Cartile copilariei noastre

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Fetelor...aruncati un ochi si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52411&SearchTerms=cartile,copilariei,-vi,la" target="_blank">aici

Mai sunt multe nostalgice ca voi...

Simina si Deian
Varsta lui Deian
Ingerasul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Imi amintesc de Milena si Crina, atunci stateam la Abrud si mama mi-a adus-o de la biblioteca prescolarilor. Fridolin o mai am si acum, dar era cu un baietel.

mami de dani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Cand eram mai micuta - Tom Sawyer, apoi am citit o carte care se numea "Nu sunt o haimana", dar nu stiu autorul. Si mi-a mai placut mult o carte despre liceul Sf. Lazar din Bucuresti, dar la asta nu-i mai stiu nici titlul nici autorul. Deh,....e mult de atunci !

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

well,well...
...cand eram pitica,pitica,imi citea mama,din:
1.Povesti,povestiri,amintiri-Ion Creanga
2.Legendele si basmele romanilor-Petre Ispirescu
3.Poarta de sticla-Silvia Kerim.
...apoi,am avut o multime de carti cu povesti in imagini,foarte frumoase,dar din pacate mai am in minte doar fragmente...
...cand am invatat sa citesc,m-am delectat cu Alunelu-era vorba despre un baietel care manca intr-una si care se ingrasase peste masura...in fine,educativa
...urmatoarea carte a fost Pinochio...mi-a placut la nebunie si am citit-o de 5-6ori
...apoi,mai maricica fiind,Legendele Olimpului
...si deja pe la liceu,am citit cu mare placere,de 2-3 ori toate cartile lui Marin Preda...si le-as mai citi si acum cu aceeasi placere
...si toata seria Sven Hassel-povestile sale despre razboi....aici deja eram adolescenta.

Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze vechi poze noi

"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Am uitat una din cartile mele preferate, chiar si acum: Familia mea si alte animale- Gerald Durrel, fratele mult mai cunoscutului Lawrence Durrel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by svety

Imi amintesc de Milena si Crina, atunci stateam la Abrud si mama mi-a adus-o de la biblioteca prescolarilor. Fridolin o mai am si acum, dar era cu un baietel.

mami de dani

Mai, eu imi amintesc ca "Fridolin" era cu un catel, un soricar care pleaca de acasa si trece prin tot felul de peripetii... era o carte verde, micuta, cu un catel luuuung si maro pe ea - daca nu imi joaca feste memoria

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Am uitat de Negrut pe care am citit-o de vreo cateva ori si la care de fiecare data am udat un set de batiste.
SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Si nu stiu cum am putut sa uit de "O mie si una de nopti","Legendele Olimpului" si"Gargantua si Pantagruel" si sigur mai sunt si altele ratacite prin colturile memoriei.
SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Auleu, mitzuka ce mi-ai facut. M-a dus pe link-ul dat de tine si mi-a luat doua zile ca sa citesc tot !
« Toate forumurile
Desprecopii.com: liste de discutii
Zona artelor
Cartile copilariei- vi le amintiti? (1)+(2) »

Am vazut ca a ramas cam in paragina lista cu cartile, asa ca scriu ei eu aici.

Lista cartilor care mi-au placut si pe care cred le mai am pe acasa. Adica pe la ai mei.

1. Fetita de pe Terra de Kiril Buliciov – imi placea atat de mult ca am dus-o si la scoala sa le citesc colegilor in pauza. Da Maria_I, dupa cum vezi isi aduc aminte si alti de aceasta carte.
2. Cavalerii Pardaillan (uite ca nu mai sunt sigura ca asa se scrie) de Michel Zevaco
3. Singur pe lume (am citit-o in cateva zile prin clasa a 4 ca eram bolnava si nu puteam face nimic si doamne ce plangeam)
4. Cuore, inima de copil
5. Fridolin de Franz Caspar cu soricarul care a plecat dupa zgarda lui rosie.
6. La Medeleni – am citit-o prima oara cand aveam vreo 10 ani ca o citea fratele meu mai mare, dar atunci nu mi-a placut decat volumul intai, mai tarziu le-am gustat si pe celelalte.
7. Ciresarii – nici nu imi mai amintesc de cate ori am citit-o.
8. Ultima poveste - cu Trica si Uta si Petrus si motanul Miroslav al lui Cazimir
9. Habarnam si prietenii lui
10. Cartile cu Apolodor - imi placeau desenele la nebunie, asa ciudate
11. Neghinita
12. Mai era o carte cu Pesko si o fetita (parca Emi sau Mia)
13. Cipi, acest pitic urias - super. Trebuie sa o mai am pe acasa.
14. Mac si Cocofifi - si acum imi mai fac placere !
15. Povesti nemuritoare
16. Recreatia mare - Mircea Santimbreanu
17. Mama mamutilor mahmuri - Mircea Santimbreanu
18. Povestiri din gradina mea – poezii de Ana Blandiana cu pisoiul Arpagic si niste desene superbe
19. Razbunarea lui Ionut -Theodor Constantin – o studiam adanc
20. Legenda valaha - Al. Mitru – mama, de cate ori am citit-o si ma vedeam in rolul baiatului (da, stiu sunt fata. Si ce ?).
21. Trilogia cavalerilor lui Ioan Dan – daca stie cineva unde pot gasi primul volum : « Curierul secret » ? Ca le am pe urmatoarele, dar nu il mai gasesc pe primul si imi placea cel mai mult.
22. Sinkiewicz, polonez – nu sunt sigura ca asa se scria – cu lupte cu cazaci cu polonezi… uf, super fain si multe volume.
23. Ce ne povestesc Milena si Crina - dar nu mai stiu cu ce era.
24. Buratino
25. Calutul cocosat
26. Tara celor o mie si una de mendre - Andre Maurois – ma tot chinuiam sa imi aduc aminte cum se numea cartea ca imi aminteam doar desenele. Superbe.
27. Volumele cu Ciopartila - imi aduc aminte mai mult coperta si numele.
28. Vlad Musatescu era de toata coma. Citeam toata familia.
29. "Povesti cu zane" de Contesa de Segur. – citeam impreuna cu mama
30. Mica vrajitoare, de Otfried Preussler – doamne ce mi-a placut, asa de amuzanta ca am citit-o de nu stiu cate ori
31. Secretul celor doua Lotte – cand visam sa imi descopar o sora geamana
32. Basme orientale !? – era un basm cu o mana taiata, dar erau mai multe basme. Parca era mare si albastra cartea.
33. O carte cu o fetita care adoarme in tren si pleaca intr-o calatorie pe o pata de cerneala, cu Magnetul Mincinosilor (pe fata o chema ceva in genul Papadina !?)

Mai spre adolescenta :

34. Rodica Ojog-Brasoveanu – de acord cu tine cookie !
35. Mihail Sebastian – mai ales ca a scris despre Brasov !
36. Cella Serghi – am citit si recitit « Iubiri paralele »
37. Poveste fara sfarsit de Michael Ende
38. Mai presus de toate de Eric Knight – nu imi mai venea sa ma duc nici la scoala ca sa o pot citi

A auzit cineva de o carte « Aventurile lui Cepelica » de Gianni Rodari ? Asta nu e de pe vremea noastra ci de pe vremea tatalui meu, din 1962, dar tot tanjeste dupa ea, poate a reeditat-o cineva sau poate o mai are cineva.

Ce n-am citit dar m-ati facut curioasa si as vrea sa le gasesc :

Creta fermecata
Dora Minodora si Luna Betiluna
Doctorul Aumadoare
Vitejii cetatii Bade Bade
Familia Roademult de Florian Cristescu
VITEA MALEEV LA SCOALA SI ACASA

Ce ma bucur ca ai mei au tinut toate cartile ! Acum le vor putea citi si copiii mei si ai fratelui meu.

Cred ca daca ne-am strange mai multi / multe si am scrie la edituri, o mare parte din aceste carti ar putea fi reeditate ! Ca doar si cei care lucreaza acolo trebuie sa fie din aceeasi generatie !

mitzuka, nu stiu daca subiectul « Cartile copilariei- vi le amintiti? (2) » e inchis sau nu, dar am vazut ca nu a mai fost nimeni demult pe acolo. Daca vrei, poti sa adaugi insa si lista mea la lista de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

"Vantul prin salcii" e prima care mi-a venit in minte cand m-am gandit la intrebare si trebuie ca mi-a placut mai mult decat celelalte, ca am citit-o de multe ori siiii... ma apucasem sa compun o continuare sunt frumoase cartzile copilariei care se termina cu bine pentru personajele pozitive si invers pentru ...invers ...asa cum ar fi frumos sa se intample si ulterior mereu, daaaa ....

Mergi la inceput