Bebelusi de iulie-august 2005 (31)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Buna fetele!

La multe luni inainte pruncilor nascuti in zi de 13!!

La multi ani OANA - sora Laurei - multa sanatate, fericire si noroc, si fie ca noul an de viata sa iti aduca si tie un bebelus sanatos si frumos!

Anis, multumesc pentru schema. Exact asa stiam si eu, ca se incepe direct cu piureuri de legume, nu cu sucuri si nu cu fructe... eu asa am citit in cartile in germana si asa am vorbit si cu dr.
Ce stiam eu e ca un aliment introdus il lasi singur cam 3-4 zile si apoi introduci alt aliment.. dar cred ca la momentul respectiv daca bebe accepta mai repede alimentele noi poti introduce mai repede...

Oricum tot ce a spus dr. ta am citit si eu in cartile de aici... nu supe, sucuri, si nu fructe primele ca sunt mai dulci ca legumele...

Vineri mai vorbesc cu dr. si vedem, oricum din cate stiu si de la dr. mea si de la pediatra Emmei amandoua mi-au spus ca daca alaptez 6 luni nu ii trebuie nimica altceva Emmei... dar vedem probabil si in functie de cresterea in greutate...

Dede, Mona sa va fie de bine!
Mamini, succes, te asteptam si pe tine sa ne spui ce freza ti-ai facut.

PECA, drum bun in Romania, sa ajungeti sanatosi si sa va bucurati de vreme buna in tara. Va asteptam inapoi cu impresii de vacanta. Nastere usoara sorei tale si un bebelusi sanatos!!!

Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005

Mergi la inceput

Ce era mai important am lasat la sfarsit

Astazi Emma s-a rostogolit sigurica, pentru prima oara!
Eu vorbeam pe messenger cu mama mea si in acelasi timp o vedea pe webcam pe Emma... care isi tot ridica cracii in sus si se lasa pe o parte... si asa a facut de mai multe ori pana si-a luat avant mai bun si s-a rostogolit!!!

Si mama scria disperata sa merg sa vad daca are manuta sub ea... dar deja o scosese mandra mea si se uita fericita de jur imprejur.

Deci notam la jurnal, 13 dec. 2005 prima rostogolire

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Schema dr mele de diversificare e rumatoarea:

Se incepe in primele zile cu suc de morcov si fructe, introduse in ordine aleatoare, cate unul pe zi, la masa de la ora 10-11. Se incepe cu 20-30ml/zi dupa care se adauga inca 30ml in fiecare zi. de exemplu:
z1- 30ml suc mar
z2-60ml suc mar+morcov
z3-90ml suc mar+morcov+portocala
z4-dupa care se introduce pulpa de fruc, adica mar, de preferinta copt
se incepe cu cca 100ml pulpa
z5-mai ult mar sau se adauga banana
z6,7,8... se pot adauga pere, piersici, caise. In fiecare din aceste zile, dupa suc, respectiv pulpa de fructe se da lapte in completare. Dupa ce se ajunge la 120-150g(ml) de pulpa se renunta la lapte.

Dupa 10-14 zile se incepe cu piureul de legume la masa de la 13-14. Mai intai se pun morcov, telina, albituri, cartof, taiate cubulete la fiert, impreuna cu apa, in cantitati egale. Adica la un volum de legume se adauga acelasi volum de apa, pt ca sa fiarba repede dar sa nu fie prea diluata. Dupa ce fierb se scurg legumele si se paseaza impreuna cu o lingurita de ulei de masline si putin patrunjel(daca vrem) de asemenea se poate adauga la fiert si putina ceapa, fara a o pasa insa in piureu.
Apoi se adauga in supa dovlecel, ardei, rosie, fasole verde, brocoli, salata verde... cate o leguma noua pe zi. 1-2 saptamani se da piureul de legume si apoi lapte in completare, pana cand piureul inlocuieste in totalitate laptele.

Dupa aceasta etapa, adica pe la 5 luni si ceva se pot introduce carnea de pui, vita, galbenus de ou, ficat pui. inca nu stiu exact cum ca nu mi-a explicat.

In afara de cele de mai sus se pot da cereale FARA GLUTEN impreuna cu laptele, dar mie nu mi-a recomandat pt ca zuzuca e destul de grasuta.

Cam atat. Sper sa va fie de folos pt orientare.
gata ca ma striga si zuzca. Taman la fix.

Cami si ANA (17.08.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gcamelia2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Salutare mamici si bebici,

Irda, Laura, la multi ani puiutilor vostri!!!! Laura, i-am vaut si eu pe Rares si Bianca, sunt niste scumpi!!! Si ce pisoi dragut aveti!!!!
Irda, ce copil mare este Daria, sta singurica in fundulet...

Mamini, Laura, Irda, multumim frumos!!!

Anis, Dede, interesante schemele voastre!!! Multumim frumos

Dede, sa-ti fie de bine!! Asteptam pozele!!!

Peca, drum bun si sarbatori fericite alaturi de familie!!!!

Eu am incercat piureul de morcovel si se stramba tare rau, da sa vomite... nu stiam daca este din cauza gustului sau a consistentei, dar este clar ca-i din cauza gustului pentru ca marul il hapaie rapid... O sa incercam din nou!!

Va pupam

Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)

poze

Mergi la inceput

Si cum sunt ametita... am uitat sa iti mai urez Peca, sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Am simtit si eu cutremurul. Il alaptam pe Tudor si am incremenit. Si mie nu mi-e frica de cutremure in general. Dar acum s-au schimbat datele problemei. Ma uitam la frunzele dracenei din fata mea si ma gandeam cum sa-l protejez pe Tudor daca incepe ceva mai tare.
Bine ca a trecut.

Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Laura, ce copilasi frumosi aveti, sa va traiasca si la multi ani!!!

Irda, ce a crescut si Daria si sta si in fundic....super!!!

Doamne abia astept sa fie maine sa imi vina lucrurile odata sa ne aranjam si noi casa, sper sa termn pana la craciun.Sunt sigura ca voi termina.O sa pun poze dupa aceea sa ne mai vedeti si pe noi.

Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Gagici, la toate schemele de diversificare scrise de Anis, Dede, Giana si Truli-luli se intalnesc cam aceleasi principii. Intai se introduc legumele si fructele, crude sau pireu. Asta in functie de cum papa copilul. De exemplu mie, ca si Irinei, mi-a acceptat morcovul, dar nu si marul. Va spun eu ca practica ne va omori.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Eu nu mai reusesc sa tin pasul cu voi. Sunteti prea rapide.

Monai, tot respectul ca reusesti sa te abtii de la dulciuri. Eu nu pot.

Monica, foarte emotionant! Sarbatorile acestea sunt cu adevarat speciale. Petrecere frumoasa la munte si Sarbatori Fericite!

Peca, drum bun spre Romania si Sarbatori Fericite!

La multi ani bebelusilor nascuti intr-o zi norocoasa de 13! Rares si Bianca, Daria, Dinu, Ioana

Fetele cu tunsori noi, sa va fie de bine si asteptam poze.

Interesante si schemele de diversificare. Dede, am salvat si cred ca tot cam asa vom face si noi.

Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Fetele ne-am intors de la dr. La vaccin a plins David asa de tare de imi plingea sufletul in mine dar s-a linistit in clipa in care l-am luat in brate. Pe drum spre casa chiar a dormit iar acum isi papa lapticul si zimbeste cind ma uit la el.A mai luat un kg.in greutate asa ca avem 7,8 kg. Chiar am rugamintea daca se poate completa urmatoarele date la Petru-David nascut pe 11/08/2005 astfel : la 1 luna avea 4,2 kg., la 2 luni - 5,8 kg, la 3 luni - 6,8 kg. si la4 luni si 2 zile - 7,8 kg.
Pt diversificare dr mi-a spus sa-i dau acum supa de legume : dovlecel, ardei, varza, morcov, telina fietre si apoi pasate ca un piure. De asemenea a zis sa-i urmaresc scaunele: daca face scaun tare sa-i pun mai multa albitura in supa, daca face prea moale sa-i pun mai mult morcov in supa. Dimineata ramine masa de suc de fructe pe care il bea cu mare placere. Mi-a mai mentionat sa-i nu ii dau cartofi,rosii, sare pina la un an. Daca nu ii place supa de legume mi-a spus sa ii pun si o lingurita de zahar cind fierb legumele. Sper sa manince fara pt ca nu as vrea sa-i dau zahar de pe acum.De la virsta de 5 luni o sa-i introducem si noi carnita dar o sa-mi spuna dr.peste o luna cum sa-i dau.
Am sa citesc mai pe seara ce ati mai scris pt ca eu tb sa plec acum la un curs de engleza. Sper sa nu mai plinga bebe in lipsa mea pt ca ieri asa a facut.

Mergi la inceput