Romanii din Marea Britanie (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Andra eu am sa nasc la North Midlessex. Si vecina mea a nascut acolo si am inteles de la mai multa lume ca e un spital tare bun. Eu sunt multumita de ei mai ales ca eu sunt client vechi de al lor de la ginecologie.
Pai cand am aflat ca sunt insarcinata adik am afcut testul si era pozitiv am fost la Gp si mi-a facut o programare sa ma vada Gp-ul. M-a vazut o tanti care e responsabila cu asa ceva mi-a facut un test nou sa verifice mi-a luat si sange sa testeze si apoi m-a intrebat daca sunt de acord sa imi faca si control intern. Am zis ca nu ma deranjeaza si am aflat ca reusisem sa fac si o candidoza dar cica e f normal in sarcina din cauza dezechilibrului hormonal.
Mi-a completat in dosar cateva chestii din analize si mi-a dat o trimitere la spital la scan.
Acuma depinde de fiecare spital cate scanuri ti se fac. Aici la NM iti ofera 3 pe sarcina. Primul l-am facut la 6 sapt si 3 zile normal ca mare lucru nu s-a vazut dar ne-a dat si poze. Se vedea lichidul amniotic si embrionul ca o boaba de orez.
Apoi de la scan mi-a zis ca sa astept ca am sa primesc de la spital o scrisoare cu o programare la antenatal clinic.
Am mai fost inca o data la scan la 12 saptamani. Asta se numeste dating scan. Deja baby era mai marisor, iti face niste masuratoti pe acolo si iti da cateva poze daca vrei. Dar din nou depinde de politica spitalului.
Apoi pe la 12 sapt si cateva zile am avut prima programare la spital la antenatal clinic. Cum te duci cum ti se da sticlutza pt urina. Apoi te asteapta o moasa unde te cantareste si iti ia tensiunea si verifica niste valori din urina cu niste bete din alea ca de sugativa care se coloreaza diferit in fct de valori. Asta se face ca sa nu ai cumva pre eclampsia care este periculoasa in sarcina. De cate ori mergi la spital asta ii primul lucru care il faci. Deja sunt experta la urinat in sticlutzele alea.
Si la pirma intalnire asta la clinica ti se face caietul de gravida. E ca un caiet studentesc mare si la prima vizita asta ti se iau datele tale ale partenerului, istoria bolilor din copilarie si pana in prezent orice alte probleme medicale si boli din familia ta si a partenerului. Istoria vietii sexuale, limba vorbita, daca e nevoie de translator sau nu si cam atata.
Apoi toate scanurile care ti se fac se anexeaza la caietul asta. Ai de la scan o hartie cu toate masuratorile si ti se zice de la primul scan EDD adik estimated delivery date. Va fi una data de aparat si una in fct de ultimul tau ciclu menstrual dar ei oriunde te duci ii intereseaza data data de scan nu cea dupa ciclul tau.
Oricum data ultimului ciclu menstrual este f imp tre so tii minte ca in fct de asta se calculeaza si oriunde mergi esti intrebata asta. Data fiind prima zi din ultimul ciclu.
Acest dosar ramane la spital pana te va vedea medicul prima oara si de atunci ti-l da tie acasa si tre sa il iei cu tine peste tot unde mergi. Apoi moasa iti zice despre testele de sange si orice alte teste ce se fac in timpul sarcinii, iti da o carte de la nhs despre sarcina si nastere. Si multe leaflets cu diversele teste.
Apoi ti se va face programare sa ti se ia sange sa ti se faca testele si rezultatele vor fi trecute tot in acest caiet.
Apoi am mai mers odata la medic e cam prima si ultima oara cand il vezi daca nu sunt complicatii si totul merge normal.
Apoi cand te vezi cu medicul te mai intreaba de una de alta iti zice despre rezultatele de la analize si hotaraste daca esti caz fara risc care poate avea midwife led care sau daca vei fi consultant led care sau mixed.
Si apoi vei fi chemata de moase la consulattii cam la cate 6 sapt diferenta. La mine asa a fost. Se mai face un scan la mine a fost ultimul la 19 sapt si 2 zile care se cheama anomaly scan sau in ro eco morfologica. Acolo masoara toate organele lui baby si le face poza la fiecare sa fie sigur ca are toate organele dezoltate si etc. Daca e in politica spitalului si vrei sa stii ti se va zice sexul. Dar din nou depinde de spital.
Apoi daca te vad moasele treci ptin aceeasi rutina cu sticluza tensiunea si cantaritul. Apoi moasa te palpeaza pe burtica sa vada cum e asezat bebe si asculti inimioara lui baby cu aparatul ala special. Te intreaba daca ai pb daca ai intrebari si daca nu te trimite acasa.
Si vei merge la aceleasi moase pt ca te pune intr-o anumita echipa de moase in fct de zona unde locuiesti.
Cam atata pe scurt despre asta. Daca am uitat ceva iti mai scriu cand imi aduc aminte. Ca sa stii ca in sarcina devii mai uituca asa. Eu zic ca neuronii mei s-au dus in vacantza.
O recomandare care vreau sa ti-o fac este sa iti cumperi revistele mother and baby si pregnancy and birth. Sunt f utile si sunt faine sa le citesti.
Carti sunt multe in comert care le poti cumpara si care au diverse inf eu am ales sa cumpar de la DR Miriam Stoppard - Conception, Pregnancy and Birth si de la Annabel Karmel care este cica f vestita aici e nutritionist si scrie f fain am luat Complete first year planner si inca o carte New Complete Baby and Toddler Meal Planner . Oricum cartile ei nu sunt numai retete ci si cum sa papi in sarcina ce mancaruri sa eviti si multe alte sfaturi practice pt sarcina si dupa.
Mai revin cand imi aduc aminte. Daca mai ai alte intrebari zi-mi.

