anemie severa
Raspunsuri - Pagina 2

impreuna spune:
Uf, si eu am probleme mari cu anemia. Nu mi-am mai facut analizele de cand am nascut, dar hemo era 7,...ceva.
Ma simt foarte slabita, dar mi-e groaza de analize, nu m-am putut mobiliza nicicum sa merg la control.
Iar de medicamente mi-e groaza, pastile nu pot inghiti, cand eram insarcinata uam ceva picturi, cand imi aduceam aminte (Simina, ai o "sora" aici :)
Ma straduiesc sa am o alimentatie bogata in fier, acum in special sfecla rosie. Si vinul rosu stiu ca e bun (dimineata cu putina miere, inainte de mancare).
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Siminaf spune:
quote:
Originally posted by impreuna
Uf, si eu am probleme mari cu anemia. Nu mi-am mai facut analizele de cand am nascut, dar hemo era 7,...ceva.
Ma simt foarte slabita, dar mi-e groaza de analize, nu m-am putut mobiliza nicicum sa merg la control.
Iar de medicamente mi-e groaza, pastile nu pot inghiti, cand eram insarcinata uam ceva picturi, cand imi aduceam aminte (Simina, ai o "sora" aici :)
Ma straduiesc sa am o alimentatie bogata in fier, acum in special sfecla rosie. Si vinul rosu stiu ca e bun (dimineata cu putina miere, inainte de mancare).
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea siSara
La cite ne-am adunat deja, putem sa punem de un club! Al anemicelor, fie ele cronice sau subacute (ca cele cu anemie acuta cred ca-s deja in spital), mai severe sau mai "blinde". Asta apropo de clubul cu mai si cu 13 (sau era doar cu 13?)...
Sanatate sa avem, ca de rest ne ocupam noi...
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

ali spune:
Eu stiu si de suc sau vin de coacaze.Oricum e mai bun la gust decat sucul de sfecla.Si eventual sa iei vitamine.Eu am luat Centrum si Vitamax.
ali

impreuna spune:
Tocmai mi-a spus cineva de sirop de coacaze (), mai auzisem eu ca e bun.
Cred ca merita incercat, orice e mai bun decat medicamentele (cel putin pt mine:)
Hai club-ul

mcbeal spune:
Mai prost e ca aici nu stiu daca se gaseste suc de coacaze. Dar ma interesez eu, trebuie sa fie pe undeva. Mai intai trebuie sa vad cum se spune in germana la 'coacaze' pentru ca n-am nici cea mai vaga idee.
Azi am repetat analiza sangelui, sa vedem cum mai stau cu hemoglobina. De-abia luni am rezultatul.
Numai bine si succes in cu anemia!

Siminaf spune:
quote:
Originally posted by impreuna
Tocmai mi-a spus cineva de sirop de coacaze (), mai auzisem eu ca e bun.
Cred ca merita incercat, orice e mai bun decat medicamentele (cel putin pt mine:)
Hai club-ul![]()
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea siSara
Eu incepusem sa beau din asta in ultimele luni de sarcina, si pt. ca este diuretic, sa mai fortez un pic diureza si sa mai scap macar putin de edeme. Dar ce, am putut sa-l beau?!? Dupa 2 zile aveam deja stomacul in pioneze! Este f. acid, iar pt. un stomac ca al meu, cu o gastrita urita si veke, nu prea merge. Asa ca nu am avut incotro si a trebuit sa-l cedez altora...
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities

monagan spune:
Eu am folosit cu succes, ferogradumet tb.=3/zi, timp de 3 luni, dupa care pauza 3 luni si tot asa. Anemia s-a reglat si nu mai am probleme. Nu cred ca se poate folosi in caz de sarcina.!!!
La mine cu asta vad ca a mers bine, dar sint intru totul de acord ca orice e natural, e mai bun decat medicamentele.
MG

Anculina spune:
Buna!
La vremea respectiva am povestit aici pe forum...
M-au internat de urgenta la Spitalul Coltea cu hemoglobina ... 3,8 !
Si eram inca pe picioare si refuzam targa!...Brrr...Ce amintiri de groaza!!!
Nu vreau sa reiau firul povestii, vroiam doar sa zic ca m-au adus pana la 10 cu sange si apoi mi-au dat drumul sa " lucreze organismul pe cont propriu" ajutat de calciu, fier si injectii cu B 12 . Si si-a facut treaba - organismul - .
Insanatosire grabnica!
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !

Siminaf spune:
Anculina, slava Domnului ca esti bine acum!
Cred ca la ce ai avut tu poti fi lejer presedinta de club!
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities

impreuna spune:
Simina si eu am aceleasi probleme cu stomacul..., nici nu stiu ce sa tratez mai intai. Noi putem face clubul nurorilor-gastro-anemice:)
Mona tu ai luat tablete, nu? Eu pe alea nu ma bazaz, ca nu le pot inghiti nicicum... Prefer injectii, doar ca B - urile dor tare
Anculina cum ai rezistat? Si mie a vrut sa-mi dea dr sange dupa ce am nascut, ii era frica sa ma lase sa plec asa acasa cu anemia care o aveam (da pe tine nu te intrec:)
As face si eu injectii, de fapt cu fier si calciu am facut cam in fiecare an cate o tura...