Camere foto (digitale, cu film, SLR...)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Daca ar fi sa aleg intre un Canon si un Olympus, la aceiasi MPixeli, care e recomandat?
Ah..si ma intereseaza un model la care timpul de reactie e mai scurt, adica sa nu trebuiasca sa astept cateva secunde cu aparatul nemiscat dupa ce am facut poza. Asta ma enerveaza cumplit la Benq.

Mi-am dat seama ca Benq-ul e un aparat digital de jucarie. Dar decat nimic, tot e ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu as spune canon.Canon si Nikon sunt cele mai bune.



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia



Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelas spune:

Ia sa va bag in ceatza!
Pozele de acilea de ex. sunt facute cu un Canon A75 (3 Megapixeli) vechi de 2 ani cel putzin. A85 e urmashul lui A75, A95 e urmashul lui A85. Altele din seria Powershot sunt shi mai noi.

Ca atare, raspunsul meu e : cumpara cea mai ieftina camera pe care o gasesti. Totul este sa fie de marca (Ca e Canon, ca e Nikon, nu are a face), sa aiba setari manuale shi sa citesti manualul.

Daca stii shi engleza, atunci pierde niste timp incatzand CUM sa faci poze. Aici sunt cateva exemple bune. Un lucru foarte important. Copiilor sa le faci poze de la inaltzimea ochilor lor, nu de mai sus. Stai pe burta, stai in genunchi, da nu in picioare. Spor la foto!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

adi2003 - fiecare firma are aparate mai bune sau mai slabe in gama P&S, daca vrei o comparatie, trebuie facuta intre niste modele concrete. Si Canon si Olympus sunt marci renumite. In principiu nu prea ai de ce sa astepti cu aparatul nemiscat dupa ce faci poza, trebuie in schimb sa astepti inainte de a o face, pentru focalizare, iar dupa aceea sa isi scrie poza pe memorie - aici nu este nevoie sa ti aparatul nemiscat.
O alta varianta pentru aparat ar mai fi Panasonic, interesante pentru ca au stabilizator de imagine la multe modele.
Aparatele cu cei mai scurti timpi de focalizare (timpul de cand apesi pe buton pana cand isi regleaza focalizarea pe subiect) sunt cele SLR, dar sunt scumpe si mari; aici cele mai bune ar fi Canon si Nikon, cum spune si Sabina.

xelas: seria Canon Axx este renumita ca fiind buna; felicitari pentru poze !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Buna!
ma inscriu si eu in categoria celor care vor un ap foto digital vrind sa aleg modelul cel mai si cel mai... potrivit pt un novice care vrea totusi sa obtina poze cu detalii bune sau sa focalizeze obiecte la mare distanta, sa pastreze o fidelitate a culorilor, etc
V-am citit si am cautat si pe net dar sint atitea caracteristici tehnice incit eu, cel putin, sint mai nehotarita decit la inceput.
Am ajuns la concluzia ca un Canon e intotdeauna bun, pentru amatori, dar intrebari tot mai am.
Conteaza tara in care e fabricat? Daca e Malayezia e bine?
Problema se discuta si pe alte forumuri, cineva se plingea pe softpedia de un A95! http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t67215.html

Eu prima data cind voi vedea aparatul nu stiu ce sa testez!
Am vazut comparatiile intre A610 si A95, poate ca sint convinsa pentru un A610, cu toate ca imbunatatirile nu sint asa spectaculoase dar caracteristicile tehnice tot nu le inteleg asa incit sa spun "e decizia mea" si nu "e decizie in urma unor review-uri".
pentru un A610:
Powershot A610 Features:
5.0 Megapixel CCD imager for up to 2592x1944 pixel images
Postcard (1600x1200) mode with 3:2 ratio for making 4x6" prints
4x optical 35-140mm f/2.8-4.1 zoom, 4x digital zoom
2.0" vari-angle color LCD with up to 10x playback zoom
Advanced TTL AiAF 9-point autofocus system
Program AE, Shutter-speed priority, Aperture priority and Manual modes
Pre-programmed creative scene modes for beginners
Movie mode w/sound, 640x480 30fps up to 1GB
1.9fps Continuous burst capture of Large/Fine images
Evaluative metering on focus point, Center-weighted or Spot options
Stitch Assist mode for perfect panoramas
Exposure compensation: +/-2EV in 1/3-step increments
White Balance: Auto, 5 presets or Custom
Orientation sensor that automatically detects vertical or horizontal shooting
Low-light focus assist illuminator
Light-guide zoom flash, angle changes with focal length
Shutter speeds of 15 seconds to 1/2500 second
Selectable ISO settings from 50 to 400
Built-in microphone and speaker
Powered by four standard AA type batteries
Direct print and PictBridge Compatible
USB 2.0 high-speed connectivity for PC and Mac
Secure Digital/MMC memory cards, 16MB supplied
Optional wide angle and telephoto lens adapters
Optional High-Power Flash HF-DC1
Optional Waterproof Housing

