Nazdravani de aug-sept 2003 (67)
Raspunsuri - Pagina 9

roisin spune:
Cristina, sa fie intr-un ceas bun, la mine merge rezonabil (tot erdees, *^%^&$)0*(&&*^*&^*# astazi si maine!), dimineata se misca de-a dreptul bine, acu' vad ca s-a mai aglomerat soseaua.
Sa ma mai linistesc si io cu trebile (BAAAAI, CAND SE TERMINA, FRATE?), si o sa mai dau iama prin computer dupa poze.
Oana Noemi, bine ati revenit si bine ca ne-ai dat de veste!
V-am pupat, ma duc sa termin cu mancarea. Ma, voi cand mai faceti si mancare, si curatenie si cand mai aveti timp sa va uitati si in oglinda?
PS Miruna are muci, Irina cred ca-i calca pe urme...

irinuca spune:
fetelor cucuietelor...
Stiti ca io(adica Mosu')ii aduc cupilului pesti de Craciun.Asadar, am fost duminica in Obor si-am cumparat toate cele necesare, acvariu, filtre, incalzitoare, plante si pestii aferenti.Eee...iaca ca dupa numa 1 zi ....genocid si mai multe nu!Murira 17 din 18 pestilai.Nu i-am pus in "castelul"lor definitiv ci i-am parcat la mama intr-un borcan (ca sa nu prinda de veste dusmanul).Acu..ori ca apa fuse prea murdara, ori prea calda(poate nu merge bine incalzitorul si i-oi fi fiert...)ori ei cu inima slaba...nu-s ce sa zic.Cert e ca ma fac vinovata de pestiucidere si merit pedepsita.Adica pedeapsa mi-o iau oriscum ca trebe acum sa fac alt drum pe la pet-shopuri sa iau alt rand de pesti ca ma prinde ajunu' fara cadou.
In alta ordine de idei..cupilu meu a inceput sa spuna obraznicii la adresa mamei iubitoare care l-a nascut si crescut cu atata drag si sa dea dovada de lipsa de reshpect si politete.Pai uitati dialog dimineata!!!
- Vreau biscuiti
- N-avem mama biscuiti in masina dar uite ca ajungem imediat la Muki (sormea)si iti da ea.Si ea sa stii ca-ti da si prajitura
- Da, da tie nu-ti da ca tu esti grasa, mami!
Eu si burta mea facem binisor.Vars in continuare dimineata si mi-e rautz ziua, sunt obosita toata ziua iar seara invariabil adorm pe canapea imediat ce ma asez.
Am luat 1 tona de cadouri si-am cheltuit de asemenea 1 tona de bani si acum cand trag linie e cam dureros dar sper sa-mi revin repede caci in aprilie cand intru in prenatal..am cam incurcat-o ca iau numa 3.800.000.Si numa o ecografie morfologica coasta 3 milioane!!!
Eu de vineri is libera pana pe 9 ianuarie si abia astept sa stau acasa cu Raduc al meu si sa mai scap de obiceiurile si razgaielile soacramii!!!
Va pupezez muuult si sa va faceti bine, da?
Irinuca 10+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Elena-Teodora spune:
Salutare, fetelor! Sunt tare pe fuga, de maine sunt in concediu pana pe 4 ianuarie si inca eu nu mi-am terminat treaba la munca...
Dar nu puteam pleca fara sa va urez toate cele bune pentru Sarbatorile ce ne asteapta si anul care ne bate la usa. Primiti colinda? "Deschide usa crestine/Ca venim si noi la tine/La multi ani, multi ani cu bine..."
Va doresc un Craciun fericit, lumina sa va patrunde in suflete si sa va calauzeasca tot drumul in viata de acum incolo...
Va pup, oricum, cred ca mai intru pe 'Net si de-acasa...
Inca o data, "Sarbatori linistite si cu multa pace in suflete!"
