sunt bune mancaricile de tip Hipp din borcanase/

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viorina spune:

In primul rind iti recomand alaptatul pana 6 luni.In al doilea rind este un amanunt pe care nu l-am auzit la nimeni.TRANSPORTUL.De la fabrica producatoare pana la raftul de pe care cumparati voi mancarea la borcanase stau baxurile prin masini si depozite in conditii si temperaturi pe care nu vi le puteti imagina.Am lucrat in domeniu si stiu ce spun.Urmariti si voi masinile care transporta iaurturi.Nu au nici un sistem de mentinere a temperaturii .......... Bebelul meu are trei luni.Eu nu spun ca nu ii voi da mancare la borcanase dar nu acum.Probabil dupa un an cind organele lui vor fi mai bine dezvoltate si stomacelul lui va face diferenta intre un produs bun si unul prost

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradanatalia spune:

Desi sunt putin off-topic, as dori sa intreb si eu, de curiozitate la cat ajunge lunar alimentatia exclusiv borcanase (hipp de exemplu, vad ca sunt cele mai des folosite).
Cat despre doamna cu FACULTATI si MASTERE, n-am cuvinte. Ati merita sa vi se raspunda pe acelasi ton, dar trebuie sa va intelegem. Din pacate ''la scoala'' nu ne invata si ce e ala bun simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Andrada, buna! Vad ca esti olteanca... dar nu am inteles exact esti pro sau contra "parerii" afisate de vioviju?
Cat despre meniul exclusivist...nu am incercat, nu stiu cam cat ar costa intr-o luna. Dar sa zicem ca ar manca 2 feluri de borcanase intr-o zi... un borcanas il mananca in 2 zile ( dc are max 8 luni) deci cam 30 borcanase pe luna x 50.000 lei ( aproximativ pt ca la noi la Metro si chiar la selgross sunt mai ieftine decat s-a vehiculat pe aici sunt chiar 20.000 cele de la Hame) deci ar face cam...1.500.000 lei. Asta sa zicem ca ar mai manca 2 mese de lapte si eu stiu chiar si fructe ca o completare.
S-ar putea sa ma insel dar eu cam asa zic.
Sanatate multa tuturor!

"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Am scris ce studii am numai pt. ca am fost intrebata de Mirela!!! Altfel nu as fi atins subiectul, nu simt nevoia sa ma laud. Pe de alta parte sunt mandra de studiile mele si nu cred ca unele terminate in strainatate ar fi fost mai valoroase, deocamdata sunt extrem de multumita si de invatamantul romanesc, mie una mi-a satisfacut pe deplin nevoia de cunoastere. Poate si pt. ca nu sunt dintre persoanele cuprinse de mirajul strainataturilor, lucru se pare destul de greu de inteles pt. unele persoane. Nu toate murim de dragul strainataturilor si strainilor, mai suntem cateva care vrem si credem ca putem realiza ceva si aici in Romania.
Si pt. cea care intreba daca chiar am copii, da, am un baietel. Nu vad ce e asa ciudat? nu mai exista mame care-si cresc copiii exclusiv cu mancare gatita in casa de am ajuns eu sa starnesc suspiciuni ca n-as avea copil?
Anyc79, asa este, m-ai citit bine, sunt si am fost o mamaica singura care incearca sa le faca singura si bine pe toate. Nu m-am suparat.
Anella, merci! Probabil ca asta e intr-adevar pacatul meu ca ma inflacarez f. mult cand cred in ceva.
In rest, vad ca am deranjat f. mult, desi nu inteleg de ce, doar fiindca am spus ca unele dintre voi sunt comode, nu e un pacat de moarte. Sau pt. ca am o cariera, lucru pe care l-am spus numai fiindca am fost intrebata direct, repet. Se pare insa ca si asta deranjeaza, probabil ar trebui sa fii umil, plecat si f. modest ca sa fii acceptat aici, sa nu ai pareri personale puternice sau sa ti le exprimi cu teama si 1000 de artificii ca nu cumva sa lezezi sensibilitatile personale.
Asa ca ma retrag, dupa atati de "lasa-ne" cred ca e cazul sa o fac, am inteles mesajul.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ereso spune:

vioviju ,.

Iti impartasesc pe deplin convingerile legate de comoditatea mamicilor care recurg (de cele mai multe ori - foarte usor) la borcanele.
Nu pot sa cred ca exista copil caruia nu i se poate da mancare gatita !!! Copii sunt foarte smecheri !!! Este suficient sa fi primit o singura data "borcanel" si ei vor tine minte gustul, daca le-a placut. Dupa aceea vor recurge la foarte multe stratageme pentru a obtine ceea ce isi doresc. Consider (si este verificat stiintific) ca totul tine de psihologia copilului si de gradul de fermitate al parintilor !
Ganditi-va invers: atunci cand copilului NU-i place un gust al uneui aliment, cat de inversunat este in a NU manca acel aliment !? DE ACEEASI INVERSUNARE veti avea parte in cazul in care isi doreste un aliment (sau un lucru), daca v-a prins slabiciunea.
VIOVIJU, tu chiar daca ai vrut sa spui lucruri adevarate, nu ai stiut cum sa o faci, ai fost foarte agresiva si in final toata lumea te-a fluierat nu pentru cele scrise ci pentru cum au fos scrise ...
Ai avut foarte mult "venin" in randurile tale si pari un om rau, cu frustrari personale si pentru asta ai fost "taxata".
Esti binevenita oricand pe forum, dar gandeste-te ca nu toata lumea este la fel ... traim intr-o lume in care esxista si muncitori necalificati si ingineri si PR-i ... Daca toata lumea ar avea cate 2 facultati si ar fi atat de inflexibili ca si tine si ar avea convingeri atat de puternice ... oare ce s-ar intampla ?!

Sa fiti cuminti si buni ca sa vina Mosu' !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradanatalia spune:

Anyc79, nu sunt nici pro nici contra. Inspectez terenul. Avem doar 3 luni, deci nici nu se pune problema deocamdata. Bineinteles ca o sa incerc cu mancare pregatita de mine, dar vad ca sunt multe czuri in care mancarea gatita in casa e refuzata in mare parte de bebei.
Multumesc pentru estimare. Adevarul e ca ma asteptam la o suma muuuult mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Oare nu exista astfel de copii?? Nu ai cunoscut-o pe Emma!! Zau, nu v-as dori!!! Nici la dusmani nu le-as dori!! I-am facut N combinatii de mancaruri!! Nu, nu sunt deloc comoda, am crescut-o singura, fara nici un ajutor (sotzu' nu se pune, ca venea seara tarziu) Ma crezi ca nu manca nimic...nu vroia decat tzitzi?? Scuipa tot...si i-am facut tot felul de piureuri...Nici piureuri de fructe nu manca...nici mar, nici banana....nimic!! Nu i-am luat din prima borcanase...Am incercat mai intai o groaza de combinatii...Manca fff putin...Mai mult scuipa decat manca. GROAZNIC!! Nu lua in greutate!! Era cat pe ce sa pierd laptele de ciuda! De multe ori plangeam, mai sa dau in depresie! Cand i-am luat primul borcanas, am vazut ca l-a mancat...Nu era normal sa-i mai iau??? Dupa ce ma chinuisem cu mancarea pe care mi-o scuipa in toate partile...nu era normal sa ma bucur ca manca borcanase?? Eu am avut incredere in ele, la carte scrie ca sunt foarte bune, ca au tot ce le trebuie...Nu i-am dat excusiv borcane, insa ele au predominat, pentru ca le manca mai bine!! Ma rog...poate nu stiam eu sa fac mancarea pe placul ei!!! Mancarea din borcanase e facuta din anumite combinatii, anumite cantitati stabilite de nutritionisti...nu nimeream eu cantitatile potrivite ca sa fie pe gustul ei...cine mai stie!! Bine ca a trecut!! Abia pe la 10-11 luni a inceput sa manance mai bine, cand i-am dat din mancarea noastra...Dar ma repet...
Nu vreau sa fiu invinuita de comoditate, numai eu stiu prin ce am trecut. Nu suntem in masura sa judecam alte mame, sunt sigura ca fiecare mama face tot ce poate ca sa-i fie bine puiului ei.

Da, intr-adevar, un asemenea atac inversunat ascunde ceva in spatele lui. Spuneai ceva de frustrare...cred ca ai dreptate! Fiecare are parerea lui, e normal. NU putem gandi toti la fel. E normal sa-ti spui punctul de vedere. Dar de la a ti-l spune civilizat si pana la a-i jigni pe cei care nu gandesc ca tine....e cale lunga!!

Multa sanatate la puiuti!

quote:
Originally posted by ereso

vioviju ,.

