Nazdravani de aug-sept 2003 (67)
Raspunsuri - Pagina 8

danat spune:
Roisin pai tocmai de-aia am facut coproparazitologicul lui Raduc fiindca face kk uneori moale, fara nici un motiv, si porma iar face klumea. Alterneaza sa zic asa. Deci "motive" avem, tocmai asta am fost si noi sfatuiti de medici, ca atit timp cat giardia nu este simptomatica sa o lasam in plata ei acolo (cu toate ca imi vine greu sa-i dau ignore, ca stiu ca se poate localiza unde nu gandesti ). Ma rog, deocamdata suntem pe Sumetrolimul pt "viroza" intestinala, care nu stiu cum, dar a dat 2 scaune moi si gata. In orice caz, o sa terminam tratamentul nr 1 si ne apucam de
cu giardia. Ideea e ca noua, parintilor, nu ne-a zis sa luam ceva, si nu stiu cum sa procedam....asta vara cand ii mai iesise tot asa, pozitiv, am luat si noi, tot la initiativa noastra, medicii nu ne-au zis ca ar fi cazul...
Apropos, copilasilor vostri le crapa buzele? Raduc le are cam brazdate, cu toate ca bea lichide la fel ca si pina acum, adica cca 500 ml maxim 600 pe zi (stiu ca e putin, dar ce si cum sa fac?!?! ). Isi mai linge buzitele afara si cred ca de aceea crapa; i-am luat strugurel din acela de la Nivea si ca sa evit sa-si linga buzele imediat dupa ce il ung ii zic sa spuna "bubu" si e foaaarte incantat, zici ca e o maimutica mica zicand asa
.
Si el a devenit mai vorbaretz, a inceput de vreo luna faza repatarii cuvintelor dupa noi, orice cuvant aproape il reproduce in stil caracteristic de te prapadesti de ras. De ex bobirnac este "boboda", capacul = "cacu", varza="vada" etc. Stie culorile semaforului si stie ca la roshu (= ushu) se sta si la verde (=vede) e "gataaaa".
Suntem si noi la perioada "niu"-urilor, orice intrebi raspunsul este cunoscut dinainte = NU, insotit de un scuturat vehement din cap si incruntat de sprincene (ca sa fie categoric baiatu').
Chiar si la chestiile care-i plac zice din principiu NU.
Apropos de bona, deocamdata a facut 2 chestii care sunt "pe lista" neagra si anume: a deschis usa casei la colindatori si i-a pierdut fularul (de la gat!!!) lui Raduc pe holul blocului (ni l-a adus un vecin seara) si ea jura ca a intrat in casa cu fularul (de fapt asta e problema, zic eu, nu ca se pierdea un fular ci ca ea era absolut sigura ca l-a avut cand s-au intors de afara....Inca notez Adevarul e ca face si chestii bune cu el, una dintre ele si foaaarte importanta fiind olitza, sa nu-l deoki, dar presteaza pipi aproape in 99% din cazuri iar kk se mai intampla si "accidente" in pampers (in somn mai ales) dar in mare face tot la olitza.
In rest, Raduc seamana cu ai vostri in multe din cele pe care le povestiti si voi.
Pupe pe cefe de scumpi!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

cristinamh spune:
uraaa.. traiesc!!
a venit tati acasa.
nu a fost f tragica plecarea lui.a plecat seara, dupa baita, asa ca am ramas cu copii spalati, mancati, doar sa-i culc.buuun, andrei tup in pat cu mine, mai ales ca era locul gol. fata in patut...eram linistita. vax. sting lumina, atipesc, dar cum se misca fata ma trezeam. am dormit ... adica mai mult n-am dormit. dupa masa de la 3, am luat-o si pe ea langa mine. macar asa nu se mai foieste, daorme nemiscata... am zis ca dorm si eu! dar l-a apucat viermuiala pe andrei, si aveam impresia ca o sa treaca peste mine la fata. iar ma trezeam la fiecare miscare.
a doua zi dimineata ma trezesc zombie... andrei se apuca de facut crize cu noaptea in cap, io aveam ameteli... pe la 12 ma simteam de parca eram calcata de masina, ma dureau toti muschii si toate oasele, sanii si ei umflati si durerosi, de-mi era frica de mastita... m-am studiat, nu erau pete rosii, nu simteam nici galme...
imi pun termometrul.. 38,5 febra... reusesc sa culc copii si sa dorm si eu 2 ore. apoi ma simteam si mai rau, as fi dat orice sa stau in pat, dar parca ai cu cine sa te intelegi... trec pe paracetamol, mai scade febra la 38... am tinut-o asa pana seara, cu vit C... apoi a venit vecina cu oscilo... azi noapte am transpirat in disperare, dar m-am trezit ceva mai bine. febra nu mai am, capul ma mai doare, si sanii. cand a venit cristi aseara nu-mi venea sa cred... am scapat... mai am cui sa dau in brate un plod!!
concluzia... nu e greu cu 2, daca norma e de 8 ore pe zi... la 24 din 24 e cumplit! mai ales cu ei asa mici!!
danat, andrei se da din proprie initiativa cu strugurel. si cand iesim afara stie, ne dam amandoi... sta cuminte.. si mai ca-i iese si miscarea cu frecat buzele.
cat despre olita, noi am ajuns la pasul 3... isi da singur jos pantalonii si face. astept cu nerabdare pasul 4, cand o sa si-i ridice fara sa mai tipe sa faca altcineva operatiunea. dar scutecul de noapte e la locul lui, mereu plin dimineata
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

iuliana spune:
Dragelor, am scapat definitiv de diapers si ziua si noaptea (la Emma, ca la Diana mai am vreo 2 ani:))...uraaaa!!!! Revin mai tirziu cind ma lasa mindrele ca mai am de povestit.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6

roisin spune:
Mai, Miruna cred ca s-a procopsit cu o infectie urinara, are febra 38 si pisu miroase cam naspa.
Mamicile care ati trecut prin asa ceva (ankalaura stiu ca s-a chinuit cu Eliza mult pe tema asta), dupa ce alte semne sa ma mai uit?
Cum naiba fac sa-i recoltez urina in recipient steril pentru urocultura?
PS Iuliana, felicitari pentru scapatul de pampersi, asta da realizare!

floarea_soarelui spune:
Roiule, eu l-am pus pe tac-su sa o tina ca sa faca pis (adica mai ridicata de pe olita) si am bagat mana sub "pruna" fiica-mii cu recipientul...am prins direct in el...ma rog...cu ceva stropeli. Vezi sa nu bagi mana in recipient..cam asta ar fi. Si inca ceva, cumpara-i ceai de soc (se gaseste la plafar) si fa-i cu incredere, curata rinichii si e bun in infectii urinare:). Numai bine va dorim si multa, multa sanatate. Om mai scrie mai mult cand a fi starea necesara pentru.
Si..era sa uit...Danat...daca nu are simptome de giardia gen altenatii intre scaune moi si tari...daca nu vomita...sau daca nu are lipsa de pofta de mancare...lasa-l in pace cu medicamentele tari (da-i Liv-ul si helmiflores sa o tina in frau). Oricum dupa ce-i dai de cap o face din nou la sigur. Si daca o sa-l tratezi..trateaza tot familionul cu care vine in contact (inclusiv bona) ca dejaba il "deparazitezi" pe Raduc daca nu fac tratamentul si ceilalti. So...noua ne-a zis Dna Culcer ca daca este asimptomatic...inseamna ca-i "tubulets"...intra giardiosii in ei..ies pe partea celalata chisturile...plus ca fara simptome...inseamna fara probleme...Daca se localizeaza in ficat sau in alte zone...este 100% sigur ca va avea simptome destul de violente. Anyway...multa sanatate voua si numai bine.
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

danat spune:
Floricica-soarelui zisa si kuskra apai io imi racii guritza de pomana zilele trecute
? Pai tocmai aia zisei, ca la Raduc giardia aia
ii da scaune uneori moi, uneori normale, alterneaza fara motiv. De-aia o si tratam! Ca asa ni s-a iezplikat si noua, sa nu o bagam in seama daca nu da simptome. Deocamdata ne vom apuca de Flagyl in paralel cu Diflucan (cica sa nu faca candida de la Flagyl) si Liv 52. Sper sa treaca. Alte simptome nu are, slava Domnului!
Roisinule sanatate Mirunei!
Iuliana asa da cadou de Craciun, no pampers!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

cristinamh spune:
fetele, am facut plata la banca, astept acum detaliile si sa dau drumul la site... rezervat si domeniul, este www.nazdravani.ro .
eu is la zi cu munca, exceptand pozele care nu mai sosesc...
ce-ar mai fi de facut:
- linkurile de pe lista de nazdravani, care mai sunt reale (mailurile) si albumele. adica, ce albume vreti sa mai adaug cu poze ale piticilor, va uitati pe lista de la "cine sunt poznasii", daca adresa de mail de-acolo o schimbati sau nu, si cate/ce "casute" sa mai adaug.
- albumul suriorilor, datele de nastere si pozele valabil pt toti fratiorii si surioarele!!! astept poze si date
- povestile de la nastere, si pentru surioare si fratiori!!!
- albumul cu turta//mot, listele si pozele! lista fiind cea cu obiectele de pe tava si ce a ales bb.
Cristina

