Nazdravani de aug-sept 2003 (67)
Raspunsuri - Pagina 7

ankalaura spune:
Salut.
Mdaaa.... Si eu m-am laudat ca vin si povestesc, si am ramas cu lauda Dar de citit, am citit complet.
Mai ales pupici Silviei, cu intrebarile ei despre "gaula" cu tot, si Ghiberdelei, cu umbra! M-am distrat copios!
Si noi obositi, stresati, abia asteptam sarbatorile - eu macar o sa am putin concediu, Ovidiu se pare ca nu, ca de obicei... ce sa ma mai mire?
Maine stau acasa cu Eliza, avem serbare dupa-amiaza, si gradinita nu functioneaza peste zi din cauza de pregatiri Sper sa fie frumos, adica sigur va fi. Anul trecxut Eliza nu a vrut sa participe, desi la repetitii era toata un zambet si un haz, colabora minunat cu toata lumea, pana a vazut ea ca e rost de audienta, s-a cocotat in brate si n-a mai fost chip sa o dau jos. Sper anul asta sa nu se repete figura, mai ales ca in casa imi canta Hockey Pockey si face toate miscarile.
Altfel, ca orice copil, daca ii dai atentie sau o pui sa repete, gata filmul, s-a terminat cu poezia sau cu cantecelul. Daca vreau sa o antrenez, mai cant cu ea, se opreste si striga la mine "NU MAMI!", sau ma corecteaza dupa cum ii convine ei (de exemplu la poezioara cu 5 little monkeys jumping on the bed... poezia spune mummy called the doctor and the doctor said "no more monkey jumping on the bed", ei nu-i convine ca sfatul vine de la doctor si spune mummy said)
Asa ca maine ne ducem la serbare. La noi nu s-au cerut costume speciale cum am auzit la alte gradinite, ci s-au confectionat niste costumatii pentru copii mai mari, din hainute vechi. Au aplicat fel si fel de smekerii, si o sa va arat zilele urmatoare ce grozavii au iesit. La cei mici ne-a spus sa ii imbracam daca se poate in rosu si alb, eu ii pun Elizei pantaloni rosi si bluza alba - sper sa pot face poze reusite si sa le pun in album.
O sa va povestesc maine mai mult despre cum s-a desfasurat serbarea.
Hai ca m-a apucat noaptea.
Va pup
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

ankalaura spune:
Am uitat sa va spun ca noi sambata sau duminica vrem sa mergem dupa brad. Am vazut brazi minunati la Piata Volanta de pe Basarabiei. Ar fi ideal daca as reusi sa si cumpar cate ceva cadouri, dar ma tem ca n-o sa reusesc. Insa lista am inceput-o.
Voi ce aveti pe lista? Copiii ce cer?
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

cristinamh spune:
sasha, chiar ma gandeam la tine, unde ai disparut... daca gasesti solutie la urlatul din orice, in afara de pus in cui sau zburat pe geam, zi-mi si mie!
liliana, io astept sa povestesti cum isi "pune" andra broscutele preferate sa faca concurs la saritura in lungime
io iar is nervoasa... ieri fuse mama aici...si, cum cu nebunii nu te pui, a tinut fata in brate toata ziua!!! seara am innebunit, ca mandra voia in continuare tratamentul de peste zi... a fost si ziua lu' alex, am luat fata cu noi, iar tinut doua ore in brate... si ghici cine avea pe la 12 ghimpi in patut!!asa ca iar a dormit lipita de mine, ca sa pot inchide si eu un ochi.
diseara, alta belea...pleaca tati la tara dupa urecheat. si nu stiu daca frate-miuu poate sa vina sa doarma cu noi. asa ca... sa-mi tineti pumnii, sau maine postez poveste de groaza. asta daca supravietuiesc sau nu sunt zombie!!!
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

