anemie severa

Rog mult fetele care s-au confruntat cu asa ceva sa imi dea oarece sfaturi.
Miercurea trecuta am facut laparotomie, in urma caruia mi-au operat un miom de 7-8 cm. Cu ocazia asta am aflat ca sunt foarte anemica (anemie generata evident tot de dragalasul de miom). Hemoglobina mea e acum 7.7, deci mult sub pragul de 12.
In spital mi-au dat 2 zile fier si mi-au recomandat sa ma duc la sfarsitul saptamanii asteia la medicul de familie, sa-mi controlez din nou valorile sangelui.
Acum sunt acasa (ieri am fost externata) si, desi operatia a decurs ca la carte si evolutia de dupa OP a fost cat se poate de buna, am o mare problema. Ma simt ingrozitor de slabita, fac 3 pasi si respir de parca as fi urcat un munte intreg.
Mi s-a spus ca e normal, ca e din cauza anemiei. Valorile se normalizeaza oarecum (dupa operatie HB era 7.2, deci in 5 zile a crescut cu 0.5), doar ca foarte lent. Se apropie Craciunul si as vrea si eu sa pot face cate ceva in casa, nu sa stau toata ziua in pat ca o leguma.
Aveti idee care sunt alimentele cele mai eficiente impotriva anemiei? Sau ceva tratamente naturiste...
Multumesc mult si astept parerile voastre.
Raspunsuri

Zina spune:
Si mie mi-a iesit anemie, dar hemoglobina era buna, in schimb sideremia cu mult sub limita inferioara. Am luat Sorbifer, are vitamina C, fierul se asimileaza cand iei si supliment de vitamina C, dar "depozitele" se incarca numai daca iei 1-2 luni de tratament. Alimentele bogate in fier sunt: spanacul, sfecla rosie, carnea rosie, broccoli, caisele.

aime spune:
Pe langa ce-au zis fetele, sotului meu (hemoglobina buna, dar fier scazut cam la jumate) i-a fost recomnadata cura cu capsule de oua de prepelita japoneza (pronatura, le poti comnada si online), 6/zi, timp de 3 luni. A luat o luna jumate, ia in continuare, se simte mult mai bine (inainte obosea...se simtea sfarsit...), maine asteptam si analizele...
sanatate multa

leena spune:
medicul meu de familie mi-a recomandat in fiecare zi o cana cu suc de sfecla cruda, un mar si un morcov, toate pasate in blender si poate sa stea la frigider cateva zile.

miria_cristina spune:
In general, in cazurile de anemie si de stari de slabiciune, eu am folosit cu mare eficienta:
- bettawey-cred ca asa se scrie(?), este Fe, dar care se absoarbe foarte bine si intr-o proportie, decat celelalte produse de pe piata;
- aspacardin-2-3tb./zi;
- vit.C-1gr.;
- Ca-1fiola/zi;
- eurovita-1tb/zi.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Siminaf spune:
Draga de tine, nu te speria, ca stai chiar bine! Eu dupa prima nastere am avut 7 g Hb, iar acum, dupa a doua am 6,8 g Hb. Si iau fier cind imi amintesc, ca asa-s eu, cam uituca cu kestiile astea. Si nici pofta de mincare nu prea am... Ofofof! Oricum, pot sa-ti spun dupa prima experienta pe care am avut-o, ca hemoglobina ajunsese cam pe la 11,8-12 g in aprox. 1,5 ani, de la sine, fara fier luat, fara nimic. Nu ma las in baza asta acum, ca sint si cu 5 ani mai in virsta decit atunci, si anemia mai severa. Dar vreau sa-ti spun ca totul depinde de organism, cit de bine poate compensa anemia. Cit despre facut treaba, numai sa ma vezi pe mine! Cam 2 saptamini a durat statul "in pat" (aiurea, nu a fost numai in pat!), si asta numai pt. ca durea f. tare operatia. Dupa intervalul asta de timp, gata, la treaba! Nu de alta, dar am 2 copii acum si pe nimeni sa ma ajute! Este doar sotul meu, dar el lucreaza, asa ca nu se pune, nu?
Multa sanatate si refacere rapida!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Siminaf spune:
quote:
Originally posted by aime
Pe langa ce-au zis fetele, sotului meu (hemoglobina buna, dar fier scazut cam la jumate) i-a fost recomnadata cura cu capsule de oua de prepelita japoneza (pronatura, le poti comnada si online), 6/zi, timp de 3 luni. A luat o luna jumate, ia in continuare, se simte mult mai bine (inainte obosea...se simtea sfarsit...), maine asteptam si analizele...
sanatate multa
Zi-mi si mie, zi-mi si mie!!! Cum, crude, cum?
Si daca se poate si un link, ceva, pliiiiiiz!!!!!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

devylla spune:
Pe mine m-a declarat cu anemie cronica....,dar am grija sa mananc toate cele necesare si cele care imi lipsesc din organism...calciu si fier.Siv toamna si primavara iau aceste vitamine.Ma simt bine,doar ca obosesc foarte repede...si chestia e ca nu mai scap de ea
Sarbatori fericite
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

mcbeal spune:
Wow, Simina, chiar ca m-am mai linistit, daca tu spui ca ai hemoglobina si mai mica si totusi reusesti sa faci si treaba.
Nu ma intelege gresit, nu e kestia cu capra vecinului, dar eram chiar curioasa daca mai exista vreo fata cu valorile asa scazute ca ale mele si care sa reuseasca totusi sa se mentina pe linia de plutire.
Azi ma simt ceva mai bine, doar ca am si racit pe deasupra, ca sa fie treaba completa. Ei, iau paracetamol si trece. Cu operatia e din ce in ce mai bine.
Mi se rupe sufletul de al meu barbat saracu', trebuie sa si lucreze si acasa pica absolut toata treaba pe capul lui. El mi-a spus sa nu-mi fac nici o grija ca e ok, da' totusi ma simt ca un parazit.
Foarte bune si interesante sfaturile voastre fetelor, am inceput deja sa beau suc de sfecla (e cam scarbos, da' n-avem ce face) si am mancat aseara ficatel de pui, ca am inteles ca ar contine mult fier.
Aime, poate ne dai un link pentru capsulele din oua de prepelita, desi numai cand aud numele simt ca mi se face un pic greata. Dar daca sunt eficiente... sufera baba la frumusete.
Va pup pe toate si va doresc o zi buna!

sinzi_ana spune:
Si eu am avut mereu anemie, nu mi-a facut probleme (prea mari) decat la nastere si copilul s-a nascut cu un deficit de fier (desi am luat supliment).
Cele care au anemie si au nascut, cum a fost cu bebelusii? Au avut fierul in limite normale?
Culmea este ca de cand am renuntat la carne (ciudat tare) am hemoglobina mai mare decat am avut-o pana acum..., fara sa iau supliment de fier.
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David

aime spune:
Fetelor...vestea buna e ca nu-s gretoase....fiind capsule , adica ou de prepelita atomizat si bagat intr-o capsulica, usor de inghitit
Uitati www.produsenaturiste.ro/product_info.php?cPath=32&products_id=1058" target="_blank"> aici