SOACRA PE POST DE BONA

SOACRA PE POST DE BONA | Autor: annitha_cl

Link direct la acest mesaj

Din pacate sunt foarte furioasa si, cred eu, am si motive.
De cand l-am adus pe Andrei la noi ( aproape doua luni) am cazut de acord cu sotul meu ( cu toate ca nu am avut inima larg deschisa la acceptarea acestei idei) ca soacra mea sa aiba grija de el contra sumei de 2 mil lei pe luna ( lei vechi). Am fost de acord cu aceasta idee pentru ca ea a avut grija de el pana la varsta de trei ani( cand parintii lui s-au despartit, stam in aceeasi curte si am considerat eu (mai bine spus sotul) ca altfel va avea dansa grija de el decat o straina.
Ce trebuie sa faca? Dimineata sa-l duca la gradinita la 7.30, sa se duca sa-l ia de la gradi la 16.00 si aiba grija de el pana vin eu la ora 19.00, ocazional ( cam o data pe luna -maxim-) sa stea cu el in week-end deoarece mergem la parintii mei si nu pot sa-l car pe drum mereu ( mai ales ca mama mea este f. bolnava iar eu ma duc ca sa rezolv din problemele care exista acolo). Am considerat ca v-a fi ok... dar sunt extrem de nemultumita.
Soacra mea il duce si aduce de la gradi dar apar unele probleme care pe mine ma deranjeaza. De exemplu daca copilul meu trebuie sa duca ceva la gradi ( o floare, un fruct sau orice pentru orele de observatie) bineinteles ca ea nu stie iar Andrei uita sa imi spuna, de platit gradinita tot eu trebuie sa ma duc sa platesc ca ea nu vrea sa faca asta, de intrebat educatoarele cum se comporta, sau daca au afisat ceva la avizier, sau are ceva de invatat acasa, orice legat de gradinita nici gand sa faca. Noroc ca educatoarele sunt super dragute si saracele fac cu randul si imi dau telefon in caz de urgente si sunt extrem de intelegatoare cand le sun in fiecare seara pentru a imi da detalii. Desi am rugat-o ( pe soacra mea) sa se si intereseze de Andrei nu doar sa-l duca, sa-l schimbe si sa-l ia de la gradi rezultatul este acelasi NIMIC
Acasa? la fel ca la gradi: il aduce , il schimba, ii da ceva sa manance ( daca copilul vrea daca nu mananca atunci cand vin eu) si il lasa in casa la televizor in timp ce ea isi face treburile ei prin casa, prin curte. Iar cand isi termina treburile ea se uita la televizor la ea in casa in timp ce Andrei e la noi in casa tot la desene ( asta in cazul in care nu se uita amandoi la desene sau "iarta-ma" sau mai stiu eu ce... la noi in casa) in conditiile in care acest copil are 6 ani si habar nu are care este diferenta dintre maine si azi, nu stie nici macar cate degete are la mana fara sa le numere( de fiecare data fie ies mai mult de cinci fie mai putin). Cand am rugat-o sa nu-l mai lase atat la desene s-a suparat ( pe timpul grevei a stat si 13 ore la desene). Am rugat-o sa faca lectii cu el ( ousoare si bastonase) eu ii las caietul deschis pe masa la pagina unde trebuie sa scrie si il gasesc nemiscat. Am rugat-o sa-l invete zilele saptamanii si dupa doua saptamani Andrei era in acelasi stadiu ( el e un baiat foarte istet si retine foarte usor - cu mine le-a invatat in doua zile fara poticneli). Ma scoate din minti faptul ca vorbeste cu el exact cum ii vorbesti unui copil de trei ani asa incat Andrei a inceput sa stalceasca cuvintele ( pe care inainte nu le stalcea).
Cel mai tare ma scoate din minti faptul ca acum doua zile i-am spus ca Andrei nu mai are voie dulciuri sau suc o saptamana si... ieri baiatul meu manca jeleuri.
Nu face nimic in casa ( nu strange dupa el, nu da cu aspiratorul, nu sterge praful, nu-mi spala rufele si nici vasele, nici macar nu strange masa dupa ce Andrei mananca)in afara de faptul ca in cursul saptamanii daca spala pentru ea si e ceva de la Andrei ii spala respectivele lucruri.
Acum regret enorm aceasta idee si cred ca o sa caut o bona part time si cred ca o sa ies mai castigata si eu si copilul meu, mai ales ca mereu intervine intre mine si copil chiar daca eu am dreptate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns energy spune:

e o situatie delicata in familie, dar trebuie sa iei o decizie, ori faci economii financiare dar te stresezi cu soacra, ori dai un ban in plus si vine cineva extern care pentru salariul fixat respecta intocmai "fisha postului", adica instructiunile tale cu privire la copil.

e delicat pentru ca ai de ales: trebuie sa-ti platesti linistea, costa ca sa-ti menajezi nervii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Cel mai bine e cu bona. La bunica, chiar daca o platesti, nu poti avea pretentii si te poti astepta sa nu faca ceea ce o rogi.
Bonei ii faci "fisa postului" si trebuie sa o respecte.
Soacra mea spunea cand eram insarcinata ca va sta ea cu copilasul. Eu m-am impotrivit si am gasit bona. Din pacate pe cand avea Daria 2 ani bona a plecat si am hotarat ca nu mai are rost sa caut alta bona si vorbit cu bunicile sa stea cu fetita o zi una, o zi alta. Au fost de acord. Mama cand sta cu Daria ii da sa manance, o pune sa doarma la amiaza, spune poezii, se plimba, etc. Soacra mea, pe langa faptul ca i se pare extraordinar de obositor sa stea cu fiica-mea, nu o pune sa se culce, ii da de mancare aiurea, nu prea strange din casa, o pune pe Daria sa ma sune la serviciu sa ma intrebe cand vin acasa, o imbraca de aiurea (cu pantaloni de pijama pe sub pantalonii de joaca, cu haine murdare), o lasa sa se joace cu apa rece chiar daca e frig afara, pe scurt - o lasa sa faca ce vrea.
Am noroc acum ca merge la camin, are este aproape de mama mea, asa ca in timpul saptamanii sta cu mama si doar sambata sta cu soacra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Ma doare cel mai mult faptul ca daca ar fi fost copilul meu si mama mea ar fi trebuit sa aiba grija de el ar fi facut-o si foarte bine si gratis. Mi se pare foarte aiurea sa platesc bunica unui copil sa aiba grija de el ( ca mai dai tu ceva din proprie initiativa asta e ok dar sa iti spuna ca ea nu poate avea grija de el iar cand propui unei vecine sa aiba grija de el contra cost sa sara ca mai bine are ea grija de el) si , mai mult de atat, sa arate atata dezinteres pentru propriul nepot in timp ce eu ma zbat de nu mai pot sa il aduc la un nivel apropiat celor de varsta lui nefiind copilul meu....
De la 01.01.06 o sa aduc o bona sa stea cu el. Pentru 3 maxim 4 ore pe zi cred ca nu o sa-mi ia pielea dupa mine si macar stiu ca dau banii cu folos.Nu credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Huh,iti platesti soacra? Nefericita situatie.Nu mi-as plati soacra,decit eventual sa nu o mai vad,apoi ar mai exista riscul sa iasa copilul ca nevasta.No way!!!

Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Mi se pare aiurea rau soacra-ta. Ia-ti o bona, e mult mai bine si nici nervi nu-ti mai faci. E indamisibil sa stea copilul 13 ore la desene, ea nu face nimic si-ti mai ia si bani. Ar trebui sa-i fie rusine.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Ma bag si eu la discutie,pentru ca am patit asa o situatie.La primul copil eram vecina cu soacra,il iubea enorm.Era bine ca noi ne puteam misca si aveam cu cine sa lasam copilul.asta mi-a dat curaj si cand a facut 9 luni m-am intors la servici,atunci de fapt am vazut ce grija avea,copilul era si el pe-acolo,iar ea la telenovele,cand racea nu ii administra tratamentul care il lasam pregatit,ii dadea miere cu polen ca e mai sanatoasa.Nu zic ca nu dar tratamentul are rostul lui.Dupa cateva luni ne-am mutat de-acolo,dar tot in ac. oras,asa ca venea ea la noi si statea cu el,sau maica-mea,partea proasta pe langa fatul ca-mi cotrobaia prin casa aiurea,era ca niciodata nu puteam pleca linistita la servici pt.ca tot timpul conditionau ca nu pot sta decat atat ca au treaba....etc.M-am enervat si am cautat bona.sa nu va povestesc ce circ a fost.Am dat gres cu prima,am renuntat la idee si cand nu ma asteptam a aparut cea de-a 2.a fost super,apoi am nascut-o pe fetita,pe care a ingrijit-o din primele zile,diferenta intre copii e mare din punct de vedere al comportamentului,Angy stie ca masa e masa,somnul somn....pe cand cu Daniel ma lupt si acum cu unele urmari ale "educatiei"data de soacra.
Cineva a spus mai sus de fisa postului,are maaare dreptate,dar si cu bonele trebuie sa ai noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Draga mea, sti cum e, soacra nu o poti alege, dar bona da!
Sfatul meu este sa nu iti mai mananci nervii cu soacra si sa iti cauti o bona de treaba, chiar daca o platesti mai mult.
Chestia cu platitul soacrei mi se pare tare aiurea...
Daca vrei sa ne povestesti mai multe despre "socrosenie", te asteptam la "clubul nurorilor" www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62664" target="_blank">aici

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by ileanacz

Eu am fost crescuta intr-un anumit fel si traiesc dupa anumite principii pe care nu le incalc "nici de-a dracu", cum spune sotul meu.

Mai nene, cum adica sa-ti platesti soacra, bunica copilului tau? Stii cum se zice..."nu e fraier cine cere, e fraier cine da". Pai ce drac de familie mai e aia, daca pana si soacra face ceva pentru tine contra cost? Eu nu as fi acceptat in primul rand sa platesc soacra pentru asa ceva (ii dadeam un sut imediat), iar in al doilea rand, daca ai vazut ca si platita, si e catastrofa, de ce naiba o mai lasi cu copilul tau? Cum sa fie atat de tampita incat sa-l lase la desene 13 ore??? Vai de capul ei... Eu nu as accepta in veci o asemenea situatie!

Mai bine fa un efort plateste-ti o bona. Pentru un copil e foarte important ce educatie primeste inca de mic...

urasc sa spun asta, dar sunt de acord cu Ileana

...fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Fetelor, stiu ca aveti dreptate...dar nu prea stiu cum sa fac ca sa nu se simta jignita ( stau totusi in casa ei - ce-i drept renovata de mine de la a la z-)am luat-o mai pe departe, i-am spus direct si ne-am certat groaznic si asa mai departe. Vedeti voi mereu imi da ca replica faptul ca Andrei nu este copilul meu si ca ce stiu eu despre cum se educa sau creste un copil (Andrei e baiatul sotului meu din prima casnicie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Annitha, io stiu toate detaliile povestii tale, ce sa zic, io l-as implica mai tare pe tatal lui Andrei, nu pot intelege cum sta el deoparte si te lasa pe tine!!! sa te razboiesti cu soacra, cu atat mai mult cu cat tu nu esti mama copilului si chiar daca vrei sa-ti asumi rolul asta, soacra cea acra nu te lasa!!!!

...fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput