In Italia (4)
Raspunsuri - Pagina 9
dana7mi spune:
quote:
Originally posted by iriale
Altfel, si eu ma gandesc la menu-ul pt 24 dec., in linie generala voi pregati cam ce pregatiti si voi, am deja o listuta destul de lunga, trebuie sa ma hotarasc si sa ma pun pe munca din timp, caci pe 24 dimineata trebuie sa vin si la servici . Iar seara vin niste prieteni la masa, deci trebuie sa fac totul frumos si mai ales bun! (nefiind eu o mare bucatareasa...).
de cateva zile la mine la munca doar de aceasta se vorbeste ... schimb de retete ... cautari in internet ... faraona, capone ripieno ... tagliatelle gamberetti e porcini ...
mamma mia mi s-a facut deja foame ...
Irina, cum se petrece Craciunul prin Sicilia?
www.romania-italia.net
iriale spune:
Dana7, eu anul acesta voi vrea sa gatesc mai mult mancare romaneasca, de regula faceam ce este traditional aici, numai ca acum, un pic pt ca va tot aud pe voi, un pic pt ca mi s-a facut dor de asa ceva, ma gandesc sa pregatesc de-ale noastre.
Craciunul in Sicilia? Nu stiu daca e divers de cel in alte zone... de Carciun se mananca de obicei peste (spada), orasele (cel putin al meu) se impodobesc incepand cu 8 decembrie, zilele astea avem in Messina Telethon-ul, deci in piata pricipala au facut un fel de expozitie cu tot felul de produse tipice, jucarii si alte chitibusuri de vanzare, iar seara canta diferite grupuri. Frenezia Sarbatorilor i-a molipsit deja pe toti.
Nico, nu este o petrecere "de servici", ci intre prieteni, dar un pic mai "pompoasa" caci peste o saptamana este Craciunul si deci ii vom da aceasta nuanta in plus.
Ma gandeam sa imi etalez o mini maine seara...hahah!
Irina & Alessandro
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
danangie spune:
Fetelor va multumesc pentru urari pentru sora mea. Si deasemenea PETRO , LA MULTI ANI pentru ieri.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
iriale spune:
Dana7, dar tu gasesti piftie deja facuta???!!! Sau te referi la cea pregatita de tine/cineva cunoscut?
Irina & Alessandro
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
danangie spune:
Fetelor va multumesc pentru urari pentru sora mea. Si deasemenea PETRO , LA MULTI ANI pentru ieri.
Am pus poze noi
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crini spune:
Iri, pentru we as vrea sa cumpar brad, n-am reusit inca, sa-l impodobesc si sa ies prin Milano sa ma uit la bancarelele din centru, sa cumpar cadourile pentru pom. Ce cumparati fetelor la copii si la parteneri?
Eu vreau sa-i iau Theodorei un Monopoly si un atlas cu animale, iar lui Andrei o jucarie ceva. Pentru sot ma gandesc la ceva de imbracat, o camasa, un jerseu si o confectie de-aia parfum-deo.
Am si soacra la mine. Ei ce-i iau?
Si o prietena care e nascuta pe 30.12. Idei?
dana7mi spune:
quote:
Originally posted by iriale
Dana7, dar tu gasesti piftie deja facuta???!!! Sau te referi la cea pregatita de tine/cineva cunoscut?
piftie ... am vazut o singura data intr-un bar, unde se mananca la pranz ... cel care a preparat-o, fosta sotie era de undeva din estul Europei ... in Italia nu stiu daca se face ... eu am facut-o in casa. Insa cred ca suntem obisnuiti cu alt gust de carnuri ... exact ca si sarmalele, chiar daca sunt bune, nu sunt ca cele de acasa.
www.romania-italia.net
dana7mi spune:
pe mine ma apuca durerea de cap cand aud de cadouri, de obicei prefer lucrurile practice.
p.s.
crini in ce zona locuiesti? dupa cate am inteles Alinutza locuieste in zona San Siro.
www.romania-italia.net
crini spune:
dana7mi, eu sunt provinciala, adica nu stau in Milano,ci in afara, in N. Dar lucrez la Milano (in S), in zona Navigli, asa ca daca vreti sa ne intalnim, cu placere. Tu in ce zona esti? Cred ca te-am mai intrebat dar am uitat.
danangie spune:
Fetelor eu anul acesta, asa cum zicea un italian, regalero' un sacco di strette di mano e tanti abbracci. Nu am bani de cadouri purtroppo. Dar va pot da idei de cadourile din anii trecuti: pentru partener: parfumuri(asta in cazul ca nu are), bratara de aur, bratara dintr-alea Morellato. Sunt foarte frumoase. Pentru impatimitii fotbalului fulare tipic echipei pentru care se face il tifo. Aparat de ras dintr-ala electric........hmmm nu-mi mai amintesc.Pentru soacra: am facut putine cadouri pentru ea. Si anume: odata o esarfa foarte finuta si o statuieta cu o femeie si un copil in carut. Foarte fin lucrat si cu gust. Mamei: (pentru ca mi s-a intamplat sa vina in vizita aici) i-am facut cadou o pereche de pijamale din matase cu o pereche de papuci de casa . Ei si mamei sunt sute de cadouri care i-am facut dar nu mi-ar ajunge spatiul.
Lui cumnatamea odata i-am facut cadou o cutie pentru bijuterii din argint. Pentru prietene: un sampon si o crema de corp din gama: DOUGLAS. Si o lumanare ornata pentru Craciun sau Revelion.
Cam atat.
IZA drum bun maine si dostractie placuta. Craciun fericit.Frumoase poze. Votez si eu ca noi romancele suntem frumoase. Fara exceptii.
POZELE MELE