Bebelusi de mai-iunie 2005 (36)
Raspunsuri - Pagina 8

OlgaTarziu spune:
Iata-ma si pe mine. Nu am mai intrat ca pe bune nu am avut timp nici sa respir. Dar stiti si voi cum e sa nu dormi noptile, sa te chinui cu plimbat, mancare si sa ai si un bebe marait.
Luni mergem la vaccin dar habar nu am daca nni-l va putea da ca Tony e putin racit, in sensul ca are mucusori dar nu a facut febra, nu tuseste. Deci habar nu am. Am inteles ca nu primeste vaccinul daca are si cele mai mici simptome de raceala ca poate face convulsii.
Aseara l-am lasat pentru 4 ore cu o prietena si am mers la party-ul de Craciun la serviciul sotului. Mai, ce sa ma distrez? Eram atat de stresata de-mi venea sa fug acasa cat mai repede. Pana si sotul care de obicei tragea un chef pe cinste la party a fost mai cumintel si a baut doar doua beri. Normal ca eu am fost soferul si am baut toata seara apa minerala. Oricum nu aveam alta optiune ca-I dau san inca de 3 ori pe zi la bombonicul meu. Surpriza mare a fost ca Tony a fost super cuminte, nu a plans, nu a stresat-o pe prietena si a adormit singur fara nici o fitza.
Mai sa fie! Eu sunt mama asa rea de nu stiu impune copilului asta? De ce cu mine face fitze in continuu si se maraie si miauna? Citisem undeva ca face asta pt ca din partea mamei stie ca are iubire neconditionata si-l iubeste si rau si bun cum e si ca simte ca e ok sa fie si nervos ca e in sigurantza. Ceea ce cu un strain se schimba… Orcicum tare sunt in dubii acum privind calitatile mele de mama.
PP bebe- Eu i-am dat si facut de mine si borcanas. Prefera facut de mine. Borcanasele nu prea au gust, exceptie doar merele si perele. De incredere am incredere in borcanase ca sunt organice si au doar apa si leguma. Si adevarul e ca ii cred ca pe aici nu se joaca cu asa ceva.
Beatrice, ce naiba? Ma obisnuisem sa stiu ca e acolo in fiecare zi. Tre sa citesc si eu regulamentul ca nu m-am invrednicit si cine stie ce gafa pot sa fac. Imi pare tare rau ca nu mai esti. Sper sa aflam noutati despre tine!
Ioanailincam, ma bucura sa stiu ca intereseaza pe cineva ce e cu noi. Multumesc pentru gandurile fie si de o clipa…
Mai incerc sa intru mai incolo dar habar nu am daca pot. Trebuie sa iesim sa cumparam ceva mancare si apoi mergem la ziua fetitei unor prieteni care face 2 ani. Oau ce varsta! Cand va fi si Tony asa mare?
Olga
Pozele lui Tony
Si maine e o zi

OlgaTarziu spune:
A si inca ceva. Ieri dimineata am fost si la dentist unde mi-a recostruit o masea. M-a bibilit o ora de nu-mi mai simteam gura. Plus ca totul a fost pe viu cu toate ca era foarte aproape de nerv si-mi lipsea un intreg perete. Si asta dupa ce am rugat-o frumos sa ma amorteasca putin. Naiba. Chiar nu realizeaza ce tare doare. Eu cateodata ma gandesc ca ar merita sa-i scot eu dinti pe viu one by one sa vad daca-i place.
Si stiri despre NewMami, are musafiri si va intra abia maine cred. Sper ca se distreaza cu prietenii lor super fain.
Olga
Pozele lui Tony
Si maine e o zi