Georgiana si dulceata de Teodora

cristinamh spune:
georgiana, da' asa repede cu colindul?? ca io nu luai nici biscuiti, nici bomboane, nici mere... multumim pt urari!!
oana bine ati ajuns, ca bine ati venit parca n-am inima sa-ti zic.
hai ca in seara asta se pare ca am ceva timp, asa ca incerc sa mai scriu un episor din aventurile fratilor hornoiu.
azi am pus fata pe burtica la noi in pat. sa-si exerseze si ea membrele. in patut n-o prea las, ca n-o vad cand imi fac de lucru. si a inceput la un moment dat sa planga... surpriza surprizelor (care spre marea mea disperare n-a putut fi imortalizata ca am imprumutat camera unor prieteni), andrei s-a intins lanaga ea, a inceput cu "ata, ata, ata", s-o mangaie si s-o linisteasca. nu pot sa descriu cat de frumosi erau amandoi, aproape bot in bot, si andrei facandu-i mai-mai pe capsor!!
asta e episor de-ala siropos, de dai lacrimi la soricei.
acum sa vedeti... din aventurile lui andrei.
ne uitam si noi infricosati la "super nanny". de ce oare nu scrie "emisiune interzisa minorilor". zau asa. daca vedeti cu ce atentie se uita andrei!!! oare pricepe ca nu e voie, sau vede exact cum sa se poarte ??
am incercat sa aplicam metoda cu "inchis pe hol". de fapt, e singura intr-o casuta mica asa ca a noastra, unde nici colt nu avem sa-l pedepsim. asadar il trec pe hol... nu va spun cum face... cert e ca a priceput ce inseamna te trimit pe hol. mai repede decat "iei nana". se potoleste instant cand vrea sa faca ceva rau. atat ca tot face cate una, desi ii explic ca nu are voie.
si ma oftic, pentru ca pricepe destule. de ex, stateam la pc, se opreste masina de spalat, si-i spun, fara sa schitez nici un gest, hai andrei sa scoatem rufele din masina. pana sa iau eu ligheanul, andrei apare in casa cu rufe in brate. da' pot sa mor spunandu-i sa nu se mai joace la butoanele masinii de spalat, ca parca nici nu aude!
uitam de irisuca... veni azi dr, ne-a trecut la "regim". masa de 10 min pe fiecare san, si atat! in rest ceai. ca e kk apos, semn ca papa prea mult. nu mai proceseaza, doar da afara ca sa faca loc. sa lungesc intervalele, si musai sa fac rost de unul de 4 ore noaptea. cred ca reusesc asta daca imi iau dopuri de urechi!!! are fi-mea niste plamani, mama-mama!
in rest, suntem ok.
ps. tineti-mi pumnii, ca fac croitorie... rochia fie-mii de craciun!!!
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

iuliana spune:
Ma chinui si eu de 3 zile sa scriu un mesaj si nu reusesc. Am casa cu fundul in sus, fac curat intr-o camera, ma mut in alta, nu termin bine si in camera deja curata e dezordine din nou. In momentele astea imi doresc sa stau la un apartament cu 2 camere si gata.De mincare pentru Craciun nu stiu cind o sa ma apuc...probabil ca o sa fac noaptea, ca ziua nu e loc.
Vineri am fost la niste prieteni si a venit Mosul. Bai, sa vedeti ce tipete de frica pe Emma, nici nu a vrut sa se dea jos din brate de la mine, pina cind a scos Mosul un cadou impachetat cu hirtie cu printese. A inceput Emma pur si simplu sa tipe (pe bune, nu exagerez), apoi a uitat de frica si tot, s-a dus si a insfacat cadoul din mina Mosului si a fost extaziata toata seara. A mai primit si alte cadouri printre care un urs Panda care sforaie, se misca, suge lapte, ride etc...nu a fost impresionata. Papuselele printese si DVD-ul cu Cenusareasa au fost succesul serii:)).
E dezastru cu printesele astea. Se uita de 3-4 ori la filmul cu Alba ca Zapada si Cenusareasa. Deja stie fiecare secventa cind vine vrajitoarea si se ascunde pe unde apuca. Azi i-am zis sa mergem sa facem baie...nu prea a vrut, dar o prostesc ca sintem in Hawaii (se pare ca i-a placut tare mult) si ca vine valul (balul, in traducerere Emmeiasca:)si asa reusesc sa o spal pe cap fara scandaluri monstruoase. Apoi nu vroia sa o usuc pe cap. I-am zis ca arata ca o vrajitoare si a stat ca o mileusea. Dupa ce s-a vazut fumoasa in oglinda mi-a zis ca e "pintzes" si "nu witch".
