Mamici de iulie - august 2006 (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chocho spune:

Neatza fetele. Bine ati venit celor noi si sa ne ajute D-zeu sa ducem toate sarcina cu bine la capat.
Eu azi iar ma simt tare bine, nu ma invidiati, si sunt asa de bine-dispusa... si bucuroasa ca mai am si zile de-astea. Fetele, mai bucurati-va de plimbare cat mai e timp, ca acusica vine zapada si o sa pasim ca babutzele pe-afara.

Si eu sufar de frisoane si ma mir ca la prima sarcina n-am avut, dar atunci am prins cald in primul trimestru si-mi amintesc ca aveam
calduri. Acum cred ca din cauza anotimpului rece simt asa. In fiecare seara ii zic sotzului sa dea caldura mai tare si el imi zice "e foarte cald, cred ca esti bolnava..."

Geliza, mergi mai bine la doctorul gineco sa te vada, ca e posibil sa ai candida, care se face foarte frecvent pe parcursul sarcinii. In mod normal toate avem o oarece cantitate de microbi candida in noi, dar mica, si sunt tinuti sub control de anticorpi, insa in conditiile in care organismul se slabeste (cum e in timpul sarcinii) se pot inmulti si atunci se dezvolta boala. In general apare prin trim III ca atunci e mai sensibilizat organismul, insa poate aparea si mai devreme, si trebuie tratata foarte bine si din timp. Vezi ca te poate insela sa mai apara, sa te mai lase, si sa zici ca a trecut, dar mai bine mergi la un control, si toate care incepeti sa simtiti mancarimi, caci daca se agraveaza se trateaza un pic mai greu.

Parul si fata se ingrasa de la hormoni, asa ca e timpul sa va luati sampon ptr par gras ca simptomul asta dureaza.

Cristina, n-am auzit de uleiul de masline ca ar fi toxic, si sincer imi vine greu a crede, dar sa mai intrebi vreun medic eventual. Eu stiu ca e super recomandat pentru bebelusi cand incep sa pape, asa ca parca n-as crede sa fie toxic.

De branzeturi stiu ca se recomanda sa se evite cele moi, din lapte nepasteurizat. Uitati o lista cu agentii patogeni periculosi pentru noi gravidutele, dar si pentru persoanele sensibile (batransii si bebelusii).
- Listeria - bacterie rar intalnita in produse ce contin lapte nepasteurizat, ficat si carne cruda sau insuficient procesata. Evita aceste alimente deoarece infectarea pe perioada sarcinii poate duce la avort sau moartea copilului la nastere.
- Toxoplasmoza - cauzata de un parazit ce traieste in excrementele de pisica si caine, sau in carnea cruda. Poate cauza fatului defecte la nastere. Intotdeauna spala-te pe maini dupa ce ai atins un animal si evita sa-i cureti cutia. Foloseste manusi la gradinarit.
- Salmonela - infectie bacteriana gasita in oua sau pasari, care provoaca febra, dureri abdominale si diaree acuta. Se distruge la fierbere.
Sansele de infectare pe perioada sarcinii sunt mici, dar este bine sa le evitati pe cat se poate.

Fetele care luati metoclopramid, sincer nu stiu de ce vi l-a recomandat medicul, insa eu nu-l consider inofensiv, si va spun si de ce. Mi s-a inbolnavit odata baietelul, si pana sa ajung cu el la medicul meu m-am sfatuit cu un prieten care e medic in Italia, si mi-a zis ca daca imi prescrie metoclopramid sa-l rog sa-mi dea orice altceva, eventual sa-i zic ca e alergic la meto, caci la ei in Italia medicamentul este pe lista celor propuse sa se scoata din uz. Mai multe nu mi-a explicat, dar am inteles ca are multe efecte secundare, asa ca am bagat la cap si nu cred sa fie recomandat pe perioada sarcinii. Si bineanteles ca medicul meu mi-a dat cu totul altceva. Voi decideti, insa mai bine apelati la ceva naturist, si asta in cazul in care o zi intreaga stomacul n-a retinut nimic, altfel greata trebuie suportata cu capul sus, ca e ceva normal sa fie, asa ca nu necesita tratament. Eu m-am ferit cat am putut de medicamente si acum vreau sa fac la fel, ca e cel mai sigur. Am avut si noroc de un medic foarte bun, care in orice situatie mi-a recomandat solutii naturiste.

Va las ca v-am dadacit destul. Zilele astea cred ca o sa va simt lipsa, ca stiu ca multe intrati de la servici. Dar pentru cine mai vede mesajul va doresc un week-end placut, si sa va simtiti cat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Fabya am vazut pozele cu fetita ta, este superba sa-ti traiasca, e super sa ai asa fetita mare la virtsa ta, mama mea a facut la fel toata lumea se mira de fete de fete.Asaaaa ca sic sic ma dau uta uta pe candelabru in continuare !! Ce iti doresti acum?Fetita sau baietel?
Fetelor care va ratoiti acuma prin colturi? Lamii, potocale, fresh la greu.Eu ma simt super astept sa vad, dar ma-m trezit parca din anestezie, toata noaptea m-am visat alergind prin Paris(nu locuiesc aici decit in vis si din cind in cind fac vize de flotant in alte locatii).Nu mai pup eu concediu anul acesta, nu
nu no nothing, daca nu mai apuc...Noroc ca voi fi tripla pe timpul verii e mai simplu cu hainele , arunci un sarong pr tine ( un cearsaf mai bine).
Wake up!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Buna de dimi la burtici!
Cu greu am reusit sa ma dau si eu jos din pat cum s-a crapat de pranz, pentru ca nu am dormit toata noaptea si sunt vraiste rau
Nu stiu daca voi aveti asemenea insomnii, dar eu una nu mai stiu ce sa fac..cred ca pe la ora 5 de dimi am adormit si eu...

Chocho, si eu m-m mirat tare de uleiul de masline, dr Tutunaru a scris pe site ca doar uleiul de masline presat la rece este ok, restul e fff toxic. O sa intreb oricum si dr meu.
Saru'mana ca ne-ai pove despre branzeturi si sa ai un weekend fain !

Angelli si eu chiar ma gandeam ca nu mai pupam concediu multa vreme, dar am un feeling ca n-o sa ne plictisim...noi planificasem acum de rev sa mergem la Praga, in martie de regula bagam schi in Austria si in vara vroiam Coasta de Azur...dar vom ramane in Buc si vom avea grija sa creasca burtica si sa fie bine...

Apropos, voi fetele ce faceti de sarbatori? Plecati pe undeva sau stati cumintele?
Noi anul trecut am plecat in Creta cand eram gravida in luna a 5-a si la o luna jumate dupa am pierdut sarcina, asa ca anul asta mi-e frica si de umbra mea sa mai plec undeva...desi probabil ca nu a avut legatura cu drumul facut, ca nu am facut efort..

Cristina + bb 10 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

Haideti ca m-am mai linistit in privinta parului si tenului gras. Credeam ca numai mie mi se intampla. E buna si listuta cu bolile posibile si de unde vin. In mare parte stiam despre toate dar vedeti cum e, cand suntem insarcinate ne lasam prada poftelor si uitam ce e bun si ce nu. Daca mai stie cineva ceva despre alte alimente nerecomandate sau un link unde sunt trecute, dati-ne si noua!!!
Si daca e adevarat si cu uleiul de masline, aouch!!!, iar am dat-o-n bara, ca numai d-asta pun in salate.

mishi
6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Buna, burticoaselor!
Sa stiti ca choco are dreptate! Trebuie sa avem mare grija la candia si la zoonoze. Branza telemea e cea mai indicata dintre branzeturi, dupa parerea mea. De obicei este conservata in saramura, acesta ar fi singurul inconvenient, pentru ca trebuie "stinsa" cu multe lichide.
Bine ati venit, fete noi! Sa fim sanatoase si sa avem bebelusi frumosi si sanatosi!!!!
Mali_ spitalul Municipal e ok. Acolo am nascut si prima data, acolo merg si acum, la acelasi medic. Aplica sistemul "rooming in" adica te muta in aceeasi camera cu bebe de a doua zi dupa ce ai nascut. Pe moment ti se pare greu, eu am aranjat sa ramana si mama cu mine, dar e bine pentru ca ai ceva antrenament inainte sa ajungi acasa, mai pui intrebari, mai afli cate ceva.
In ce priveste poftele, mie ginecologul mi-a spus data trecuta, cand ma plangeam de pofte nu prea sanatoase (supa de plic). Mi-a spus sa zic mersi ca nu poftesc la huma de pe pereti!!! Si sa nu care cumva sa nu-mi satisfac poftele atat timp cat sunt "comestibile". Evident, daca poftesc la lapte, nu-l voi bea nefiert sau nepasteurizat, adica evit potentialul risc.
Fabya sunt teribil de impresionata!!! Felicitari!!!!
Mai, cine a scris de KFC??? Nu-mi ajungea ca mancam destui hamburgheri de la McDonald's??? Aseara a trebuit sa trec si pe la KFC ca mi-ati facut pofta de puiul lor!!!

Valentina

Mergi la inceput

Valiiiiiiiiii, iooooo, imi pun cenusa in caaaaap, io eram cu KFC-ul si a mai fost o burticoasa!
Io nu le am cu Macu', dar cand e vorba de KFC- pazeaaaa !!!

Cristina + bb 10 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chocho spune:

Neatza fetele! Incepusem sa cred ca sunt singurica pe net, si ma apucase plictisul.

Cristina, cred ca e ceva adevar in ce spui. Mie ti-am zis ca mi-a recomandat pediatrul ulei de masline, dar mi-a zis sa iau "extra virgine", adica ulei obtinut prin presarea la rece a pulpei de maslina, numit ulei virgin de masline, si eu numai din ala am luat, asa ca nici n-am stiut ca exista si altfel. Poate ca cel care nu e obtinut asa sa fie toxic. Mai bine avut grija si folositi extra virgine.

Eu de Sarbatori am ales sa fiu acasa cu ceva invitati care sa fie intelegatori daca va fi cazul sa mai si bolesc. Tot ce sper e sa nu ni le petrecem la wc . Eu de-abia in ianuarie intru in trim II,si oricum nu-mi fac mari sperante sa scap de rau chiar in sapt 13, asa ca de sarbatori va fi apogeul Sper doar sa fiu in stare sa pregatesc bunatatzuri.

Mergi la inceput

Chocho, deci uleiul extra-virgin e ala presat la rece?...am inteles, ca sa stiu ce sa caut, ca tocmai ce terminai o sticla...fac seara salata cu mine, mai pui o rosie si e gata
Mda, si eu ma gandeam la fel cu sarbatorile, ca e frustrant sa zac intr-un pat strain...asa ca o sa plecam la munte la parintii mei si sper sa fie placut...
Zici ca prin sapt 13 ar trebui sa ne mai linistim cu raul?

Cristina + bb 10 sapt

Mergi la inceput

Mai, s-ar putea sa aveti surprize la petrecere! Placute!!! Eu am fost gravi in aceeasi perioada a anului. La petrecerea de anul nou nu am avut nici un gret, nici un disconfort, desi am mancat de toate, am dansat, am gustat din absolut tot, erau un milion de mirosuri NU AM AVUT NICI O NEPLACERE!!!!

Valentina

Mergi la inceput

cristina_ioana stai linistita, ma lovea pe mine pofta oricum!

Valentina

Mergi la inceput