iuliana spune:
Hai, mai Cristina, ca nu e chiar asa de speriat cu 2:)...ai sa te descurci tu.
Ca veni vorba de cadouri, Emma vrea Belle si m&m:). Fetelor, ma lasa paf copilul asta ce repede invata engleza. "This is a cow, yeah", dar nu ar spune nici sa o pisti cu ceara "asta e o vaca". Azi se uita pe geam si zice "tati, no, don't", cu toate ca ta-su era la servici:). Imi cere "mami, apa". Eu o intreb "cum spui, Emma?", ea "vau (vreau) apa", eu "cum?", ea "piz, mama, vau apa" si apoi zice "te chiu" (thank you). Ei, tot e ceva, vad ca a mai inceput sa isi dea drumul la gurita, sper ca pina la 3 ani sa avem si noi conversatii mai savante:). Si ea zice "sorry"...a invatat s ea ca, na, de cite ori musca si zgirie, o pune educatoarea sa isi imbratiseze victima:) si sa isi ceara iertare. Stie f. bine ce inseamna, ca azi, dupa ce s-a dus la sor-sa si i-a tipat in fata, i-am dat cu palma usor peste gura...apoi mi-a parut asa de rau si mi-am cerut iertare, iar ea a venit si m-a pupat si dragalit. Mama nebuna, dar s-a speriat tare copchilu' mic:(.
Noi inca nu am cumparat brad. O sa il luam cu vreo 2 zile inainte de Ajunul Craciunului, ca noi il facem intodeauna pe 24 (deh, asa faceam la mama acasa, ascultam colinde, mirosea a papa bun). Aici lumea isi face bradul imediat ce se termina cu Halloweenul. Deja la 1 dec mai toti au brad si pe 25 il dau jos.
Danateu, zici ca esti cu inima in pioneze in leg cu bona? Eu sint cu gradinita. Miercuri am uitat sa duc chiloti de schimb Emmei la scoala si m-am dus dupa 15 minute. Copiii erau cu o alta educatoare (a lor vine la 9, iar intre 8 si 9 stau cu alta o rusoaica...asta, in schimb era, ca sa zic, a treia). Nu era nimeni la biroul de la intrare si am intrat, bazata ca astia mici sint cu rusoaica si nu o sa stie Emma ca m-am dus. Din pacate erau in sala lor si Emma m-a vazut, a inceput sa plinga. Educatoarea asta nu m-a vazut si a inceput sa tipe NO de 5-6 ori pe o intonatie din ce in ce mai ridicata. Nu am zis nimic, aia m-a vazut cind am plecat. Pot sa va spun ca imi plingea inima in mine si tremura carnea pe mine de nervi si suparare. La prinz, cind m-am dus sa o iau pe Emma , m-am dus la directoare si i-am zis ca aia tipa la copii (mai era o tipa acolo cind s-a intimplat chestiunea cu tipatul, tipa care era linga directoare si mi-a spus ca e de acord cu mine ca ea era de fata), ca sper sa nu se mai intimple. M-a asigurat ca nu o sa se mai intimple si ca sapt. viitoare o sa aiba meeting cu staff-ul si o sa discute. Mama lor, dupa ce dau o circa de bani, sa mai si tipe la copilul meu:(. De educatoarea Emmei sint tare multumita, iar Emma, se vede clar, chiar o place. Aia care a tipat e educatoare la copii de 3-4 ani. O sa vad miine ce figuri o sa imi traga pentru ca trec pe linga clasa ei de fiecare data cind ma duc sa o iau pe Emma. Pentru chestia asta poa' sa isi piarda si job-ul. De abia astept sa vb. si Emma sa o inteleg ca sa o trag de limba care ce si cine se poarta urit cu ea la gradinita. Nu cred ca e cazul, dar ea in situatia in care se afla (de abia bodogane ceva in romaneste, nu mai zic de engleza) chiar ca e vulnerabila:((.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6

danat spune:
Iaca vin si eu sa ma pling: am fost la dr dimineata ca sa ne dea interpretarea rezultatelor de la analizele lui Raduc. Are giardia (pt care cica sa nu ma agit prea rau ca asta e, tot o sa faca, este in apa de la robinet ) si ne-a dat tratament cu Flagyl, Diflucan (pt o eventuala candidoza ce ar putea aparea din cauza Flagylului) si in paralel Liv 52 pt protectie hepatica. Deocamdata facm alt tratament pt o usoara viroza intestinala (de aseara mai face scaunele cam moi, nu multe, dar alterneaza...) si cica e cam rosu in gat si are amigdalele marite. Asa ca acum avem Sumetrolin si Hidrasec de luat si dieta cu uscaturi si gratar
. P-orma cele pt giardia.
La anu' repetam coproparazitologicul si-om vedea....
Anca sanatate lui Sasha! Uooof deci se intampla si la gradi particulare ma gandeam ca de la primavara sa-l dau si eu, dar vad ca nu e mare scofala (imi facusem io socoteala ca ajung tot pe-acolo dpdv costuri, cu bona, haleala, etc).
Ankalaura noi n uavem nimic pe lista, om vedea ce-i luam lui Raduc, avem ceva copii de cadorisit anul asta (se inmulteste populatia domle ) dar fondurile Mosului ramin cam constante...
Pupe Elizei vorbarete!
Iuliana eu te inteleg f bine cam ce ai simtit a gradi am simtit si eu la cresa, caci simteam eu pe undeva ca tantiile alea nu sunt sincere si ca realitatea nu e chiar asa roz pe cat o descriau ele. Si uite ca, a nu stiu cata oara, mi s-a dovedit ca instinctul de mama nu te inseala si tebuie luat in seama for ever!
hai pupe si we calduros si linistit (daca e posibil in nebunia asta de afara!) bine ca macar pocnitori nu mai sunt ca anii trecuti!!!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

cristinamh spune:
mesaj scurt, ca am o singura mana. am facut comanda pt site, pachetul economic. dupa-amiaza daca am timp (a se intelege apuc sa ies)fac si plata. si sper de craciun sa facem deja reclama gastii!!
pe masura ce mai vin bani, se poate suplimenta spatiul. pt povesti si cantecele, detaliile vor veni pe mail, cu parola.
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

roisin spune:
Aoleu, imi vine sa smulg cablul din modem, asa prost merge rahatu' asta de net!!! U*^&*$(@^)^%@* *^*^&*^ 8%^$%%@#( astazi si maine de erdees!
Iaca, au trecut si la noi doua zile cu bona, si bag sama ca n-am murit. Ce sa zic, pare femeie ok, are multe idei bune in cap, e fericita ca fetele sunt cumintele, ca adorm singure in patuturile lor, se bucura ca Miruna mananca singurica, sper sa faca fata si cand o sa incep eu sa ies (adica de saptamana viitoare). Deocamdata n-am lasat-o sa faca prea multe, desi e saritoare, insa am apreciat ca nu si-a bagat nasul prin toate cele din prima, ca pe mine asta ma stresa al naibii... nu stiu daca a simtit ceva, dar s-a purtat onorabil. Fetele o plac si se dau in barci care mai de care sa-i capteze atentia. Asta cred ca e semn bun.
Si eu trebuie sa ma arunc dupa cadouri, pentru Miruna aveam in plan un Lego din ala gen casuta de papusi, dar e posibil sa nu-l gasim la timp, asa ca ma duc direct la Diverta si caut joculete de imbinat/lipit, am ochit niste umbrelute, un covoras din ala puzzle cu litere, oi vedea io... Am o lista luuuunga si timp putin si nu stiu cum o sa ma impart, zau!
Anca, nasoala treaba cu gradi si virozele, eu incerc sa ma pregatesc psihic pentru la toamna, ca ma astept la viroze in serie si in gasca, dar asta-i situatia, na...
Si noi ne luptam cu politeturile, Miruneaua uita mereu sa zica "te iog", in schimb spune "mutumec" din cand in cand (din proprie initiativa), sau "cu paceie" ca raspuns la vreun multumesc de-al nostru. Spune si iarta-ma, dar tot asa, cand vrea muschii ei. Intr-o vreme invatase sa spuna iarta-ma imediat ce facea o boacana, apoi o lua de la capat facand aceeasi prostie, si pe urma din nou "iata-ma, tati!". E si asta o strategie.
Si ea e ofticoasa, sunt jucarii pe care nu vrea sa le imparta cu sor-sa, ii da mainile la o parte, o impinge, pot sa-i explic de cate ori vreau, pur si simplu nu asculta. Atunci ii iau jucaria si i-o dau Irinei ("un minut tu, un minut sor-ta") si Mirunei ii dau lacrimile de ciuda instantaneu. E o mare ofticoasa...
Danateu, da' multe s-au mai strans pe capul lui Raduc! Cu giardia nu te impacienta, mie medicul de familie mi-a zis ca giardia nu se mai considera parazitoza, ci simbioza
, ba cica nici n-ar trebui tratata daca nu sunt probleme, ca ajuta la intarirea sistemului imunitar. Din nefericire, noi avem experienta cu pancreatita lu' barbata-mio, asa ca nu m-as culca pe ideea asta la infinit, asa.
Si fi-mea se ratoieste la mine daca n-are chef de cantecele, imi zice "termina! taci!" si pana nu ma opresc nu ma lasa. Fitze!
Hai ca s-a trezit o capra, ailalta abia atipise din nou...
PS Ankalaura, supces la serbare, asteptam impresii si poze! Eu incerc sa o duc maine pe mandra la o serbare de copilasi de gradinita (la Palatul copiilor), sunt curioasa ce moaca va face. Probabil o sa vrea si ea la gradi...

liliac1 spune:
ankalaura Mai, ce sa mai comentam? Ai domnisoara de-acum!! Are serbare!! Moama, am eu emotii, darmite tu! Asteptam poze, ca am citit mesajul prea tarziu si nu mai pot tine si pumnii pt Eliza sa scape de emotii.
cristinaMama eroina ce esti tu!! Speram sa fie gogoselele de treaba si sa nu-ti dea prea mult de furca!
danat si anca Offff, dragii de ei! pt Raduc cel care pozeaza asa frumos si
pt sasha cel "obraznic". Anca, eu am senzatia ca daca ti-o dau pe Andra un pic la schimb s-ar putea sa vezi ca Sasha e un ingerash in domeniu
roisin Primul pas, in privinta bonei e facut. De-acum toate or sa vina de la sine. Mult succes in continuare!
Andra e din ce in ce mai obraznica, cred ca face cat 4-5 baieti la un loc. Daca a ajuns bubu-su sa zica asa ceva?? Plus ca in fiecare seara, dar absolut in fiecare seara are program de schelalaiala inutila
Vine c-o fata de-aia plangacioasa si incepe:"Da-mi pixuuuuuuu!" ii dau pixul! iar incepe si mai plangacioasa "Nu vreau pixuuuuuu, vreau creionuuuuu!" ii dau si creionul, "Nu vreau creionuuuuuu, pune-l jos!" il pun linistita jos faza la care copkila mea se tranteste intr-o miorlaiala nejustificata "nu asaaaaaa, aruncaaaaaaal!" ei si tot asa de ma apuca nervii. Mai se infinge tat-su in ea, dar degeaba!! Incerc sa discut cu ea, nu tine, parca vorbesc la pereti! Si termin aproape de fiecare data varsandu-mi nervii pe tat-su, ca deh, este la indemana si trebuie si eu sa tip la cineva
Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani
poze Andra Ghiberdica

mihaela_s spune:
Fetele, am avut si noi serbare. Adica Silvia, a Dianei e joia viitoare. Povesti nu prea am, Silvia a urcat pe scena cuu inca o fetita din grupa lor pitica-din cei 6 care erau prezenti-dar de cantat au cantat doar educatoarele. Apoi sceneta copilasilor mai mari a fost haioasa, copiii draguti, au cantat si recitat sii in engleza. Apoi a venit mosul, Silvi a fost haioasa, a dat mai intai mana cu el sfioasa, apoi s-a dus sa-si ia cadoul cand a fost strigata si i-a spus "menchiu" . Am sa pun si poze, mai tarziu putin.
Silvia daca o intreb "ce sa-ti aduca mosul?" primesc un raspuns invariabil: "adica eu!" asta copyrait dupa reclama de la radio de la tuborg cristmas brew.
asa ca noi vom lua ceva ce dorim noi
danat, sanatate raducului, pupicei multi de la Silvia.
cristina zi si la moi, trebe trimis bani, ca io-s in urma rau...
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

mihaela_s spune:
mey, nimeni pe-aici???
poze de la serbare!!!!
enjoy!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!