------------------------
31+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Wow, Mada, ai scris super, multumesc pt toate informatiile astea. Sper sa ma pot folosi de ele curand. Desi aveam planuit sa merg in .ro in toamna asta sa raman acolo, au intervenit niste probleme si probabil vom mai sta, asa ca daca vrea Dumnezeu sa raman insarcinata o sa am nevoie de cat mai multe info legate de nastere aici.
Tu ai ales spitalul sau ala era aproape de tine?
Cand ai zis ca esti o veche clienta pt ginecologie, ai fost trimisa de gp sau te-ai dus tu direct acolo cand ai avut pb?



--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Andra nu am ales eu spitalul ci acolo m-au trimis de la Gp, cum ar veni de ala apartin eu. Norocul meu este daca pot spune asa ca e si un spital f bun, adik toti cei cu care am vb despre spitale si asa mi-au zis ca este f bun spitalul si nu numai prietenii mei ci si multi englezi.
Acuma nu stiu tu de care apartii dar am inteles ca mai nou ti se da ocazia sa alegi dintre o serie de spitale din zona ta, nu stiu daca se aplica deja sau nu, citisem asta pe situl Nhs.
Eu am mai auzit si povesti scary de la alte tipe care au nascut in Londra dar numai despre un sg spital newham sau westham ceva de genul. Nu am fost eu acolo ca sa zic ca este 100 la suta adevarat dar asa mi s-a zis.
Eu de asta NM sunt f multumita nu am avut niciodata pb m-au tratat cum trebuie de fiecare data, bineinteles cu delay-ul de rigoare dar asa e aici peste tot.
Si la ginecologie tot de Gp am fost trimisa. Daca mergi tu sg la spital nu se uita la tine. Direct poti merge numai la A&E in rest nu te primesc decat cu trimitere.
Fug sa ma pun la un nani ca sunt tare obosita ca azi am umblat aiurea toata ziua.


