Cartile copilariei noastre
Haideti sa vorbim despre cele mai frumoase carti ale copilariei noastre. La fiecare ne-au citit parintii cate o carte, care a ramas in timp ca preferata. A mea a fost Tom Sawyer. Eram de-a dreptul indragostita de el. Si Habarnam.
mami de dani
Raspunsuri
mihaela_s spune:
mami de dani, te tzuc! Esti din orasul meu natal si a primilor ani ai copilariei...mi-e dor de vremea aceea!
Si ca sa fiu la subiect, cartea preferata a copilariei mele a fost Singur pe lume-Hector Malot. Si cateva din cartile lui Jules Verne: Capitan la 15 ani, Ocolul pamantului..., Cinci saptamani in balon.
Apoi inca o carte draga a fost Robinson Crusoe, ma visam si eu pe o insula pustie si stiam tot ce am de facut in atare stuatie .
Daca imi mai amintesc ceva, mai viu .
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
gangurici_licurici spune:
Ce subiect simpatic! Categoric Aventurile lui Habarnam, pe care din pacate am ratacit-o, dar din fericire, acum vreo 2 luni am gasit-o la un stand cu carti folosite, era in stare buna, asa ca am cumparat-o si recitit-o cu aceeasi placere. Mai erau Povestile nemuritoare, 1001 de nopti, Tom Sawyer, cartile lui Jules Verne (Insula Misterioasa a fost preferata mea) si cu siguranta mai sunt unele pe care nu mi le amintesc chiar acum.
svety spune:
Da chiar!! Singur pe lume mi-a citit-o bunica-mea cand aveam vreo 6 ani. Acum ma intreb cum a avut rabdare.
Mihaela, te salut si eu. Aia mica e o dulce.
gegea spune:
Frumos subiect!
Pe mine m-a incantat Singur pe lume de am recitit-o acum vreo 2 ani.
Apoi, tare mult mi-a mai placut si Oliver Twist, la fel si La Medeleni.
Carti pe care le-am citit cu mare drag sunt si cele scrise de Alexandre Dumas
iren spune:
Mie mi-au ramas in minte vreo trei cartzi, de care n-am mai auzit shi nu le-am mai vazut cind m-am facut mare :
1- o carte cu nishte poze super, cu poveshti africane, cu zeitatzi, superstitzii shi obiceiuri, dar nishte poveshti superbe...
2- Negrutz, un cal negru care-a patimit o gramada pin s-ajunga la nishte stapini buni.
3- o carte cu doctorul "au ma doare", care-avea nishte animale ciudate, ca "trage-mpinge", care-avea doua capete, unu aflat in locul cozii shi unu normal
Pote cineva sa-mi dea ceva detalii despre ele? Ash vrea tare mult sa le mai citesc o data...
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
noiembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
DARAEL spune:
Cand eram mic, nu stiu ce mi-au citit ai mei.....
Dar atunci cand am mai crescut un pic, prin clasa a 3-a sau a 4-a parca, am citit Fizica atomica – o carte superba, pe care am terminat-o neiradiat , desi unii nu cred acest lucru .....
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
iren spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Cand eram mic, nu stiu ce mi-au citit ai mei.....
Dar atunci cand am mai crescut un pic, prin clasa a 3-a sau a 4-a parca, am citit Fizica atomica – o carte superba, pe care am terminat-o neiradiat , desi unii nu cred acest lucru .....
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Hm, ba io cre ca cc kestia cu florile de la iradiere tzi se trage...
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
noiembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
anella spune:
Cartile iubite ale copilariei mele au fost:Singur pe lume,Oliver Twist,David Copperfield(carte pe care cred am citit-o de zece ori cu aceeasi placere).
SARBATORI FERICITE!
cataghe spune:
Si mie mi-a placut foarte mult "Negrut", si mai era o cartulie verde cu un catel pe care il chema "Fridolin". A, si o carte extraordinar de draguta, de Ioana Postelnicu, parca acum o vad, se numea "Ce ne povestesc Milena si Crina" - o mai stie cineva?
Mai tarziu, categoric "Ciresarii" si "La Medeleni"...
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
pika-pika spune:
Ce subiect frumos!!!!
Mie imi citea tata cand eram mica,mica,pe la gradinita,Socul viitorului(pe care cand am citit-o mai mare,pe cuvant ca aveam senzatia ca o citesc a doua oara)si povestea cu scaraotchi care se lupta cu,cu cine se lupta?Il baga in pamant pana la brau...rusine sa-mi fie,ca nici nu stiu cum se numeste povestea,era preferata mea dintr-o carte cu coperta albastraPovesti de Ion Creanga!Am regasit-o dupa multi ani,cu pagini rupte...ce draga imi era!!!!
Si acum imi aduc aminte...la gradinita,puneam fiecare coleg sa joace cate un personaj,dar saracii de unde sa stie ei povestea si eu ce ma mai suparam...
Apoi aveam o carte cu poze,Vrajitorul din Oz.Prima carte pe care am citit-o...iar apoi carti preferate,La medeleni...Tess d'Uberville...
10+
mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi