Romanii din Marea Britanie (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitza P. spune:

Buna Daconst,
Uite site-ul asta s-ar putea sa-ti foloseasca :http://www.tfl.gov.uk/tfl/

quote:
Vroiam sa stiu daca este ceva abonament pt o zi pe toate mijloacele de transport?

Da, se numeste Day Travelcard (Peak si Off-Peak) si merge si pe metrou si autobuz, dar sunt pe zone. Cele mai importante lucruri de vizitat sunt chiar in zona 1.
De ex: un Day Travelcard pe zonele 1,2 [off-peak-asta inseamna de la 9.30 dimineata pana la 4.30 noaptea],costa 4.90£
day travelcard tot off-peak pe zonele 1,2,3,4 costa 5.40£
Si mai sunt si pe alte zone dar nu le stiu la toate preturile.
Cu acesta poti circula cu metroul si orice autobuz(rosu) toata ziua daca doresti,in orice directie cuprinsa in acele zone.
Peak este doar daca vrei sa calatoresti pana in 9.30 dimineata, dar poti evita acea perioada.Atunci te-ar costa mai mult un travelcard, pentru ca este aglomerat si au alt tarif.
Despre atractii turistice nu ot sa-ti spun ,pentru ca, spre rusinea mea, nu le-am vizitat. Am dat doar o tura pe la Big Ben si cam atat.

aaa....vezi ca acel site are si o optiune cu care iti poti sa-ti planifici calatoria. Journey Planner se numeste:
http://journeyplanner.tfl.gov.uk/user/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en


Eu in afara de Chocolate Bar-urile de mars,snikers, bounty, kitkat,Cadburry etc dupa care englezii sunt topiti, eu nu am auzit, dar d-astea se gasesc destule
vacanta placuta si sa aveti parte de vreme buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:


Multumesc inca odata fetelor care mi-au raspus.Mi-au prins tare bine informatiile si link-urile data de voi,cit sa-mi fac o idee.

quote:
Originally posted by Gabitza P.
Eu in afara de Chocolate Bar-urile de mars,snikers, bounty, kitkat,Cadburry etc dupa care englezii sunt topiti, eu nu am auzit, dar d-astea se gasesc destule
vacanta placuta si sa aveti parte de vreme buna!




Pai astea or fi barurile ,de care spui tu,dar unde le gasesc?

Vremea cum e asa in general?Asa cum se aude,ca ploua non-stop?Habar n-am ce haine sa-mi iau cu mine...

Pupici si o zi faina!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Travel cardul daca e w/e nu mai se tine cont de peak time, costa 5.40 pt zonele 1-4 si aici intra toate obiectivele turistice.

Vremea...e cald si frumos azi, a plouat si a batut vantul in w/e. As zice sa iei ceva lejer, de primavara, cam pt 15-16 grade. Nu ploua non-stop sau mai bine zis nu e ploaie cum iti imaginezi tu, daca ploua de obicei ploua 10-15 minute apoi iese soarele si iar ploaie si iar soare...trec f repede norii, deh suntem pe insula.
Daca e sa fie ploaie din aia mocaneasca, eu nici nu o numesc ploaie pt ca nu te uda, sunt stropi mici, marunti...

Nu rata ciocolata de la Thorntons si Lindt (bomboanele mai ales, miam miam). Vacanta placuta!



--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Eram pe ultima suta de metri la birou si de asta am scris asa pe fuga. Acum am intrat de acasa sa iti mai scriu cate ceva.
Nu stiu ce fel de tur de Londra ai inclus, daca e cel cu Sightseeing Bus Company asta inseamna ca o sa va plimbe prin Londra si o sa va vb un ghid despre obiectivele pe langa care veti trece, dar nu va veti opri la nici unul.

Daca vreti sa aprofundati, eu recomand un tur pe care l-am facut cu o prietena venita din .ro si am avut la dispozitie numai o zi si jumatate in care sa ii arat cat mai multe.

Am pornit de la Buckingham Palace unde la 11.30 era schimbarea garzii. Nu trebuie sa pierzi asta iar ca sa fii sigura, daca vrei sa mergi, uite aici programul pt luna aprilie:

APRIL 2006 (CONFIRMED DATES)

The guard change is scheduled to take place at 11.30am on:

2nd,4th,6th,8th,10th,12th,14th,16th,18th,20th,22nd,24th,26th,28th,30th

Din mai pana in iulie inclusiv schimbarea garzii are loc zilnic. Cea mai apropiata statie de metrou este Green Park pe Piccadilly Line daca nu ma insel acum, asta este in zona 1. Daca iei one day travelcard acoperi cu el toate obiectivele si, cum am zis, daca e in timpul saptamanii zonele 1-4 (alte doua variante de day travelcard sunt doar 2-6 si 1-6 dar daca nu ai treaba cu periferia nu vad de ce ai lua) costa £5.40 daca ccc calatoresti dupa 9.30am (8 lire daca intri la metrou inainte de ora precizata). In w/e costa 5.40 indiferent de ora.

De la Buckingham Palace, la o aruncatura de batz, respectiv o statie de metrou (cred ca e cel mai rapid mod daca vrei sa vezi cat mai multe) gasesti Hyde Park unde, zic eu, merita sa petreci macar un sfert de ora pe o banca, langa porumbei..

A urmat, tot pe Piccadilly Line, la 4 statii parca Piccadilly Circus cu statuia lui Eros in varful fantanii din mijlocul pietii. De acolo pe jos ajungi in maxim 10 minute la Big Ben si Houses of Parliament pe care le poti vedea numai din afara caci intrarea in parlament pt public mi se pare ca este permisa numai miercurea sau nu stiu exact care zi a saptamanii, intre anumite ore (vreo 2-3 ore parca).

Acolo fiind, esti in fatza rotii mileniului sau London Eye, cum o numesc ei. Ca sa te urci in ea e bine sa stii ca vei sta la coada cel putin o ora, mai ales daca e frumos afara. Se sta la o coada in interior pt bilete, care costa daca nu ma insel (noi am fost cam peste tot, nu mai stiu exact cat a fost la fiecare, sper sa nu ma insel) 11.50 de persoana si se poate lua bilet 2 for 1 numai daca vii cu Oyster Card ori voi nu o sa aveti Oyster(folosit cel mai adesea pt abonamente saptamanale/lunare/anuale dar si pt single tickets, insa in acest caz trebuie depus un deposit de 5 lire atunci cand deschizi contul pe el). Apoi stai la alta coada pt a intra in capsula si acolo e si mai aglomerat.
Calatoria in roata in sine dureaza cam jumatate de ora si privelistea e super de sus.


Mai departe Covent Garden (tot pe Piccadilly Line, o sa iei o harta de la metrou si vei vedea ca e f usor sa te descurci), e un furnicar de oameni acolo, daca e fain afara merita sa mergi sa stai la o terasa la un suc...F frumos, e unul dintre locurile mele preferate din Londra.

De la Covent Garden ajungi usor la British Museum (statia cea mai apropiata Holborn, pe Central Line), intrarea este gratis (pana acum doar la London Eye se plateste) si daca alergi dintr-o camera in alta s-ar putea sa vezi cate ceva intr-o ora.. Personal recomand galeria cu Egiptul antic.

De la British Museum ne-a mai ramas o plimbare pe Oxford Street care e la numai o statie pe Central Line daca coborati la Tottenham Court Road si mergeti pe jos.

Daca s-a lasat intunericul putin si ajungeti la Tower Bridge (statii ori Tower Hill pe District Line si da in fatza la Tower of London, ori London Bridge pe Jubilee Line) cand sunt aprinse luminile, o sa vreti sa ramaneti acolo ore in sir...Privelistea e superba seara.


Si langa Tower Bridge gasiti Tower of London, fosta resedinta monahala care adaposteste in zilele noastre faimoasele Bijuterii ale Coroanei. Acolo trebuie mers separat, pe zi, sa puteti intra, intrarea a fost undeva la 14 lire de persoana si e musai sa prindeti un tur ghidat de un yeoman, adica o fosta garda a Reginei ce va va povesti despre istoria turnurilor, in faimosul stil englezesc, presarat cu poante bune.


La London Zoo am fost vara trecuta, tot vreo 14 lire parca a fost intrarea dar nu m-a impresionat cine stie ce. Adica aceleasi animale le poti vedea si in alte gradini, parerea mea. Nu mi-as pierde timpul la zoo daca as avea doar doua zile la dispozitie sa vad Londra.

Ar mai fi pt a doua zi St Paul's Cathedral, statia cu acelasi nume este pe Central Line, intrarea costa 6-7 lire de persoana, in afara de locuri de veci ale unor nume mari ale istoriei Regatului nu prea ai ce vedea. Cladirea insa este absolut impresionanta.

De asemenea sa nu uitam faimsoul Madame Tussauds la care intrarea costa in functie de ziua si ora la care ajungi acolo. Tot asa se sta la coada cam o ora si de ex, intre 2 si 5pm costa 17 lire iar dupa 5 (pana la 6 cand se inchide) costa 12 lire. Noua ne-a venit randul la 4.55 si am platit 17...
Daca vrei sa vezi preturile dupa cum te intereseaza, iata www.madame-tussauds.co.uk/planyourvisit_openingtimespricing.asp" target="_blank">aici detalii, inclusiv orele de deschidere. Cea mai apropiata statie este Baker Street pe Bakerloo Line.


(Sper ca nu te-am zapacit cu liniile de metrou. Ai sa vezi ca fiecare are o culoare si e usor sa te descurci daca ai in mana harta metroului, pe care o poti lua gratis de la orice statie)

Cam asta ar fi..Incalta-te comod si sa mai intri sa ne spui cum a fost.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Wow ce mesaj lung si cuprinzator...Super!
O sa mi-l scot la imprimanta sa nu uit cumva ca sunt multe informatii exacte si n-as vrea sa ratez nimic.
Turul nostru e asigurat de firma cu care venim si nu stiu exact ce cuprinde.Mai avem seara un tur al orasului noaptea prin Chinatown si Soho.
La alegere avem: sa mergem la Windsor sau Greenwich.Nu stiu ce sa alegem,voi ce ne-ati recomanda???
Va multumesc din suflet la toate,ati fost tare dragute.


Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Windsor

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erin20 spune:

Distractie placuta Dana! Sa ne povestesti si noua cum a fost. Eram sigura ca, Andra iti va vedea mesajul si va fi draguta ca de obicei, sa te ajute cu mai multe informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Erin, acum ca am lamurit-o pe Dana, ia zi tu ce mai faci, nu ai mai dat nici un semn..


Lumea din Uk pe unde e? Mai dati un semn de viata!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erin20 spune:

Salut Andra,

Eu sunt bine. Ma pregatesc pentru Pasti In curand va trebui sa ma reintorc la ambasada deoarece mi-a expirat si viza asta Eu tot speram sa le scoata dar vad ca nici ei nu sunt prea hotorati.

Tu ce mai faci, Andra? Nu iti este dor de casa?

Paste Fericit tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PELATIA spune:

BUNA!
Scuze pt ca nu am intrat de foarte mult timp pe forum,am fost tare ocupata cu bebelinii.O sa incerc sa va spun mai multe data viitoare.
Ei sunt bine,eu destul de obosita,pt ca nu am pe nimeni aici,citeodata imi vine sa o iau razna,dar o sa treaca si perioada asta.Sper sa revin,pina atunci va doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi!
Diana

Mergi la inceput