andreea.a spune:
Bine v-am gasit si noi!
N-am mai apucat nici eu sa intru ca ieri am fost la cumparaturi, dupa care a venit tata (al meu) pe la noi si asa s-a terminat ziua.
Babygirl - pt urechiusele lui Ema!
Piticu' meu a inceput sa manance mai bine fructele si legumele. Am trecut si noi la borcanase ca se saturase de mere cu biscuite si banana. Asa ca mai facem o pauza si o luam de la cap cu merele.
Inainte ii placea la nebunie sucul de mere, acum nu mai vrea nici o gura. Deci: pauza si la capitolul asta.
Eu am zis sa-mi fac poze ca sa vad cum arata burta mea macar la 2 saptamani, sa vad daca fac progrese. Ei si ce sa vedeti? M-am socat cand mi-am vazut coloana!?!? E destul de grav. Ioanailincam - daca te duci la dr pt spate, sa-mi spui si mie unde si cum. Ca NEAPARAT tre' sa ajung si eu. Stiam ca am scolioza, dar cred ca sarcina mi-a strambat si mai rau coloana... Si ma gandesc sa incerc s-o repar cat de cat pana nu e prea tarziu.. Mai sufera cineva din pricina asta? Daca vreti sa vedeti despre ce vorbesc, bagati un ochi aici. Si sa vedeti si cum am scapat de "suncile" laterale (asta asa, ca sa vedeti ca functioneaza exercitiile, daca va indoiati; eu ma mai indoiam cateodata
). La burtica mai am de lucrat.. si la picioare. Si ma ia o leneee uneori.. dar nu ma las. Inca.
Gata distractia, s-a trezit!
Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Ada_74 spune:
Buna seara
Am intrat si eu pe aici ca sa stiti ca mai exist. Din pacate nu imi permite timpul sa tin pasul cu voi, dar tot imi mai arunc ochii din cand in cand pe ce mai scrieti.
Va pupam
Lili si Sergiu

gabitzam spune:
Mesaj de la Beatrice:
Astazi 4.12 ii sarbatorim pe: STEFAN (Cornelia), THEODORA ANNA (Sim76) , ANTHONY (Olgatarziu)... Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de tot binele din lume.
Si, La multi ani! tata si socrul meu, doi oameni super faini!
Chiar daca imi va fi greu sa va scriu asa asta este dar mentinem ritmul in felul asta, asta ca sa nu dispar de tot...
In primul rand mesajele pe care eu le-am dat au fost date ca p.m-uri si le-am dat crezand ca le fac un bine, nu ca ma parasc... In sensul ca a fost facut in ideea de a intra si a forma un grup de prieteni din strainatate... Nu au vrut, sa fie sanatoase, dar nu credeam ca o sa se-ajunga aici...
Ideea este ca imi pare rau dupa voi nu dupa cei de la administrare, ca ei sunt varza... Ca la cate magarii se fac si se scriu asta era mic copil... Ca doar nu le furam clientii eu cu 10 si ei cu 10.000. Hai sa fim seriosi!
Multumesc la fete ca sunteti alaturi de noi....
Din fericire am incercat sa-mi fac un nou cont si inca nu mi-au dat acceptul si cred ca nu o vor face...
Apoi mygirl, mi-a dat o adresa pe care ea o facuse pentru verisoara ei si in seara in care eu v-am scris, am asteptat ca moderatorul sa accepte mesajele, dar din nefericire, nu a facut-o, ba din contra, mai rau, contul a fost sters. Asa ca va voi scrie prin Gabitza...
Ne desparte DC, dar gasim intotdeuana metode.... sa ne scriem...
De-acum ea va afisa listuta cu masuratorile si probabil cine are de raportat la fel va proceda, cu p.m... ca e mai greu de urmarit mesajele si poate mai scapa...
Una peste alta, noi suntem bine. Alex incepand de-aseara a deschis singur gurita pentru a manca, adica cnd ma apropiam cu lingura de el, ca pana acum ceva timp n-o facea deloc... Si am ramas surprinsi!
Maine mergem la vaccin. Trebuie repetat pentru hep. B ca cica sa aibe efect primul... Asa ca tineti-mi pumnii...
Alex merge de zor cu premergatorul in casa, vine dupa mine in bucatartie si se distreaza copios ca se loveste de tocuri... In rest este mai ascultator, face, sau se uita la noi cum inventam ceva spre exemplu ii faceam din manute si el repede dupa noi sa copieze. Este la varsta cand prind cele mai multe lucruri... Si ne este tare drag!
Pupici si ne auzim!

monu spune:
buna fetelor, cam tarzior dar avem o eexplicatie!
imi pare rau pt beatrice. sper sa o vedem repede din nou pe aici.
astazi am fost la romexpo ls tsrgul organizat acolo si a fost foarte interesant. de sublinita ca bb a stat acasa asa ca astazi am fost fugita de acasa. am facut si afacerea secolului! am gasit la standul Frantei o chestie de plastic care se pune peste hainite si cand mananca nu isi mai intinde mancarea pe ea. si am dat numai 1 RON!
in alta ordine de idei am stat cu griji toata noaptea si am intors situatia pe toate fetele dar nu am reusit sa ajung la nici o solutie. in legatura cu vaccinarea anti rujeola. mamacita de la martie - aprilie a dat cateva explicatii - daca le pot numi asa - in legatura cu acest subiect si m-a pus pe ganduri. nici nu vreau sa o vaccinez la 7 luni pt ca e prea mica, eu am facut la 10 luni boala si am alaptat bb pana la 5 1/2 luni si ma gandesc ca ioi fi dat ceva anticorpi si pe de alta parte sotul vrea sa mergema cum la sighet. nici nu stiu ce sa fac. voi ce ati hotarat sa faceti?
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana

gabitzam spune:
Ce tirg este la Romexpo, Monu? Ca parca saptamana viitoare este Kidex.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi

monu spune:
nu stiu cand se inchide dar este organizat de asociatia internationala a femeilor (parca). fiecare tara (prin ambasada)are cate un stand unde vand diverse obiecte specifice. de ex. canada avea printre altele sirop de artar. italia spaghete, franta diverse, slovacia turta dulce si case din turta dulce. juma depav era cu obiecte juma cu mancare traditionala. un targ de cadouri iar banii cred ca sunt folositi in scopuri caritabile. a meritat vizitat si de cumparat. am vazut la standul sua chiat si pampersi mai ieftini. 1 pachet cu 22 buc erau cam 160.000. gasesti si jucarii si haine si tot felul de chestii. sincer nu stiu cand se inchide.
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana

gabitzam spune:
Ce ma oftic ca n-am stiut, dar n-am auzit nici un anunt in legatura cu asta, nici la TV nici la radio. Tu cum ai aflat?
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi

ChrisDun spune:
In primul rand, LMA sarbatoritilor cu numele Andrei/Andreea! (tardiv, stiu!)
Va multumim pentru urari Loreen, Elinor, Andreeaatan, Stefania. Sa dea Domnul sa ne fie copiii sanatosi, si noi pe langa ei!
Mi-am mai notat, pe ici pe colo, din ce am citit zilele astea. Asa ca va rog sa scuzati decalajul cu care raspund la unele intrebari ale voastre...
Elisor, multam' pentru raspuns referitor la virarea pe card a alocatiei. M-am lamurit.
Ah, si ca sa te linistesc: pedi a noastra a venit acasa doar cand am venit cu Carina de la spital. ATAT!
Si m-am rugat luni de ea sa vina sa mi-o consulte pe fata inainte de vaccin. Ce credeti ca imi zice afurisita?! Sa vin la cabinet. Pai, zic eu, e epidemie de rujeola si nu vin nici moarta! Ei bine, mi-a raspuns ca nu e nici o epidemie, si a insistat sa vin la cabinet. Nu, multumesc! Cand am rugat-o sa vina acasa - imi zice ca n-are copilul nimic (o fi clarvazatoare?!) si sa aranjez cu asistenta sa vina sa ii faca vaccinul. Bine-bine, zic, dar nu trebuie sa o ascultati la plamani? Raspuns: "Daca stii tu ca e bine, nu e nevoie sa vin. Oricum, a facut vaccinurile precedente si a fost ok." Nu m-am putut abtine si i-am raspuns ca eu nu stiu nimica, pentru ca nu eu sunt medicul! Sper sa fi inteles, hoasca!
Tot Elisor, multam' ca ai dres ce-am zis cu gemenii, ca altfel ma mancau Fran si Kitty . Sincera sa fiu, si eu as vrea gemeni, dar cred ca mai degraba depinde de noroc.
Elly, mananca foarte bine micuta ta! Eu nu m-as lua dupa pedi, ci mai degraba i-as baga zemuri (suc de fructe, supa) si i-as inlocui treptat una din mese... Si nu i-as mai introduce o masa (am citit ca vrei sa ii faci din 5 mese pe zi - in loc de 4).
Pitica mea are un program de masa foarte interesant:
8.00 - 9.00 Lapte (intre 120 si 200 ml)
12.00 - 13.00 idem
15.00 - 16.00 Mar + biscuit (popular) + branzica (de casa, facuta cu lamaie)
19.30 - 20.30 Lapte + fulgi de orez (200 - 300 ml). Duminica trecuta, la masa de seara, a halit laptic preparat cu 300 ml de apa (adica vreo 340 ml in bibe!!!)
Androix, eu stiam ca fierul se da in special cand mama alapteaza. Eu am renuntat sa ii mai dau, pentru ca facea kk verde foarte inchis si am intrebat-o pe pedi. In plus, si laptele pe care i-l dau (NAN 1+2) are fier.
Si noua ne-a dat mai demult fier si vigantol gratuit, si, intr-adevar, fusese un reprezentant de-al nu-stiu-carei-firme, mai devreme, la cabinet, si ii lasase diverse medicamente dintr-astea. Voi va dati seama ca astia vin si lasa gratis si vaccinuri, pe care medicii le vand pacientilor?! Stiu lucrul asta de la cineva care lucreaza la GlaxoWellcomeSmith.
Sorry, da' nu mai stiu cine intreba. Noi inca mai sterilizam biberoanele si suzetele. Jucariile nu le-am sterilizat niciodata (nici nu as fi putut, ca se stricau!!).
Apa (de robinet, filtrata) o fierbem. Marul, insa, i-l dau ca atare, nu il coc. Idem biscuitii.
Nelia, Olga, Gusta, mi s-a facut parul maciuca atunci cand am citit de sistemul medical (de urgenta) de pe meleaguri straine... Vorba Elenei, macar aici dai un ban dar stii ca rezolvi! Departe de mine sa sustin sistemul medical spagos, ma refeream la policlinicile cu plata, sau chiar la Spitalul de Urgenta din Floreasca. Am ajuns acolo acum cativa ani, cu sor-mea, care facuse o alergie urata de tot si i s-a facut rau pe strada. S-au purtat super ok, desi nu am apucat sa le var nimic in buzunare. De fapt, am incercat la un moment-dat si rezidenta respectiva nu a vrut nici in ruptul capului sa accepte.
Nelia, m-a placut articolul lui Plesu.
Elena, mie doctorita mi-a zis sa nu spal copilul cu musetel, ca nu e bun (cica s-a descoperit acum, mai nou, ca pe vremuri parintii nostri stiau alte lucruri).
Iuliana, imi place la nebunie expresia "copii patrupezi"
Stefania, si pentru noi imbracatul sau schimbatul Carinei e o problema: nu mai sta locului nici s-o pici cu ceara! Mai nou nu o mai atrag nici pampersii, si am decis s-o aduc la noi in pat cand o schimb, macar are spatiu de desfasurare. Asta dupa ce duminica trecuta era sa se infiga cu capul in calorifer, pentru ca intr-o secunda a sarit de pe masa de infasat, si am prins-o de picioare!!! Mi-a stat inima in loc!
Gabitza, apropo de fontanela, noua pedi ne-a spus ca asa o sa fie pana la 1 an, si ca sa nu ne facem griji. Banuiesc ca e maricica fontanela Carinei, devreme ce ne-a atras atentia. De masurat, n-ai sa vezi. Nu ne-a masurat niciodata circumferinta craniului, fontanela, si ce am mai auzit eu ca se mai masoara.
Premergator sunt de acord cu loreen. Adica pe vremuri nu era bai daca se faceau atatea lucruri de la varste mici, acum s-a schimbat foaia. Eu am mers in premergator si n-a fost nici o problema, la fel si sor-mea. Pana la Craciun (sper!) o sa ne dea o colega de-a sotului premergatorul pe care l-a avut pentru copiii ei, si o sa o pun pe Carina fara nici o jena . Si daca nu ne-ar fi dat, cumparam.
Oricum, pitica mea vine puternic din urma si, pe langa ca sta in fundulet neproptita, mai nou se agata de gratiile patului si pune un picior in fata, sa se sprijine pe el ca sa se ridice in pozitie bipeda!
Va mai povestesc si maine, ca am luat o saptamana de concediu si o sa am mai mult timp .
Noapte buna!
@later edit: ioana, sper ca nu ai facut ochii cat cepele la mesajul asta asa lung! scuzeeeeeee !