bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (59)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Amaya, trimite-l mama, ca unde sunt 3 merge si al patrulea, poate se antreneaza altfel la mancare. acum, serios vorbind, fiecare copil cu gusturile lui, am auzit ca pot fi influentati si de ce a mancat mama cu placere sau nu in timpul sarcinii. al meu clar seamana cu mine, eu sunt o carnivora ceva de speriat. am mai citit eu pe site-uri de vegetarieni, mi-a placut, am vrut sa incerc sa renunt la carne sau macar sa mananc mai putina, dar nu pot. daca nu mananc mai multa vreme carne incep sa visez noaptea ca fac gratare, visez cum musc cu pofta dintr-o halca de carne, etc. singura data cand ma saturasem pana peste cap a fost cand am incercat sa tin regimul disociat, dar mi-a trecut repede scarba
Ixxi, exact din aceleasi considerente nu am taiat motul/rupt turta la nici unul din copii. superstitii babesti, asta daca mai crede cineva in ele, ca lumea le face, cum ai zis si tu ca sa aiba motiv de petrecere. oricum am petrecut la ziua fiecaruia, mie mi s-a parut suficient.au mai zis parintii nostri cate ceva, dar a fost decizia noastra. si nasii au fost de aceeasi parere cu noi, asa ca a fost ok
in legatura cu rasul/ tunsul copiiilor, eu am observat ca dupa operatiunea asta, chiar daca nu s-a indesit, firul de par s-a mai ingrosat, ceea ce zic eu ca tot e un avantaj. chiar s-au facut studii medicale pe tema asta? eu n-am gasit cand incercam sa ma hotarasc daca tund fata. unii ziceau ca face bine, altii ca n-are nici un rost. pana la urma m-am gandit ca daca te razi pe picioare creste parul repede si tepos si am zis ca poate are acelasi efect si la cap

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Adita, exact asa gandesc si eu referitor la mot si turta.

Vad ca vorbiti despre ras in cap. Mie mi-au facut " operatiunea" asta cand am fost mica, cica sa se intareasca firul, iar singura diferent a fost ca inainte eram blonda cu bucle mari, iar dupa aceea mi s-a inchis parul culoare, firul ramanand insa la fel de subtire, iar parul avand inca tendinta de usoara ondulare.
Eu stiu ca la ras in nici intr-un caz nu se indeseste, ca foliculii de par tot aia sunt.
Hehe, cand am mai crescut si mi-am vacut pozele, le-am spus alor mei ca ii dau in judecata pentru ca m-au ras in cap fara acordul meu

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

E clar ca citesc pe diagonala, dar e de inteles.
Ixxi, si cu tine sunt de acord, nu vad nici o legatura intre religie si taiatul motului sau ruperea turtei, asa ca nici noi nu vom face nimic din astea. Nu le vad rostul!

Ce face piersicuta, e mai bine?

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

hehehe, mi-am sunat pediatra pt. chestia cu vaccinul - ca se tot vb prin presa ca Ministeru' Sanat. vrea sa treaca la vaccinare antirujeolica intre 7-12 luni... si ne-a zis sa stam calmi ca nu e chiar asa grav... si ca ne va informa ea dupa ce se consulta cu niste colegi de prin universitati daca e de vaccinat asa totusi sub 1 an mai bine decit la 1 an, vom merge pe mina ei am zis si gata.

aaaa, am intrebat si de leganarile acelea ale bebeului in 4 labe si ca uneori il aud ca mai da cite un cap in usa asa usor si mi-a zis sa lasam copchilu in pace (ceea ce-mi spuneam si eu in gind asa) ca isi cunoasta spatiul dimprejur si isi descopera noi miscari bla bla bla... nu e absolut nimic. Asa ca stati linisite (Liviana, tu parca te intrebai dc e ok) e OK! stai linistita!

hehehe, a trecut soacra pe aici cu o gutuie maaare pt mic dejun si Codrin a refuzat total amestecul in care ea pusese muuuuuulta gutuie... si tot la amestecul preferat (mar+para+ putina banana+eventual cereale) a ramas. Doamne, atit de conservator in gusturi mi se pare Codrin ca nu exista la el teoria "sa schimb ca se mai plictiseste copilu", nuuuuuuuuu, ti-ai gasit!