Ce inseamna "Shutter speeds of 15 seconds to 1/2500 second"?

El vine cu un card de memorie de tip CCD dar daca vrei sa cumperi alt card de memorie trebuie sa pastrezi acelasi format CCD sau poti sa folosesti altceva, am vazut, pe net :-), recomandari chiar pt A610, dar card SD. Cardurile astea au specificatii gen "compatibil A610"?

As putea cauta iar info despre cardurile de mem dar o sa obosesc de-atita documentare si cred ca nu mai ajung sa cumpar aparatul!
In alta parte am vazut o discutie despre acumulatori dar nu mai tin minte ce trebuie sa ai in vedere cind ii cumperi. Mi se pare un hatis de info de unde scapa cine poate.

Daca A610 nu are stabilizator de imagine asta inseamna ca fotografiile ies 'miscate'?

Alta caracteristica, Selectable ISO settings from 50 to 400. asta ce inseaman ca nu isi face el reglarea automata pe filmare zi/noapte? innauntru/afara?

Si tot asa, intrebari am 1000 poate cineva sa ma ajute sau sa imi dea un site mai pe intelesul tuturor?

Si nu in ultimul rind, preturile de pe site-urile Ro. sint mai bune decit cele din magazine dar aici intervine nesiguranta mea ca utilizator al acestui mod de achizitii. Aveti incredere in cumparaturile facute pe site-urile Ro? Eu pina acum am cumparat doar carti dar aici riscurile sint minime.

Sper sa fi avut rabdare sa cititi si poate cineva va avea rabdare sa-mi si raspunda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

eu iti sun ce m-a convins pe mine sa iau a610. in primul rand ca e canon, si nu alta firma aiurea. toti colegii mei de serivci si-au luat canon. si fiecare a facur documentare inainte sa-si cumpere, asa ca sunt convinsa ca raportul calitate/pret e bun.
apoi nu e o camera profesionista, e una pt amatori, dar e buna pt amatori. e un model mai nou, urmasul lui a95.
are un nou procesor de imagine (asta cred ca inseamna ca e mai bun)
e mai ieftin ca a620, care are 7 MP, si nu merita diferenta de pret
eu stiam ca are card Secure Digital, vine el de-acasa cu unul de 16 mega sau asa ceva, eu mi-am luat separat inca unul de 512M cu 30 de dolari.
si principalul plus mi s-a parut ca este ecranul lcd mai mare, care se poate scoate afara si roti, ca la o camera video,si asa iti poti face poze frumoase si singur (noi la mare ne-am chinuit mult sa facem doar noi doi poze impreuna).
astea au fost chestiile care m-au convins pe mine, eu nu sunt specialista, dar am vazut ca in general toate sunt aprox la fel, si daca nu esti profesionist, nu conteaza prea mult specificatiile ultra-tehnice.
in plus am cumparat 4 acumulatori si un incarcator, ca e mai ieftin pe termen lung, decat sa tot cumperi baterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

MadalinaM: am reusit sa citesc TOT mesajul tau; ai atatea intrebari, ca ar trebui sa mergi la un curs sau macar sa parcurgi niste articole pe net.
Incearca la:
http://yahoo.pcworld.com/yahoo/bguide/0,guid,12,page,1,00.asp
www.digitalcamerabasics.com
www.imaging-resource.com
www.megapixel.net
www.dpreview.com
www.steves-digicams.com
www.dcresource.com
www.betterphoto.com
www.fotomagazin.ro
Pana citesti toate articolele si te lamuresti, hai sa incerc cateva raspunsuri la intrebarile tale:
- la cerintele tale iti recomansd sa cumperi Canon Powershot S1IS sau S2IS (cel din urma mai bun, dar mai scump; cu zoom-ul mare si stabilizator optic de imagine vei putea face poze bunicele la distanta mare;
- cele mai multe aparate se fabrica in tari asiatice, de ex. China pentru ca mana de lucru este mai ieftina, dar producatorul garanteaza ca toate ar fi bune; daca scrie totusi pe aparat Japan, eu am ceva mai multa incredere, pentru ca ei sunt mai seriosi si mai meticulosi;
- lumea se plange pe forumuri despre ORICE: am gasit plangeri si despre aparate mult mai bune si despre obiective foarte scumpe, de mii de $$$; mai mult, la unele review-uri dau scoruri foarte mici, pentru ca au avut ghinionul sa ia un obiect cu defect de fabricatie sau pentru ca se asteptau la caracteristici mult peste specificatii, ceea ce nu este cazul; A95 este un aparat bun pentru clasa din care face parte; daca il compari cu un SLR sau daca nu stii cum sa il folosesti te poti plange de el foarte mult;
- ca sa intelegi parametrii tehnici, trebuie neaparat sa urmezi un curs, fie si prin citirea unor articole; shutter speed este timpul de expunere - curs
- memorie trebuie sa iti cumperi din cea mentionata in caracteristicile aparatului, de ex. CF, SM etc; CCD nu este tip de memorie... - curs !
- lipsa unui stabilizator de imagine NU inseamna ca pozele ies miscate mereu, iar prezenta lui NU inseamna ca toate pozele ies clare perfect ! Toate aparatele mai vechi si o mare parte din cele actuale au functionat si functioneaza fara IS si scot poze excelente, daca stii sa le utilizezi; IS ajuta in anumite conditii - curs
- ISO, timpul de expunere si diafragma se regleaza automat la mai toate aparatele de pe piata; problema este ca, dupa ce inveti sa utilizezi aparatul, poate vei dori sa le setezi tu manual pe toate si multe aparate nu permit setari manuale...
- pentru cele >1000 intrebari - curs ! Dar poti sa mai adaugi cateva aici...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cat costa un aparat SLR, de curiozitate ...
Ce ziceti de aparatul asta : "Olympus µ[mju:] 410", cel putin asa mi-a scris persoana care facuse niste poze extraordinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Mamagiuliei: un Canon EOS300D (SLR-ul cel mai ieftin la ora actuala, din cate stiu eu) costa la noi vreo 30 mil, iar in State vreo 700$. La un SLR de obicei iti mai iei, pe langa memorie si baterii de rezerva, ca la orice alt aparat, si niste obiective (pentru ca o calitate buna se obtine cu obiective dedicate pentru diverse distante focale si situatii), blitx extern s.a. si asa constati ca, de fapt, aparatul singur este chiar ieftin...

Pentru Olympus 410 uite un review aici:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/OS410/OS41A.HTM
Eu nu l-am avut pe acesta, dar am avut Olympus C-150 Z si C730 UZ si am fost foarte multumit de ele.
Poze bune poti sa faci cu orice aparat decent, daca il cunosti foarte bine, stii principiile fotografiei si ai simt artistic. Sigur ca, daca ai un aparat mai bun, poti obtine calitate mai buna si te descurci mai bine in mai multe situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Mihai, asta cu principiile fotografiei poti s-o mai dezvolti nitel?:))

ca aparat zic eu ca am bunicel , Canon powershot A610.

uite primele poze facute cu el:)din pacate modelul de 3 ani are febra...dar cel de 84 e bine sanatos:))

http://photobucket.com/albums/d199/Sabinelu/?action=view¤t=bolnavioara.jpg

Mergi la inceput