Viata in Germania (28)
Raspunsuri - Pagina 5
peca spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
Peca, m-am referit la faptul ca poate ati aflat si voi prognoza meteo pe ro care precizeaza ca vor fi temperaturi mici si caderi abundente de zapada in iarna 2005-2006 dar, poate aveti norocul iernii 2004-2005 cand sarbatoarea Craciunului era precum cea a Pastelui, d.p.d.v al temperaturilor.
Alexandra
sincer sa fiu nu am stiut de prognoza.....si acum am cazut putin pe ganduri ca avem o masina care nu "suporta" lanturi de iarna....si cam stau pe ganduri.....dar sotul meu are mare incredere.....
de plecat daca plecam ne-am gandit pe vineri sambata in 16 -17 cand sper sa nu fie asa plin si sa plecam dupa 3pm, caci la bb meu noaptea incepe pe la 6 pm, si atunci va dormi majoritatea drumului
mersi inca o data de sfaturi
peca si niko
_
copiloi spune:
Eu mai luam fructe, mai ales vara, de la turci. Dar cum n-am prin apropiere magazine din astea turcesti, ma aprovizionez de la Penny, Lidl si Aldi, pe care le am langa casa.
Acum, citind mesajul tau, nici nu mai stiu unde ar fi mai sigur. Imi spunea un amic, roman si el, ca vazu cu ochii lui, cum in Lidl, capsunile erau date cu un spray, cu miros de capsuni .....groaznic.......si cu scandalul asta cu carnea....eu,cel putin, nu am mai luat carne tocata de la Penny sau Lidl....mai cumpar de la Kaufhof, chiar daca e mai scump, dar parca am mai multa incredere!
Alina
DidiAlex spune:
Tot io ,
Chiar vroiam sa va intreb in legatura cu fructele si legumele dar, m-am luat cu altele
Am vazut si noi acel studiu care a fost transmis luni sau marti la tv.
Pt bb ii iau fructe numai bio, rar ii mai scap cate ceva dar legume le cam combin. Asta pt ca fructele proaspete au mai multe substantze chimice decat cele din conserva (tot din studii am aflat).
Noi luam de la Wal-Mart, Martkauf sau Kaufland cel mai des, pt ca este langa un supermarket de turci.
Oricum, la Lidl produsele sunt cam ieftine si cum in DE regula se respecta in marea majoritate a cazurilor, produsele ieftine sunt proaste, intareste acest fapt!
Dar, culmea este ca Lidl a iesit pe primul loc ca volum al vanzarilor pe anul 2004.
deci, si nemtii isi fac cumparaturile de unde e mai ieftin, asta sa numai spuna nimeni ca nemtii sunt mai superiori altor natzii
Alexandra
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez
Lauraa spune:
Wow, fetelor, apropo de fructe de la LIDL, ieri am fost acolo scurt si am vazut flyere cu info despre chestia asta. Am gasit si pe NEt:
Sehr geehrte Kundinnen, sehr geehrte Kunden,
am 28. November veröffentlichte Greenpeace die Ergebnisse seiner Untersuchungen auf Pestizidrückstände. Dabei wurden unsere Produkte beanstandet. Das überrascht uns sehr, schließlich werden unsere Obst- und Gemüse-Artikel auf der gesamten Lieferkette ständigen Qualitätskontrollen unterzogen. Wir beziehen von den gleichen Importeuren und Großhändlern Obst und Gemüse wie alle anderen im Handel auch.
In dem von Greenpeace untersuchten Zeitraum von Juli bis Oktober wurden bei uns rund 700 Gutachten erstellt. Hierfür beauftragen die Großhändler bzw. Importeure namhafte unabhängige Institute. Zusätzlich lassen wir im Rahmen hauseigener Sicherungssysteme regelmäßig die Ware testen, um mögliche Schwachstellen aufzudecken.
Sowohl behördliche, unabhängige als auch hausinterne Untersuchungen ergaben in diesem Zeitraum keinerlei Beanstandungen bzw. Überschreitungen der gesetzlichen Grenzwerte. Die vorgelegten Ergebnisse von Greenpeace können daher nicht nachvollzogen werden. Wir halten uns grundsätzlich an die gesetzlichen Vorgaben. Qualität und Frische werden bei uns ständig kontrolliert – schließlich sollen Sie als Verbraucher einwandfreie Lebensmittel auf den Tisch bekommen.
Dies garantieren wir Ihnen – Vertrauen Sie uns auch weiterhin!Ei infirma testul GreenPeace...na acum ce sa mai credem? Eu nu iau de la ei ci de la Kaufland,dar ghici..Kaufland apartine de concernul LIDL.... Si mai iau si de la ferma de la noi dar acolo nu vine Grinpisul, na belea :)))
Mama de Lara Celine
Lauraa spune:
quote:
Tot io ,
Noi luam de la Wal-Mart, Martkauf sau Kaufland cel mai des, pt ca este langa un supermarket de turci.
Oricum, la Lidl produsele sunt cam ieftine si cum in DE regula se respecta in marea majoritate a cazurilor, produsele ieftine sunt proaste, intareste acest fapt!
Dar, culmea este ca Lidl a iesit pe primul loc ca volum al vanzarilor pe anul 2004. deci, si nemtii isi fac cumparaturile de unde e mai ieftin, asta sa numai spuna nimeni ca nemtii sunt mai superiori altor natzii
Alexandra
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez
MArktkauf si Kaufland apartin de LIDL si de aceea iese LIDL pe primul loc, e vorba de concernul LIDL,care e marisor...
Mama de Lara Celine
Alina spune:
Eu i-am dat fetitei mele cam 95%fructe si legume bio.Acum nu stiu cit de bio sunt(au mai fost scandaluri despre produsele bio de-a lungul anilor) dar totusi ma gindesc ca sunt mai sigure.
Morcovi,telina,pastrinac,broccoli,cartofi,mere,ceapa iau de la magazinele bio din zona.Toamna asta am luat cartofi de la maicutele de la asezamintul din localitate,am aflat ca au pt uzul propriu si uneori mai si vind,is siguri de siguri,vreo ora ne-a povestit o calugarita-sefa ca nu pun una,alta,etc.
De la Aldi am mai luat mere bio,banane bio,fasole verde congelata bio iar acum iau clementine si portocale bio sau in general,fara coaja conservata.
Pt noi s-a intiimplat,cind am avut pofta,sa mai fac niste vinete de la Lidl sau o salata cu rosii de la Aldi.
In ultima vreme,am mai luat fasole verde,mazare,spanac de la Bofrost.Soacra-mea ia de la ei de zeci de ani si imi zice ca-s bune,controlate si rascontrolate,prin prospectele lor scrie la fel asa ca eu cred .
Tot in ultima vreme,am mai luat castraveti de la Aldi,ii plac mindrutei mele f mult dar ii curat zdravan de coaja si se mai "spala"ingrasamintele .
La noi in localitate,este piata in fiecare joi si cumpar rosii,salata,ridichi.
Alina
Alina spune:
quote:
Se pare ca tre sa fac niste precizari:
Alina,quote:
Originally posted by Alinaquote:
Peca,
Noi am avut landoul de la carutzul chico, el a stat acolo..si a mancat, s-a jucat si a dormit.
Didi,
Scuze ca te intreb,mesajul oricum nu-mi era adresat.
Nu ati folosit scaunelul de masina?Inteleg ca l-ati transportat in landoul de la caruciorul Chicco...
Mama mia,daca am inteles bine,sunteti curajosi,nu gluma!
Alina
cred ca incurci putin denumiri/nume.
La ultimul model de anu trecut de la carutzul chico, ca acu am vazut altul mai fitzos, avea pe langa carutz propriu zis scaunelul de masina si landoul.
Insa pt un drum de aproape 2000 de km noi le-am avut pe toate.
Landoul a fost fffff. bun pt ca bb a stat intins si i-am ridicat doar partea de la cap.
Acest landou este prevazut cu dispozitive de prins in centurile de sigurantza ale masinii exact ca un scaunel de bb.
Cand am intrat in Ungaria la 500 m de granitza chiar ne-a oprit politia s-a uitat la copil si nu a comentat..
Aaaa, si in plus copilul este prins in interiorul landoului cu centura de sigurantza proprie.
Daca nu am reusit sa te lamuresc da o cautare pe Google si sigur o sa afli despre ce vorbesc si poate te convingi ca nimeni nu pune sigurantza familiei sale in pericol!
Alexandra
Draga mea,
"Minunatul"ton al mesajului tau lasa muuult de dorit...
La modul tau de exprimare era clar ca nu ati folosit scaunelul de masina,landou e landou si ziua si noaptea ,acum daca se mai adapteaz sau se transforma,cred ca se precizeaza.
Nu tre'sa ma lamuresti,nu am timp sa caut modele de carucioare pe net si oricum nu ma intereseaza dar,din pacate,cunosc si aici parinti care nu au folosit scaunelul de masina pt bebelus ci doar landoul...asa ca daca incerci sa ma convingi ca nimeni nu pune siguranta familiei in pericol,tine-o pt tine !
Recunosc ca nu mai sunt "experta" in carucioare,am vreo 3 prin batatura dar nu le mai folosim demult.
Alina
tinatache spune:
mai fetelor, eu acum aud de testul asta dar, sincera sa fiu nu am incredere in Greenpeace. E o organizatie mult prea mare pt a nu fi influentata politic si pt a nu fi la mijl unor jocuri de interese. Ca vrea sa salveze balene si alte animale, asta e laudabil si ii cred.
Insa ca au facut asemenea teste si , culmea!!!, din toate testele care sunt facute aici si la comanda si pe nv, tocmai la ei a iesit prost.
In ultima vreme am observat la tv si la radio o adevarata campanie impotriva "geiz ist geil", "Biligladen" si alte asemenea. Tot felul de teste care arata cat sunt de proaste produsele de la Aldi si Lidl, in timp ce magazinele de tip Tante Ema la care nu merge nimeni... Dumnezeu mai stie ce vand. Vezi exemplul macelariilor cu carne stricata.
Da, imi fac cumparaturile de la Aldi si pana nu-mi spuna astia de la Ökotest sau Stiftung Warentest sau care or mai fi firme serioase ca produsele lor sunt proaste, tot acolo merg. Pt ca ei controleaza si compozitia, efectele si fac legatura cu pretul si alte chelt. de intretinere (la prod. mai complicate).
DidiAlex, eu am vazut un astfel de landou cu centuri adaptate si alte chestii si m-am ingrozit (am avut musafiri cu bb mic in drum spre Ro). Decizia e a fiecaruia insa am sa-ti spun ca sa am constiinta impacata: scaunelul special e mult mai sigur. Eu una nu as folosi asa ceva. Apropo de teste ADAC si alte asemenea: exista vreunul cu landouri puse in masina? Daca nu... mai ganditi-va.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Teledon - 5000€ pentru AlinaLumina
DidiAlex spune:
Alina,
ai dreptate si sincer nu am vrut sa deranjez pe nimeni.
Asa ca mi-am sters postarea pt ca nu ma reprezinta.
La acest subiectul sunt intrebari/raspunsuri care unora dintre noi ne sunt extrem de folositoare; cel putin pt mine. pt altii nu stiu.
Acelasi lucru incerc sa fac si eu cand cineva are nelamuriri.
Sunt propriile mele experiente sau lucruri stiu-te cat mai exact.
Insa este cel putin a 3-a oara cand "te legi" de mine, in special de siguranta. Cred ca nu te-am deranjat cu nimic, sau cel putin nu imi aduc aminte.
Credeam ca aici ne facem viata mai usoara, nu?
Cam atat si inca o data scuze ca intr-adevar nu am ales cele mai bune cuvinte
Alexandra
Himmelsduft spune:
Hallo fetelor!
Am sa urmez sfatul dat si o sa merg sa cumpar de piata fructe si legume, la noi se tine intotdeauna martea si vinerea. Nici eu nu am mare incredere in Greenpeace, dar ceva adevar trebuie sa fie la mijloc. Si mie mi se pare ca e ceva cu fructele si legumele. Merele sint unsuroase, rosiile au un gust ciudat, iar de la castraveti mi se face rau in ultima perioada.
Cind e perioada capsunilor, merg pe cimp si le cumpar de acolo, insa nu le culeg (lipsa timp), visine si cirese am in gradina. Cu ardei si vinete coapte, fasole in congelator m-au aprovizionat ai mei cind au venit in vizita. Verdeturi am in gradina aduse din tara, chiar si menta. Referitor la carne, nu iau nimic ambalat, ci doar de la macelarie unde am incredere, cu toate ca e ceva mai scump, dar principalul calitate. Nu as cumpara nimic facut gata, cind ma gandesc cite E-uri sint in alimente.
Va doresc o zi buna tuturor,
Himmelsduft
calut