Cu chiloteii stam f. bine, nu face noaptea deloc, ziua nici atit, se aseaza singurica, dar mai des o pun eu la olita ca sa fiu sigura ca face. La gradinita am lasat-o fara diapers, si numai bine ca a facut caca pe ea. Probabil ca i-e rusine sau cine stie ce de nu spune. Asa ca nu-mi ramine decit sa ii pun diapers pe ea. Mor de ciuda, dar asta e. Si vaca aia de educatoare rusoaica (a facut pina sa vina educatoarea ei) mi-a lasat chilotii plini de kkt in punga pina am venit eu si va dati seama ce putzea cind am desfacut-o de mi-a intors matele cind a trebut sa spal chilotii
.
Vineri i-am mai luat niste chilotei cu printese si i-am aratat cind a venit acasa. Imi venea sa ma dau cu capul de toti peretii cind a strigat "pantieeees". Adica, mama ei de treaba, aude de 2 ani juma ca zic "chilotei" si aude de citeva ori la gradinita de
"panties" si imi vine acasa cu asta. Sa zica chilotei nici nu poate fi vorba.
Diana e o puturosica, nu vrea deloc pe burta, asa ca mai mult ca sigur ca nu o sa serveasca nici ea mers in 4 labute. Nu vrea si pace, chiar daca se intinde si sor-sa linga ea pe jos. 2-3 minute si incep racnetele. In rest e tare vioaie, zimbareata, are aproape 9 kile, greaaa de imi rup miinile. Avem scandal monstru la imbracat, baie e o placere in continuare. Mai naspa ca acum le fac eu la amindoua, ca mindra mare nu mai vrea cu ta-su...probabil din cauza scandalului cu spalatul pe cap. dar il inham eu pe Alex imediat la spalat Diana ca a venit timpul. El ii face baie Emmei de la 5 luni, deci are experienta:).
Tineti-mi pumnii ca azi ma duc a 3-a oara la Studio sa le fac poze. Nu a vrut Emma deloc sa stea la facut poze...sper sa reusesc azi.
Saptamina trecuta am terminat si eu scoala. M-am facut cu un alt A. Acum astept sa iau o clasa de biologie (8 ore pe sapt), dar sint pe waitlist la pozitia 4 (eram la 9 cind m-am inscris) si sper sa am bafta sa intru. O sa fie greu ca va trebui sa stea Alex cu ele 2 zile pe sapt de la 17 la 22 cind as ajunge eu acasa. Sa imi tineti pumnii sa mai drop careva si sa fie loc si pentru mine.
Irinuca, kilareasa de pestisori, nu ai mila de saracele suflete. Hai, sa iti treaca mai repede starile astea de voma!!
Roisin, si fetele mele-s mucoase. A 3-a oara in iarna asta. Mi-e mila de Diana ca si ea capata, mititica, vrei nu vrei. Eu nu le dau nimic, ca inafara de nasuri curgatoare nu au nimic.
