anemie severa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

ANEMIE, LEUCOREE, LIPSA DE CALCIU, LIPSA DE IOD

ALIMENTE RECOMANDATE
orez, grau, orz, linte, fasole boabe si pastai, spanac, laptuca, sfecla, morcovi, cartofi fierti in coaja si apoi copti 1/2 ora in cuptor, legume verzi fierte cu condimente carminative (coriandru, fenicul, anason, patrunjel, tarhon, busuioc), unt, supa de carne (pasare de curte, fazan, porumbel, iepure de camp), produse lactate, struguri, stafide, curmale, pepene verde, cantalup, rodie, cirese, banane si alte fructe dulci.Apa intre mese.

ALIMENTE NERECOMANDATE
iaurt, citrice, lamaie, rosii, mei, bauturi alcoolice, soia, ulei de susan, otet, ceai negru, cafea, bauturi fierbinti, ardei iute in exces, fructe prea coapte, sare in exces, alimente fermentate, alimente fripte sau prajite.
Este esential sa se ia masa la ore regulate.

Un articol interesant care iti ridica problema depistarii cauzei lipsei de fier... http://www.reclamamascataatentie/a_103_351_Anemia_prin_lipsa_de_fier.html

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by impreuna

Simina si eu am aceleasi probleme cu stomacul..., nici nu stiu ce sa tratez mai intai. Noi putem face clubul nurorilor-gastro-anemice:)

Mona tu ai luat tablete, nu? Eu pe alea nu ma bazaz, ca nu le pot inghiti nicicum... Prefer injectii, doar ca B - urile dor tare

Anculina cum ai rezistat? Si mie a vrut sa-mi dea dr sange dupa ce am nascut, ii era frica sa ma lase sa plec asa acasa cu anemia care o aveam (da pe tine nu te intrec:)
As face si eu injectii, de fapt cu fier si calciu am facut cam in fiecare an cate o tura...

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Flavia, esti bes-ti-a-la!!!
Nici eu nu pot inghiti pastile, de nici o culoare (vorba vine!). Asa ca dau bani mai multi pe variantele lichide (solutii, siropuri, etc) si uneori si pe injectii (aici nu prea, ca nu se poate fara prescriptie orice e injectabil, si oricum exista sub toate formele posibile si imposibile, la acelasi pret!).

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcbeal spune:

Anculina, sa traiesti, shefa! Nu mi-as fi imaginat niciodata ca cineva cu 3.8 hemoglobina se mai poate tine pe picioare. Ma bucur mult ca ti-ai revenit, trebuie sa-ti urmam toate exemplul.

Nora, in lista ta nu scrie nimic despre nuci. Sper sa nu fie contraindicate, pentru ca am facut o pasiune pentru ele. Mananc zilnic nuci.

Cate o pentru toate fetele (mai anemice sau mai putin anemice)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

Si eu am avut anemie (aveam ameteli, insomnie... abia ma tineam pe picioare).
Tinusem regim lacto- vegetarian timp de 7 ani si cred ca asta mi-a cauzat anemia.
Ma simteam bine imediat ce luam siorp cu fier; se asimileaza mai usor (efectul pastilelor se simte cam dupa 2 saptamani).
Am incercat si eu cu spanac (am citit de curand ca fierul din spanac nu se asimileaza), caise uscate, vin, sfecla... si nu mi s-a imbunatatit situatia.
Am aflat apoi de la o colega (inginer chimist) ca fierul se prinde de molecula de proteina (???) si atunci am reinceput sa mananc carne.
Au trecut 10 ani si nu mai am nici o problema cu anemia.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

(Ally) McBeal, nucile sint chiar indicate, au mult fier. Si alunele, toate din familia lor. Cred ca si fisticul. Deci poti minca fara grija unt de alune... mmmmm!
Aici sint atitea feluri de nuci si alune, de nu ma mai satur!

Pofta buna!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Fetelor, acum sunt bine, multumesc de grija!
Multumesc, sunteti niste dragute, dar nu vreau sa fiu preshedinta la rubrica asta!
Acum, serios,acela e un capitol negru din viata mea...felul in care ma simteam in perioada aia, durerile ingrozitoare de cap ca am ajuns si la spitalul 9 sa fac tomografie..ca nu stiam ce am... si totul era de la anemie...si nu vreau sa imi mai aduc aminte...aveti grija de voi si urmati instructiunile doctorului! Eu sunt strong acum!!!

Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

quote:
Originally posted by roz6

Si eu am avut anemie (aveam ameteli, insomnie... abia ma tineam pe picioare).
Tinusem regim lacto- vegetarian timp de 7 ani si cred ca asta mi-a cauzat anemia.
Ma simteam bine imediat ce luam siorp cu fier; se asimileaza mai usor (efectul pastilelor se simte cam dupa 2 saptamani).
Am incercat si eu cu spanac (am citit de curand ca fierul din spanac nu se asimileaza), caise uscate, vin, sfecla... si nu mi s-a imbunatatit situatia.
Am aflat apoi de la o colega (inginer chimist) ca fierul se prinde de molecula de proteina (???) si atunci am reinceput sa mananc carne.
Au trecut 10 ani si nu mai am nici o problema cu anemia.
Multa sanatate!

Nu cred ca regimul vegetarian ti-a cauzat anemia...Eu nu mai maninc carne de 6 ani si nu am nici o problema. Crede-ma, faceai mai bine daca nu renuntai la acest stil de viata...dar e alegerea ta...

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Pe langa tot ce s-a propus aici ca remedii in anemie, adaug si galbenusul de ou crud (poate fi frecat cu zahar). Dar, tinand cont de "galina gripata", nu indraznesc sa-l recomand. Va spun doar ca informatie.
Ce am folosit eu in anemie pana acum (mai exact ce am dat copiilor mei):
-sirop de coacaze diluat cu apa
-suc de sfecla cruda (greu tolerat de copii din cauza gustului)
-Fer Haussman min 2 luni
-galbenus de ou frecat cu zahar (azi vara)
-alimentatie (spanac, carne..)
Eu am inceput o cutie de Ferrogradumet dar nu ma tin de tratament
Eu si copiii avem hemoglobina in limite normale iar nivelul fierului este la limita de jos, inca in limite normale. La primavara incepem din nou sa reluam Fer Haussman (pe timpul iernii cel mic ia Vigantol si nu pot sa-l asociez cu fierul).

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

quote:

Nu cred ca regimul vegetarian ti-a cauzat anemia...Eu nu mai maninc carne de 6 ani si nu am nici o problema. Crede-ma, faceai mai bine daca nu renuntai la acest stil de viata...dar e alegerea ta...

Nora

Nora, iti multumesc pentru sfat...
Am facut greseli legat de alimentatie, sunt sigura (regim mult prea strict).
Ma simteam bine in perioada in care nu mancam carne, dar pe termen lung nu stiu care sunt efectele (m-am simtit mult prea rau din cauza anemiei ca sa ma risc din nou).
Daca as sti ca alimentatia vegetariana are un efect pozitiv asupra sanatatii as reincepe sa tin regim, dar am cel putin 2 exemple in familie: bunicul meu care a fost sanatos pana in clipa mortii (a murit la 94 de ani, in somn, fara sa fie bolnav de nimic) si tatal meu care are 80 de ani si a fost intotdeauna sanatos - ambii mancau ff multa carne.
Stiu! - acum carnea contine hormoni, antibiotice, nitriti, etc., dar si vegetalele sunt expuse poluarii si pesticidelor. As vrea sa mananc sanatos si as face sacrificii, dar nu stiu ce e mai bine.
Ce avantaje crezi ca are renuntatul la carne?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wanna spune:

buna fetelor,
si eu am aceleasi probleme ca ale voastre am nascut acum 3 saptamani prin cezariana si aveam hb 8,9 apoi a crescut la 10 insa hematocritul era doar 26(val normale 41/42)obosesc si eu foarte repede si nu pot nici la plimbare sa merg dar am descoperit un fier extraordinar si anume hausmann sirop indicat in anemia feripriva .imbunatatiri majore se vor vedea doar peste 3luni dar eu pot spune ca dupa prima sticla m-am simtit mai binisor...
multa rabdare si mult fier..
oana si sammy

Mergi la inceput