Romanii din Marea Britanie (11)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zirina spune:

Buna ziua, fetelor!

Sper sa ma primiti printre voi, postasem intai la "Prieteni dintotdeauna" dar cred ca aici e mult mai potrivit mesajul meu:

"Se pare ca la vara ne vom muta cu toata familia in Scotia, la Aberdeen (sotul meu incepe sa lucreze acolo de luna viitoare). Sunt un pic debusolata, caci nu stiu la ce sa ma astept... am tot cautat pe internet si n-am gasit nimic concret, se tot spune ca e un oras scump (oil money) dar cam atat....

Stiu ca sunt cateva fete pe-aici care stau in Scotia, puteti sa-mi dati si mie ceva informatii? Nici nu stiu cu ce sa incep in pregatirea "marii plecari" si as vrea sa-mi fac ceva planuri din timp, mai ales ca e vorba si de alegerea scolii pentru baietelul nostru care acum e in clasa a 3-a (am intrat si pe site-ul ministerului invatamantului de la ei, dar nici macar nu-mi dau seama ce clasa de la ei este echivalentul clasei a 3-a de la noi).

Offf sunt cam confuza dar poate cu ajutorul vostru mi se mai limpezesc si mie gandurile!"

Sper sa gasesc la voi un sfat, o indrumare, totul s-a petrecut foarte repede si am nevoie de ajutor macar pentru a incepe sa planuiesc totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Belle Vue,eu am sa-mi iau niste chestii cu mine, desi de la maternitate mi-au zis sa nu imi aduc nimic, ca imi dau ei tot,inafara de hainutele fetitei cu care merge acasa.Asa este la Portland, si mi se pare sa fie normal asa, le dau o gramada de bani. In mod normal, habar nu am ce poate contine un bagaj de spital,si pe prima fetita am nasscut-o tot in clinica particulara.Insa, daca ai cumva vreun catalog de la Mothercare,Mamas&Papas,sau alte magazine cu acelasi specific, vezi ca pe ultima pagina sunt niste liste lungi, lungi cu ce trebuie sa iei la spital pentru tine si bebe. sa nu te sperii de ele,nu trebuie chiar sa le iei pe toate, ca ti-ar trebui 7 valize, insa sunt bune sa ai un punct de reper.Sanatate multa!
Ai aflat ce va fi bebelushul?

Andra,eu as raspunde cu draga inima invitatiei tale, insa nasterea fetitei ma cam impiedica.Mai mult, urmeaza refacerea mea ,obtinerea pasaportului pentru Georgia si plecarea in Dubai ,asa ca nu prea am timp de ce ziceai tu.Mai mult, am si firma in care trebuie sa investesc iar o gramada de timp.N-am mai dat de mult pe acolo.
Oricum, succes mult!

36+,Iasmina Timeea si bebe Georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Bine ai venit, Zirina!

Daca sotul tau incepe sa lucreze de luna viitoare, probabil ca o sa inchirieze casa pt voi si cand o sa sti mai multe despre zona in care o sa locuiti o sa te poti interesa mai concret de scoli. E bine sa se intereseze cat mai repede fiindca inscrierile la scoala se fac in ianuarie-februarie. Uite aici un link.

Aici, scoala primara incepe la 5 ani, iar scoala secundara la 11 ani. Scoala primara are doua stadii (key stage 1: 5-7 ani si key stage 2: 8-11 ani), cu examene de verificare la sfarsitul fiecaruia. Tendinta generala e ca parintii sa dea copii la scoala mai devreme, adica opusa celei din Ro... Altfel spus, copiii nascuti in prima parte a anului merg la scoala in general la 4,5 ani, nu la 5,5 (desi legea zice ca educatia obligatorie trebuie sa inceapa in primul trimestru dupa ce copilul implineste 5 ani). Scoala incepe la 1 sept. Fiindca sistemele din Ro si UK n-au nimic in comun, o sa se socoteasca varsta baietelului tau pt inscrierea la scoala. Daca la vara viitoare o sa aiba 10 ani si ceva, ai putea sa incerci sa-l inscri in ultimul an de scoala primara pt acomodare cu noul sistem, mai ales ca diferenta de nivel dintre sc primara si cea secundara e destul de mare.

