aceleasi probleme.Am terminat temele,insa nu-mi place deloc statul la calculator.Pina acum nu avea mania asta,insa m-a impins pacatul si i-am instalat un joc (educativ,ce-i drept si foarte complex),"The Sims 2" si n-o mai iau de la calc.
Noi am mai fost si pe la patinoar,mai avem si dansurile,insa....in rest tot pe la PC ajunge...

BRENDA

Mergi la inceput