Iti impartasesc pe deplin convingerile legate de comoditatea mamicilor care recurg (de cele mai multe ori - foarte usor) la borcanele.
Nu pot sa cred ca exista copil caruia nu i se poate da mancare gatita !!! Copii sunt foarte smecheri !!! Este suficient sa fi primit o singura data "borcanel" si ei vor tine minte gustul, daca le-a placut. Dupa aceea vor recurge la foarte multe stratageme pentru a obtine ceea ce isi doresc. Consider (si este verificat stiintific) ca totul tine de psihologia copilului si de gradul de fermitate al parintilor !
Ganditi-va invers: atunci cand copilului NU-i place un gust al uneui aliment, cat de inversunat este in a NU manca acel aliment !? DE ACEEASI INVERSUNARE veti avea parte in cazul in care isi doreste un aliment (sau un lucru), daca v-a prins slabiciunea.
VIOVIJU, tu chiar daca ai vrut sa spui lucruri adevarate, nu ai stiut cum sa o faci, ai fost foarte agresiva si in final toata lumea te-a fluierat nu pentru cele scrise ci pentru cum au fos scrise ...
Ai avut foarte mult "venin" in randurile tale si pari un om rau, cu frustrari personale si pentru asta ai fost "taxata".
Esti binevenita oricand pe forum, dar gandeste-te ca nu toata lumea este la fel ... traim intr-o lume in care esxista si muncitori necalificati si ingineri si PR-i ... Daca toata lumea ar avea cate 2 facultati si ar fi atat de inflexibili ca si tine si ar avea convingeri atat de puternice ... oare ce s-ar intampla ?!

Sa fiti cuminti si buni ca sa vina Mosu' !!!

mama lui Niki

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Eu am doi copii, de 6 si 2 ani. Au crescut amandoi cu borcanele, as putea spune, exclusiv. Au mancat Hipp si Alete(Nestle). Nu spun ca n-au mancat mancare gatita de mine pt. ca nici n-am incercat. Eu nu puteam sa gatesc in fiecare zi un castronel de mancare, lipsa de timp si daca vreti si comoditate, putinul timp pe care-l aveam preferam sa-l dedic lor, asa ca alternativa au fost borcanelele, buna si comoda. Am crezut si cred ca sunt ok din punct de vedere al calitatii, mi s-a parut ca asa le pot oferi o hrana echilibrata si f. diversificata si ne-am putut permite si financiar. Le-au acceptat de la bun inceput, le-au mancat bine, au fost mereu sanatosi, au luat bine in greutate, nu le-am dat niciodata alte suplimente gen vitamine, calciu, fier si analizele au fost in limite normale. N-au dezvoltat nici un fel de alergii(si Laura a fost un copil cu dermatita atopica) iar cand am trecut pe mancare "normala", adica ce mancam si noi a fost ok. Si sunt absolut normali, amandoi. Si le-am incalzit mereu si mancarea si laptele la microunde.
Nu sustin ca e idealul pe care trebuie sa-l atinga fiecare dar nici nu cred ca daca nu stai ore-n sir in bucatarie, esti o mama rea. Pt. noi a fost bine asa, pt. alte mamici e bine cand stiu ca ele au pregatit mancarea micutului. Si nu cred ca ar trebui sa ajungem la polemici din cauza asta. In fond, fiecare face cum crede ca e mai bine pt. copilul sau.
toate cele bune si bb-i sanatosi si mancaciosi,

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_cris spune:

Buna mamicilor!
Fetita mea Mihaela, care are 5 luni si jumatate nu vrea sa manance legumele si fructele preparate de mine. Intr-adevar, morcovii cumparati de mine, atat din piata, cat si de la aprozar, sunt pur si simpluamari. nu stiu ce se intamplacu ei,probabil sunt trecuti. Asa ca i-am luat borcanele Hipp. Legumele nu le mananca nici din borcanel.o sa mai incerc si alte feluri. Fructele in schimb, le mananca foarte bine, in combinatie cu branza. Nu sunt deloc fericita ca trebuie sa-i dau borcanele, dar ce sa fac? Trebuie sa mance si ea ceva!
Cami,de Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea23 spune:

Pisi ella,eu te inteleg foaaaaarte bine!!Am si eu exact acelasi specimen...Cand trebuia sa-i dau sa manance aveam pregatite cate trei patru castronase cu piure facute din n combinatii....Mi-se ridica tensiunea in asa hal ca trebuia sa plec cateva minute de langa ea sa-mi revin(inca se mai intampla).Dc m-ar intreba cineva despre piureuri si combinatii cred ca as vorbii fara sa ma opresc......DAR ce sa-i faci?Asa suntem noi....mamici comode!!!
Cand am vazut ca mananca borcanase am crezut ca mor de fericire!!!Pai ce era sa fac s continui cu chinul sau sa-i dau copilului sa manance??

Vioviju,cred ca la mine te-ai referit cand ai spus ca nu t-au vrajit strainataturile.....Nici pe mine!!!Dar asa e viata niciodata nu stii ce iti ofera!Dc sotul meu ar avea ce sa faca in Romania,crede-ma ca m-as intoarce si maine!

p.s.-scuze pt off topic

Mergi la inceput