hai pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Amaya, s-ar putea sa-i placa la gratar desi ma gandesc sa nu fie prea uscata. Daca nu, sa incerci si la cuptor. Si nu te descuraja, o sa o pape el si carnea pana la urma.
Magga, ma bucur ca ti-a placut de Tudor. Sunt asa de mandra de el!!! Uite, am mai pus poze mai recente cu dulcele meu mergand.
Tu cum ai petrecut ieri?
Si merci de idee, uite ca nu-mi trecea prin cap sa-i fac singura! Ce ti-e si cu modernismul asta, nu ma gandesc decat ca ceva poate fi cumparat, de lucu manual am uitat. Da' las' ca ma pun pe treaba.
Ixxi, din ce ai intrebat eu credeam ca vrei sa-i rupi turta si ca nu stii cum, ca ai auzit mai multe pareri si nu stii ce varianta sa alegi. De-aia ti-am spus ca e doar pt. distractie si ca poti face oricum vrei tu, fiindca nu are semnificatie religioasa, e doar o traditie populara.
Noi o vom respecta fiindca ca sa ne distram mai bine! E singurul motiv. Aaaaa, si pentru ca si parintii nostri ne-au dat noua tava sa ne alegem si mai tarziu m-au distrat povestile cu ce-am ales.
I-a mai trecut funduletul? Cu ce-i dai pana la urma?
Adita, te inteleg fiindca si eu sunt la fel de carnivora.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

dupa premergator a venit si randul scaunului de masa la care se pare ca trebuie sa renunt. se ridica baiatul meu imediat. am incercat sa-i pun centura, dar se smuceste rau de tot si mi-e sa nu-i faca rau la burtica. ar fi fost bine sa aiba curele si verticale, poate asa nu mai reusea sa iasa. acum ce sa fac? asa mi-e frica sa-l las, sa nu cada, dar nici sa stau cu el in brate cand ii dau mancarea nu prea imi convine, ca se misca si dau mai mult pe jos. ce ma sfatuiti?

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Buna ziua mamici!LA MULTI ANI cu intarziere Andreilor si Andreelor!Ieri n-am avut internet asa ca n-am putut sa va urez.
Noi avem un dintisor sus.
Mie mi-a venit menstruatia ieri,deci mi s-a luat o piatra de pe inima,in sfarsit!Asa ca ieri si azi in pat cu mine,am mai inghitit cate ceva cand a devenit durerea insuportabila....Mai e cineva dintre cele care alapteaza si nu le-a venit inca?
Cum petreceti astazi?As merge si eu in P-ta Universitatii diseara sa vad luminile...Cand faceti pomul?Ca aici se face de pe acum de la inceputul lunii.In U.K.stiu ca se face cam cu vreo 10-12 zile inainte de Craciun.Sau pastrati obieiul si-l faceti in Ajun?
Poate o sa fac niste vin rosu fiert azi,cu scortisoara,mar si coji de portocala,sa miroasa a iarna,desi afara e cald si soare. Va pup,ma duc in pat sa ma uit la tv si sa ma joc cu donsoara.

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia285

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Tomasa, Tudor e supe-dulce cum umbla el singurel cu manutele pe sus !

Amaya, si Dragos se joaca cu bucurie cu sticlele goale de plastic... eu nu le mai arunc pe toate, intotdeauna ii retin . Dragos o ia in manuta, o arunca pe jos de preferinta pe gresie in bucatarie ca acolo suna mai tare, apoi merge dupa ea, o ridica (el singurel) si o arunca din nou. Si tot asa face genoflexiuni cate o jumatate de ora dupa sticla de plastic. Mai nou a inceput si cu mingile la fel.

Patricia, sunteti bine ?

Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabriela9 spune:

Lavinia, noi am pastrat obiceiul de a impodobi bradul in Ajun. Parca are mai mult farmec si bucuria este mai mare. Mie personal nu-mi place obiceiul asta de a decora totul de Craciun cu o luna inainte. Am fost la cumparaturi in urma cu vreo doua saptamini si ai fi jurat ca e deja Craciunul, dupa cum aratau magazinele. Inteleg ca este o chestie comerciala, da' dupa o luna, exact de Craciun, imaginea parca este perimata.
Adita, exact asta a patit si nasa Clarei, care are un baietel de 1an si 8luni. A trebuit sa-i ia un scaun cu doua curele verticale, astfel incit sa fie copilu' "fixat" cind maninca. Daca ai de unde sa faci rost de un astfel de scaun poate ai rezolva problema.
In legatura cu turta, si noi ne gindim sa facem o minipetrecere cu nasii si bunicii, de ziua ei. Cred ca o sa rezervam o masa la un restaurant, ca acasa ar fi prea mare tambalau, asa ca o masa la prinz la un restaurant linistit. Chiar asa puteti sa-mi recomandati un restaurant dragut?

Mergi la inceput

Lavinia, eu inca alaptez si nici gand de menstruatie, da' nici dor nu-mi e. si noi impodobim bradutul in ajunul Craciunului

Mergi la inceput