Oana-noemi, bine ati revenit pe meleaguri natale si sa-l tina pofta pe Ericut. Sa stii ca nu e chiar asa de greu cu 2. Mie mi-a fost greu primele 2 luni, apoi a inteles si Emma ca Diana trebuie sa doarma si ea...s-a mai acomodat. E adevarat ca seara cind ma culc adorm instantaneu si ca de multe ori nu imi mai simt picioarele sau miinile. Ca se intreba si roisin cind mai avem timp sa ne mai uitam in oglinda. Mama mea, ca imi doresc si eu sa stau in cada 2 ore, dar visuri, nene. Trag un dus de 10-15 mnute si sint gata. As avea timp cind dorm fetele, dar atunci fac ori mincare, ori curat, asa ca nu se poate. sa va zic programul meu: luni, miercuri si vineri ma scol la 6.30-7 maxim, o pregatesc pe Emma de gradinita, o duc la gradinita, cind ma intorc o hranesc pe Diana, joaca cu ea, adoarme (timp in care mai fac curat etc), se scoala, o aduc pe Emma de la gradinita, mai pregatesc mincare pentru ea ca nu maninca intotdeauna bine si pina pe la 2 cind adomr fetele din nou ma foiesc pe linga ele. Am noroc ca dorm amindoua vreo 2-3 ore, dar si atunci fac treaba sau mai iau o pauza de calculator:), se scoala, iar hranit etc, pina vine tati. Ghinionul e ca de 3-4 saptamini tot invata ca are de dat un examen si nu are timp de ele, deci tot pe capul meu. Pe la 23 cind reusesc sa o cul pe Emma tot treaba, curat, etc ca nu pot sa las mizerie in bucatarie deloc. M-a paleste necazul cu furnici in fiecare an de nu reusesc sa le fac capatul. Am incercat toate metodele, dar fiind sezonul ploios, vin cu cirdul, deci nu pot sa las nicmic pe masa de frica lor si robotesc pina e gata totul. Sa adaug si trezirile nocturne. Martea si joia e la fel, numai ca in loc sa o duc pe Emma la gradinita, mergem la playgroup, mai mergem la cumparaturi (greu tare, descarca, incarca in cart, iar descarca copchiii, figuri de ale Emmei la magazin citeodata) si asa se duc zilele de nici nu stiu cind au trecut 6 luni jumate de cind am nascut. Pentru voi, care mai aveti noroc de un ajutor poate fi mult mai usor cu 2, dar mie uneori chiar mi-e tare greu, dar nu regret absolut deloc.
Flori, multa putere de munca:)).
Am mai pus niste poze http://community.webshots.com/album/524625616DSMwMP .
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6

ankalaura spune:
Doamne, am pus mana pe calculator!!!! Din urma am citit scurt si pe fuga, asa ca voi reveni cu asta.
Neaparat sa va povestesc repede cele ce vroiam sa va povestesc, ca ascusi vine zmeoaica de Eliza si ma da la o parte!!!
* Vinerea trecuta, ziua de serbare. O culc cu chiu cu vai la 1 jumate, dupa o ora dau sa o trezesc. Se trezeste, dar nu vrea sa se ridice.
- Hai Eliza, ca mergem la serbare.
- ..... (ea este complet indiferenta)
- Haide ca vine Mosu
- .... (la fel ca mai sus)
- Stii, Eliza, Mos Craciun iti aduce ciocolata!
- Avem si acasa!
Ma gandesc - sa rad cu gura pana la urechi, sau sa continui munca de convingere?
- Ciocolata de la Mosu e mai buna
- Nu e mai buna. Cea mai buna totolata e de la mami si de la tati!
** Avem in casa chec. Intr-o dupa amiaza ii dau. Ma striga ca a terminat. Nu mancase tot. Ca sa fiu sigura, intreb:
- Nu mai mananci chec?
- Nu e CAKE, se cheama COZONAC!"
*** Seara, la gradinita, se duce Ovidiu dupa ea. La gradinita mai e un baietel, Sorin, tare afectuos, care de cate ori ajunge sotul meu inainte parintilor lui, ii iese in intampinare. Eliza face mutre, pune botic sau se pune pe miorlait, dupa caz.
Incerc sa ii explic, nu imi iese, pentru ca este "tati ei" cum spune ea.
- Eliza, dar de ce nu il lasi si pe Sorin sa se duca la tati?
- E tati meu.
- Pai si Sorin nu poate sa mearga la tati tau?
- Are si el un tati!
*** Suntem la Carrefour. Cumparam maruntisuri. De la jucarii, nu e chip sa plecam fara un carut de papusi, pe care il socotiseram de cadou pentru Craciun - dupa cum urmeaza insa, nu ne-a mai iesit figura. Renunta Eliza la statul in carutul de cumparaturi, insfaca de maner carutul pentru papusi si incepe sa se plimbe singura printre rafturi. Cu coada ochiului, ma uit dupa ea. Ramane in spate, striga
- Wait for meeee!