Uite niste link-uri:
http://www.aberdeencity.gov.uk/ACCI/web/site/SchoolsColleges/SL/scc_Admission_Enrolment.asp
www.keystage123.co.uk

Cat despre mutat in sine, ia-o usor -- fiindca oricum va fi greu... Sfatul meu pentru oricine se muta dintr-o tara in alta e sa se lege cat mai putin de obiecte in sine, fiindca pe astea le refaci usor. Eu m-am mutat din Ro in Franta si apoi in Anglia (de 2 ori) intr-un interval de un an -- avand si copil mic. Ia-ti numai ceea ce-ti trebuie ca sa te simti tu insati -- eu mi-am carat cartile si oglinzile (niste oglinzi mari, de perete)...

Succes!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zirina spune:

Multumesc mult belle vue pentru raspunsul prompt, informatii si incurajari!

O iau cu sfarsitul: nu sunt legata de obiecte decat in foarte mica masura (in ultimii 2 ani m-am mutat de 3 ori cu cc casa, injumatatind de fiecare data "bagajul" aferent), asa incat din punctul asta de vedere cred ca va fi ok.

Scoala baietelului (alegerea ei, de fapt) este problema cea mai delicata pentru mine. Sotul incepe munca repede, va inchiria probabil un studio flat doar pentru el - oricum are si 30 de zile de hotel platite de firma si se va descurca. Eu voi merge la Aberdeen undeva in mai-iunie sa cautam impreuna o casa pentru toti trei si sa inscriu copilul la scoala, iar peste vara as vrea sa stam impreuna si sa ne acomodam la noua atmosfera.

In principiu, copchilu' nu ar avea mari probleme de adaptare - este cvasi-fluent in engleza (aici e la o scoala unde 1/2 din cele 8 ore zilnice se fac in lb.engleza); kestia este ca nu-mi dau seama in ce clasa trebuie sa-l inscriu...dar mai citesc si aflu eu!

Parca michelle zicea ca are prieteni in Aberdeen....poate ne poti pune in legatura cu ei? daca sunt de acord, evident!

Multumesc inca o data ca m-ati bagat in seama (printre atatea probleme minunate legate de burtici, gemeni, joburi, casute, masini samd - am reusit sa citesc deocamdata doar acest capitol :))))

Urez burticilor bebei sanatosi, bebeilor le urez parinti cuminti iar celor far-de-burtica le urez liniute in dublu exemplar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanna10 spune:

Cristina, auzisem si eu de clienica asta privata Portland de prin reviste. Eu nu planuiesc sa fac inca un copil, peste vreo 2 ani doar. Insa mi-ai putea spune niste amanunte cum poti ajunge la ei pentru nastere? Si cam cat de scump e (daca nu e secret bineinteles)?

Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Hanna,am fost ,pur si simpul la ei,am discutat cu ei, am facut un tur al spitalului,am ramas profund impresionata de ce am vazut acolo,si am hotarat sa raman acolo. Au inceput toate analizele, controalele,totul e ca la carte, iar atmosfera este extrem de calda si de prietenoasa.Eu am fost fitoasa mereu cand a fost vorba de spitale,si pot sa iti spun ca ei mi-ai placut din prima.
Am platit un depozit de £3000,dupa care, restul,urmeaza sa se deconteze dupa ce se naste fetita.O nastere normala,fara complicatii, cu epidurala,analize,consultatii antenatal si postnatal, poate ajunge pana la £10000.O cezariana e mult mai mult. In pretul asta sunt incluse doua nopti in spital, dupa nastere,pentru tine si sot/partener,iar conditiile ti le alegi singura. Eu am optat pentru intimitate totala,intr-un apartament cu living si dormitor,pentru mine, sot si fetita.Bineinteles,voi fi supravegheata pe toata durata de spitalizare. Dupa aia, voi avea o moasa particulara,care ma va vizita acasa, sa fie convinsa ca totul e ok cu bebe si cu mine. Dupa aia, cred ca voi ramane tot la ei,viz-a-vis de ingrijirea medicala ulterioara a Georgiei.
Iti urez numai bine, iar daca te hotarasti pentru bebe, sanatate, si rabdare multa, si sa ai un copilas asa cum ti-l doresti.

