Camere foto (digitale, cu film, SLR...)
Raspunsuri - Pagina 4
adi2003 spune:
Mihai,www.cameredigitale.ro/eshop/Foto_digitale/Olympus_C-315_Zoom_ _< font_size=1_color=orange> < b> Cadou_promotie:_Husa_piele_Olympus< /b> < /font> /id/2603/categorie/6/index.html#" target="_blank">de aparatul acesta ce zici?
m34 spune:
Sabina: referitor la dezvoltarea principiilor fotografiei nu intentionez sa o dezvolt aici, pentru ca s-ar umple serverul Mirelei si al lui Florin si eu oricum nu am ajuns la nivelul la care sa predau lectii. Sunt multe site-uri si carti destinate fotografiei, am dat cateva link-uri mai devreme, carti am vazut si in Carefour. Daca ai intrebari concrete, incerc sa iti raspund la ele din ceea ce cunosc din experienta mea.
Imi place poza pentru care ai postat link, atat subiectul - care are o candoare deosebita - cat si realizarea artistica
Adi2003: am dat mai devreme un link pentru un review, mai poti merge si la www.dpreview.com sa vezi ce spun cei care au testat modelul respectiv; eu, din ce am vazut, pare ok, dar nu imi place ca utilizeaza memorie tip xD card, care este mai scumpa decat celelalte (CF, SD).
adi2003 spune:
quote:
Originally posted by m34
Adi2003: am dat mai devreme un link pentru un review, mai poti merge si la www.dpreview.com sa vezi ce spun cei care au testat modelul respectiv; eu, din ce am vazut, pare ok, dar nu imi place ca utilizeaza memorie tip xD card, care este mai scumpa decat celelalte (CF, SD).
Mihai
Uite un amanunt important! Merci Mihai!
IoanaM spune:
Simi, eu am Olympus C310, 3x Optical zoom, 10X seamless zoom,
si are intr-adevar Picture card XD compatible, ceea ce inseamna ca poti face poze panoramice (poze care se fac cu un unghi de deschidere de 180 de grade).
Sunt destul de multumita de el dar dintre aparatele vazute pe site, cred ca as alege
www.cameredigitale.ro/eshop/Lowepro_D-Res_8/Huse_si_genti/id/1857/categorie/8/index.html_target_=_blank%3E_%3Cfont_size=1_color=orange%3E%3Cb%3ECadou_promotie:_Husa_LowePro_D-Res_8%3C/b%3E%3C/font%3E%3C/a%3E/id/1872/categorie/6/index.html" target="_blank">acest model
pentru ca are zoom mult mai mare, 4X. Ar fi bine sa ai chiar si 5X...
Ideea oricum e ca toate aparatele care apar sunt foarte performante, si totusi apar altele din ce in ce mai bune, si te fac sa vrei din ce in ce mai mult, mai mult...
Ioana ti-am editat mesajul pt ca linkul dat de tine face dificila citirea mesajelor.
adi2003 spune:
Ioana, am fost convinsa ca imi arati in link un Olympus, dar e un Canon.
Exista Olympus fara card xD? Ca eu n-am vazut nici unul din modelele cautate pe net.
IoanaM spune:
Ok, Marius, multumesc mult!
Simina, da, e Canon, e la fel de bun ca Olympus. Unii vor zice poate ca e si mai bun...
Olympus fara card XD probabil ca este, dar o fi vreun model mai vechi. Astea noi se pare ca folosesc acest tip de card, care este dublu ca pret fata de cele obisnuite.
IoanaM spune:
Nu cred. Parerea mea e ca sunt mai scumpe pentru ca suporta formatul panoramic. Sincer, nu am avut cum sa fac comparatie intre carduri, si din cate ma gandesc eu nu cardul e important pentru calitatea pozei, ci lentila, si modul de reglare a distantei focale, etc etc. Cardul are rolul de a stoca pozele. E ca un fel de CD sau discheta pe care memorezi informatiile...
m34 spune:
Exista Olympus cu Smart Media Card, eu am avut 2 modele, dar nu le-am verificat pe cele care sunt acum pe piata sa vad fiecare ce tip de memorie are.
Memoriile astea au fiecare avantajele si dezavantajele lor, legate de dimensiuni, capacitate, usurinta in manipulare (pus/scos din aparat), pret, dar nu au nici o legatura cu ce face aparatul cu ele. Sau nu ar trebui...
Panorama se poate face cu orice aparat si cu orice tip de card (sau film dupa caz): trebuie sa fi atent cand faci fotografia sa incadrezi astfel incat pozele care compun panorama sa fie la acelasi nivel si sa se suprapuna pe o portiune (sa zicem 10-30%), apoi se prelucreaza pa PC. Cel mai bine ar fi cu un trepied.
Sigur, unele aparate au facilitati legate de panorama: iti pastreaza pe ecran o portiune din imaginea anterioara sa vezi cum o suprapui, eticheteaza pozele astfel incat programul de prelucrare sa le ia mai usor, dar toate acestea se pot face lejer si manual.