Ajunge la bere, un mare teanc de Tuborg Christmas Brew, Eliza vede cutia de srabatoare si striga
- Meeeerrrrryyyyy Christmaaaaaassss!!
Asaaa... Acum despre serbare....
A fost interesant, mult mai interesant decat anul trecut, mai ales ca au fost mult mai multi copii si spatiu mult mai mare.
Serbarea incepea la 4, deci trebuia sa fim acolo la 3 jumate. Am trezit fata la 2 jumate, in ideea ca la 3 iesim pe usa. Pana sa o trezesc, m-am pregatit pe mine, bagajul - adica geanta Eliza cu bibe, banana, etc dupa cum stiti, geanta camera video, la geanta mea renunt, imi iau numai ceva bani pentru taxi, camera foto o indes in geanta Eliza. In ultimele momente ma gandesc sa renut la cemere, dar imi spun ca acolo va fi si Ovidiu si imi va parea rau sa nu am totusi o amintire...
Planul intial a fost sa vina Ovidiu sa ne ia de acasa. Nu s-a putut. Sun la taxi. Nu gasesc. Ceasul tic-tac. Ies in strada, poate gasesc un taxi. Sun la Ovidiu. Cu copilul intr-o mana, gentile pe umar, ele cadeau, draci o mie! Telefonul in mana nr doi. Simt ca imi vine sa mor, stau sa scap copilul, ma apuca nervii. Ii reprosez ca m-0a lasat sa ma chiunui asa. Gasesc totusi un taxi. Respir usurata, crezand ca cosmarul s-a incheiat. Da' de une?? Abia incepea. Ca sa ma duca din Tei la Budapesta, domnu vroia sa ma plimbe prin Romana, ce sa zic, dupa 20 de minute eram la 10 minute de casa de mers pe jos, ca doar el nenea statea pe Lizeanu bara la bara, ca Mihai Bravu nu era bun unde se circula pe 5 benzi, a trebuit sa ma bage prin PTa Gemeni, pe linia de tramvai! Pe ceas deja 60 de mii - si daca mergeam pe langa el, il intreceam nene! Il iau la rost, ma vede nervoasa, ma da jos! Auziti ma, ma da jos! Ma gandesc sa-l reclam, sa fac scandal, uit, cu copil dezbracat numai cu gluga pe cap si cu gentile cazand in continuu de pe umar, ca o vrajitoare nebuna - mai eram si pe tocuri - sun la sotul meu iubit si ma apuc sa ii fac scandal! El saracul, sa ma linisteasca, imi spune ca vine cat poate de repede, eu disperata nu mai gaseam nici un taxi. Trecusera deja 50 de minute de cand plecasem de acasa, si de 20 de minute ar fi trebuit sa fiu la Budapesta. - BAI,SA FIE CLAR, BUDAPESTA AIA DIN BUCURESTI!!!
Eu eram deja la intersectia cu Rosetti, ca intre timp o luasem pe jos. Un nene amabil, coborand dintr-o masina bengoasa si de firma, vazandu-ma ca o vrajitoare despletita, cu un copil la subrat si zbierand la sot in telefon in intersectie, ma intreaba daca ma poate ajuta cu ceva. Desi omu' n-are nici o vina, eu (ba chiar daca s-o nimeri sa citeasca pe aici, imi cer public scuze) ii raspund "Numa' daca ma puteti duce acum 20 de minute la Budapesta!"
Incearca sa imi dea o sugestie, eu nici n-ascult, ii zic ca e degeaba, ca nu mai ajung, asa ca imi sun sotul pentru a cincea mia oara, ii spun ca nu cred ca mai pot ajunge, zbier, el incearca sa ma convinga, eu ii inchid telefonul, triumfal, ca si cand m-ar fi ajutat asta cu ceva!!! Judecata lipsa, numa' nervi, asta imi ramasesera. Eliza incepe sa miorlaie ca ii ingheata mainile. Mititica, avea dreptate. Refuz ma descarc pe copil, incerc sa ma potolesc, o infofolesc mai bine, o dau jos din brate si incerc totusi sa gasesc un taxi. Trec 10 taxiuri pe secunda, toate pline sau cu comanda preluata.
Eliza vrea sa calce in baltoaca cu noroi din parcarea unde ne aflam. Sun la directoarea de la gradi, sa ma scuz ca nu vom putea ajunge. VAI! E o tragedie, Eliza este elementul cheie la numarul lor! Imi trimite soferul! Sincer, n-avea sens, ar fi facut bietul om o ora pana la mine. Ca prin minune, in urmatoarele minute gasesc un taxi, sun sa anunt sa ne astepte ca veniiiim!
Un om mai in varsta, tare amabil, pe cuvant ca in 10 minute am fost la Budapesta. N-avea rest, am sunat la directoare, a trimis o fata, am aruncat-o pe Eliza in brate la fata, eu am ramas sa iau restul, i-am lasat omului un bacsis rezobabil, intru ca vantul si atunci INCEPEA SERBAREA!!!
Restul este mai putin relevant, o sa pun poze. Cert e ca Eliza n-a dansat la momentul cheie, probabil ca dupa atata agitatie si trezindu-se cu atata lume si reflectoare deasupra, s-a emotionat. Doar la sfarsit si-a intrat in ritm, si am reusit si noi sa filmam una bucata cupil topait, dar numai cu spatele
A primit un cadou frumos (o sa pun poze) si seara am fost la cumparaturi, va dati seama ca a dormit LEMN pana a doua zi...
Revin, ca tre' sa culc copilu!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

iuliana spune:
Am reusit sa facem poze http://community.webshots.com/album/526428399lhAXbS .
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6

Anny spune:
Salutare!
Sper sa nu intru la categoria "cine mai e si Anny asta", ca inca mai existam si noi pe aici.....
La capitolul noutati nu ne putem lauda cu vreo grozavie, vorbeste din ce in ce mai mult si mai bine, face tot felul de tampenii.....da la olita tot nu face. Nu stiu cand o sa scapam de pampersii astia .
Eu de vineri am vacanta pana pe 2 ianuarie si poate in perioada asta mai fac ceva incercari de a-l convinge sa faca si el la olita/wc (ca i-am luat colac d-ala special)
O sa mai intru eu de acasa, dar pana atunci va urez Sarbatori Fericite, sanatate si multe bucurii alaturi de familie!

cristinamh spune:
iuliana... mi-ai frant inima!!! ce sa mai zic, am ramas cu ochii in lacrimi cand le-am vazut pe fete!
anny, inca nu se dau premii la categoria asta.
stiti ce-mi place la noi?? suntem ca in familiile alea mari, nu tinem strict legatura, dar ne strang repejor bucuriile si necazurile, si sarbatorile... asa e sau mi se pare?!?!
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

mihaela_s spune:
Io-s acasa, racita bocna, Silvia dupa ce a trecut de raceala, acum e cu diaree, crampe, habar n-am de la ce...de 2 zile suntem cu furazolidon si carbune pe care le ia doar cu "ciiiihhh" si strambaturi si inca nici o ameliorare. Bine, nu e foarte grav, peste noapte nu a facut, peste zi de 2-3 ori, insa nu mananca mai nimic si kk e moale . bine macar ca bea apa minerala.
diana e si ea racita, tuseste, e acasa si ea. Maine are serbare, noroc ca stie poezioarele si replicile, va urca direct pe scena. Sper ca pana sambata sa ne adunam, sa putem face bradutul si sa vina si mosul.
flori, multumesc pentru aprecieri! multi alexandrei si fratiorilor, iar tie pupici la triplu
oana-noemi, bun sosit in vechea/noua casa!
La noi a nins ieri toata ziua si apoi toata noaptea, zapada e la juma' de metru...vazui si la stiri ce prapad e la noi , aeroport inchis, circulatie greoaie...ce ma mir, azi dimineata taxi-ul n-a venit dupa Diana, sunam in disprare si era ocupat, asa ca sarcuta a mers la scoala pe jos...drept urmare la 10 ma suna ca nu se simte bine, sa merg dupa ea...am trimis un taxi si n-a putut intra pe aleea din fata blocului din cauza zapezii. numai noi nu ne putem bucura de ea
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!