Cartile copilariei noastre
Raspunsuri - Pagina 3
Mona_B spune:
Ce subiect emotionant!
N-am sa uit niciodata basmele lui Hans Christian Andersen,atat de pline de sensibilitate, in special "Mica sirena" si "Fetita cu chibriturile", si acum imi dau lacrimile cand ma gandesc la ele.Le-am citit in romana si in germana, textul original, si se simte diferenta.
Apoi "The Winter Tales"ale lui Charles Dickens.
Dintre scriitorii romani, ca bucovineanca veritabila ce sunt,il citesc si acum cu placere pe Ion Creanga, povestile lui nemuritoare si "Amintirile" din copilarie.Apoi "Dumbrava minunata" a lui Sadoveanu.
iren spune:
Daaaa, shi O mie shi una de noptzi, io aveam o carte groasa, cu copertzi cartonate, negre, pe care era o figura verde, ce-ash mai vrea s-o gasesc prin anticariate!
Mah, nu shtie nimeni de cartea aia de care-am intrebat la inceput, o carte foarte frumos colorat, cu legende africane, gen de ce are luna coarne, sau de ce caimanii-s nushtiucum, etc...? Pliiiizz
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
noiembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
olim spune:
Cat timp aveam atunci sa citim, si acum nu iti mai ajunge timpul de nimic.Mie imi placea sa stau noaptea sa citesc, iar de multe ori ai mei veneau si imi luau cartea de pe piept si stingeau lumina.Ce vremuri
Dintre carti, pot spune ca cel mai multi imi placeau Povesti nemuritoare, Amintiri din copilarie,Basme si multe altele.
Erau multe carti frumoase pe vremea noastra si erau destul de accesibile.Cand am fost acasa am vazut ca au niste preturi .Cand eram in liceu imi placea sa cumpar carti, mai ales de la anticariat, unde le gaseam la preturi destul de mici.Si acum cumpar ori de cate ori ma duc acasa.Imi plac la nebunie toate cartile, si imi place sa traiesc cartea cand o citesc.Am mostenit aceasta pasiune pentru carti de la mama mea( Dumnezeu sa o odihneasca in pace!).Acasa avam o biblioteca tare frumoasa si tin tare mult la toate cartile mele.
diadaniela spune:
Imi amintesc cu placere(si din cand in cand,puteti rade, le recitesc)de -Singur pe lume
-Toate panzele sus
-Ciresarii
-Micul print
-Amintiri din copilarie
-Cei trei muschetari
Sper sa le citeasca si fetita mea cu tot atata placere ca si mine.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
CRACIUN FERICIT !
she_wolf spune:
Prima favorita: "Mac si Cocofifi" , apoi citite de muuulte ori, aproape rupte , "Legendele Olimpului", "La medeleni", "Povestile Asiei", "Tom Sawyer" si "Huckleberry Finn".
Claudia si Cristi (16.12.2002)
brendamitran spune:
Ce-mi place mie la subiectele astea,ca vine cite cineva si le insira pe toate,si gata,s-a incheiat subiectu'....drept pt care mai bine s-ar scrie din start toata lista si noi doar am citi,ne-am reaminti...
Mey,fetelor,l-ati uitat pe "Morcoveatza".O mai stiti pe doamna Lepic?
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
iren spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
Ce-mi place mie la subiectele astea,ca vine cite cineva si le insira pe toate,si gata,s-a incheiat subiectu'....drept pt care mai bine s-ar scrie din start toata lista si noi doar am citi,ne-am reaminti...
Mey,fetelor,l-ati uitat pe "Morcoveatza".O mai stiti pe doamna Lepic?
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
Ooo, daa, Morcoveatza! Io nu shtiam daca sa-mi fie simpatic, sau sa nu-l suport, da acu mi-e mila de el
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
chatonel spune:
Povestile, fie ele nemuritoare sau ale fratilor Grimm, ale contesei de Ségur sau o mie si una de nopti. Am citit povesti pina la 14 ani si chiar si acum ma intorc cu placere in lumea zinelor. Apoi am iubit Winnetou, Old Shatterhand de Karl May. Tom Sawyer de Mark Twain. Heidi. Misterele parisului si ale Londrei, Cocosatul, Mizerabilii etc. Craca m-ar prinde noaptea aci daca scriu toata lista.