Romanii din Marea Britanie (11)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Michelle, sa-ti traiasca si sa creasca mari si sanatosi, ca de frumosi sunt frumosi de pica (m-am uitat la poze)!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmeneea spune:

buna dimineata, oameni buni! dupa lupte seculare care au durat mai mult de 4 ani, am ajuns in tara lu Shakespeare.locuim in londra. noi 2 si o frumusete de fetita care va implini in ianuarie fabuloasa varsta de 6 ani. dupa un zbor cu avionul in care mi s a parut ca trebuie sa raspund celor mai grele intrebari de genul:" acum suntem in cer, deci unde e Dumnezeu si unde sunt ingerii?;daca se prabuseste acum avionul inseamna ca noi murim , ne intoarcem in cer si deci ne ducem mai departe la tati, in londra?" am ajuns aici si trebuie sa fac fata unor intrebari din ce in ce mai grele, de genul: "oamenii negri au si sufletul negru? si mai ales, unde e fata aia de la pussycat dolls?". am rupt cu vizitatul tot ce stiam eu de acasa ca e de vazut in londra, dar cel mai tare m au incantat parcurile londoneze si pe locul 1 expozitia minunatului Dali cu ale carui picturi mi am batut capul la un moment dat. una peste alta inca sunt in vrie, am nici macar 1 luna de cand sunt aici. va citeam si de acasa si imi faceam pregatirea aici, pe forumul vostru. sper ca ma primiti in gasca voastra frumoasa. cu drag, Carmen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Carmen, bine ai venit si acomodare rapida!

Michelle, amicii mei de pe langa Reading sunt romani da. Cand vreti sa va mutati?

Belle-Vue, ce mai faci?

Cristina, ce face bb? Sunteti ok?

Vroiam sa va spun ca am obtinut extensia la viza, am primit-o la nici trei saptamani, incredibil ce repede se misca astia acum. Noi suntem pe self-employed si expirase aia de 3 ani. Acum avem pt un an, confrom noilor reguli si la anu' putem aplica pt ILR.
Asa ca daca au venit pasapoartele am si cumparat biletele de avion pt acasa, am avut noroc sa mai gasesc ieftine pt 23 dec. Abia astept vacanta de iarna dar mai ales sper sa ninga ca mi-e tare dor de zapada.

Va pup, o zi frumoasa!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Carmen,bine ai venit!Sper din tot sufletul sa te obisnuiesti cu viata din Londra, ca e mult mai tumultoasa decat cea din Romania.Sa-ti traiasca fetita,e destepta foc! Imi inchipui ce concentrata ai fost in avion cu intrebarile la care ai fost supusa....
Andra, eu sunt bine, si Georgia e la fel de bine, insa se pare ca va veni mai repede decat era de asteptat.Am 36 de saptamani,insa ea e gata de marea intalnire:e mare, se agita de zor, nu mai are loc deloc,burtica a coborat deja, mai mult de atat nici nu se poate. Bagajul meu ma asteapta,doar sa-l iau si sa o tai la spital.Sper din tot sufletul sa ma apuce noaptea, ca stii cum e traficul aici,si nu am vrea surprize in masina pana ce ajung la Portland.Iasmina e pe pozitii, abia o asteapta pe cea mica sa soseasca.
Ma bucur pentru viza pe care ati obtinut-o asa de repede.Si ma bucur pentru tine ca pleci de sarbatori acasa. Si mie imi lipsesc cei de acasa, insa vom merge la vara, cand o sa si botezam pe bebe.Pana una,alta, imediat ce bebe se naste, vreau sa obtin pasaportul britanic pentru ea, si dupa aia sa putem pleca in Dubai. M-am indragostit la loc comanda de locul ala,si abia astept sa ma reintorc acolo.Vom sta acolo vreo doua luni, cred,dupa care ne intoarcem la Londra,ca nu putem lasa aici asa, mai mult de atat.
Ia uite, scriu mesajul asta, iar georgia a inceput iar sa-mi miste burta in toate directiile, de trebuie sa ma tin cu mana de ea, altfel am senzatia ca se duce de langa mine.

36 saptamani,Iasmina Timeea si bebe Georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

buna dimineata, oameni buni!
si am intrat in viata londoneza!!!! ma vedeti? sunt dezorientata aia cu bocanci negri care se opreste prin mijlocul intersectiilor intrebandu-se cum e treaba cu scolile primare aici. cum fac? ma apuc si bat din poarta in poarta pe la scoli, intreband daca nu vor ei, baieti buni, sa mi primeasca odoru` in mijlocul anului? `au le umplu casutele de e mail cu cereri si aplicatii on line? `au ma adresez consiliului local din zona mea?` au cum, oameni buni???? ma stresez olecuta, da sper sa mi treaca.
altminteri, toate bune si frumoase aici, mai putin lipsa prietenei mele la cafeau de dimineata ma intristeaza putin, da` nu se vede nimic pe fata mea, ca eu is gigi duru`!
si-n plus, ma vad si vrednica tare de cand ma trezesc la 6...e buna si diferenta asta de fus orar la ceva.:)
daca e vreun Dumitru sau vreo Dumitrita pe aici, sa primeasca de la mine toate cele bune !
multumesc de intampinare si
va doresc o zi linistita, fetelor!

Mergi la inceput

Carmen, in ce zona stai?
Despre scoli, desi eu nu am copil si nu ma pricep f tare (de aceea sper sa mai raspunda si fetele cu copii aici), cred ca poti merge direct la scoala unde vrei sa inscrii odorul sa vb cu directorul.

La multi ani si de la mine celor cu numele Dumitru!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Carmen, bine ai venit si adaptare rapida!
Daca zici ca fetita ta are 6 ani, te intereseaza scolile primare (cu copii intre 5-11 ani). Scolile de stat acopera fiecare o anumita zona de locuire, asa ca sunt obligate sa primeasca toti copii care locuiesc in zona alocata. Dar unele se suprapun mai mult sau mai putin -- si ar trebui sa vezi daca poti sa afli in situatia asta care e mai buna, fiindca pot sa fie diferente destul de mari intre ele. E bine sa eviti scolile aflate in zone de "council housing", traditional mai proaste si ca personal si ca mediu. Pe de alta parte, depinde si unde stai. Intr-un raport publicat asta primavara cu privire la calitatea scolilor de stat in UK, un numar mare dintre cele bune si foarte bune erau in Londra -- dar toate in afara metropolei, in suburbii...

Cele mai bune scoli gratuite (distanta MARE la nivel de calitate) sunt considerate cele religioase (majoritatea sunt catolice sau Church of England), dar de regula nu prea te primesc daca nu te au pe lista cu frecventarea bisericii pe ultimii 1-2 ani -- insa nu strica sa incerci daca crezi ca ai suficienta putere de convingere...

Cristina, sa fiti sanatoase toate trei! Sa ai o nastere usoara si sa fie totul dupa cum iti doresti! Te imbratisez cu drag!

Noi mai avem ceva, sunt doar in sapt 26 si sper sa stea bb cuminte pana cat mai tarziu.

Va sarut pe toate!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

Motanik,

O sa ne mutam cred ca pe 18 noiembrie iar eu o sa incep serviciul fie in dec fie in ianuarie. O sa vreau si eu adresa prietenilor tai romani-daca ei sunt de acord (sau poti sa le dai e-mailul meu)

Bele Vue.....tare buna ideea cu scolile afiliate la biserici. Am sa ma interesez din tip si sa cotizez la capitolul frecvenat daca trebuie pentru copii.

Carmen- ce stresata sunt eu ca ne mutam in alt oras si trebuie sa caut gradinita.....dar cred ca tu esti si mai si....Odorul tau stie ceva engleza?? si ce imaginatie trebuie sa ai sa raspunzi la intrebarile puse......am si ras la un moment dat....am niste amici romani care stau in Scotia...si-mi povesteau ca fetita lor a fost foarte curioasa si intrebatoare privitor la cersetorii din Ro din mijloacele de transport...ca aicea nu vazuse asa ceva!!!

Cristina 1974-cum puteti obtine voi pasaportul britanic? ca si ai mei tot aici s-au nascut? Aveti Indefinitive Leave.
36 de saptamanii.....eu nasteam la "varsta" asta.....sa vezi tu ce momente frumoase....

Mergi la inceput

hi,hello! vorba reclamei aleia cu nisipurile de aur, gospodin...
multam de raspunsuri, fetelor. noi locuim in se londrei, motanik, si am detectat o scoala numita "christ church school" la cateva minute de casa. pare safe si e draguta, vazuta din afara, doar ca nu pot gasi pe nimeni zilele astea cat e vacanta asta sau ce o fi. i am trimis mail directorului si astept un semn. am fost la dunstans college, care e relativ aproape dar acolo au zis daca nu vorbeste engleza nu o pot primi. mi ar fi placut acolo ca pare foarte englezesc acest colegiu, dar...
bebe are basic english skills, la modul ca stie cuvinte, culori, expresii uzuale, numara ...si cam atat. dar eu sunt convinsa ca ar invata mai repede la scoala decat o face cu mine acasa, unde ba ii e sete, ba ii e foame...orice altceva ii e, numai de lectie, nu.
well, inca nu disper, pentru ca abia ne am inceput aventura si pana nu e si greu, nu se cheama aventura.
ziceam de cafeaua de dimineata cu prietena, dar am mai gasit ceva ce mi lipseste, gandindu ma ca sunt la a 4 carte pe care o pierd din colectia propusa de ioan t. morar la cotidianul.....cartile. mi am adus eu salvate pe hard carti, dar parca nu i la fel.....well, inca mai am 2 carti necitite, ca mi am luat si cateva provizii de acasa, dar cand se termina...
in rest, succes cu mutatul, fetelor. si cu bebelusii, asemenea!
zi buna, oameni buni!

Mergi la inceput

Unde in sud est Carmen?
Eu stau in est dar spre nord, in Leytonstone.

--------------------

Andra

Mergi la inceput