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

mireaf spune:
uoff mai fetili, asa va laudati? cu copii bolnaviciosi, saracutii de ei, nu pot decat sa le doresc multa, multa sanatate la raduc,mirunei si cristinei, ca bag seama ca si ea e bolnava.
iuliana, felicitari pt. d-soara mare!
mihaela, m-au dat pe spate pozele cu silvi, e ca o printesa, parca e un vis de iarna
asteptam impresii si de la eliza, ankalaura te laudai ca o sa stai acasa. si pt. ghiberdica vorbareata si isteatza!
noi suntem bine, adica baietii, ca noi suntem cum bine zicea cris, de parca ne-a calcat trenul. si pt. tati mai e cum e ca mai pleaca, dar pe mine ma apuca depresia, n-am mai fost undeva decat pe la magazine aproape si cam atat.
nu zic, tati ma ajuta si el f. mult, le face la pitici baita, sa-l vedeti cum ma da la o parte, se mai trezeste noaptea cand eu nu ma pot ridica din pat, altfel nu cred c-as rezista.
ziua trece repede si totodata greu. nu apuc sa fac si eu ceva decat cand ii scot in balcon la aer. si atunci cu fortze de mata lesinata mai sterg si eu un geam, mai fac ceva de mancare. am renuntat sa-i mai scot afara singura, era f. greu, am un carut care nu intra in lift decat strans si e greu al naibii. il duceam in fata blocului, il lasam acolo si ma intorceam sa iau copiii care-mi rup mainile. deja am niste muschi la maini, moama-moama, in curand ma duc si eu la K1
vreau sa va zic ca dupa ce ii aduc de afara, mananca in disperare, la 2h. incerc sa-i las mai mult dar incep sa urle. cel mai nasol e cand vor sa manance amandoi in acelasi timp, unu urla si altu mananca in timpul asta. ma streseaza si pe mine, da si pe cel care mananca, ca intoarce capul vizibil deranjat
in rest, avem si noi cateva progrese: suntem mari vorbareti, e teroare cand nu-i bag in seama, sa-i vedeti cum ganguresc in acelasi timp, nu reusesc sa-i inregistrez singura, ce mai creste pipota in mine. isi sug degetele in disperare, arunca suzetele cat colo si ii aud cum molfaie. Mai nou, Mihaita a inceput sa puna mana pe jucarii, cel mare vad ca e mai puturos. La masaj cand se gadila rad in hohote si eu mama nebuna insist un picutz ca-mi place sa-i aud.
alex e bine si ea, e innebunita cu mosu, a invatat si o poezie cu mosu, mi-a zis-o, da n-am inteles mare lucru. au inceput si la noi interogatoriile: de ce? cine? cum?unde? ex: pe strada: cine e nenea? unde se duce? de ce... si uite asa nu mai termina. plus ca are o memorie, dc ii zici ceva te trezsti ca-ti spune peste cateva luni, asa ca tre sa ai mare grija ce vorbesti
de sarbatori noi stam acasa, singurei, lui alex i-am luat un trenulet care scoate pana si fum si i-l trimitem prin tren
. cadouri prea multe nici noi nu luam, ca stam cam prost cu finantele si pe 15 ianuarie vrem sa ne crestinam.
fetili care aveti copiii la ciobanasul, please spuneti-mi si mie cum este? ma gandesc cu groaza cu cine o sa las piticii cand trebe sa incep serviciul(asta ar fi prin aprilie, da nu e sigur). mamici cu bone va rog si pe voi ziceti-mi cum le-ati gasit? nu stiu cine ar avea rabdare sa stea cu 2, ca e destul de greu si pt. mine.
hai pupici si sanatate la puiuti!
flori, alexandra (22 sept 2003), mihai si gabriel(28 sept 2005)
http://community.webshots.com/user/alexuta2003
http://community.webshots.com/user/gemenii05

cristinamh spune:
www.nazdravani.ro
felicitari gasca, avem acum si "carte de vizita"!!!
ps. astept pareri, sugesti... sa pun si arhivele subiectelor noastre de pana acum?? si musai spuneti cum se misca. de pe rdsu' meu se misca f bine situl, se incarca repede pozele...
pps: http://www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/161205hot.htm
pentru mamicile care (mai) suntem in CIC, normele (proiect) de aplicare are ordonantei-minune

oana_noemi spune:
veniram si noi! n-am scris ca nu am avut net si nu ca am fi fost ocupati cu consumatul lamailor oferite de danat!
ne-am reacomodat repede, doar stiam bine ce am lasat, doar atat ca mi se pare ca e mult mai mult praf!
io m-am ingrozit cand am citit cum e cu doi copii si va spun ca eu cred ca raman la unul, deja doi e prea mult, desi erikutz, baiat dragutz, e foarte cumintzel, foarte rar are crize, nu il intereseaza obiectele interzise si nici nu a stricat ceva pana acum! ptiu-ptiu!
buze crapate are si erik, dar am observat ca de la aerul prea uscat din camera si am grija sa pun seara o carpa uda pe calorifer si nu mai sunt probleme!
vad ca aerul de bucuresti i-a facut pofta de mancare si a inceput sa si ceara de mancare, ceea ce mare minune, tot slabutz e, dar e foarte agil si vioi, am fost si in plaza si s-a jucat la bile, i-a placut tare mult, desi a iesit cam zgarait si foarte agitat de acolo!
va pup si mai revin!
paaaa!