In Italia (4)
Raspunsuri - Pagina 10
dana7mi spune:
eu locuiesc in zona Zara ... deci aproape de gara ... lucrez in zona Loreto.
www.romania-italia.net
Tizabela spune:
Fetelor multumesc din tot sufletul pentru urari si vi le fac si eu voua!La capitolul cadouri eu am terminat deja si va pot spune ce am luat(din cauza lor 20 de kg de bagaj sunt prea putine)mamei i-am luat un ciorchine de strugure din sticla de murano,tatei i-am luat un plover de la Kappa ca prea dupa prima spalare se plange mama ca se deformeaza toate desi le cumpara de asa zisa firma in romanica.Sorei mele o pijamaluta grosa de la intimissimi ca ea sufera de frig mereu desi sunt 25 de grade in casa!
Bunicului meu ii duc inapoi ceasul sau din tinerete care nu mai mergea l-am reparat si schimbat cureau,iar bunicii mele (sa nu radeti ca ea mi-a cerut asta) o clisma imi era mai mare rusinea sa le spun la farmacie ca vreau ca vreau sa mi-o impacheteze cadou asa ca l-am impachetat eu.
Pentru cunostinte si rude mai indepartete am luat bombonele de la ferrero au niste cutii in forma de luna si de steluta tare dragute.Uitam de cumnatelul meu i-am luat o moka pt cafea un model tare ciudat(practic este doar partea de jos de la o cafetiera normala iar sus este din ceramica unde se pune cescuta si are un robinet prin care vine cafeaua)
Pe net eu intru ca am boala asta-n sange si computerul mi-l iau cu mine sa vorbesc mai mult cu Fabio al meu pe messanger pana la venirea lui!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tarnaizabela/album?.dir=52a4&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
dana7mi spune:
dragute atentii :-)
Drum bun Izabela si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
www.romania-italia.net
iriale spune:
Iza, drum bun si...!
Sa ne dai vesti din Bucuresti.
Irina & Alessandro
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
crista-s spune:
Da da da ..frumoase romancutele ... si mai ales tinere ( mai putin eu )...
Cadouri cum ziceam anul asta nimic . Ar trebui sa ma leg cu funda si ma asez sub brad sau sa ii fac un din buric ...
Cadou pt mama soacra daca e romanca, ceva practic: Un pulover, ciorapi d-aia grosi de string varicele - in caz ca are , chiar si o hainuta stil piumino daca e mai slabuta. Daca e italinaca sa va dea ea mama cadou ca i-ati luat piatra din casa Glumeam ...doar ca e greu de facut cadou la soacre italience .. asa ca mai bine sa aleaga el - fiul ... ca isi cunoaste mai bine mama decit oricine . A mea de exemplu nu vrea nici un cadou nici acum nici de aniversari. Nici ea nu cumpara cadouri ci ne cheama la masa. Foarte bine asa nimeni nu e stresat sa cumpere un ceva pe care poate nimeni nu-l va folosi ...
Astia aici ( in emilia ma refer)nu cred ca fac piftie ca la noi ci un fel de aspic cu gelatina ( reteta frantuzasca sau in fine... poate italiana ca mai nou totul pe lumea asta l-au inventat ei ), si dupa cite am vazut se maninca mai mult vara. Carnea in aspic sau prosciutto umplut cu aspic e un fel de mincare care sa il poti pune in cosulet cind faci picnik -uri vara . Nu se strica carnea din cauza caldurii ... In fine, lumea ciudata, ca i-am vazut eu asta vara cum isi fierbeau "macaralele " dimineata ca sa le ia cu ei pe plaja, sa le manince - banuiesc salata sau cu sos de rosii - la prinz . Mentionez ca eram la cort ...
Eu vreau sa incerc sa vad ce iese .. ca ar fii prrima oara in viata. Numai tata face la noi pt toata familia si le duce cadou la fiecare ca si asa nu stie saracu ce sa cumpere si din pensia lui mai greu sa ia un cadou mai de doamne ajuta . Asa ca face si el ce poate cirnati, piftie ... chiar si varza murata, zacusca, muraturi meseriase... ce isi doreste fiecare dar nu are timp sa isi faca ca de sunt mai tineri si au servici...
Deci ma voi da gospodina .. o sa ii placa cu siguranta la al meu barbat ca apreciaza cam tot ce i-am facut pina acum .. mai putin ciorba de perisoare cu bors knorr ... cred ca de la borsul ala nu i-a placut .. nu era obisnuit cu gustul si oricum nu se omoara el nici cu minestrele lor - eu facusem pasiune acum citeva luni pt ele . In schimb ii place ciorba de burta cu o singura conditie "FARA USTUROI" si micii ... si piftia va fii mai de regim la noi ca usturoiul are "zona interzisa "
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
pet.cost2005 spune:
Mama mia, da' cat ati mai scris aici de azi dimineata!
iza - drum bun, sarbatori fericite si o vacanta placuta! Tia-am vazut pozele, frumoase!
danangie - aha, care va sa zica ai prins gust si ne-ai pus alte poze!
Multumesc, fetelor pt. urari! Va doresc si eu voua tot ceea ce imi doresc mie!
Cadouri ... pai anul acesta este mai saracut si, avand in vedere ca nu mergem in Romania, iar toti prietenii nostri se duc, deci ramanem singuri ... ne facem cadouri te e io, io e te. Dar inca nu m-am hotarat ce sa-i iau jumatatii mele. Booo... El stiu ce imi ia, cumuleaza cadoul pt. ziua de nastere cu cel pt. Craciun (ce-mi place luna asta din an) si imi ia un monitor LCD pt. computer. La cererea "telespectatorilor" (sac!).
Nu prea le am eu cu raciturile (adica nu-mi plac in mod deosebit), dar chiar mi s-a facut pofta citind aici care mai de care cu racituri. Mmmm ....!
_
Azi e prima zi din restul vietii mele !
*** PETRO. ***
_
felicitari virtuale animate
iriale spune:
Buna dimineata...
Afara ploua maruntel, eu am iesit un pic spre a cumpara cateva bluzite, dupa care am reintrat la birou, cativa colegi se uita la un dvd cu Ficarra&..., eu mi-am luat revista mea preferata "Vanity Fair", caci nu cred ca vom avea mare lucru de facut in dimineata aceasta.
Adica SPER sa fie asa.
Diseara merg la petrecerea de care va ziceam si ieri, voi duce gazdei o sticla de Rosé Antinori din 1985, cred ca e ceva fin, voi ce ziceti?
Ciao!
Irina & Alessandro
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
danangie spune:
Buna dimineata!
Eu m-am trezit acum juma de ora.
PETROei da, am prins gustul pozelor.Mie cel putin imi place mult sa ma uit la poze.......poze noi nu aveti?
IRIALEtu unde lucrezi? Am inteles ca stai la birou. Eu cand la munca e mai lejer.......eu cam innebunesc Sunt obisnuita sa alerg. La munca imi place cel mai mult sa ma duc Lunea. Ca atunci sunt cam 17 , 18 internati. Si alergam ca nebunele incolo si-ncoace. Si nici nu ne dam seama cand trece timpul. Si asa imi place. Aici la Modena e ceata multa. Chiar si la ora asta.
CRISTA asa cum am zis romancele sunt frumoase FARA EXCEPTII. Mama mea are 53 de ani. Are ochii verzi , se imbraca destul de sportiv, de elegant. Nici nu-i dai atatia ani. Multi cred ca nepotica pe care mama mea o are in grija, e fata ei. Si cand mama le zice ca nu.......e nepoata mea, raman toti mascati. S-o vezi pe mama vara in trening si adidasi.....
Fetelor am citit ca sunt dintre voi care partenrul lor e italian. Sa va spun ceva dar nu aruncati cu rosii. Sora mea, acum 2 ani de zile a cunoscut un italian. Ma rog , s-a combinat cu el. Si eu nu eram de acord. De fapt, niciodata nu i-am dat voie sa vina cu el in casa. Pe urma, trecand timpul ea tot cu el a ramas. Mi-am dat seama ca nu toti italienii alearga dupa straine pentru.......stiti voi.....
Acum sora mea tot cu el este. Si el vrea sa mearga cu sora in Ro. Pentru ca e tare curios. Dar nepoata mea, adica fata lui sora mea......nu-l vrea. A zis sa nu vina cu el acasa. Si cand Giulia vine aici in Italia, se intalnesc impreuna....mananca impreuna..nu are probleme......boo cine stie ce-i in mintea ei.
pet.cost2005 spune:
'Neata fetelor!
aici este ceata si frig. Tocami am vorbit in Romania si mi-au spus ca este un ger!!!!! (prin partile noastre).
danangie - nu-mi spune mie de poze ... eu sunt innebunita sa fac (la altii, dar si eu sa fiu fotografiata), sa privesc, tot ceea ce este legat de poze. Si sotul, cum era de asteptat, exact contrariul. Acum s-a mai obisnuit, dar la inceput ... cand ma vedea cu aparatul in mana ... ii ieseau flacari pe nas, urechi, peste tot! Ma chema cu numele fotografului "oficial" din satul lor, cel care venea sa faca foto la scoala, gradinita, evenim. importante. Da, am mai pus niste poze noi, asa la repezeala, si vor urma si altete. Putintica rabdare!
iri - ce sa-ti spun eu despre cadou? Ca o nestiutoare in domeniu, cred totusi ca este un cadou finut, elegant, mai ales daca fam. respectiva le are cu asa ceva.
Trebuie sa calc .... uffaaa...! Dar mai trag cu ochiul si pe-aici, va urmaresc!
Ciao, mai revin!
_
Azi e prima zi din restul vietii mele !
*** PETRO. ***
_
crista-s spune:
Buna dimineata ( mai pe la prinz) ...
Eu am fost sa imi cumpar vopsea de par ca parca sunt baba cloanta cu parul alb la radacini uhuhuhu... asa ca saptamina asta ma voi face si eu ...
Danutza si mama mea era frumusica, slaba si inalta cu ochii albastri insa eu seman in neamu' lu' tata ... ... ...
In legatura cu sarmanul italian ce ai mama draga cu el.. poate e chiar indragostit . Si tu ai 5 degete la o mina ( toate ale tale ) si nu seamana intre ele...deci asa si italienii nu or fii toti la fel. Al meu sot nu seamana deloc cu "marea majoritate" : nu e disperat dupa fotbal si nu se baga peste mine in bucatarie - nici nu stie decit asa in mare cum ar tb sa se gateasca una-alta dar stie sa faca ciambella mai bine decit mine, nu se uita dupa femei . Are el alte cusururi e foarte incapatinat ( dar nu cred ca romanii nu sunt ), are tabieturile lui dar si asta e normal si eu le am pe ale mele,ca doar nu aveam 20 ani cind ne-am cunoscut ca sa ne formam impreuna obisnuintele ... Pina la coada cozii e singurul care a rezistat toanelor si fitzelor mele pt ca recunosc cu mina pe inima ca sunt sucita rau - vezi experimentul schiuri acum vreau , acum nu mai vreau , iar vreau .. nu prea stiu de capul meu ... Romanii nu s.au dat in brinci sa riste .
Irinusha nici eu nu ma pricep la cadoul pe care il duci tu ... dupa mine daca imi aduce cineva o grasa de cotnari si niste amandine asa fii in al 9 lea cer ....
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."