------------------------
31+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PELATIA spune:

[Buna la toata lumea!
Eu tot incerc sa apar mai des ,dar ,,trupa,, imi ocupa majoritatea timpului.
Mi-a fost tare greu,pt ca am fost realmente singura,acum lucrurile incep sa se aseze,au mai crescut,dorm noaptea,si sunt foarte haiosi.
Tot incerc sa pun niste poze,dar nu stiu ce se intimpla pt ca nu reusesc.
Poate ma lamureste cineva si pe mine,cum pot sa le pun,daca nu ,o sa-mi fac o pagina personala.
Andra,am rasfoit prin forum,si iti tin pumnii ,ca sa ti se implineasca visul de a fi mamica.
Tot ce pot sa-ti spun,este sa nu te stresezi,pentru ca atunci e mai greu,lasa lucrurile sa curga cit mai natural.
Felicitari viitoarei mamici,ii tin pumnii si ii urez sa mai aiba putina rabdare pina isi va tine puiuta in bratze.
Despre sistemul medical de aici,depinde de noroc.
Eu am nascut la Chelsea,unde nu am fost prea multumita.
Poate daca o sa am timp o sa va povestesc cite ceva.La urma urmei depinde de sansa,si cred ca totul e in mina lui Dumnezeu.
Am avut nesansa sa nasc la 29 de sapt,ai mei flacai au fost tare grabiti sa apara pe lume,si am trecut prin clipe groaznice.Ei au fost tare micutzi,au stat in spital 2 luni,iar atunci cind i-am luat acasa
nici macar nu erau ,,la termen,,.
Am facut prostia sa-i anuntz ca ne mutam,dupa ce am nascut,iar ei mi-au transferat copii de la Chelsea Hospital,care va pot spune ca au o unitate de elita,pt prematuri ,la Whipss Cross Hospial,unde am fost foarte dezamagiti,daca o sa va spun prin ce am trecut ,pare de necrezut.
Si asta pt ca nu au fonduri ,si angajeaza personal fara pregatire,si il plateste de ...
Va pup,din pacate mi s-a trezit trupa,si vreau sa-i pregatesc poate reusim sa mergem prin Epping Forest,si promit ca o sa mai apar cit de curind.

Va pupa cu drag Diana &Felix&Oliver

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns William spune:

Ufff cat va invidiez in sensul bun al cuvantului nici nu stiti, sunteti cum am mai zis norocosi ca stati in Anglia, eu unul astept ziua cand o sa ma vad in aeroport si sa imi cumpar bilet spre Anglia o sa astept aceea zii cu nerasuflare in rest mi-ar place sa imi povestiti despre orasele mici de la tara care mi-e mi se par superbe de a locui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Alina, asta e linkul:

http://www.rlc.co.uk/english_adult/contact_us.htm

Scuze ca n-am raspuns mai devreme, dar ne mutam si agitatia e destul de mare.

Mada, am citit ce ai scris, extrem de util!. Si eu sunt destul de ingrijorata apropo de supravegherea sarcinii, sunt doar la inceput, 7 sapt, gp-ul mi-a spus sa fac programare la midwife care va fi pe 30 iunie si cu care ocazie ar trebui sa fac programare pt. scanul de 12 sapt. la mine e a doua sarcina, asa ca se multumesc cu 2 ecografii. sa vedem, ca nu mai suntem in floarea primei tinereti nici eu (37) nici al meu sot (48) si din cate stiam eu se fac niste analize in plus...

dar fiindca ne mutam, scanul (si tot procesul in continuare) care de la adresa curenta s-ar face in spitalul din Poole, de la adresa noua o sa fie la spitalul din Bournemouth... Nu stiu care e mai bun.

Plus ca s-ar putea sa trebuiasca sa plec in Romania vreo cateva saptamani chiar prin perioada aia... In sfarsit, incerc sa nu ma stresez.

Va pup si pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Eu stau la doi pasi de Whipps Cross si nici Newham nu e departe de mine. Momentan insa ma lupt cu o doctorita care zice sa nu imi fac probleme, ce daca incercam de atata vreme..
Diseara am programare la gp caci suspectez si un psoriasis pt ca m-am trezit intr-o dimineata (cu o seara inainte ma suparasem rau) pline de bubite rosii pe brate pana aproape de cot si spate. Am sa cer trimitere la specialist.

Pelatia, cum va simtiti? Sunteti ok? Poate ne vedem curand.

Mada, tine-ne la curent cu bebitza.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Buna ziua la toata lumea!
Vin la voi cu o rugaminte-intrebare: pe 23 octombrie ne intoarcem din Romania in Canada cu British Airline si ne vom opri 7 ore in Heahtrow, intre 10 dimineata si 5 dupa-amiaza. Am avea timp sa ajungem si sa vedem ceva in Londra? Ma puteti ajuta va rog cu informatii (poate link-uri) la mijloace de transport si ceva ce ar merita vazut si ar fi rezonabil ca timp -banuiesc ca putem aloca plimbarii maxim 5 ore?

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Laura, din aeroportul Heathrow aveti metrou direct (Picadilly Line, linia albastra) catre Holborn, unde e British Museum si la numai o statie de metrou pe Central Line (linia rosie) este Oxford Street care incepe de la statia de metrou Tottenham Court Road.

Uite aici un www.tfl.gov.uk/tfl/tube_map.shtml" target="_blank">link pt harta metroului, cea standard iti va fi utila, o sa vezi ca e f usor sa va descurcati aici.

De la Heathrow pana la Holborn faceti cam 50-60 minute, asadar scoateti 2 ore din program pt drum dus-intors.
Acum depinde ce vreti sa vedeti, daca vreti Big Ben si Houses of Parliament cu Tamisa si London Eye trebuie sa mergeti la statia Westminster(o gasesti pe harta sper) si le aveti pe toate acolo. Daca vreti shopping, cum am zis, trebuie sa veniti pana in Holborn, sa schimbati acolo si sa luati inca o statie pana la Tottenham Court Rd caci acolo incepe Oxford Street, care se intinde pana la statia Marble Arch (tot pe linia rosie, Central Line).
Daca vreti Tower of London si Tower Bridge, trebuie sa mergeti la statia Tower Hill.

Despre cartela pt calatorie, va trebui sa va cumparati travelcard pt zonele 1-6 care costa vreo 6 lire parca (ma interesez exact daca vrei) caci centrul este zona 1 iar aeroportul se afla in zona 6 si travel-cardul asta acopera orice mijloc de transport, adica daca vreti sa va urcati si intr-un doubledecker pt o statie-doua, travelul ala acopera tot.

Daca mai ai nelamuriri, da de stire si pe cat posibil sper sa te pot ajuta.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Laura, eu zic ca faceti cam 80 min cu metroul pana in Holborn mai ales daca zburati cu BA, fiindca terminalul 4 Heathrow care e al BA e in reparatii si metroul nu ajunge pana acolo, trebuie schimbat cu un autobuz pt ultima bucatica (scrie pe harta metroului). E gratuit, pus la dispozitie de metrou, dar ideea e ca dureaza mai mult. Iar la intoarcere o sa fiti in rush hour, adica se circula mai greu, chiar si cu metroul. Plus ca va trebuie o ora pt boarding si dureaza tot vreo ora sa iesiti din aeroport (control pasapoarte etc). Asa ca nu va faceti planuri prea mari daca vreti sa ajungeti in Canada in cele din urma...
Daca ajungeti la 10 in Heathrow, pe la 12 si ceva puteti estima ca o sa fiti in centru. Exact asa s-a intamplat cu niste amici ai mei care au fost in Londra cu vreo 3 sapt in urma venind din SUA.
Dupa care, eu zic ca aveti pana pe la 14:30--14:45 confortabil de plimbare, ceea ce inseamna ca Big Ben si Houses of Parliament cu Tamisa si London Eye va e mai mult decat suficient. Daca prindeti o zi frumoasa, e tare placut sa te plimbi pe malul Tamisei in zona aia. Iar de shopping, in Canada oricum preturile sunt mai accesibile decat in Londra.
Succes!

Mergi la inceput