Romanii din Marea Britanie (11)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Michelle,noi avem toti pasapoarte britanice, deci cetatenie britanica. Cum? Simplu.Sotul meu este cetatean britanic,chiar daca de origine nu este englez,ci iranian.Asa era si cand ne-am casatorit.Deci,dupa doi ani de visa,marriage visa,conform Home Office-ului,ai dreptul la rezidenta permanenta,iar dupa inca un an, cu conditia de a avea acesti trei ani petrecuti in UK, poti aplica pentru pasaport britanic,deci automat cetatenie britanica.Prima mea fetita este nascuta in Dubai,insa am obtinut imediat pasaportul britanic,deoarece domiciliul nostru este la Londra, si trebuia sa aducem copilul in Uk. Bebelusul pe care il astept sa vina, a doua fetita, va avea automat pasaport britanic, deoarece atat eu cat si sotul meu,tatal ei, avem cetatenie britanica.Sper ca te-am lamurit.
Carmen,vezi ca la faza cu scoala e cam aiurea,in unele zone.daca sunt locurile ocupate, sau daca nu are gradinita facuta in Uk,s-ar putea sa te puna pe o lista de asteptare si sa astepti,de o sa-ti vina sa plangi.nu vreau sa te sperii, insa ar trebui sa tatonezi mai multe scoli,mai ales cele din zona in care stai,si sa dai copilul la scoala la care te accepta mai intai. Aici, in general, copiii merg la cinci ani la scoala primara,si ar fi mare pacat sa treaca timp pana iti rezolvi problema asta.Cu privire la admiterea in scolile patronate de biserica, tu ai dreptate,insa daca nu esti trecuta ca membru al parohiei,sa zic asa, nu prea sunt dispusi sa accepte copilul.Fetita mea este la gradinita normala, insa scoala o va face in sistemul particular,ca nu vreau nici un fel de influenta "benefica" din partea altor copii.
Belle Vue,sarcina usoara in continuare! Azi am avut ultimul scan,.....Bebele e tot fetita, slava Domnului,si asa o sa ramana pana la sfarsit. E destul de marisoara, insa mai poate sta un pic.Azi am 36 de saptamani,si sper ca timpul sa treaca repede, ca deja nu mai am rabdare.O sa fie nastere naturala, cu epidurala,insa nu imi fac probleme,pentru ca personalul de la Portland este la cele mai inalte standarde.Ai aflat ce este bebe?
Saptamana asta am mai cumparat o masina, cica recompensa de la sotul meu pentru ce ma asteapta mai tarziu.E superba,e a patra pe care o avem,asa ca nu mai avem locuri disponibile in garajul din Wimblendon.va las acum.Pupici la toate

36 saptamani,Iasmina Timeea si bebe Georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Am sa postez aici mesajul postat si pe forumul romanilor din UK, am sa pu si linkul la final (sper sa fie ok cu adminii si moderatorii, nu e un site concurent) si sper sa va alaturati.

Dragii mei,

Trebuie sa va anunt ca am fost contactata de un reporter al unei televiziuni private din Romania care doreste sa ajutam la realizarea unei emisiuni pt 1 decembrie, ziua Romaniei.

Nu am sa mentionez datele exacte acum pt ca nu le am nici eu dar in linii mari va pot spune despre ce e vorba si sper sa ma ajutati sa oferim o imagine frumoasa a comunitatii noastre.

Am nevoie de povesti frumoase, povesti de reusita. Stiu ca nu toti avem o viata roz aici si ca unii dintre noi sunt inca ilegal la munca, dar despre ei am tot vorbit. Hai sa vorbim si despre romani inteligenti, romani talentati, romani care au reusit sa aiba o viata frumoasa pe taram britanic.

Am nevoie de oameni ce au ca hobby dansul sau pictura sau sculptura sau fotografia, am nevoie de oameni care scriu poezii, care canta, care au un talent special si vor sa ni-l impartaseasca.
Am nevoie de oameni mandri ca au reusit sa starneasca admiratia britanicilor, fie la locul de munca (santier, birou, magazine samd), fie in cercul de prieteni.
Am nevoie de oameni ce si-au intemeiat o familie aici, de mame care au nascut aici si de copii ce merg la scoala aici.

Trebuie sa aratam impreuna ca diaspora nu inseamna hoti, criminali, needucati. Din contra, suntem o comunitate de oameni cinstiti, muncitori, luptatori.

Filmarile vor avea loc undeva pe la jumatatea lunii noiembrie si propun o intalnire a comunitatii noastre pt atunci. Am sa revin cu o data exacta de indata ce stiu amanunte.

Veniti cu povestile voastre de succes, meritati sa stie si altii ca prin munca, ambitie si speranta se poate!

http://www.romani-online.co.uk/component/option,com_smf/Itemid,236/topic,441.0/

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanna10 spune:

Cristina, ma intereseaza foarte mult ce spui cu referire la pasaportul britanic. Si sotul meu e englez, am stat pe spouse visa 2 ani si din martie anul asta sunt pe indefinite leave to remain. Vrei sa spui ca la anul in martie as putea aplica pt cetatenie? Nu m-am interesat pana acum pt ca am crezut ca va dura mult mai mult de atat si nu avea sens sa intreb acum. Tine cont ca eu nu am copii si singura mea ruda cu cetatenie britanica e sotul meu care e englez si nascut aici. Multumesc mult.

Motanik, astept mai multe detalii si s-ar putea sa fiu interesata. Eu am postat povestea mea de succes la subiectul deschis de mine "Povesti de succes din strainatate".

Va pup pe toti.

Mergi la inceput

Hanna, iti raspund si eu ca m-am interesat in domeniu.
Din momentul in care ai ILR pe pasaport (data aplicarii lui) la exact un an poti aplica pt cetatenie, conditia fiind sa nu fi petrecut in acel an mai mult de 2 luni in afara Regatului.
Daca sa zicem ai petrecut 2luni si 4 zile in afara in acest timp, atunci poti aplica pt cetatenie la un an si 4 zile de cand ai data aplicarii ILR-ului.

Cat priveste povestile de succes pe care le cautam, este vorba despre Pro TV si ideea lor de a realiza o emisiune pt 1 decembrie cu romanii care au reusit sa aiba o viata buna si frumoasa aici prin munca, ambitie, talent, cum spuneam mai sus.

Echipa Pro TV va fi la Londra pe la jumatatea lui noiembrie si speram sa ne putem intalni atunci. Pe forumul romanilor din Uk organizam intalniri din cand in cand, iesim impreuna sa ne simtim bine, sa ne cunoastem, asa ca e posibil sa organizam o astfel de intalnire chiar pt acea ocazie.
Daca esti interesata, te asteptam impreuna cu sotul tau la eveniment, o sa revin cu detalii pt locatie si data exacta.

Un w/e frumos tuturor!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanna10 spune:

Motanik, multumesc mult pt informatii. Sunt shocata ca pot depune pt cetatenie asa repede. Actele se depun la Home Office? Acolo e cel mai bine sa intre informatii despre asta? Mi-ar placea sa aud din experienta celor care au luat cetatenia, cat de greu le-a fost cu birocratia, s.a.m.d

Cu referire la cealalta propunere cu Pro TV-ul, sunt curioasa si incantata ca cei de acasa sunt interesati si de lucrurile pozitive de aici si nu numai de rele. Deci sunt total pentru acest lucru. Astept amanuntele unde va fi filmare, etc si voi veni daca nu se suprapune cu alte appointments de-ale mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Hanna10,poti aplica si trimite actele prin posta,si te costa in cazul asta mai putin, insa risti la greu sa ti se piarda documentele.Stii cum e sistemul aici, si cat de "repede" de misca oamenii,mai ales cand e vorba despre cetatenie.Si te mai tine incurcata mult si bine.din cate tin eu minte ca am facut,am fost personal la Home Office, in Croydon, si dupa o coada de mi-a stat mintea in loc, si taxa pe loc de £500,am obtinut muult mai repede totul. ma rog,asta se intampla cam de multisor, nu mai stiu exact amanuntele,s-ar putea sa se fi schimbat unele lucruri intre timp, dat cred ca schimbarile nu or fi asa semnificative.In momentul in care ambii soti au ILR sau cetatenie,eventualii copii nascuti obtin automat cetatenia britanica, iar pasaportul il primesti destul de repede.eu abia astept sa iau pasapotul celei mic, sa putem pleca un pic.