36+,Iasmina Timeea si bebe Georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Belle Vue, am o rugaminte.
Am rezolvat si cu balonul pt 2 dec, am facut rezervare online. Ziua de 2 dec am ocupat-o asadar cu oceanariumul si balonul iar seara restaurantul Vesuvio.
Pt 3 dec insa vreau sa mergem pe insula la castelul ala, Corfe, si am vazut ca se poate ajunge cel mai usor cu feribotul. Intrebarea mea e de unde luam feribotul si daca se poate trece pe el cu masina sau e doar pt pasageri.
Tu ai fost la Corfe? Am vazut ca e si varianta pe sosea dar ocoleste mult, asa ca sper sa luam feribotul sa ajungem acolo.
Si odata ajunsi pe insula, trenul cu aburi de unde il luam? Am cautat dar nu m-am lamurit.
Mersi mult, raman datoare.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Andra, uite, cred ca aici gasesti cam tot ce-ti trebuie:

http://www.isleofpurbeck.com/

Daca nu te lamuresti, mai intreaba-ma.

Da, am vazut Corfe Castle, iar duminica trecuta am fost cu trenul cu aburi -- care a fost Thomas the Tank Engine, foarte distractiv pt copii (vagoane si locomotive colorate si personificate -- variante in marime naturala a celor din jocul Brio). Corfe Castle e unul din site-urile National Trust, asa ca daca sunteti membri, nu costa nimic -- nici parcarea nici intrarea la castel. Sunt cateva Tea Garden si pub-uri foarte simpatice in zona, de fapt tot satul de la poalele dealului pe care e castelul e haios foc.

Cu drag, oricand!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Bun venit fetelor noi.
Am citit si eu pe diagonala ce ati mai scris.
Carmen daca vrei sa alfi mai multe despre scoli si despre cum sunt cotate uitate pe www.ofsted.gov.uk . Aici ai sa gasesti inspection report pt fiecare scoala in parte si poti sa intri si pe www.dfes.gov.uk care este Department for education and skills. Deasemenea un site care mie mi-a placut si am mai aflat diverse inf este: http://www.parentscentre.gov.uk/ , inf sunt impartite pe categorii de varsta. Aici deasemenea inf despre scoli si educatie: http://www.direct.gov.uk/EducationAndLearning/fs/en .
Sper sa iti fie de folos siturile de mai sus.
In rest noi suntem bine am reusit sa trecem cu bine si de botez fata creste deja vorbeste in limba ei are program de vb dim cateva ore si seara si mai ales dum dim cand sta intre noi in pat si vb de zor nevoie. Pormit ca pun si poze de mult tot zic ca pun si nu mai apuc.
Pupici la toata lumea si promit sa revin cu poze!

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Belle-vue la mine pe ultima pagina de la maternity record era o lista cu ce sa imi aduc pt mine si pt copil la spital si zicea asa: pt mine camasa de noapte, papuci de casa, absorbante nu always ci din alea de maternitate, eu am luat din tesco la pachet de 10 buc si au fost f f bune si ieftine, deasemenea si niste absorbante pt sani cele mai bune care le-am folosit eu, ca am incercat toate marcile au fost cele de la tomme-tippe sunt f subtiri si f bune nu se vad din sutien si absorb excelent, prospop, periutza de dinti si toiletries, strugurel de buze, reviste si mp3 player sau orice ca sa faca sa treaca timpul mai usor, niste sticle cu apa, pt mine au fost vitale ca a durat mult si muream de sete, doua nursing bras. Si pt copil doua seturi de haine, paturica, haine de dus acasa, nappies, wipes si la mine scria ca sa aduc ce lapte praf vreau eu daca vreau sa nu dau san, dar nu a fost nevoie ca iti dau ei gata facut ori sma ori cow and gate.
Cred ca asta e tot daca imi mai aduc aminte mai zic, ca eu de cand cu baby tot am neuronii in vacanta nu mai vor sa se intoarca, le-a placut in concediu.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput