Copilasi martie-aprilie 2004 (72)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Dragelor, va dau eu o idee pe care sa i-o transmiteti lui Mos Craciun: puzzle.
Am gasit pentru Lara puzzle-uri cu piese mari care se imbina numai cate doua urmarind anumite criterii, de ex. balonul-albastru, floarea-rosie sau altul in care sunt diverse animale si pe cartonasele pereche - puii lor. Lara e deosebit de incantata de ele si le rasuceste pe toate partile. Are rabdare sa ne jucam cu ele si sa le ordonam etc.
O alta idee ar fi un cort sau o casuta de carton sau si mai bine un teatru de papusi (care sa vina cu artistul - mama sau tata - in dotare si care sa presteze spectacole :))... Sau poate astea sunt bune doar pentru fiica-mea. Am observat ca ii place sa-si ia cu ea cateva jucarii si sa le bage in cort (are unul din material usor) si apoi se baga si ea dupa ele si se joaca acolo.

Simo, am 'descoperit' eu ceva de mancare: cream-cheese cu cheerios (ii lipesti cate doi cu putina branza) sau cu crackers d'aia de ii cheama Goldfish. Vad ca Larei ii place combinatia asta si poate lua ea bucatelele. Daca ii pun cream-cheese pe paine nu mananca, nici chiar daca ii fac bucatele mici.

Alona, daca ii iei Theei tricicleta d'aia fara pedale o sa-i 'ramana mica' pana la primavara. Zic si eu!
Noi i-am cumparat Larei in toamna asta o tricicleta ca aceasta:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6020714004

Lara nu ajungea la pedale cand i-am cumparat-o (acum nu mai stiu, ca de vreo doua luni e parcata in garaj) dar tricicleta are niste chestii de metal pe care copilul isi poate sprijini picioarele. N-am gasit alta poza mai buna pe internet dar cred ca se vede despre ce vorbesc. Mie imi place ca pot s-o imping fara sa ma cocosez si roata din fata se poate bloca pentru a merge numai drept inainte sau poate fi coordonata de ghidon pentru cand copilul incepe sa pedaleze singur.
Desigur ca toata chestia aia de deasupra capului si suportul de metal (parent's handle) se desface complet cand copilul va pedala singur si ce ramane e o tricicleta obisnuita.

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Ela, sa aveti drum bun si o saptamana de vis!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Hop si eu asa rapid:

Ela, ce fain!!!!! Drum bun si asteptam povesti si poze!

Daniela, multumesc de ideea cu puzzle. Noi avem dinalea de lemn, de trebuie sa bag in forma triunghi, patrat, cerc si de Mos Nicolae le-am luat unul tot de lemn cu litere mari, pe care scrie ca e pt. copii de 3 ani si bineinteles ca nu stiu ei inca sa-l faca singuri, dar multe le nimeresc, ca sunt f. fain desenate animale si obiecte si trebe numai sa le potriveasca (de pe bucata pe tablitza - intelegeti voi). O sa le caut dinalea cum zici tu. SUnt din "foam" sau din carton? Ca la noi alea de carton n-ar rezista... De unde le-ai luat, imi spui, te rog? Multumesc.
Tricicleta suna bine, dar iti dai seama ca noi trebuie saluam doua si unde sa le tin in casa pana la primavara si sa se mai si dea cu ele prin casa.... Asa ca triciclete o sa le iau de ziua lor, ca pe atunci ne putem plimba pe-afara. LA dinalea m-am gandit si eu, cu maner in spate sa ii poti impinge pana se stiu da singuri. Tii minte ca ti-am trimis eu mai de mult un link la dinalea.
Plecati la SF de sarbatori, sau stati prin zona?

Alona, asa si noi, habar n-am ce sa le luam, ca au de toate... Nici Mia nu se joaca cu papusi. Le tranteste de nu se vad...Am inteles cum sta treaba cu cccc cantarul.

Atat am avut de zis.

PS: La noi ninge ca-n povesti si eu n-am timp sa ii scot pe puii mei la zapada...

Mergi la inceput

Simo, puzzle-urile sunt din carton gros, cum sunt cartile pentru copiii de varsta puilor nostri. Le-am luat de la TJ Maxx si scrie pe ele Infantino. N-am gasit poza pe net dar mai caut. Oricum, daca ai TJ Maxx pe-aproape, sigur le gasesti. Si sa stii ca sunt destul de rezistente. Cum ziceam, cartonul e gros si piesele sunt mari. Nici Lara nu le poate imbina singura inca dar o invat sa puna piesele pe masa si apoi sa incerce. Ea le-ar imbina in aer, tinandu-le in maini. :)
Sigur ca imi aduc aminte ca tu mi-ai dat link-ul cu triciclete. Si apoi noi am fost norocosi s-o gasim pe-a Larei la Toys'R'Us, la reduceri.
Cred ca o sa stam pe-acasa fiindca n-am cumparat inca bilete de avion pentru SF. Dar cine stie?..Daca gasim vreun bargain poate schimbam planul.
Apropo de zapada, la noi a nins aseara ca in povesti si azi am facut sport la curatat zapada din fata garajului. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Ca fain mai spui tu Simo draga, asa se spune la noi strampi (stampeli), am si eu o prietena din Braila si de la ea am auzit dres.

N-am timp de scris si de citit, am apucat doar in mare sa vad ce-ati scris. (tre sa ma pregatesc ca azi plecam in vizita la o prietena la vreo 80 km de unde stam-Augsburg) Cica m-am trezit inaintea tuturor sa pot sa ma pregatesc (stiti voi ca la noi fetele dureaza mai mult)

O sa scriu de luni incolo si o sa dau si eu ceva retetutze pt Miutza.
(auzi la mami de Mia si Lucas, literatrura germana, fain fain, imi aduc ceva aminte ca tu te-ai si "gradinitzit"/scolit parca in germana, nu-i asa simo?!)

Fetele va pup va doresc un week-end super fain si.....VA ROG COMANDATI ZAPADA LA ROMANIKA CA SAPTAMANA VIITOARE VIN SI DE ZILE INTREGI II POVESTESC COCOLINEI DE FRUMUSETILE IERNILOR NOASTRE)))

pusi la mamici si copilasi

Lavinia-mama si micutza Hanna ( 16.04.2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

neatza fetele!
Vad ca vorbiti de cadouri,asa ca ma bag si eu in discutie!
Noi i-am luat lu Amelie o orga muzicala foarte haioasa,cu scaunel,cu microfon si cu o gramada de alternative,butoane si alte nazdravanii.Cred ca o sa ne faca capul tzandari!!Dar ce ma fac cu tataluBubu,care e mai rau ca ea.Am dus-o la un vecin,sa fie ascunsa pina de Craciun.Tata lu Bubu,chipurile,zice ca vrea sa verifice daca merge,sa-i puna baterii,etc!Mi-a facut capul PRAF!!Cred ca o ora a zdranganit la orga ,era tare fericit,asa ca nu ma mai mir,cu cine seamana odrasla
I-am mai luat o papushica si carucior de papusa,dar cred ca nici nu o sa se uite la ele,si hainutze,o gramada,printre care o jacheta roshie foarte draguta.(edit:pusesem un link dar vad ca nu merge)In schimb,acum am aceeasi problema ca si anul trecut,ca tot pe voi v-am sacait cu intrebarile:nu stiu ce sa-i iau consortului,e si ziua lui curind,si Craciunul.I-am luat deocamdata pentru Craciun un DVD cu un concert Eagles,ca e topit,si un film western(v-am zis..mintea lu Bubu),dar as vrea ceva mai deosebit ,ca face si o virsta rotunda anul asta!!!

Elena si mademoiselle Amelie-Boubou

Mergi la inceput

Elena, orga pare sa fie o idee buna pentru (ne)linistea urechilor voastre :)) dar daca lui Amelie ii plac papusile in general sa stii ca ai dat lovitura cu caruciorul acela mic. :) Sa vezi ce-l mai plimba Lara prin toata casa pe al ei!!:) Si nu numai ca isi pune papusile acolo dar si alte jucarii...
Cat despre cadou pentru sotul tau eu am o idee dar nu stiu cat de practica este fiindca necesita timp: sa faci un album cu fotografii de-ale voaste sau numai ale lui cu Amelie. Aici poti sa cumperi toate 'minunile' (sau 'draciile' - cum vrei sa le spui!:) necesare pentru confectionarea asa-numitelor "scrapbooks": hartie colorata, plastic, lipici etc.. Sau poti sa duci fotografiile la un centru specializat si ei confectioneaza pentru tine acest album. Se taie pozele artistic astfel incat sa pastreze doar esenta, se grupeaza pe evenimente, sa lipesc pe pagini in felul acesta, se imprima mesaje diverse cu culori diferite etc... E cumva o chestie cum faceam noi prin copilarie, acele albume sau oracole in care lipeam poze decupate de nu-stiu-unde si scriam poezioare :) dar realizat ca lumea.
Eu am vazut cateva astfel de albume si crede-ma, pot fi foarte frumoase si deosebite. Si eu m-am gandit sa fac asa ceva pentru al meu sot si sunt convinsa ca ar fi deosebit de incantat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Rayu - apropos de ce zicea Daniela - tot cu ceva poze - poti sa duci la un centru gen "Kinko's" (nu stiu daca este la voi chiar asta, aici e plin si am vazut in in Amsterdam, deci poate e si la voi) si aia pot imprima poze pe aproape orice: cana, tricou, mouse pad, pot face calendar cu poze alese de tine - deci in fiecare luna alta poza cu Amelie, etc. (eu i-am facut calendar dinasta la sotu' cand eram insarcinata, poze cu mine cu burtica)
Astea nu-s scumpe, deci daca vrei sa-i iei ceva mai consistent, astea sunt idei bune pt. ceva asa, aditional, supriza.
Ceva mai scump, ca tot face varsta rotunda - nu stiu... un ceas?
Daca mai imi vine vreo idee, mai scriu mai tarziu, cand mai fac o pauza.
Si cauta link-ul care merge, ca vreau sa vad ce i-ai luat la Amelie!!

Lavi, mama de Mia si Lucas e cam buimaca de cap... Da, m-am scolit in germana pana in clasa a VIII-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Rayu eu zic sa-i iei si la Cata o orga ca sa faca duet cu Amelie

Pupilai fetelor, ma duc sa ma imbaiez ca merg la petrecerea de sfarsit de an de la firma!

Claudia&Raul (01.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Seara buna si de la noi !
Claudelu sa te distrezi frumos ! Noi o facem pe 23!Vrem poze ! Sa te vedem gatita !
Simona ce frumos trebuie sa fie ...ninge ! ( La noi e frig dar nu ninge inca ) De fapt cred ca e cumplit de urat sa ai de invatat si sa nu poti iesi cu copilasii sa-i tavalesti prin zapada ! Spor la invatat ! Gandeste te ce bine va fi dupa ...diploma pe perete...functie mai buna....
Rayu, si noi avem in "dotare" o cantatoare ...mult mai simpla dar la fel de .....zgomotoasa . Acum e pe sifonier ! Sus de tot !
Daniela nu e rea ideea cu puzzelul...nu stiu daca la noi se gasesc atat de simple. Am sa caut.
Lavi, poate ninge pana vii tu ! Mi-au gasit fetele un unguent ca acela folosit de voi. Multumesc mult pt grija ! Vreu s-o duc la un dermatolog , chiar daca problema e remediata, dar vreau sa fiu sigura.
Ela...La Viena ?!?! Bravo ! Ma bucur pt tine ! Sa va distrati frumos !

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput