Romanii din Marea Britanie (11)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

ANDRA,mersi mult pentru primire!
Sper din tot sufletul sa intru cat mai des aici, ca tare imi mai place sa vorbesc in limba mea.
Va pup pe toate.
Eu, Jasmine si bebe din burtica

cristina lutac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Daconst, ti-am vazut pozele, wow, ati reusit sa vizitati cam tot ce era mai important!
Unde v-a placut cel mai mult?

Cristina, tu unde stai? Eu sunt in est in Leytonstone. Sarcina usoara si te asteptam aici

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Nu pot sa-ti spun unde mi-a placut mai mult pentru ca mi-a placut tot...nu ma asteptam,mai ales ca am mai fost si in alte capitale dar in Londra mi-a placut cel mai mult.
Iar siguranta pe strazi m-a dat gata,cred ca de asta a cistigat atat de mult in ochii mei.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Buna, fetelor!
Eu stau in Walthamstow,tot in est,insa destul de des merg si in Wimblendon, avem si acolo o casa, dar ii mai facem niste modificari.
Mersi mult pt urare, sincer mi-e cam teama cu sistemul asta de aici. Am sarcina cu risc ridicat, deja am inceput sa am niste probleme, iar pe cei din spital nu-i doare nici capul. Cred ca o sa apelez la particulari, ca e mai bine decat sa-mi fac ganduri negre non stop.
Va pup
Of, tare bine e sa ai cu cine sa vorbesti, ca mai nou, vorbesc cu peretii mai mult.

cristina lutac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Cristina, esti la o aruncatura de batz!
Poate ne vedem intr-o zi dak vrei.
Cu sistemul medical nici eu nu sunt multumita. Eu incerc de vreo 3 luni sa raman insarcinata, am renuntat la pastile din nov si de atunci, deci in 6 luni am avut un sungur cinclu in martie si de atunci nik si totusi dr mea nu isi face probleme.
Mi-am facut acum programare pt marti si ma duc cu gura mare ca altfel nu se poate...sa imi faca niste analize amanuntite.

Tu de cati ani esti aici? Dak vrei da un nr de tel pe pm si ne auzim w/e asta.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MP spune:

Salutare dragi utilizatori de DC. Sotia mea e un mare fan al acestui forum, asa ca am intrat pe contul ei ca sa par mai credibil. Am si eu o rugaminte catre cei care locuiesc in UK! Sper sa ma ajutati!! Eu sunt inginer electronist si suntem interesati sa plecam din tara. Am gasit mai multe oferte de munca care se potrivesc pregatirii mele. Salariile variaza de la 25 000 la 34 000 de lire pe an. Cu banii astia cum se poate trai in UK avand in vedere faptul ca noi o luam chiar de la zero, si mai avem si doi copii ( una bucata 4 ani si alta de 3 luni)? Va multumesc anticipat pentru sfaturi iar daca cineva stie de vreun job liber as aprecia foarte mult informatia.

Va imbratiseaza cu drag
Monica si cei doi pitici: Vlad(27.01.2002) si Matei(14.03.2006)

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mai multe informatii legate de emigrare poti gasi chiar pe forumul romanilor din Uk, daca nu e considerat reclama pun linkul: www.romani-online.co.uk.

Un 25-35mii pe an salariu brut inseamna cam 2-3mii pe luna brut, din care trebuie sa scazi intre 18 si 24% (aici se lucreaza pe National Insurance ca employed si taxele sunt cam 24%, sau pe CIS Card ca self-employed si taxele sunt de 18%; pt mai multe info www.hmrc.gov.uk). Daca ramai cu un salariu de 1500 pe luna net pt 4 persoane nu iti ajung sa traiesti, mai cu seama ca sunt mici copiii si veti cheltui o gramada pt ei. Poti supravietui dar trebuie sa te retii de la multe si toate cheltuielile tinute la minim.

Situatia s-ar schimba daca ati munci amandoi, dar in acest caz v-ar trebui cineva pt copii si presupun ca asta iese din discutie, mai ales cu un bebe de 3 luni.

Eu si sotul meu suntem doar noi doi intr-un studio flat (garsoniera) si casa, transport, iesit in oras nu f mult dar nici stat in casa, telefoane, internet, televizor, council tax, curent, mancare ne duc peste 1000 pe luna. Nu includ aici hainele sau electrice/electrocasnice.

Cateva linkuri:

http://www.jobs.ac.uk/
http://www.fish4.co.uk/iad/jobs
http://www.jobsite.co.uk/
http://jobs.guardian.co.uk/
http://www.jobserve.com/
http://www.gumtree.com/


Succes!


--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Salutare! Stiu site-ul de multa vreme, dar am fost numai spectator pana acum. Eu sunt in Anglia de cateva luni (de la sf lui ianuarie), cu copil si sot englezesc, plus unul mic de tot in burtica. Locuim in Bournemouth si as vrea sa stiu daca mai e cineva prin zona.
Le rog pe mamicile mai avansate sa-mi spuna si mie aici cum se procedeaza cu supravegherea sarcinii, ca eu pe primul l-am avut in Romania, unde aveam doctorita mea si m-am sinchisit mai putin de medicul de familie.
Cu urari de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Belle Vue, bine ai venit!
Eu sunt in Londra. Cu doctorul...esti inscrisa la gp? Daca nu, fa-o si el te va trimite la un ginecolog care te va supraveghea pe durata sarcinii. Nu te astepta totusi la mare lucru, ecografii vei face 2 sau 3 in cele 9 luni. Oricum sarcina usoara si te mai asteptam pe aici!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:



Ma scuzati ca dau buzna! Vreau sa va intreb daca stiti sau ati auzit de niste cursuri de limba engleza pe perioada verii (nivel mediu spre avansat). Doar daca ati auzit, nu trebuie sa dati search

Merci!


Alina

Mergi la inceput