36+,Iasmina Timeea si bebe Georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gehas spune:

Salut,

Va tot citesc dar nu am mai scris demult. Acu' vreun an jumatate ceream informatii despre viata din Londra, etc. La vremea aia ziceam ca eu si sotu' cochetam cu ideea celei de-a doua emigrari in Europa, Anglia. Intre timp am ajuns in Londra pentru o vacanta si...nu mai cochetam cu ideea ci chiar consideram sa ne mutam.
Ceea ce ma intereseaza la momentul asta ar fi zonele bune si sigure (nu in Central London) unde am putea sa ne uitam dupa un "rent". Mie personal imi place Notting Hill, dar este doar un vis frumos de-al meu de a locui acolo.

Multumesc.

P.S. Andra, e grozav ceea ce faci pentru diaspora romaneasca de acolo. Felicitari si multa bafta!

Gabi

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza." Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmeneea spune:

buna dimineata, oameni buni!
astazi si maine nu vreau sa vorbesc despre scoala,munca si alte aberatii din astea necesare. vreau sa va povestesc de expozitia " de la manet la picasso" care e deschisa la galeria nationala de arta. am fost ieri cu piticu dupa mine.bine, dupa ce am schimbat 2 autobuze, ca nu mi place sa merg cu trenul si nici cu metroul si dupa 50 de minute, am ajuns.asta a fost prima mea iesire mai departe de casa, neinsotita de sotul meu. anyway, ieri am trait cea mai intensa emotie de cand am venit aici. sotul meu se astepta sa raman interzisa in canary warf sau pe la centru, dar vazusem atatea fotografii, citisem de atatea ori despre ele incat, nu ca nu m am emotionat, dar nu mi a stat inima, cum s a intamplat ieri. copilul, care a mers pentru ca e interesat de pictura abstracta (asa isi motiveaza dihaniile pe care le deseneaza si nu le inteleg eu, zicand ca s desene abstracte)a ramas masca in fata tabloului"nimfa la rau" a lui renoir despre care a zis: mami, ce tare e asta, parca e vie femeia asta.deci, nu ne am dus degeaba ieri acolo, daca a inteles si bebe cum e treaba cu pictura.
astazi, la 14 30, tot la galerie, e "a street car named desire" regizat de elia kazan, din 1951. ma gandeam sa va intreb daca nu mergeti.
in alta ordine de idei, o noua intrebare de la bebe: mami, in burta la tine, cand eram eu mica, mica, era intuneric, nu? de ce nu deschideai gura si tu sa intre lumina?
un weekend placut, fetelor!

Mergi la inceput

Dragelor, ma intereseaza sa stiu daca ati fi dispuse sa apareti intr-o emisiune televizata, asta in primul rand, si in al doilea am nevoie de povesti ale unor familii cu copii aici.
Tema emisiunii va fi integrarea, asadara ar fi ideal sa avem copii maricei care pot vorbi, se pot juca la computer sau pot desena, asta in fatza camerei de filmat.
De asemenea am nevoie de studenti romani la universitatile britanice si povestile lor.
Ce ziceti?

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Cristina, te rog frumos spune-mi ce contine bagajul pt spital aici in UK. Stiu care sunt itemii principali, dar Piticul meu s-a nascut in Bucuresti, asa ca la detalii vorbim deja de alta mancare de peste... Multumesc!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput